قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۲۲

سناریوی نفت ۲۰۰ دلاری چرا شکست خورد؟ /عامل پنهان در بازار انرژی

اقتصادنیوز:کاهش واردات چین به‌طور مؤثری مانع از افزایش قیمت نفت به دنبال جنگ ایران و بسته شدن تنگه هرمز شده است.
 سناریوی نفت ۲۰۰ دلاری چرا شکست خورد؟ /عامل پنهان در بازار انرژی



 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد
۱۴ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.

باراک راوید در وبگاه آکسیوس در گزارش افشای این خبر نوشت: این عملیات در شرایطی انجام می‌شود که جنگ همچنان در وضعیت بن‌بست قرار دارد و یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن، اختلال در عرضه جهانی نفت و جهش قیمت نفت خام بوده است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند باز شدن این مسیر و ادامه انتقال نفت، اگرچه هنوز نتوانسته حجم صادرات را به سطح پیش از جنگ بازگرداند، اما تأثیر قابل‌توجهی بر عرضه جهانی انرژی داشته است.

بر اساس اطلاعاتی که این مقام‌ها در اختیار آکسیوس قرار داده‌اند، مدعی شده‌اند که طی چند هفته گذشته هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور کرده‌اند. این نفتکش‌ها از مسیری در امتداد سواحل عمان حرکت می‌کنند؛ مسیری که به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی، اکنون تحت کنترل نیروهای آمریکایی قرار دارد.

این مقام آمریکایی که مستقیماً در جریان عملیات قرار دارد،مدعی شده است که «ما اکنون دو ماه است که مسیر جنوبی تنگه هرمز را تحت کنترل داریم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌تواند مزاحمت ایجاد کند، اما کنترل تنگه در دست آنها نیست؛ در دست ماست.» عملیات عبور نفتکش‌ها چگونه انجام می‌شود؟

عملیات آمریکا تنها به اسکورت نفتکش‌هایی که محموله نفتی خود را حمل می‌کنند محدود نمی‌شود. ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی نیز کمک می‌کند تا از دریای عرب وارد تنگه هرمز شوند، خود را به بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس برسانند، نفت بارگیری کنند و سپس از همان مسیر به سمت دریای عرب بازگردند.

برای مدیریت این رفت‌وآمد، نیروی عملیاتی مسئول عملیات هرمز که در مقر ارتش آمریکا در فورت براگ، کارولینای شمالی مستقر است، با کشورهای منطقه و شرکای آمریکا در خلیج فارس هماهنگی می‌کند.

این نیروی عملیاتی هر روز فهرستی از کشتی‌هایی که قرار است از خلیج فارس از مسیر تنگه هرمز وارد دریای عرب …



 زمان خرید و مبلغ اعتبار کالابرگ مشخص شد
۲۶ دقیقه قبل / سایت اینتیتر

زمان خرید و مبلغ اعتبار کالابرگ مشخص شد

به گزارش اینتیتر،  تعداد مشمولان کالابرگ از حدود ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ابتدای اجرای طرح به حدود ۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده و برای پرداخت اعتبار یک‌میلیون‌تومانی به هر فرد، سالانه حدود ۹۶ هزارمیلیاردتومان منابع نیاز است؛ با این حال، به گفته مسئولان، بخشی از منابع پیش‌بینی‌شده به دلیل شرایط جنگ و کاهش تحقق درآمدهای نفتی و سایر منابع، تأمین نشده است.

با وجود این محدودیت‌ها، وزارت رفاه اعلام کرده که کالابرگ متوقف نشده و اعتبار یک‌میلیون‌تومانی مشمولان همچنان برقرار است؛ با اینکه زمان‌بندی شارژ اعتبار نیز برای جلوگیری از ازدحام در فروشگاه‌ها تغییر کرده است. هم‌زمان، موضوع افزایش مبلغ کالابرگ در دولت در دست بررسی است، اما اجرای آن به تأمین منابع جدید وابسته خواهد بود. در کنار کالابرگ، طرح‌های حمایتی دیگری مانند پرداخت ماهانه دو میلیون تومان به ازای هر کودک در قالب «کارت امید مادر»، حمایت از حدود ۲۶۲ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه و پیگیری اجرای مجدد طرح «یسنا» برای حمایت از مادران باردار نیز در دستور کار وزارت رفاه قرار دارد. معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگویی طرح‌های حمایتی دولت در این حوزه را تشریح کرد.

مشروح گفت‌وگوی یعقوب اندایش، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به این شرح است:

سوال اول ما در خصوص کالابرگ است. طرح مهمی که سال گذشته اجرا شد و همچنان ادامه دارد. ابتدا درباره روند اجرای طرح کالابرگ و آخرین وضعیت آن توضیح بفرمایید.

در مورد کالابرگ، تاکنون هشت دوره کالابرگ در قالب طرح جدید با عنوان «طرح تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم» اجرا شده است. این طرح با اعتبار یک میلیون تومان به ازای هر نفر آغاز شد. اجرای طرح از ۱۵ دی‌ماه سال گذشته آغاز شد و بر اساس آیین‌نامه تضمین امنیت غذایی، همه افرادی که در آن زمان یارانه‌بگیر بودند، همچنین کارمندان، بازنشستگان و افرادی که یارانه دریافت نمی‌کردند، اما درخواست مشمول شدن داشتند، در نظر گرفته شدند.

در ابتدا حدود ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مشمول طرح بودند. پس از آن، …



 توصیف سازمان بهینه‌سازی انرژی از وضعیت بحرانی بنزین در کشور: ذخایر کاهش یافته، واردات نیست، ماه‌های آینده دوره اوج مصرف است، افزایش تولید موجب کاهش کیفیت می شود
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

توصیف سازمان بهینه‌سازی انرژی از وضعیت بحرانی بنزین در کشور: ذخایر کاهش یافته، واردات نیست، ماه‌های آینده دوره اوج مصرف است، افزایش تولید موجب کاهش کیفیت می شود

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی، با اشاره به افزایش اهمیت موضوع تأمین بنزین در شرایط فعلی کشور، گفت: اگرچه اکنون باید به مسائل جاری و نیازهای فوری پاسخ داد، اما حل پایدار مسئله بنزین بدون توجه به ریشه‌ها و مسائل بنیادی آن امکان‌پذیر نیست.

به گزارش ایسنا، یاسر میرزایی، معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی با اشاره به مسئله بنزین در کشور، گفت: امروز در شرایطی هستیم که باید به مسئله لحظه بپردازیم و این بحران را حل و فصل کنیم، اما حتی برای حل مسائل بحرانی نیز چاره‌ای نداریم جز اینکه به دلایل اصلی و بنیادی آن توجه کنیم.

وی با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: میانگین مصرف بنزین در یک ماه گذشته ۱۳۵ میلیون لیتر بوده است. با وجود حملات متجاوزانه به کشور و مشکلات اقتصادی و رشد اقتصادی که با مشکل مواجه شده، میزان مصرف انرژی همچنان در این سطح قرار دارد.

میرزایی ادامه داد: اگر شرایط را در حالت عادی در نظر بگیریم، انتظار داشتیم میزان مصرف بنزین بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ میلیون لیتر باشد. بنابراین با توجه به شرایط موجود، می‌توان گفت مدیریت مصرف در سطحی از این تقاضای ۱۳۵ میلیون لیتری صورت گرفته است.

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی با بیان اینکه ماه‌های آینده در دوره اوج مصرف قرار داریم، گفت: در این شرایط، یکی از مسائل، افزایش تولید است. البته اطلاع دارم که دوستان در بخش تولید با تمام ظرفیت‌های موجود و با زحماتی که می‌کشند، حداکثر استفاده را از ظرفیت‌های شرکت‌ها دارند، اما یک معادله وجود دارد که باید به آن توجه کنیم.

وی افزود: اگر ساخت سخت‌افزاری تولید بنزین و ظرفیت تولید آن را رشد نداده باشیم، افزایش تولید نیازمند سرمایه‌گذاری است. اگر بخواهیم در یک سال چنین کاری انجام دهیم، معنای آن این است که افزایش تولید، به معنای اختلاط همه چیزهایی باشد که در دسترس داریم و این موضوع می‌تواند به کاهش کیفیت منجر شود. پیدا کردن نقطه تعادل در این زمینه نیز ساده نیست.

وی با بیان اینکه آمار رسمی مصرف بنزین باید مبنای برنامه‌ریزی قرار گیرد، گفت: من معتقدم رقم ۱۳۵ میلیون لیتر که به صورت رسمی اعلام می‌شود، برای برنامه‌ریزی به تنهایی قابل اتکا نیست و ممکن است مقدار واقعی متفاوت باشد. بنابراین ما ناچاریم دست‌کم برای سطح بالاتری از مصرف برنامه‌ریزی …



 وقوع یک حادثه امنیتی دیگر در نزدیکی سواحل یمن
۱ ساعت قبل / سایت جماران

وقوع یک حادثه امنیتی دیگر در نزدیکی سواحل یمن

به گزارش جماران، منابع عربی از وقوع یک حادثه امنیتی در نزدیکی سواحل یمن خبر داده‌‌اند.

 این منابع عنوان کرده‌اند که قایق‌های کوچک به یک نفتکش در شرق مکلا در یمن نزدیک شده‌اند و نفتکش درخواست کمک کرده است.

 سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا هم اعلام کرد گزارشی از یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن دریافت کرده است.

 سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا در ادامه افزود: یک نفتکش در حالی که در خلیج عدن در حال حرکت بود، با نزدیک شدن یک فروند شناور به آن، درخواست کمک ارسال کرد.

 



 پاداش ویژه وزارت نیرو برای نیروگاه‌های با تولید بیشتر برق
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پاداش ویژه وزارت نیرو برای نیروگاه‌های با تولید بیشتر برق

ایران آنلاین:

مصطفی رجبی مشهدی معاون برق و انرژی وزارت نیرو، از اجرای مشوق‌های جدید برای نیروگاه‌های دارای تولید حداکثری و بدون خروج اضطراری در روزهای باقی‌مانده تابستان خبر داد و گفت: این نیروگاه‌ها در اولویت پرداخت مطالبات قرار می‌گیرند و از تخصیص مضاعف ۲۰ درصدی منابع نقدینگی برخوردار خواهند شد.

به گزارش  مهر، رجبی مشهدی گفت: به دستور وزیر نیرو برای تقویت پایداری شبکه برق در روزهای اوج مصرف تابستان، نیروگاه‌هایی که تا پایان شهریورماه به‌صورت مستمر در مدار تولید باقی بمانند و با خروج اضطراری مواجه نشوند، مشمول مشوق‌های ویژه وزارت نیرو خواهند شد.

وی افزود: در راستای حمایت از نیروگاه‌های موفق در تولید حداکثری و تأمین نیاز مصرف کشور، واحدهای نیروگاهی واجد شرایط با معرفی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در اولویت پرداخت مطالعات برق تولیدی قرار می‌گیرند.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو ادامه داد: این نیروگاه‌ها همچنین در فرآیند تخصیص منابع برای پرداخت مطالبات بهای برق تولیدی در ماه‌های مرداد و شهریور، از ۲۰ درصد تخصیص مضاعف نقدینگی نسبت به روال موجود برخوردار خواهند شد.

رجبی مشهدی تأکید کرد: این مشوق شامل نیروگاه‌های دولتی نیز خواهد بود و ملاک اصلی بهره‌مندی از آن، استمرار تولید، آمادگی کامل واحدها، جلوگیری از خروج اضطراری و کمک مؤثر به تأمین برق پایدار کشور است.

وی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این سیاست، ایجاد انگیزه برای حفظ آمادگی نیروگاه‌ها، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و عبور موفق از روزهای باقی‌مانده تابستان است؛ نیروگاه‌هایی که در این دوره با تولید پایدار در کنار صنعت برق کشور بمانند، از حمایت و اولویت بیشتری در پرداخت مطالبات برخوردار خواهند شد.
انتهای پیام/





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 اجاره آپارتمان در گران‌ ترین مناطق تهران چقدر آب می‌ خورد؟ | رهن کامل از ۲.۵ میلیارد تومان
سایت رکنا

اجاره آپارتمان در گران‌ ترین مناطق تهران چقدر آب می‌ خورد؟ | رهن کامل از ۲.۵ میلیارد تومان

رکنا اقتصادی: بازار اجاره در شمال تهران همچنان فاصله قابل‌توجهی با مناطق مرکزی پایتخت دارد؛ بررسی فایل‌های اجاره در محله‌هایی مانند الهیه، زعفرانیه، محمودیه، قیطریه و فرمانیه نشان می‌دهد مستاجران برای یک واحد یکخوابه در گران‌ترین مناطق تهران، برای رهن کامل دست‌کم به ۲.۵ میلیارد تومان نیاز دارند و در قراردادهای ترکیبی، اجاره ماهانه برخی واحدها به ۱۸۰ میلیون تومان می‌رسد.
 ادعای دو مقام آمریکایی: معتقدیم مذاکرات ایران و عمان شکست خورده/ سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا: وقوع یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن/ نفت ۹۳.۸۳ دلار شد/ ادعای الحدث به نقل از منابع آگاه: ترامپ دستور داده که مذاکرات با ایران برای چند هفته متوقف شود/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم
سایت انتخاب

ادعای دو مقام آمریکایی: معتقدیم مذاکرات ایران و عمان شکست خورده/ سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا: وقوع یک حادثه در ۱۳۶ …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص...
 کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد
سایت رکنا

کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر ممنوعیت قانونی کشت خشخاش گفت: هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد و آنچه تصویب شده، کشت «شقایق الیفرا» برای تأمین نیازهای مختلف کشور است.
 عارف: شوراهای عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند
سایت اعتماد آنلاین

عارف: شوراهای عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح فرایند جذب اعضای هیأت علمی و حفظ منزلت اجتماعی استادان دانشگاه، گفت: شوراهای عالی باید به وظایف سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت خود بپردازند و در امور اجرایی دانشگاه‌ها، حتی انتخاب رئیس یک دانشگاه، دخالت نکنند.
 حضور رئیس مجلس در کاظمین + عکس
سایت تابناک

حضور رئیس مجلس در کاظمین + عکس

رئیس مجلس در ادامه سفر به عراق به زیارت مضجع شریف امام کاظم(ع) و امام جواد(ع) در کاظمین مشرف شد.
 اعلام قیمت جدید انواع میوه در بازار
سایت تابناک

اعلام قیمت جدید انواع میوه در بازار

طبق نرخنامه سازمان میادین میوه و تره‌بار، قیمت میوه اعلام شد.
 آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است
سایت اقتصاد 120

آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است

هدف آمریکا اینست که با دیپلماسی اجبار، ایران را مجبور به توافق کند.
 جوان‌ترین و پیرترین داوطلبان کنکور معرفی شدند
سایت هم میهن

جوان‌ترین و پیرترین داوطلبان کنکور معرفی شدند

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به حضور داوطلبان با سنین مختلف در کنکور سراسری ۱۴۰۵ گفت: پیرترین داوطلب این آزمون ۸۵ ساله و از استان کرمانشاه است و جوان‌ترین داوطلبان، یک دختر و یک پسر متولد سال ۱۳۹۳ و ۱۲ ساله هستند.