قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۳/۲۵

پایان جهان نزدیک است

پژوهش جدیدی که هنوز در مرحله بررسی تخصصی است، نشان می‌دهد جهان ممکن است خیلی زودتر از آن‌چه پیش‌تر تصور می‌شد به پایان برسد. بر پایه‌ این مدل، کیهان در حدود ۳۳.۳ میلیارد سال آینده، به حیات خود پایان خواهد داد.
 پایان جهان نزدیک است



۱۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

کشف سریع‌ترین ستاره کهکشان راه شیری

به گزارش آفتاب نیوز،

ستاره‌شناسان سریع‌ترین ستاره شناخته شده در کهکشان راه شیری را پیدا کرده‌اند؛ یک جرم کم‌نور که به دور ابرسیاهچاله «کمان ای*»، ابرسیاه‌چاله مستقر در قلب کهکشان ما می‌چرخد.

این ستاره که S301 نام دارد، در سریع‌ترین حالت خود به سرعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر در ثانیه می‌رسد، این یعنی این ستاره با سرعتی بیش از ۸ درصد سرعت نور حرکت می‌کند.

فلیکس مانگ(Felix Mang)، نویسنده این مطالعه و دانشجوی دکترا در موسسه فیزیک فرازمینی ماکس پلانک در آلمان در بیانیه‌ای گفت: نکته خاص در مورد این ستاره این است که در مداری بسیار نزدیک به «کمان ای*» می‌چرخد و تنها ۸.۷ سال طول می‌کشد تا یک دور کامل به دور آن بچرخد.

وی افزود: این ستاره با فاصله تنها ۱۲ برابر فاصله زمین تا خورشید به این ابرسیاه‌چاله نزدیک می‌شود که بی‌سابقه است.

این کشف به ستاره‌شناسان روش جدیدی برای بررسی سیاه‌چاله‌ای با جرم تقریبی ۴.۳ میلیون خورشید می‌دهد.

نظریه «نسبیت عام» پیش‌بینی می‌کند که یک سیاه‌چاله چرخان، فضا-زمان را به همراه خود می‌کشد؛ اثری که به عنوان کشش چارچوب یا حرکت تقدیمی لنز-تیرینگ شناخته می‌شود.

این اعوجاج باید به تدریج مدار S301 را تغییر دهد. از آنجایی که این ستاره بسیار به ابرسیاهچاله «کمان ای*» نزدیک می‌شود، این تغییرات ممکن است ظرف حدود یک دهه قابل اندازه‌گیری شوند.

استفان گیلسن(Stefan Gillessen)، یکی از نویسندگان این مطالعه از موسسه ماکس پلانک می‌گوید: برای اولین بار، ما واقعاً قادر خواهیم بود چرخش یک سیاه‌چاله عظیم را به طور مستقیم اندازه‌گیری کنیم که یک آزمایش کلیدی برای نظریه اینشتین خواهد بود.

محققان ستاره S301 را در سال ۲۰۲۳ با استفاده از ابزار GRAVITY در تداخل‌سنج تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی مشاهده کردند، سپس آن را از طریق مشاهدات سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۱۷ ردیابی کردند.

مدار بسیار کشیده آن نشان می‌دهد که S301 ممکن است زمانی متعلق به یک سیستم دوتایی بوده باشد که بیش از حد به «کمان ای*» نزدیک شده است. این سیاه‌چاله احتمالا S301 را در حالی که همراه خود را با سرعت فوق‌العاده‌ای به بیرون پرتاب می‌کرده، به دام انداخته است.




 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۵۶ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص قطع برق در یکی از حوزه‌های امتحانی روز گذشته، گفت: برای تکرار نشدن، تمام تمهیدات در نظر گرفته شده است.

 هشدار اخیر پلیس درباره خالی‌فروشی؛ پشت پرده ریسک پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا چیست؟
۳ ساعت قبل / سایت سیتنا

هشدار اخیر پلیس درباره خالی‌فروشی؛ پشت پرده ریسک پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا چیست؟

هشدار اخیر پلیس فتا درباره جمع‌آوری یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به دلیل «خالی‌فروشی»، بار دیگر موضوع پشتوانه واقعی طلای فروخته‌شده در سکوهای آنلاین را به یکی از ن

 باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج

 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۵۶ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.