قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۰۷

ناپایداری سرمایه‌گذاری در معادن گچ

صنعت گچ ایران بر روی یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های معدنی کشور بنا شده است؛ مزیتی که با وجود فراوانی ذخایر، پراکندگی مناسب معادن و کیفیت مطلوب سنگ گچ، هنوز نتوانسته به جایگاه متناسبی در تجارت منطقه‌ای و زنجیره ارزش صنایع معدنی دست یابد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران در سال 1403، حدود 292 معدن فعال گچ در کشور وجود دارد. داده‌های وزارت صمت نشان می‌دهد ظرفیت اسمی تولید این ماده معدنی به حدود بیش از ۳۱‌میلیون تن در سال می‌رسد؛ اما میزان استخراج واقعی فاصله محسوسی با این ظرفیت دارد؛ به‌گونه‌ای‌که در سال‌های اخیر بین 18 تا 19‌میلیون تن سنگ گچ از معادن کشور استخراج شده است. همچنین مسوولان معدنی اعلام کرده‌اند ذخایر شناسایی‌شده گچ ایران از ذخایر آمریکا نیز بیشتر است و ایران از نظر حجم منابع، یکی از کشورهای شاخص جهان در این ماده معدنی به شمار می‌رود.
 ناپایداری سرمایه‌گذاری در معادن گچ



۳ ساعت قبل / سایت انتخاب

ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا گفته از ابتدای سال جاری تا ۶ اوت، ۷۴ حادثه در مسیر عمانی تنگه هرمز گزارش شده. فرمانده کل سپاه هم از لزوم تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی سخن گفته است.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز چهل و یکم جنگ سوم چه گذشت؟(۳۰ مرداد ۱۴۰۵)/ فرمانده کل سپاه: در این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز، تداوم پرشتاب "راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی" ضرورت دارد/معاون وزیر دفاع: قبل از جنگ امکانات دفاعی و نظامی خود را جابه‌جا کرده بودیم؛ دشمن به کاهدان زد/گفتگوی وزیر خارجه عمان و عراقچی درباره شرایط ازسرگیری مذاکرات/المانیتور به نقل از مقامات عمانی: از مواضع ترامپ متحیریم؛ او می‌خواهد برای شکست در جنگ قربانی پیدا بکند

اخبار مربوط به روز چهل و دوم جنگ سوم و روز صد و سی و هفتم آتش بس (۳۱ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۰۳:۱۴ وال استریت ژورنال نوشت:

دَن دریِسکال، وزیر ارتش آمریکا، انتظار می‌رود تا پایان سال از سمت خود کناره‌گیری کند؛ این تصمیم پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، وزیر دفاع، مطرح شده است.

کناره‌گیری او شکاف رهبری در ارتش آمریکا را عمیق‌تر خواهد کرد؛ ارتش در حال حاضر نیز پس از برکناری ژنرال رَندی جورج در آوریل، فاقد یک رئیس ستاد ارتش است که تأییدیه سنا را داشته باشد.

دریسکال، که از متحدان جی‌دی ونس و از نیروهای سابق رنجر ارتش است، در طول ۱۸ ماه حضورش در این سمت بر نوسازی ارتش، استفاده از فناوری‌های تجاری و بهره‌گیری از درس‌های جنگ اوکراین تأکید داشت.  ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۰۳:۱۰ خبرنگاری از ترامپ پرسید: درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی؛ آیا این نشان می‌دهد که گزینه‌های نظامی آمریکا محدود شده است؟

ترامپ در پاسخ ادعا کرد: نه، اصلاً. این‌طور نیست. یعنی داریم می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد.

ترامپ درباره ایران همچنین مدعی شد: «آن‌ها خیلی دوست دارند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده نیستند که توافق درست و مناسبی را انجام دهند.»

او ادعا کرد: «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.» سردار وحیدی: در این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی ضرورت دارد ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۲۳:۵۸ سرلشکر وحیدی، فرمانده کل سپاه با صدور پیامی فرا رسیدن ۳۱ مرداد ماه «روز صنعت دفاعی کشور» را به سرتیپ پاسدار سید مجید ابن الرضا، سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

در این پیام‌آمده است: در چنین مقطع حساس و سرنوشت‌سازی، تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی به عنوان تنها راهکار هوشمندانه ضرورت دارد.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: قدرت‌افزایی در تولید محصولات صنعت دفاعی و نظامی ادامه خواهد یافت تا ایران اسلامی به جایگاه حقیقی خود به عنوان قدرتی بی‌بدیل در هندسه نظم نوین جهانی دست یابد.


۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

خرید نفت ایران توسط چین ادامه دارد؛ چرا پکن حاضر به عقب‌نشینی مقابل آمریکا نیست؟

کد خبر: 787428 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۲:۵۶:۰۰ اعتمادآنلاین |

الجزیره نوشت: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که پکن قصد داشته باشد تحت فشار آمریکا خرید نفت ایران را متوقف کند. چین همچنان تأکید می‌کند که با تحریم‌های یکجانبه آمریکا مخالف است و تجارت میان دو کشور صرفاً به خود آنها مربوط می‌شود.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: چین بزرگ‌ترین مشتری نفت خام ایران است و حدود ۸۰ درصد محموله‌های نفتی ایران را خریداری می‌کند. بخش زیادی از این نفت از طریق شبکه‌های نفتکش که می‌توانند منشأ نفت را پنهان کنند، به پالایشگاه‌های کوچک موسوم به «تی‌پات» در چین منتقل می‌شود.

چین وابستگی بسیار شدیدی به نفت ایران ندارد و از نظر تئوری، اگر واشنگتن فشار کافی وارد کند، می‌تواند خرید نفت ایران را متوقف کند. اما چنین اقدامی برای شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، هزینه سیاسی قابل توجهی خواهد داشت؛ زیرا پکن نمی‌خواهد این پیام را ارسال کند که حاضر است در برابر فشار آمریکا «سر فرود آورد یا تسلیم شود». چنین رویکردی می‌تواند در داخل و خارج از چین یک سابقه خطرناک ایجاد کند.

این اختلافات در آستانه سفر برنامه‌ریزی‌شده شی جین‌پینگ به واشنگتن در ۲۴ سپتامبر رخ می‌دهد. تنش‌های دیگری از جمله محدودیت‌های آمریکا علیه شرکت‌های فناوری چینی و فشار واشنگتن بر کشورها برای انتخاب طرف خود در رقابت بر سر هوش مصنوعی نیز بر این دیدار سایه انداخته است.

با این حال، تاکنون هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که این تنش‌ها باعث لغو یا برهم خوردن سفر شوند. برای واشنگتن، یکی از اهداف اصلی حفظ جریان مواد معدنی حیاتی و عناصر کمیاب از چین است، در حالی که پکن می‌خواهد آتش‌بس تجاری حفظ شود و تعرفه‌ها پایین بمانند.  اخبار مرتبط پکن: اوضاع ایران را به دقت رصد می‌کنیم / افزایش حضور نظامی آمریکا در آسیا صلح و ثبات منطقه‌ای را… ادعای رسانه‌ کره جنوبی از تنش واشنگتن و پکن در دریای زرد


۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

شروع رویایی شهاب زاهدی در مالزی

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو؛ فصل جدید فوتبال مالزی با قهرمانی جوهور دارالتعظیم در سوپرجام آغاز شد؛ تیمی که عصر امروز با درخشش و گلزنی شهاب زاهدی در دیدار مقابل کوچینگ سیتی با نتیجه ۳ بر صفر به برتری رسید و نخستین جام فصل را از آن خود کرد.

در این مسابقه، جوهور از همان ابتدا کنترل بازی را در اختیار داشت و در دقیقه ۱۱ با گل مارکوس گیلرمه پیش افتاد. برتری یک‌گله این تیم تا پایان نیمه نخست حفظ شد و در نیمه دوم نیز فشار شاگردان جوهور ادامه پیدا کرد. آریبا اوز در دقیقه ۵۵ گل دوم را به ثمر رساند تا تیم میزبان با حاشیه امنیت بیشتری به کار ادامه دهد که ورود شهاب زاهدی به زمین و نمایش فوق‌العاده او برتری‌شان را قطعی کرد.

شهاب زاهدی که در نخستین بازی رسمی خود برای جوهور دارالتعظیم از روی نیمکت کار را آغاز کرده بود، در ادامه مسابقه فرصت حضور در زمین را به دست آورد و در دقایق پایانی، نقش مهمی در تکمیل برد تیمش ایفا کرد.

ستاره ایرانی در دقیقه ۸۶ روی یک فرار سریع از میانه زمین صاحب موقعیت شد و در شرایط تک‌به‌تک با دروازه‌بان کوچینگ سیتی قرار گرفت که ضربه نخست زاهدی با واکنش تماشایی گلر حریف دفع شد، اما شهاب در ادامه صحنه به‌خوبی خودش را به توپ برگشتی رساند و با یک ضربه پای چپ دقیق و قدرتمند، گل سوم جوهور را به ثمر رساند.

این گل، نخستین گل رسمی شهاب زاهدی با پیراهن جوهور دارالتعظیم بود؛ گلی که در اولین حضور رسمی او برای این تیم و در مسیر کسب نخستین جامش در فوتبال مالزی به ثمر رسید.




 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405

دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت صمت گفت: مطابق آیین‌نامه نحوه واردات خودرو‌های کارکرده، کارگروه ویژه میزان واردات خودرو‌های کارکرده را برای سال جاری، ۲۵هزار دستگاه تعیین کرده است.

 تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد

قهوه برای بسیاری از افراد بخشی جدانشدنی از شروع روز است، اما پژوهشی جدید از فنلاند نشان می‌دهد این نوشیدنی محبوب ممکن است با چربی بدن، سوخت‌وساز و حتی برخی هورمون‌های جنسی ارتباط داشته باشد. البته پژوهشگران تأکید می‌کنند که این یافته‌ها هنوز رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

 بازگشت برنامه قدیمی رادیو
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت برنامه قدیمی رادیو

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶شهریور به رادیو بازمی‌گردد. فصل جدید این برنامه در حالی کلید می‌خورد که تیم تولید آن دستخوش تغییرات اساسی شده است. بر اساس تصمیم مسوولان رادیو، ساخت این برنامه که مدتی متوقف شده بود، با رویکردی تازه و گروهی جدید از سر گرفته می‌شود.

 حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد

سردار زاهدی، معاون نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: علیرضا بیرانوند از مهرماه ۱۴۰۵ سرباز خواهد شد و دیگر امکان بازی برای تراکتور را نخواهد داشت.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد
۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.