قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۳/۱۳

شروط توافق موفق

دنیای اقتصاد؛ مذاکرات فعلی ایران و آمریکا در حالی برگزار می‌شود که پیشینه ناکام توافقات قبلی، به‌ویژه خروج از برجام و وقوع دو جنگ اخیر، فضای دیپلماسی را به عرصه‌ای برای تشدید تنش تبدیل کرده است.
 شروط توافق موفق



۴۷ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

برکناری بی‌سابقه دو مقام ارشد موساد؛ شکست عملیات اسرائیل علیه ایران

کد خبر: 787416 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۰:۳۷:۵۳ اعتمادآنلاین |

به نوشته این رسانه، اوایل ماه جاری میلادی، «رومان گوفمن» رئیس جدید موساد روسای اداره اطلاعات و بخش ایران این سازمان را که به‌ترتیب تنها با نام‌های مختصر «K» و «Y» شناخته می‌شوند، برکنار کرد. 

به گزارش ایسنا، اگرچه برکناری کارکنان پس از روی کار آمدن رئیس جدید موساد بی‌سابقه نیست اما چنین برکناری‌های علنی که توسط رسانه‌های جریان اسرائیل گزارش می‌شوند، تقریبا بی‌سابقه‌اند.

آخرین مورد شناخته‌شده برکناری به دلیل بی‌کفایتی به سال ۱۹۹۷ بازمی‌گردد؛ زمانی که تلاش نافرجام برای ترور «خالد مشعل» رئیس وقت دفتر سیاسی حماس به بازداشت چند مامور موساد در اردن و یک فاجعه روابط عمومی برای اسرائیل منجر شد. 

اینترسپت در گزارش خود نوشت که اسرائیل اکنون با پیامدهای بزرگ‌ترین اشتباه تاریخ خود مواجه است؛ اشتباهی که خودش مرتکب شد یعنی جنگ شکست‌خورده‌اش علیه ایران. اسرائیل این جنگ را به آمریکا به‌عنوان جنگی آسان فروخته بود که قرار بود خیلی سریع ایران و برنامه هسته‌ای ادعایی این کشور را سرنگون کند اما هیچ‌یک از اهدافی که اسرائیل دنبال می‌کرد محقق نشد.

اسرائیل مدعی شده بود که هرگونه بسته‌شدن احتمالی تنگه هرمز از نظر نظامی بی‌اثر خواهد بود اما اکنون توانایی ایران برای اعمال فشار به اقتصاد جهان - علی‌رغم ادعاهای مداوم آمریکا مبنی بر اینکه این آبراه «باز» است - به ارزشمندترین سلاح این کشور تبدیل شده است.

جاه‌طلبی‌های موساد که در تضعیف ساختار امنیتی جمهوری اسلامی ایران و تغییر نظام خلاصه می‌شد، شکست خوردند.

موساد در آغاز آن جنگ تصمیم گرفت وجهه خود را تغییر دهد و خود را حامی مردم ایران نشان دهد اما این تلاش نتیجه چندانی نداشت. مقام‌های ایرانی از همان ابتدا آشکارا این کارزار را در فضای مجازی به تمسخر گرفتند و با گذر زمان، این کارزار هرچه بیشتر حالت استیصال پیدا کرد. ویدئوهای تولیدشده با هوش مصنوعی اسرائیل تقریبا هیچ تاثیری نداشتند. موساد پس از برقراری آتش‌بس نیز به انتشار ویدئوهای تولیدشده با هوش مصنوعی با استفاده از «گروک» ادامه داده است.

به نوشته اینترسپت، پس‌ از آنکه طرح مسلح کردن گروه‌های کرد با همکاری سیا ازهم پاشید، موساد ظاهرا به‌سرعت «طرح ب» را مطرح کرد. ایده جدید این بود که با انجام یک کارزار حملات هوایی علیه پاسگاه‌های پلیس و ایست‌های بازرسی به تضعیف نظام ایران بپردازد کنند اما این طرح نیز به نتیجه ننشست.

خبر برکناری مقام‌های موساد در رسانه‌های اسرائیلی و میان نیروهای باسابقه این سازمان با ناباوری روبه‌رو شد. برخی از آن‌ها گوفمن را متهم کردند که توانایی سازمان برای انجام ماموریت‌هایش را سرکوب کرده است. تحلیلگران امنیتی نیز پس از برکناری دو معاون او، وی را متهم کردند که شکست سازمان را به گردن زیردستان خود می‌اندازد تا تصمیم‌های اتخاذشده در بالاترین سطوح دولت از بررسی و انتقاد مصون بماند. اخبار مرتبط کانال ۱۲ اسرائیل: موساد پس از شکست مقابل ایران وارد فاز پاکسازی و برکناری شد تاکر کارلسون: جنگ علیه ایران با وعده‌های ترامپ و شعار «اول آمریکا» در تضاد است


۲ دقیقه قبل / سایت تابناک

قالیباف وارد تهران شد

 

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس یک هیأت پارلمانی برای رایزنی درخصوص موضوعات مشترک سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی با مقامات عراقی و زیارت اعتاب مقدسه، به کشور عراق سفر کرده بود، پس از ۳ روز فشرده کاری در عراق، دقایقی پیش در عصر امروز (جمعه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۵) وارد تهران شد.

در این سفر هیأت ۴ نفره شامل محمدتقی نقدعلی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، مهدی فلاح نایب رئیس و شهین جهانگیری عضو این گروه و همچنین سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیس قوه مقننه را همراهی کردند.


۲ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عمان

وزرای خارجه ایران و عمان در این تماس تلفنی درباره راه‌های فراهم کردن شرایط برای ازسرگیری مذاکرات گفت‌وگو کردند و بر اهمیت ادامه رایزنی‌ها برای کمک به ازسرگیری آزادی کشتیرانی و تامین امنیت و ثبات در منطقه تاکید کردند.

انتهای پیام




 روسیه: پیشنهادهای جدید صلح اوکراین باید با واقعیت‌های میدانی منطبق باشد
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

روسیه: پیشنهادهای جدید صلح اوکراین باید با واقعیت‌های میدانی منطبق باشد

معاون وزیر خارجه روسیه با اعلام آمادگی مسکو برای بررسی پیشنهادهای جدید درباره پایان جنگ اوکراین، گفت که هر طرحی برای حل‌وفصل این بحران باید با واقعیت‌های میدانی سنجیده شود.

 کارزار جدید فشار اقتصادی ترامپ چه تفاوتی با دولت اولش دارد؟
۴۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کارزار جدید فشار اقتصادی ترامپ چه تفاوتی با دولت اولش دارد؟

بسته اقتصادی جدید دولت ترامپ چقدر شبیه به سیاست‌های اقتصادی او در دوره دولت نخستش دارد؟ این سوال را حامد قشقاوی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با برنامه پارک‌وی همشهری پاسخ می‌دهد. ببینید.

 شروع رویایی شهاب: رکورد جهان شکست!
۵ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

شروع رویایی شهاب: رکورد جهان شکست!

ستاره ایرانی جوهور در شروع کارش در این تیم، نخستین گل رسمی‌اش را به ثمر رساند تا شروعی شیرین و امیدوارکننده در فوتبال مالزی داشته باشد.

 بحران مهمات آمریکا ریشه‌ای‌تر از جنگ با ایران است
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

بحران مهمات آمریکا ریشه‌ای‌تر از جنگ با ایران است

فایننشال تایمز در تحلیلی نوشت جنگ با ایران تنها بحران مهمات آمریکا را تشدید کرده و ریشه اصلی کمبود تسلیحات به سال‌ها تعهد نظامی گسترده، کمک‌های سنگین به اوکراین و ضعف ظرفیت تولید صنایع دفاعی بازمی‌گردد. بر اساس این تحلیل، افت شدید ذخایر تاد، پاتریوت و تاماهاک، توان واشینگتن برای بازدارندگی در برابر چین در منطقه هند-آرام را با چالشی جدی روبه‌رو کرده است.

 امیر ایرانی: به‌زودی در دریا درس تاریخی به دشمن می‌دهیم که حتی فرصت گریه کردن هم نداشته باشند
۲ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

امیر ایرانی: به‌زودی در دریا درس تاریخی به دشمن می‌دهیم که حتی فرصت گریه کردن هم نداشته باشند

فرمانده نیروی دریایی راهبردی و حیاتی و تعیین کننده ارتش با تأکید بر وحدت ارتش، سپاه، بسیج و فراجا گفت: نیرو‌های مسلح محکم و استوار تحت فرماندهی معظم کل قوا ا...

 حقیقت پور، فرمانده پیشین سپاه: مقصر باخت در سوریه باید محاکمه شود| ترکیه در ماجرای سقوط دمشق به ایران خیانت کرد
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

حقیقت پور، فرمانده پیشین سپاه: مقصر باخت در سوریه باید محاکمه شود| ترکیه در ماجرای سقوط دمشق به ایران خیانت کرد

منصور حقیقت‌پور معتقد است مسئولان این تصمیم‌ها باید پاسخگو باشند و حتی از ضرورت محاکمه مقصران در دادگاه نظامی سخن می‌گوید.