قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۳/۱۹

سوئیسی‌ها بزرگترین بدهکاران به شبکه بانکی شناخته شدند - تسنیم

سوئیسی‌ها با میانگین حدود 160 هزار دلار بالاترین میزان بدهی را به ازای هر نفر در جهان دارند.
 سوئیسی‌ها بزرگترین بدهکاران به شبکه بانکی شناخته شدند - تسنیم



۱ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامۀ واشنگتن‌پست با اشاره به تهدیدهای شدید ترامپ برای افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران «در ابعادی بی‌سابقه» نوشت که او گزینۀ چندانی برای جامۀ عمل پوشاندن به این تهدیدها ندارد.

‌ادوارد فیشمن، همکار ارشد و مدیر مرکز ژئواقتصاد شورای روابط خارجی، گفت ترامپ اغلب چنین تهدیدهایی مطرح می‌کند اما در عمل اقدام چندانی پشت آن نیست.

‌فیشمن اشاره کرد که ایران از سال 2018 زیر تحریم‌های آمریکا قرار دارد؛ بنابراین تنها راه باقی‌مانده برای ترامپ، تشدید تحریم‌ها علیه شرکای ایران از جمله چین، امارات و ترکیه است.

‌گزینه‌های دیگر شامل هدف قرار دادن بانک‌ها و پالایشگاه‌هایی است که مقادیر کمی انرژی از ایران می‌خرند، یا تحریم بانک‌های حامل دارایی‌های ایران در خارج از کشور.

‌فیشمن تاکید کرد که ترامپ کار زیادی نمی‌توان بکند، مگر اینکه واقعاً بخواهد تمام دنیا را تهدید کند که در صورت معامله با ایران، از دسترسی به اقتصاد آمریکا محروم خواهند شد.

انتهای پیام/  


۱۰ دقیقه قبل / سایت اندیشه معاصر

کاهش مصرف مرغ در ایران؛ چرا مرغ از سفره ایرانی ها کم شد و سرانه مصرف مرغ کاهش یافت؟ / مصرف مرغ ۳۰ درصد کاهش یافت؛ قدرت خرید مردم چه بلایی سر سفره ایرانی آورده است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ آمارهای وزارت جهاد نشان می‌دهد تولید گوشت مرغ از ۲۳۰ هزار تن در خرداد ۱۴۰۴ به ۱۷۴ هزار تن در خرداد امسال رسیده، این یعنی عرضه مرغ در بازار ۲۵ درصد کاهش داشته است.

با این حال سه روز پیش غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری گفت که «کشور برای همیشه از واردات گوشت مرغ بی‌نیاز شده و هم‌اکنون وارد فاز صادرات در گوشت مرغ شده است.»

با وجود عدم واردات و همزمان صادرات مرغ، کمبودی در بازار نیز دیده نمی‌شود.

با حذف ارز ترجیحی و گران شدن نهاده‌ها قیمت مرغ افزایش پیدا کرد با این حال وزارت جهاد تاکنون آماری از تغییر میزان مصرف مرغ توسط خانوار بعد حذف ارز ترجیحی منتشر نکرده است.


۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با رشد 79 درصدی به 2864 همت رسید - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارشی که توسط کانون نهاد های سرمایه گذاری تهیه شده، به بررسی وضعیت کلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان خردادماه بر اساس آخرین آمار و اطلاعات  می‌پردازد. در این گزارش شاخص‌هایی از جمله تعداد صندوق‌ها، ارزش خالص دارایی‌ها، ترکیب صندوق‌ها بر حسب نوع بازدهی و سایر متغیرهای مرتبط بررسی شده تا تصویری مقطعی از ابعاد، ساختار و عملکرد بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان خردادماه ارائه شود.

دارایی تحت مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری از 1,601 هزار میلیارد تومان در تیر 1404 به 2,864 هزار میلیارد تومان در خرداد 1405 رسیده و در مجموع رشد اسمی حدود 79 درصدی را ثبت کرده است. روند اسمی در بیشترماه‌های دوره صعودی بوده و تنها در اسفند کاهش محدود 0.3 درصدی مشاهده شده است. بیشترین رشد ماهانه اسمی در آذر با 10.7 درصد ثبت شد و پس از آن مهر و دی به ترتیب با رشد 9.9 و 8 درصدی قرار گرفتند. در خرداد نیز دارایی تحت مدیریت با رشد ماهانه 6.8 درصدی، معادل حدود 184 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

با این حال، روند حقیقی تصویر متفاوتی از توسعه بازار ارائه می‌دهد؛ دارایی حقیقی تحت مدیریت از تیر تا آذر حدود 16 درصد افزایش یافت و در آذر به بالاترین سطح دوره رسید، اما از دی وارد روند نزولی شد؛ به طوری که طی چهار ماه متوالی منتهی به اردیبهشت، رشد حقیقی منفی بود. در فاصله آذر تا خرداد با وجود رشد اسمی حدود 28 درصدی دارایی‌ها، ارزش حقیقی آن‌ها حدود 14 درصد کاهش یافت. در خرداد رشد حقیقی پس از چند ماه کاهش به مثبت 0.9 درصد رسید، اما سطح حقیقی دارایی تحت مدیریت همچنان پایین‌تر از اوج آذر قرار داشت.

در مجموع، مقایسه رشد 79 درصدی اسمی با ثبات تقریبی دارایی حقیقی در کل دوره نشان می‌دهد بخش عمده افزایش ارزش دارایی‌های تحت مدیریت متأثر از رشد سطح عمومی قیمت‌ها بوده و توسعه واقعی بازار به مراتب محدودتر از رشد اسمی آن بوده است.

در پایان خرداد 1405، مجموعاً 509 صندوق سرمایه‌گذاری با ارزش دارایی تحت مدیریت 2,863.6 هزار میلیارد تومان فعال بوده‌اند. صندوق‌های قابل معامله با 271 صندوق، 53.2 درصد از تعداد صندوق‌ها را تشکیل داده‌اند اما با در اختیار داشتن 1,712 هزار میلیارد تومان، سهم بالاتر 60 درصدی از کل دارایی تحت مدیریت داشته‌اند. در مقابل، 238 صندوق صدور و ابطالی معادل 46.8 درصد از تعداد صندوق‌ها، حدود 1,151 هزار میلیارد تومان و 40 درصد از دارایی‌های بازار را مدیریت کرده‌اند.

بالاتر بودن سهم دارایی صندوق‌های قابل معامله نسبت به سهم تعدادی آن‌ها نشان می‌دهد متوسط اندازه این صندوق‌ها بزرگ‌تر است؛ به طوری که متوسط دارایی هر صندوق قابل معامله حدود 6.3 هزار میلیارد تومان و برای صندوق‌های صدور و ابطالی حدود 4.8 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. در نتیجه متوسط اندازه صندوق‌های قابل معامله نزدیک به 30 درصد بیشتر از صندوق‌های صدور و ابطالی بوده است.

ترکیب دارایی‌های تحت مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان خرداد 1405 از تمرکز بالای بازار در چند گروه اصلی حکایت دارد. صندوق‌های درآمد ثابت با 1,494.2 همت دارایی و سهم 52.2 درصدی بیش از نیمی از کل بازار را در اختیار دارند. پس از آن صندوق‌های کالایی با 585.7 همت و سهم 20.5 درصدی، صندوق‌های اختصاصی بازارگردانی با 402.6 همت و سهم 14.1 درصدی و صندوق‌های سهامی با 336.1 همت و سهم 11.7 درصدی قرار گرفته‌اند.

در مجموع این چهار گروه 98.5 درصد از کل دارایی تحت مدیریت صندوق‌ها را به خود اختصاص داده‌اند؛ در حالی که سهم مجموع سایر دسته‌ها شامل صندوق‌های مختلط، بازنشستگی تکمیلی، املاک و مستغلات، تضمین اصل سرمایه، صندوق در صندوق، پروژه‌ای، خصوصی و جسورانه تنها حدود 1.5 درصد است. این ساختار نشان می‌دهد بازار صندوق‌ها همچنان عمدتاً بر ابزارهای با درآمد ثابت، کالایی و خدمات بازارگردانی متمرکز است و صندوق‌های تخصصی‌تر و نوظهور با وجود تنوع نسبی، هنوز از نظر حجم دارایی جایگاه محدودی دارند.

در پایان خرداد 1405، مدیریت 509 صندوق سرمایه‌گذاری با مجموع دارایی 2,863.6 همت میان 145 نهاد مالی توزیع شده است. شرکت‌های سبدگردان با مدیریت 328 صندوق معادل 64.4 درصد از تعداد صندوق‌ها بزرگترین گروه مدیران محسوب می‌شوند و با 1,429.6 همت دارایی، سهم 49.9 درصدی از کل بازار را در اختیار دارند.

شرکت‌های تأمین سرمایه نیز با وجود سهم 17.3 درصدی از تعداد صندوق‌ها، 970.4 همت دارایی و سهم 33.9 درصدی از کل بازار را مدیریت می‌کنند. در مجموع این دو گروه 81.7 درصد از تعداد صندوق‌ها و 83.8 درصد از دارایی تحت مدیریت بازار را به خود اختصاص داده‌اند که نشان‌دهنده تمرکز قابل توجه صنعت مدیریت دارایی در این دو گروه است.

مقایسه سهم تعدادی و سهم دارایی نشان می‌دهد متوسط اندازه صندوق‌های تحت مدیریت تأمین سرمایه‌ها به طور محسوسی بزرگتر است؛ متوسط دارایی هر صندوق در این گروه حدود 11 همت برآورد می‌شود در حالی که این رقم برای صندوق‌های تحت مدیریت سبدگردان‌ها حدود 4.4 همت و متوسط کل بازار حدود 5.6 همت است. پس از این دو گروه مشاوران سرمایه‌گذاری با سهم 9.5 درصدی و کارگزاری‌ها با سهم 4 درصدی از دارایی تحت مدیریت قرار دارند.

انتهای پیام/  




 گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟
۱۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟

اکوایران: کسری روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین، دولت را بر سر یک دوراهی ساده «افزایش قیمت یا کاهش مصرف» قرار نداده است. سه سناریوی پیشنهادی دولت، از خاموشی نازل‌ها تا فروش آزاد مازاد و انتقال یارانه از خودرو به افراد، هرکدام می‌توانند شکل متفاوتی از فشار اقتصادی و اجتماعی را به خانوارها تحمیل کنند.

 سازمان بهینه‌سازی: مسئله بنزین بحرانی شده و نیازمند یک راه‌حل فوری است/ دست‌کم به حدود ۱۵ میلیون لیتر واردات روزانه بنزین نیاز داریم، اما تأمین مالی، دسترسی ارزی و مسائل لجستیکی در مسیرهای جنوبی، محدودیت‌ ایجاد کرده
۱۹ ساعت قبل / سایت انتخاب

سازمان بهینه‌سازی: مسئله بنزین بحرانی شده و نیازمند یک راه‌حل فوری است/ دست‌کم به حدود ۱۵ میلیون لیتر واردات روزانه بنزین نیاز داریم، اما تأمین مالی، دسترسی ارزی و مسائل لجستیکی در مسیرهای جنوبی، محدودیت‌ ایجاد کرده

معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی گفت: مصرف روزانه بنزین کشور با وجود شرایط جنگی و دشواری‌های اقتصادی به حدود ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده است. با توجه...

 ۶۹ میلیون ایرانی خودرو ندارد/ ۱۴۰۰۰ خانوار بیش از ۱۰ خودرو دارند +جدول
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

۶۹ میلیون ایرانی خودرو ندارد/ ۱۴۰۰۰ خانوار بیش از ۱۰ خودرو دارند +جدول

اقتصادنیوز: ۳۴.۵ میلیون خانوار ایرانی حتی یک خودرو ندارند

 هزینه ساخت چه می‌شود؟
۱۰ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 سبدهای پیشنهادی بازار سرمایه هفته اول شهریور ماه
۱۹ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سبدهای پیشنهادی بازار سرمایه هفته اول شهریور ماه

در پایان معاملات هفته، ۸ مجموعه فعال در حوزه بازار سرمایه،سبدهای پیشنهادی خود را برای هفته اول شهریور ماه منتشر کردند.

 افزایش سنگین قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۱۳ ساعت قبل / روزنامه تعادل

افزایش سنگین قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ بازار طلا در روزهای اخیر بار دیگر تحت‌تأثیر تشدید ابهام‌های سیاسی و ازسرگرفته‌نشدن مذاکرات، مسیر افزایشی را در پیش گرفته است. افزا...