قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادآنلاین / ۱۴۰۵/۰۳/۲۸

چرخش بزرگ تاجران این کشور به سمت ایران/ شریک بالقوه ایران دست دوستی دراز کرد

به دنبال محدودیت‌های ایجاد شده در مسیر‌های تجاری سنتی افغانستان و پاکستان، هیأت اقتصادی ولایت هلمند با سفر به خراسان جنوبی، فصل نوینی از همکاری‌های دوجانبه را آغاز کرد.
 چرخش بزرگ تاجران این کشور به سمت ایران/ شریک بالقوه ایران دست دوستی دراز کرد



۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

طوفان‌های زمستانی تولید مس لاندین ماینینگ در شیلی را کاهش داد

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه و معادن و فلزات، شرکت کانادایی لاندین ماینینگ پس از آنکه دومین طوفان شدید زمستانی به فعالیت‌های این شرکت در منطقه آتاکامای شیلی آسیب زد، پیش‌بینی تولید مس خود برای سال ۲۰۲۶ را کاهش داد.

تداوم شرایط نامساعد جوی، روند بازگشت معدن کاسرونز به ظرفیت عادی تولید را که پیش‌تر نیز به دلیل قطعی برق با اختلال مواجه شده بود، بار دیگر به تأخیر انداخت.

لاندین ماینینگ پیش‌بینی تولید مس معدن کاسرونز در کل سال ۲۰۲۶ را از ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن به ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن کاهش داده است. این شرکت همچنین برآورد هزینه نقدی تولید معدن را از ۲.۰۵ تا ۲.۲۵ دلار به ازای هر پوند به ۲.۱۵ تا ۲.۳۵ دلار به ازای هر پوند افزایش داد.

جک لاندین، مدیرعامل لاندین ماینینگ، گفت پس از وقوع نخستین طوفان انتظار می‌رفت تأثیر آن بر تولید در محدوده پایین‌تر پیش‌بینی اولیه باقی بماند، اما طوفان شدید دوم روند بازیابی عملیات را مختل کرد و بازگشت برنامه‌ریزی‌شده معدن به ظرفیت کامل تولید را به تأخیر انداخت.

وی افزود این شرایط همچنین موجب بروز توقف‌های عملیاتی پیش‌بینی‌نشده بیشتری در معدن کاسرونز شده است.

اختلال در فعالیت کاسرونز بر چشم‌انداز تولید کل شرکت نیز تأثیر گذاشته است. لاندین ماینینگ اکنون پیش‌بینی تولید تلفیقی مس خود برای سال ۲۰۲۶ را به ۳۰۰ تا ۳۲۵ هزار تن کاهش داده است.

طوفان اخیر از ۱۳ آگوست آغاز شد و در مناطق کم‌ارتفاع با بارندگی شدید و در ارتفاعات آند با بارش سنگین و غیرمعمول برف و وزش بادهای شدید همراه بود.

شرایط جوی در ۱۴ آگوست بار دیگر موجب قطعی برق در معدن کاسرونز شد. بر اثر وزش باد شدید و بارش برف، یکی از دکل‌های انتقال برق که در جریان طوفان قبلی نیز آسیب دیده بود، بار دیگر خسارت دید و فعالیت معدن با اختلال مواجه شد.

تکرار این اختلال‌ها در معادن مس شیلی در حالی رخ می‌دهد که بازار جهانی مس با محدودیت عرضه و افزایش تقاضا مواجه است و هرگونه کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان بزرگ می‌تواند فشار بیشتری بر بازار جهانی این فلز وارد کند. انتهای پیام/


۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

کاهش پیش‌بینی تولید مس آنتوفاگاستا در پی تشدید فشار عرضه جهانی

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه معادن و فلزات، شرکت آنتوفاگاستا پیش‌بینی تولید مس خود برای سال ۲۰۲۶ را کاهش داده است؛ اقدامی که در پی وقوع طوفان‌های زمستانی در شیلی و توقف بخشی از عملیات این شرکت انجام شده و همزمان با افزایش فشار عرضه در بازار جهانی مس صورت می‌گیرد.

آنتوفاگاستا در گزارش منتشرشده در ۱۳ آگوست، پیش‌بینی تولید مس خود برای سال ۲۰۲۶ را به ۶۲۵ تا ۶۵۵ هزار تن کاهش داد. این رقم در مقایسه با پیش‌بینی قبلی شرکت که بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن بود، کاهش محسوسی نشان می‌دهد.

این کاهش پیش‌بینی پس از توقف فعالیت‌های معدن لوس پلامبرس در ارتفاعات بالا رخ داده است. عملیات این معدن در ۲۴ ژوئیه به دلیل بارش شدید باران و برف متوقف شد. شرایط نامساعد جوی همچنین موجب شد دولت شیلی در منطقه نیمه‌خشک کوکیمبو وضعیت فاجعه اعلام کند.

با وجود کاهش چشم‌انداز تولید، افزایش قیمت مس موجب بهبود قابل‌توجه عملکرد مالی آنتوفاگاستا شده است. درآمد این شرکت در نیمه نخست سال، پیش از کسر بهره، مالیات، استهلاک و کاهش ارزش دارایی‌ها، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد افزایش یافته است.

کاهش تولید آنتوفاگاستا در شرایطی رخ می‌دهد که قیمت مس در بازارهای جهانی به سطوح تاریخی نزدیک شده است. در بورس فلزات لندن (LME)، قیمت قراردادهای سه‌ماهه مس از ۱۴ هزار دلار در هر تن عبور کرده است.

از سوی دیگر، جمهوری دموکراتیک کنگو در ششم آگوست ممنوعیت فوری صادرات کنسانتره مس و کبالت را اعمال کرد؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره محدودیت عرضه در بازار جهانی را افزایش داده است.

همزمان، موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن نیز به‌شدت کاهش یافته است. تشدید محدودیت‌های عرضه در حالی اتفاق می‌افتد که تقاضای جهانی برای مس، به‌ویژه از سوی مراکز داده هوش مصنوعی، توسعه زیرساخت‌های برق و نوسازی شبکه‌های انتقال و توزیع برق، روندی افزایشی دارد.

این همزمانی کاهش عرضه و افزایش تقاضا، از عوامل اصلی حمایت از قیمت مس در بازارهای جهانی محسوب می‌شود. انتهای پیام/


۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

سهام شرکت BHP با تقاضای قوی مس و سنگ‌آهن اوج گرفت

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه معادن و فلزات، شرکت BHP، بزرگ‌ترین شرکت معدنی جهان، در سال مالی منتهی به پایان ژوئن عملکردی قدرتمند ثبت کرد؛ به‌طوری که سود تعدیل‌شده این شرکت با افزایش ۳۰ درصدی به ۱۳.۲ میلیارد دلار رسید و درآمد نیز با رشد ۱۵ درصدی، ۵۸.۸ میلیارد دلار اعلام شد.

BHP همچنین سود نقدی نهایی خود را ۹۹ سنت به ازای هر سهم تعیین کرد که با احتساب سود نیم‌سال نخست به میزان ۷۳ سنت، مجموع سود نقدی سالانه شرکت را به ۱.۷۲ دلار به ازای هر سهم رساند؛ رقمی که بالاترین میزان در چهار سال گذشته محسوب می‌شود.

برندون کریگ، مدیر اجرایی BHP، با اشاره به عملکرد این شرکت گفت BHP سال مالی قدرتمندی را پشت سر گذاشته و در این دوره به رکورد حمل‌ونقل سنگ‌آهن دست یافته است. به گفته وی، تولید مس این شرکت نیز برای دومین سال متوالی به حدود ۲ میلیون تن رسیده است.

عملکرد مثبت BHP در حالی رقم خورده که تقاضای جهانی برای مس، به‌ویژه با توجه به نقش این فلز در گذار انرژی و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با فناوری‌های نوین، همچنان مورد توجه بازار قرار دارد.

سهام BHP از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون حدود ۴۱ درصد افزایش یافته و به ۶۴.۷۲ دلار استرالیا، معادل حدود ۴۵.۳۰ دلار آمریکا، رسیده است.

با این حال، RBC Capital Markets پس از انتشار گزارش مالی BHP، ضمن مثبت ارزیابی کردن چشم‌انداز این شرکت، قیمت هدف سهام آن را ۵۷ دلار استرالیا تعیین کرده است. این رقم پایین‌تر از قیمت فعلی سهام شرکت است و نشان می‌دهد بخشی از تحلیلگران نسبت به تداوم رشد اخیر قیمت سهام BHP محتاط هستند.

برخی تحلیلگران نیز معتقدند رشد قیمت سهام BHP که عمدتاً تحت تأثیر چشم‌انداز مثبت بازار مس شکل گرفته، با سرعت زیادی اتفاق افتاده و قیمت فعلی ممکن است بخشی از انتظارات مثبت آینده را پیش‌خور کرده باشد. انتهای پیام/




 ویدیو / داود محمدنیا، دیپلمات وقت ایران در دفتر نیویورک: مذاکره‌کنندگان آن زمان از تصمیم روسیه و چین برای عدم وتوی قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران یکه خوردند
۳ ساعت قبل / سایت انتخاب

ویدیو / داود محمدنیا، دیپلمات وقت ایران در دفتر نیویورک: مذاکره‌کنندگان آن زمان از تصمیم روسیه و چین برای عدم وتوی قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران یکه خوردند

داود محمدنیا عضو ارشد تیم مذاکره کننده برجام و مشاور وزیر خارجه در دوره ظریف در گفت‌و‌گو با «انتخاب» بیان کرد: نمی خواهم بگویم تهران از رای مثبت روسیه و چین...

 ربیعی، دستیار پزشکیان: مسئله بنزین تنها یک موضوع اقتصادی یا فنی نیست/ هر تصمیمی در این حوزه، اگر بدون شناخت ابعاد اجتماعی آن گرفته شود، ممکن است با پیامدهایی روبه‌رو شود که پیش‌بینی و مدیریت آنها دشوار باشد
۶ دقیقه قبل / سایت جماران

ربیعی، دستیار پزشکیان: مسئله بنزین تنها یک موضوع اقتصادی یا فنی نیست/ هر تصمیمی در این حوزه، اگر بدون شناخت ابعاد اجتماعی آن گرفته شود، ممکن است با پیامدهایی روبه‌رو شود که پیش‌بینی و مدیریت آنها دشوار باشد

علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور نوشت: مسئله بنزین نیز تنها یک موضوع اقتصادی یا فنی نیست. بنزین با زندگی روزمره مردم، نابرابری‌های فضایی، الگوی حمل‌ونقل، وضعیت اشتغال، هزینه‌های خانوار و احساس عدالت اجتماعی ارتباط دارد. بنابراین، هر تصمیمی در این حوزه، اگر بدون شناخت ابعاد اجتماعی آن گرفته شود، ممکن است با پیامدهایی روبه‌رو شود که پیش‌بینی و مدیریت آنها دشوار باشد. بسیاری از مسائل کشور، پیش از آنکه صرفا به یک راه‌حل فنی نیاز داشته باشند، به فهمی دقیق از جامعه و به تحلیل‌های علوم انسانی و اجتماعی نیازمندند.

 ترامپ از دیوانه‌بازی‌اش درباره ایران نتیجه نمی‌گیرد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ترامپ از دیوانه‌بازی‌اش درباره ایران نتیجه نمی‌گیرد

ترامپ از دیوانه‌بازی‌اش درباره ایران نتیجه نمی‌گیرد. چرا؟ صحبت‌هایی کارشناس مسائل آمریکا را در این ویدئو ببینید.

 کارزار جدید فشار اقتصادی ترامپ چه تفاوتی با دولت اولش دارد؟
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کارزار جدید فشار اقتصادی ترامپ چه تفاوتی با دولت اولش دارد؟

بسته اقتصادی جدید دولت ترامپ چقدر شبیه به سیاست‌های اقتصادی او در دوره دولت نخستش دارد؟ این سوال را حامد قشقاوی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با برنامه پارک‌وی همشهری پاسخ می‌دهد. ببینید.

 اروگوئه: نتانیاهو به کشور مسلما بازداشت می‌شود
۳۵ دقیقه قبل / سایت هم میهن

اروگوئه: نتانیاهو به کشور مسلما بازداشت می‌شود

معاون وزیر خارجه اروگوئه اعلام کرد اگر نخست وزیر اسرائیل به اروگوئه سفر کند او را حتما بازداشت می‌کنیم.

 پس از یک جام جهانی پوچ رخ داد؛ طارمی به پایان مسیر اروپایی رسید/ بدترین اتفاق برای ستاره تیم ملی در نزدیکی جام ملت‌های آسیا
۵۶ دقیقه قبل / سایت خبر ورزشی

پس از یک جام جهانی پوچ رخ داد؛ طارمی به پایان مسیر اروپایی رسید/ بدترین اتفاق برای ستاره تیم ملی در نزدیکی جام ملت‌های آسیا

رسانه‌های یونانی خبر از خداحافظی طارمی با همبازیانش داده‌اند و مقصد او الوصل امارات اعلام شده است.