قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۳/۲۹

خرید تضمینی گندم در مازندران به ۴۹ هزار تن رسید

ساری - ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران از تداوم روند خرید تضمینی گندم در استان خبر داد و گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۴۸ هزار و ۹۰۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.
 خرید تضمینی گندم در مازندران به ۴۹ هزار تن رسید



۲ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

«نیروگاه زباله‌سوز» حیات بخش دریا وجنگل مازندران

جوان آنلاین: وجود جنگل ودریا دراستان مازندران موجب شده تا شرایط دفن زباله با سایرنقاط کشورمتفاوت باشد، چراکه ورودهرگونه آلودگی وپساب می‌تواند ضمن نفوذ به خاک ودریا واز همه مهم‌تر منابع تعمین کننده آب آشامیدنی مردم، خسارت جبران ناپذیری برجای بگذارد. نبود فناوری امحای بهداشتی واستاندارد زباله‌ها شهرستان ساری مازندران ور‌ها شدن آلودگی‌ها در محیط‌زیست ازجمله دلایلی بود که موجب شد تا در سال ۸۸ طرح زباله سوزی با ظرفیت نهایی امحای ۴۵۰تن زباله در روز کلید بخورد، سرانجام با گذشت ۱۷ سال و فرازونشیب‌هایی که بر سر ساخت این مکان اتفاق افتاد، روز گذشته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران، از تحقق ظرفیت پذیرش روزانه ۱۰۰تن زباله در کوره شماره یک نیروگاه زباله‌سوز ساری خبر داده واعلام کرد، هم‌زمان با این دستاورد، عملیات تجهیز و آماده‌سازی کوره شماره دو نیز آغاز شده است. موضوعی که نوید بخش روز‌های خوشی برای محیط‌زیست مازندران است. 

 

طبق آخرین آمار سازمان مراتع و جنگلداری مازندران ازحدود ۲میلیون‌و ۴ هزار هکتار مساحت این استان یک‌میلیون‌و‌۷۰۰هزار هکتار آن عرصه‌های طبیعی شامل جنگل و مرتع است. 

همچنین این استان دارای ۱۲۰رشته رودخانه است که که چالوس، چشمه کیله تنکابن، هراز آمل، تجن ساری، شیررود تنکابن، سردآبرود چالوس، بابلرود و تالر در قائمشهر از شاخص‌ترین آنها هستند و در تمام فصول سال آب دارند. علاوه بر وجود دو تالاب بین‌المللی میانکاله و فریدونکنار، چندین تالاب و آبگیر محلی، چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال افزون بر ۸۰۰قطعه آببندان به مساحت ۱۷هزار دراین استان هکتار دراین استان وجود دارد. این ویژگی‌ها موجب شده تاحفظ و نگهداری آن به شدت مورد توجه مسئولان محیط‌زیست قرارگرفته ودر حد توان از هرگونه تخریب ونابودی مصون بماند. 

 هم زباله سوز هم نیروگاه 

درحالی که سال‌ها مردم و محیط‌زیست شهرستان ساری استان مازندران از دفن غیر استاندارد وآلودگی شدید معترض بودند، سرانجام ساخت نیروگاه زباله سوز که علاوه بر ازبین بردن زباله‌ها به صورت بهداشتی و استاندارد، می‌توانست برق هم تولید کند در دستور کار قرار گرفت. سرانجام عملیات ساخت این نیروگاه از سال ۸۸ آغاز با هدف دفن استاندارد زباله‌ها با ظرفیت نهایی امحای ۴۵۰تن‌زباله در روز طراحی شد وطبق برنامه‌ریزی‌ها قرار شد با راه‌اندازی خط نخست، روزانه ۱۵۰ تن زباله، معادل نیمی از پسماند تولیدی شهرستان ساری، امحا شود. 

در فرایند فعالیت نیروگاه، ابتدا مواد قابل بازیافت تفکیک می‌شود و سپس پسماند‌های غیرقابل بازیافت وارد چرخه امحا خواهد شد. 

همچنین طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، اعلام شد دو خط دیگر نیز پس از تکمیل نصب تجهیزات به‌زودی وارد مدار می‌شود. 

به گفته کارشناسان این نیروگاه قادر است روزانه حدود ۵ تا ۶ مگاوات برق بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید کند، به این صورت که حرارت حاصل از امحای زباله به بخار تبدیل شده و از آن برای تولید برق استفاده می‌شود. همچنین خاکستر باقی‌مانده از فرایند امحا قابلیت استفاده در تولید مصالح ساختمانی را دارد و امکان بهره‌برداری صنعتی از آن فراهم است. 

از طرفی با راه اندازی آن، هزینه ماهانه ۲۰میلیاردتومانی حمل زباله که صرف انتقال پسماند به منطقه کوهستانی «پشتکوه» و سپس سایت «آق‌قلا» می‌شد و مشکلات زیست‌محیطی متعددی برای مناطق اطراف ایجاد می‌کرد نیزصرفه جویی می‌شد. 

 تحقق کارخانه زباله سوزی 

سرانجام با گذشت ۱۷ سال از فراز وفرود ساخت نیروگاه زباله سوزی ساری، روز گذشته بود که عبدالرضا دادبود، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران از تحقق ظرفیت پذیرش روزانه ۱۰۰تن زباله در کوره شماره یک نیروگاه زباله‌سوز ساری خبر داد و اعلام کرد: «هم‌زمان با این دستاورد، عملیات تجهیز و آماده‌سازی کوره شماره دو نیز آغاز شده است.»

وی با اشاره به اهمیت پروژه زباله‌سوز ساری در مدیریت پسماند مرکز استان، تصریح کرد: با تکمیل مراحل فنی و اجرایی این کوره، ظرفیت پردازش زباله نیروگاه به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته و زمینه برای استفاده حداکثری از تمام ظرفیت این مجموعه فراهم خواهد شد. 

این مقام مسئول با تأکید بر تداوم عملیات فنی و تجهیزاتی، ابراز امیدواری کرد: «روند آماده‌سازی کوره‌های نیروگاه شتاب بیشتری گرفته و مراحل بعدی این پروژه هرچه سریع‌تر وارد فاز اجرایی شود.»


۷ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

۹۳ طرح اقتصادی در هفته دولت در استان قزوین افتتاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین، به نقل از روابط عمومی استانداری، محمدرضا صفی خانی در این باره اظهارداشت: ۹۳ طرح اقتصادی و سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری در هفته دولت در استان افتتاح کی شود.

وی افزود: برای افتتاح این طرح ها بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شده وزمینه اشتغال چهار هزار و ۸۷۸ نفر در استان فراهم می شود.

صفی خوانی افتتاح این طرح ها در شرایط تحریم بیانگر عزم جدی دولت برای توسعه و رونق اقتصادی استان قزوین است.

اینمدیر بیان کرد: بهره‌برداری از ۴۶ واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری ۲۶ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال نقش مهمی در تحقق شعار تولید،‌ اشتغال و رفع موانع تولید خواهد داشت.

صفی خانی در خصوص طرح های حوزه کشاورزی هم گفت: ۴۵ واحد تولیدی و خدماتی با اعتباری بالغ بر۶ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال در راستای توسعه امنیت غذایی و حمایت از تولید کنندگان حوزه کشاورزی، افتتاح خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین یادآوزرشد: در بخش گردشگری نیز ۲ واحد مهم شامل یک مجتمع بین‌راهی و یک سفره‌خانه سنتی با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال به منظور تقویت زیرساخت های گردشگری در استان قزوین به بهره برداری می رسد.

آغاز عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی قزوین؛ گامی بلند در توسعه استان

صفی خوانی همچنین از کلنگزنی منطقه ویژه اقتصادی قزوین خبرداد و گفت: این منطقه یکی از مهمترین پروژه‌های اقتصادی استان است که با حضور یکی از مسئولان ملی در هفته دولت کلید خواهد خورد و چشم‌انداز روشنی برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی استان ترسیم خواهد کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین در خصوص تکمیل پروژه‌های نیمه‌ تمام نیز گفت: از محل اعتبارات ویژه ریاست جمهوری برای طرح‌هایی که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، استفاده کرده و آنها را تکمیل خواهیمکرد.

انتهای پیام


۱۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، ،سواحل و دریای خزر در مجاورت مازندران همواره یکی از حادثه خیزترین آب‌های کشور محسوب می‌شود که هر ساله صدها مسافر و بومی را به کام مرگ می‌کشاند.

عمق متغیر، وجود گرداب‌های زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا، ورود رودخانه‌ها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل مازندران میزبان غرقی های بیشماری باشد که اغلب بی توجه به هشدارها هستند.

کوروش میری سرناجی ساحل غرب فریدونکنار روز پنجشنبه در گزارشی به خبرنگاران گفت: کودک سه ساله که برای بازیگوشی وارد دریا شده و در حال غرق شدن بود توسط ناجیان غریق فریدونکناری از مرگ حتمی نجات یافت

وی تصریح کرد: این کودک در حالی که والدینش متوجه او نبودند وارد دریا می‌شود و در حال غرق شدن بود که دو نفر از ناجیان غریق او را می‌بینند و از مرگ نجات می‌دهند.

او افزود: این کودک بعد از عملیات احیا توسط نیروهای امدادی هلال احمر و اورژانس، برای درمان به بیمارستان منتقل شد.

این ناجی با بیان اینکه دریا تنها قاتلی است که محاکمه نمی‌شود، بر مسئولیت پذیری بیشتر والدین نسبت به کودکان خود در نوار ساحلی تاکید کرد و ادامه داد: آب دریا شاید در برخی مواقع آرام به نظر بیاید اما وجود جریان‌های شکافنده در زیر دریا، هر شناگری را به کام مرگ می کشاند.

همزمان با اوج‌گیری حضور مسافران در سواحل استان مازندران، گزارش‌های رسمی از جان باختن ۲۱ نفر در آب‌های ساحلی این استان خبر می‌دهد؛ رخدادهایی که ریشه در بی‌احتیاطی و نادیده گرفتن هشدارهای ایمنی دارد.

مرتضی علیزاده سرپرست هیات نجات غریق و غواصی مازندران در نشست شورای مدیریت بحران مازندران در ساری با تایید این آمار تلخ، اظهار کرد: این تعداد فوتی مربوط به بازه زمانی آغاز اجرای طرح‌های سالم‌سازی دریای مازندران تا به امروز است که متأسفانه تمامی این افراد در پی گرفتار شدن در جریان‌های شکافنده و تلاطم امواج خزر جان خود را از دست داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از این حوادث در نقاطی رخ داده که خارج از محدوده طرح‌های ساماندهی یا ساعت فعالیت ناجیان بوده است، تصریح کرد: غفلت از هشدارهای مکرر هواشناسی مبنی بر طوفانی بودن دریا و عدم توجه به پرچم‌های ممنوعه، اصلی‌ترین فاکتور در وقوع این حوادث دردناک است.

سرپرست هیات نجات غریق و غواصی استان مازندران اضافه کرد: بیشترین میزان جان‌باختگان در سواحل شهرهای رامسر، ساری، تنکابن، بابلسر و نوشهر به ثبت رسیده است.

علیزاده با ابراز تاسف از تکرار این حوادث، از هموطنانی که قصد سفر به سواحل مازندران را دارند، خواست تا پیش از ورود به آب، حتماً وضعیت جوی را بررسی کرده و تنها در محدوده طرح‌های ساماندهی و با حضور ناجیان غریق به شنا بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: دریا با هیچ‌کس شوخی ندارد و نادیده گرفتن هشدارها به معنای بازی با جان خود است.

سواحل دریای خزر فضای جذاب و چشم نوازش برای هر کسی که به این خطه از شمال کشور می آید وسوسه شنا در دریا را ایجاد می کند تا در مدت حضورش در این منطقه به قول معروف تنی به آب بزند و شنا کند.

اما خزر همواره آبستن بروز حوادث پیش بینی نشده برای آنهایی است که احساس می کنند شناگر هستند و می توانند در این نقطه همچون استخر شنا کنند اما غافل از اینکه "جریان شکافنده" و نقاط دنج سواحل این دریا مستعد و عامل بروز حوادثی نظیر غرق شدن در دریا است.

جریان شکافنده را می توان با قرار گرفتن در ارتفاع با چشم مشاهده کرد. چنان چه اگر روی برآمدگی ماسه ای پایتان را بگذارید تصور می کنید که عمق آب کم است، ولی با کمی جا به جایی ناگهان عمق آب افزایش می یابد، بنا بر این باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشکل نشوید.




 بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید اقتصادی علیه ایران در حساب کاربری خود نوشت: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است.

 تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟
۳۰ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟

اقتصادنیوز: جنگ‌ها همواره فشار بر مردم را تشدید می‌کنند، تورم را افزایش می‌دهند و افراد بیشتری را به ورطه فقر می‌کشانند.

 «نبرد هرمز» روز چهلم | نیویورک‌تایمز: هزینه سنگین آمریکا برای عبور محدود نفت از تنگه هرمز
۱ ساعت قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهلم | نیویورک‌تایمز: هزینه سنگین آمریکا برای عبور محدود نفت از تنگه هرمز

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۴ روز می‌گذرد، ترامپ مدعی شده هیچ مذاکره‌ای...

 طرح «گارانتی مسکن» گارانتی اجرا می‌خواهد
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

طرح «گارانتی مسکن» گارانتی اجرا می‌خواهد

تضمین کیفیت ساختمان از طراحی تا بهره‌برداری، بدون سازوکار دقیق برای مسئولیت سازنده و جبران خسارت خریدار به نتیجه نمی‌رسد

 صعود بورس به صنایع بزرگ رسید | صدرنشینی دارویی‌ها در بورس
۴۵ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

صعود بورس به صنایع بزرگ رسید | صدرنشینی دارویی‌ها در بورس

اقتصادنیوز:گروه دارویی بازار سهام با بازدهی ۱۳.۱ درصدی در هفته چهارم مرداد، بالاتر از تمام گروه‌های فعال بازار ایستاد.

 ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است

نهادهای ترکیه ای با صدور بیانیه‌هایی جداگانه، اهانت‌های دفتر نتانیاهو به اردوغان را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای آشکار از ناتوانی رژیم تل آویو دانستند.