قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۳/۲۶

اکسیوس: هشدار مدیر سیا به ترامپ درباره ایران

متن کامل توافق اولیه 14 ماده‌ای هنوز منتشر نشده است، اما منبعی آشنا با متن به اکسیوس گفت که ایرانی‌ها بیش از آنچه که تحت این تفاهم‌نامه می‌دهند، دریافت خواهن...
 اکسیوس: هشدار مدیر سیا به ترامپ درباره ایران



ترامپ با توقف مذاکره دنبال خروج آبرومندانه

 ترامپ با توقف مذاکره دنبال خروج آبرومندانه
 سایت جوان آنلاین / ۱۹ دقیقه قبل
با پایان مهلت دوماهه تفاهم‌نامه ایران و امریکا، ترامپ دستور توقف مذاکرات را صادر کرده است؛ اقدامی که هرچند با هدف فلج کردن اقتصاد ایران از طریق تداوم محاصره...

جوان آنلاین: با پایان مهلت دوماهه تفاهم‌نامه ایران و امریکا، ترامپ دستور توقف مذاکرات را صادر کرده است؛ اقدامی که هرچند با هدف فلج کردن اقتصاد ایران از طریق تداوم محاصره دریایی توجیه می‌شود، اما به نظر می‌رسد امریکا پس از ناکامی در دستیابی به اهداف خود از مسیر نظامی، قصد دارد با خرید زمان، راهی برای خروج از این بحران پیدا کند. با این حال، تداوم کنترل ایران بر تنگه هرمز، تلاش ترامپ را برای یک خروج آبرومندانه یا معرفی خود به‌عنوان پیروز جنگ دشوارتر کرده است. 

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، پیش از این تهدید می‌کرد در صورت نرسیدن به توافق با ایران در مهلت دوماهه، حملات نظامی گسترده‌ای را از سر خواهد گرفت - حملاتی که به ادعای او از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه خواهد بود -، اما با پایان مهلت تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، اکنون همزمان هم گزینه نظامی را کنار گذاشته و هم مسیر دیپلماسی را. 

در همین چارچوب، شبکه «سی‌ان‌ان» شامگاه سه‌شنبه به نقل از مقامات امریکایی گزارش داد که ترامپ به دستیاران خود دستور داده تمام مذاکرات با ایران متوقف شود. در این گزارش آمده است: «مقامات امریکایی به متحدان این کشور اطلاع دادند که در حال تغییر راهبرد خود از حملات نظامی و حرکت به سمت خفه کردن تدریجی اقتصاد ایران هستند». این منابع که نام‌شان فاش نشد، به سی‌ان‌ان گفتند: «ترامپ از تسلیم نشدن ایران در برابر خواسته‌هایش ناراضی است و می‌خواهد منتظر بماند تا سران ایران تمایل مجددی برای رسیدن به توافقی که به دنبال آن است، نشان دهند». سی‌ان‌ان همچنین افزود که انتظار می‌رود تحریم‌های شدیدی به‌زودی علیه ایران اعمال شود. پیش از این نیز ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث‌سوشال» نوشته بود: «هیچ گفت‌و‌گو یا مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست و برنامه‌ای برای آن وجود ندارد. محاصره دریایی به قوت خود باقی است». او البته عصر دیروز در پاسخ به این سؤال خبرنگار که آیا مذاکرات با ایران را از سر می‌گیرید، گفت که شاید در یک مقطع زمانی این کار را بکند. 

ترامپ و برخی مقامات کاخ سفید بار‌ها ادعا کرده‌اند که ترجیح می‌دهند اختلافات با ایران را از مسیر دیپلماسی حل کنند، اما توقف مذاکرات همزمان با عقب‌نشینی موقت از گزینه نظامی نشان می‌دهد که واشینگتن برنامه روشنی برای خروج از این بحران ندارد. ازاین‌رو، این گمانه‌زنی مطرح است که ترامپ روی فشار اقتصادی و ادامه محاصره برای کشاندن تهران به پای میز مذاکره و گرفتن امتیازات بیشتر حساب باز کرده است. 

سی‌ان‌ان هم این مسئله را تأیید کرده و دیروز نوشت: «کاخ سفید با تغییر استراتژی از تلاش برای تحت فشار قرار دادن ایران در بازه کوتاه‌مدت فاصله گرفته و به سمت تلاش بلندمدت‌تر برای خفه کردن تهران از طریق فشار اقتصادی و نظامی مداوم حرکت می‌کند. به نظر می‌رسد هدف این راهبرد، افزایش فشار به مرور زمان است تا زمانی که ایران تمایل بیشتری به پذیرش شرایط ترامپ داشته باشد». 

به نظر می‌رسد ترامپ با ادامه محاصره تلاش دارد برای خود زمان بخرد و راهی برای خروج آبرومندانه از وضعیتی پیدا کند که به نوشته واشینگتن‌پست، او را در یک «باتلاق» گرفتار کرده است. با این حال، عزم ایران برای حفظ کنترل بر تنگه هرمز و جلوگیری از عبور و مرور کشتی‌ها می‌تواند محاسبات ترامپ را پیچیده‌تر کند، چراکه ادامه این وضعیت، علاوه بر افزایش فشار بر امریکا، خسارت‌های سنگینی به اقتصاد جهانی وارد خواهد کرد. 

 تنگه در دستان ایران 

برخلاف ادعای ترامپ که گفته تنگه هرمز باز است و کنترل آن دست ارتش امریکاست، وال‌استریت‌ژورنال دیروز در گزارشی با بیان اینکه تهران عملاً مسیر کشتی‌ها در هرمز را تعیین می‌کند، نوشت: «آنچه امروز در تنگه هرمز دیده می‌شود، بیش از آنکه نشانه موفقیت محاصره امریکا باشد، محدودیت قدرت واشینگتن را در برابر توان ایران برای مختل‌کردن یکی از حیاتی‌ترین شریان‌های جهان نشان می‌دهد. ایران عملاً بر مسیر عبور کشتی‌ها اثر گذاشته و امریکا میان پاسخ نظامی و خطر گسترش جنگ گرفتار شده است». رویترز نیز دیروز گزارش داد که حرکت کشتی‌ها در تنگه هرمز همچنان با کاهش شدید روبه‌رو بوده، به طوری که طی روز سه‌شنبه تنها شش کشتی از این منطقه عبور کرده‌اند. 

از آنجا که انتخابات کنگره در نوامبر برگزار می‌شود، هرگونه اشتباه محاسباتی ترامپ می‌تواند به زیان جمهوری‌خواهان و به سود دموکرات‌ها تمام شود که برای تصاحب کرسی‌های بیشتر در کنگره دندان تیز کرده‌اند و می‌توانند از شکست دولت در برابر ایران علیه جمهوری‌خواهان استفاده کنند. ازاین‌رو، به نظر می‌رسد ترامپ دست‌کم تا زمان برگزاری انتخابات از تشدید مستقیم درگیری پرهیز کرده و به تنها اهرم فشار خود در این برهه یعنی محاصره دریایی اکتفا کند. 

با این وجود، مقامات ارشد جمهوری اسلامی با تعیین شروط شش‌گانه هشدار داده‌اند که تا زمانی که مطالبات ایران، به‌ویژه دارایی‌های بلوکه‌شده، آزاد نشود، تنگه هرمز را باز نخواهند کرد. ازاین‌رو، امیدواری ترامپ به موفقیت محاصره دریایی برای تحت فشار قرار دادن تهران با موانع و پیچیدگی‌های جدی روبه‌روست، چراکه ایران نشان داده حاضر نیست در برابر فشار اقتصادی و محاصره دریایی از مطالبات خود عقب‌نشینی کند. 

روزنامه فایننشال‌تایمز هم دیروز در گزارشی با بیان اینکه ایران برای هرگونه سناریویی آماده است، نوشت که اگر واشینگتن فشار‌ها را تشدید کند، ایران ممکن است درگیری را فراتر از خاورمیانه گسترش دهد و احتمالاً دارایی‌های ایالات متحده را در بلغارستان و قبرس هدف قرار دهد. همچنین، به ادعای این روزنامه، ایران در نظر دارد کابل‌های فیبر نوری زیر دریا را در تنگه هرمز مورد بررسی قرار دهد، زیرا مقامات تهران تجدید جنگ را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند و هشدار می‌دهند که حملات به زیرساخت‌های ایران می‌تواند باعث انتقام‌جویی علیه اهداف خارج از منطقه شود.




تداوم رویکرد خصمانه آمریکا علیه ایران؛ ترامپ مدعی آغاز جنگ اقتصادی شد

 تداوم رویکرد خصمانه آمریکا علیه ایران؛ ترامپ مدعی آغاز جنگ اقتصادی شد
 خبرگزاری ایرنا / ۳۲ دقیقه قبل
نیویورک- ایرنا- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی ناکامی در میدان نظامی و درحالیکه به دلیل تجاوز بی دلیل علیه ایران تحت فشار افکار عمومی جهان و کشورش قرار دارد، با در پیش گرفتن رویکرد خصمانه ضد ایرانی، مدعی آغاز جنگ اقتصادی شد.

در حال تکمیل است




تصرف تنگه هرمزیک خیال‌پردازی است! | جهان نیوز

 تصرف تنگه هرمزیک خیال‌پردازی است! | جهان نیوز
 سایت جهان نیوز / ۳۷ دقیقه قبل
تحلیلگر ارشد آمریکایی گفت: ادعای ترامپ برای تصرف تنگه هرمز «خیال‌پردازی» و عملاً غیرممکن است.

تحلیلگر ارشد آمریکایی گفت: ادعای ترامپ برای تصرف تنگه هرمز «خیال‌پردازی» و عملاً غیرممکن است.




ادامه حملات اسرائیل به زیرساخت‌های جنوبی لبنان

 ادامه حملات اسرائیل به زیرساخت‌های جنوبی لبنان
 سایت فرتاک / ۵۶ دقیقه قبل
حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های جنوبی لبنان همچنان ادامه دارد. این اقدامات به منظور غیرقابل سکونت کردن مناطق و ممانعت از بازگشت ساکنان حامی مقاومت انجام می‌شود.

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از پایگاه العهد، ارتش رژیم صهیونیستی در بامداد پنجشنبه با انجام یک انفجار شدید در شهرک الخیام واقع در بخش مرجعیون استان نبطیه، بار دیگر به تخریب زیرساخت‌های جنوب لبنان اقدام کرده است.

هدف از این تخریب‌ها، ایجاد شرایط غیرقابل سکونت در این مناطق و جلوگیری از بازگشت مردم حامی مقاومت به خانه‌های خود است.

از دوم مارس، رژیم صهیونیستی یک حمله گسترده علیه لبنان آغاز کرده که در پی آن، علاوه بر شهادت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان لبنانی، بیش از یک میلیون نفر نیز آواره شده‌اند و همچنان بخش‌هایی از جنوب این کشور تحت اشغال این رژیم باقی مانده است.

در عین حال، لبنان و رژیم صهیونیستی ماه گذشته با میانجی‌گری ایالات متحده «توافق چارچوب» را امضا کردند. این توافق به منظور پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله طراحی شده است و پس از چند دور مذاکرات مستقیم در واشنگتن به نتیجه رسیده است.

با این حال، این توافق با انتقادات زیادی روبه‌رو شده و منتقدان به ابهام در وضعیت حقوقی توافق و عدم وجود جدول زمانی مشخص برای خروج نیروهای صهیونیست اشاره می‌کنند. حتما بخوانید: اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید پف و تیرگی زیر چشم؛ دلایل و راهکارهای ساده برای داشتن چشم‌هایی شاداب قیمت ارز امروز ۲۸ مرداد؛ دلار و یورو چند شد؟



 قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

مردی که مادر، پدر و برادر همسرش را با شلیک گلوله در شهرستان نور کشته بود دستگیر شد.

 رسانه ملت یا رسانه یک محفل؟ | آخرین خبر

رسانه ملت یا رسانه یک محفل؟ | آخرین خبر

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست هیچ ملتی از شبیه‌شدن مردمانش به یکدیگر ساخته نمی‌شود؛ ملت درست از جایی آغاز می‌شود که تفاوت‌ها، ذیل یک سرنوشت مشترک، امکان هم‌زیستی پیدا می‌کنند. اگر همه یکسان می‌اندیشیدند، «وحدت» فضیلتی سیاسی نبود؛ امری طبیعی و بی‌هز

 مسجد را برای جوان می‌خواهیم یا جوان را برای مسجد؟!

مسجد را برای جوان می‌خواهیم یا جوان را برای مسجد؟!

بی‌مقدمه، یک سؤال کاملاً خودمانی: چرا بخشی از جوان‌ها و نوجوان‌های ما دیگر با مسجد احساس نزدیکی نمی‌کنند؟

 انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

آرمان امروز : معاون اول قوه قضائیه از اعمال تغییرات مدیریتی در این قوه خبر داد و جزئیات انتصابات و جابه‌جایی‌های جدید در مجموعه دستگاه قضایی را اعلام کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه، تغییرات و انتصابات جدید در این قوه را اعلام کرد. معاون اول قوه قصاییه همچنین گفت: تغییر رئیس [ ]

 اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

فشارهای مالی ناشی از توسعه شهری، بازسازی زیرساخت‌ها و محدودیت منابع درآمدی، شهرداری‌ها را به سمت استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی سوق داده است. درحالی‌که اوراق مشارکت شهری طی سال‌های گذشته به‌عنوان ابزار اصلی تامین مالی پروژه‌ها مورد استفاده قرار گرفته، وابستگی بازپرداخت آن به اعتبار عمومی شهرداری‌ها، محدودیت‌هایی ایجاد کرده است.

 تگزاس؛ ایالت هفت تیرکشان، شمشیر را علیه جامعه مسلمانان از رو بست | آخرین خبر

تگزاس؛ ایالت هفت تیرکشان، شمشیر را علیه جامعه مسلمانان از رو بست | آخرین خبر

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست جوامع مسلمان تگزاس به ویژه در حومه شهرهایی مانند دالاس دهه‌هاست که روند رو به رشدی را تجربه می‌کنند. مهاجرت گسترده مسلمانان به این ایالت در جست‌وجوی مدارس باکیفیت، مسکن مقرون‌به‌صرفه و یک جامعه پویا، اکنون

 ۷ خوراکی مفید برای سلامت روده و دستگاه گوارش‌

۷ خوراکی مفید برای سلامت روده و دستگاه گوارش‌

ماست، کفیر، برخی پنیرها و خوراکی‌های تخمیری می‌توانند منبع پروبیوتیک باشند و به حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک کنند.

 زندگی زیر گنبد‌های فیروزه‌ای

زندگی زیر گنبد‌های فیروزه‌ای

مسجد برای بسیاری از ما فقط یک ساختمان با گنبد فیروزه‌ای و محراب نیست؛ بخشی از خاطرات محله است. جایی که آدم‌ها یکدیگر را می‌دیدند، از حال هم باخبر می‌شدند