قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۳/۲۳

زلزله در کابینه استارمر

دنیای اقتصاد: «جان هیلی»، وزیر دفاع بریتانیا، روز پنج‌شنبه بر سر اختلاف‌نظری چند ماهه درباره هزینه‌های نظامی از سمت خود کناره‌گیری کرد. وی «کر استارمر»، نخست‌وزیر را متهم کرد که از تخصیص منابع لازم برای حفظ امنیت کشور در برابر تهدیدهای فزاینده کوتاهی کرده است. به گزارش رویترز، این استعفا که با انتقادی تند از نخست‌وزیر همراه بود، نشانه دیگری از افول اقتدار استارمر است و بحرانی را در هسته مرکزی دولت آشکار می‌کند: اینکه چگونه می‌توان هزینه‌های دفاعی را در شرایطی که منابع مالی اندکی در دسترس است و بودجه رفاهی مدام افزایش می‌یابد، بالا برد.
 زلزله در کابینه استارمر



۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

زلنسکی: کمبود منابع مالی، بزرگ‌ترین چالش اوکراین در پی افزایش هزینه‌های جنگ است

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایسنا، زلنسکی در ویدئویی که از طریق کانال تلگرامی او منتشر شد، گفت: «همه شما جزئیات یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی را که عملاً با آن روبه‌رو هستیم می‌دانید. این چالش، تأمین مالی است. این واقعاً چالشی بسیار جدی، به‌ویژه در بخش دفاعی است. باید منابع لازم پیدا شود. فکر می‌کنم این بزرگ‌ترین چالشی است که با آن روبه‌رو بوده‌ایم: هزینه جنگ افزایش یافته و این یک واقعیت است. به منابع بیشتری نیاز داریم و کسری نیز بیشتر شده است.»

زلنسکی از خمارا خواست همه توافق‌ها با شرکای غربی را بررسی و ارزیابی کند و در قبال مسائل سازمانی در نیروهای اوکراینی، از جمله بسیج و جابه‌جایی دوره‌ای نیروها، «رویکردی انسانی‌تر» در پیش گیرد. وی همچنین «تضمین پدافند هوایی» را پیش از فرارسیدن زمستان، اولویتی اصلی توصیف کرد.

اظهارات زلنسکی در حالی مطرح می‌شود که اوکراین با بحران مالی شدیدی روبه‌رو است. روزنامه «واشنگتن پست» فاش کرده است که کسری بودجه اوکراین از ۴۰ میلیارد دلار فراتر رفته و کی‌یف، در صورت دریافت نکردن منابع مالی لازم از شرکای غربی، با خطر ناتوانی در بازپرداخت بدهی‌های خود تا ماه اکتبر مواجه است.

آمریکا اخیراً بسته کمک جدیدی به ارزش ۸ میلیارد دلار تصویب کرده است، اما این مبلغ ممکن است برای پر کردن شکاف مالی؛ به‌ویژه با کند شدن روند کمک‌های اروپا کافی نباشد. در این زمینه، دولت اوکراین برنامه‌هایی برای افزایش مالیات‌ها و کاهش هزینه‌های غیرنظامیِ خارج از حوزه دفاعی، به‌منظور جبران کسری بودجه اعلام کرده و هم‌زمان فشار بر شرکای غربی برای تسریع جریان کمک‌ها ادامه دارد.

 

 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۱۰ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

استاد آمریکایی گفت که ترامپ ناچار است با اوکراین چه کند

استاد آمریکایی گفت که ترامپ ناچار است با اوکراین چه کند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به زودی مجبور خواهد شد یا کمک به اوکراین را متوقف کند یا از کنگره درخواست بودجه اضافی کند. این مطلب را پروفسور جان میرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو، در رسانه‌ها اعلام کرد.

او گفت: "شکی نیست که ترامپ به قطع رابطه با اوکراینی‌ها علاقه‌مند است، اگر این به معنای پایان دادن به درگیری باشد. او باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد تأیید کنگره را برای ادامه تأمین مالی اوکراینی‌ها یا تأمین سلاح برای آنها دریافت کند، یا اینکه به سادگی آنها را رها خواهد کرد. این تصمیم به زودی گرفته خواهد شد".

به عقیده میرشایمر، اروپا توانایی این را ندارد که به طور کامل جای ایالات متحده را به عنوان حامی نظامی و مالی اوکراین بگیرد.

این استاد افزود: "اروپایی‌ها به سادگی سلاح‌هایی که بتوانند در اختیار اوکراین قرار دهند را ندارند. اقتصاد بریتانیا، فرانسه و حتی آلمان با مشکلات جدی مواجه است، اما آنها در عین حال هزینه‌های هنگفتی می‌کنند تا درگیری اوکراین تا ابد ادامه یابد. من فکر نمی‌کنم این از نظر سیاسی امکان‌پذیر باشد. حتی اگر اروپایی‌ها بتوانند جایگزین ایالات متحده شوند، به نظر من، این امر مدت زیادی طول نخواهد کشید".

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web


۱۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

پولی که از جیب انگلیسی‌ها می‌رود؛ هزینه میلیونی حفاظت از شاهزاده هری و همسرش

نورنیوز- گروه بین الملل: شبکه اسکای نیوز روز جمعه به نقل از «دال بابو» رئیس پیشین پلیس لندن گزارش داد که تامین امنیت شاهزاده هری و خانواده‌اش می‌تواند میلیون‌ها پوند برای بودجه دولت انگلیس هزینه داشته باشد. 

به نوشته این شبکه، اگر تصمیم گرفته شود که امنیت دولتی برای شاهزاده هری و همسرش «مگان مارکل» فراهم شود، این اقدام می‌تواند میلیون‌ها پوند هزینه در پی داشته باشد.

با این حال، طبق این گزارش، اگر شاهزاده هری در انگلیس محافظان امنیتی خصوصی استخدام کند، آن‌ها بر اساس قوانین این کشور اجازه حمل سلاح نخواهند داشت. با این وجود، اسکای نیوز گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی انگلیس می‌توانند در هر مورد، ارزیابی جداگانه‌ای درباره نیاز به تامین امنیت دولتی اضافی از جمله استفاده از پلیس مسلح انجام دهند.

در سال ۲۰۲۰، شاهزاده هری و همسرش پس از بروز اختلاف با خانواده سلطنتی، انگلیس را ترک کردند و از وظایف سلطنتی خود کناره گرفتند. در پی این اتفاق، کمیته اجرایی حفاظت از خاندان سلطنتی و شخصیت‌های عمومی انگلیسی تصمیم گرفت که هری دیگر به همان سطح بالای حفاظت امنیتی که برای سایر اعضای خانواده سلطنتی در نظر گرفته می‌شود، نیاز ندارد.

تأمین بودجه امنیتی مدت‌هاست یکی از منابع تنش میان هری و وزارت کشور انگلیس بوده است؛ این وزارتخانه مسئول تصمیم‌گیری درباره چنین تدابیر امنیتی است. روزنامه تایمز گزارش داده است که در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تامین حفاظت مسلحانه با بودجه مالیات‌دهندگان برای این زوج و خانواده‌شان وجود ندارد.

سال گذشته، هری پس از یک نبرد حقوقی طولانی درباره سطح امنیتی که او و خانواده‌اش هنگام سفر به انگلیس از آن برخوردار خواهند بود، شکست خورد؛ این در حالی بود که پس از کناره‌گیری این زوج از نقش اعضای فعال خانواده سلطنتی، حفاظت امنیتی خودکار و تامین‌شده از سوی مالیات‌دهندگان در رابطه با آن‌ها لغو شده بود.

هری در جریان شکایت حقوقی خود علیه وزارت کشور در بیانیه شهادت خود گفته بود: «انگلیس خانه من است. انگلیس بخش مهمی از میراث فرزندانم و جایی است که می‌خواهم آن‌ها همان‌قدر که در حال حاضر در آمریکا زندگی می‌کنند، در آن احساس کنند در خانه هستند.»

وی در ادامه تاکید کرده بود: «اگر نتوان از امنیت آن‌ها هنگام حضور در خاک انگلیس اطمینان حاصل کرد، چنین چیزی ممکن نیست. من نمی‌توانم همسرم را این‌گونه در معرض خطر قرار دهم و با توجه به تجربیاتی که در زندگی داشته‌ام، تمایلی ندارم خودم را نیز بی‌دلیل در معرض خطر قرار دهم.»




 جزئیات صدور حکم جلب نتانیاهو توسط ترکیه
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات صدور حکم جلب نتانیاهو توسط ترکیه

وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که آنکارا به دلیل پیگرد قضایی جاری علیه بنیامین نتانیاهو به اتهام نسل‌کشی، خواستار صدور «اعلان قرمز» اینترپل برای وی شده است.

 بحران مهمات آمریکا ریشه‌ای‌تر از جنگ با ایران است
۱۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

بحران مهمات آمریکا ریشه‌ای‌تر از جنگ با ایران است

فایننشال تایمز در تحلیلی نوشت جنگ با ایران تنها بحران مهمات آمریکا را تشدید کرده و ریشه اصلی کمبود تسلیحات به سال‌ها تعهد نظامی گسترده، کمک‌های سنگین به اوکراین و ضعف ظرفیت تولید صنایع دفاعی بازمی‌گردد. بر اساس این تحلیل، افت شدید ذخایر تاد، پاتریوت و تاماهاک، توان واشینگتن برای بازدارندگی در برابر چین در منطقه هند-آرام را با چالشی جدی روبه‌رو کرده است.

 پرونده سازی اف‌بی‌آی برای حمله ایران به کالیفرنیا !
۶ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

پرونده سازی اف‌بی‌آی برای حمله ایران به کالیفرنیا !

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: اف‌بی‌آی در روزهای اخیر به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده است که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، با پهپاد به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند؛ این موضوع بر اساس هشداری است که شبکه ABC News به آن دست یافته است.  در ادامه این مطلب آمده است: [ ]

 پنجاه و هفتمین سالروز آتش‌زدن مسجد الاقصی؛ جنایتی که تکرار می‌شود - تسنیم
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پنجاه و هفتمین سالروز آتش‌زدن مسجد الاقصی؛ جنایتی که تکرار می‌شود - تسنیم

پنجاه‌وهفت سال پس از آتش‌زدن مسجد الاقصی،رژیم صهیونیستی با طرح‌های یهودی‌سازی، هویت اسلامی آن را تهدید می‌کند.

 شروط صنعا برای ریاض
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

شروط صنعا برای ریاض

عضو شورای عالی سیاسی صنعا، تأکید کرد که اگر عربستان سعودی قصد دارد از آنچه او «درخت جنایت و محاصره» علیه یمن خواند، فاصله بگیرد، باید با برداشتن گام‌های عملی...

 صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»

دنیای‌اقتصاد: دولت ترامپ در طرح صلح جدید خود برای منطقه، آینده غزه را به دست چهره‌ای کمتر شناخته‌شده به نام «علی شعث» سپرده است. او که بر اساس این طرح 20ماده‌ای به‌عنوان مدیر جدید غزه تعیین شده، برنامه جسورانه‌ای دارد. شعث می‌خواهد آوارهای به‌جامانده از جنگ را به دریای مدیترانه بریزد تا برای ساکنان این باریکه که حتی پیش از جنگ هم با بحران تراکم جمعیت روبه‌رو بودند، فضای جدیدی ایجاد کند. او وعده داده که با این کار علاوه بر پاک‌سازی آوارها ظرف سه سال، زمین‌های جدیدی به غزه اضافه خواهد کرد.