قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۳/۱۳

تصویر جعلی فروپاشی اجتماعی

درحالی‌که تحلیلگران از «فروپاشی اجتماعی» در ایران سخن می‌گویند، یک جامعه‌شناس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» این مفهوم را فاقد پشتوانه علمی می‌داند و معتقد است جامعه ایرانی همچنان از ظرفیت تاب‌آوری برخوردار است؛ هرچند بحران‌های معیشتی و شکاف‌های اجتماعی در حال تعمیق و انباشت هستند. 
 تصویر جعلی فروپاشی اجتماعی



۴ دقیقه قبل / سایت برترینها

دریادار ایرانی: قطره‌های گریه ما طوفان به پا می‌کند

تسنیم: امیر دریادار شهرام ایرانی عصر امروز در یادواره شهید عماد هرمزی در نوشهر با تشریح مأموریت نیروهای دریایی کشور اظهار کرد: ما هم برای شهدا گریه می‌کنیم، اما قطره‌های گریه ما طوفانی به پا می‌کند که اجازه نمی‌دهد دشمن قدم از قدم بردارد. دشمن با تمام قوا آمده و ما نیز با تمام قوا ایستاده‌ایم و اگر شهیدی از ما گرفته شده، ناجوانمردانه بوده است. امروز مسئولیت ما پس از شهادت همرزمانمان سنگین‌تر شده است؛ چراکه باید راه آنان را ادامه دهیم و انتقام عزیزانمان را بگیریم.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در تشریح مفهوم «تنگه احد ولایت» گفت: این خط از مرز پاکستان تا رأس‌الحد در کشور عمان و در عمق ورودی دریای عمان به اقیانوس هند امتداد دارد.

ایرانی با اشاره به ادعاهایی درباره وضعیت نیروی دریایی ایران افزود: بارها درباره تنگه هرمز صحبت شده و برخی ادعا کرده‌اند نیروی دریایی ایران از بین رفته است؛ اما سؤال اینجاست که اگر چنین ادعایی درست است، چرا دشمن جرأت نمی‌کند حتی یک میلی‌متر وارد «تنگه احد ولایت» شود؟

وی تصریح کرد: امروز کشتی‌های ایران در بنادر مختلف حضور دارند و از همین محدوده عبور می‌کنند؛ بنابراین اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک ادعا نیست، بلکه در میدان و در مسیرهای دریایی خود را نشان می‌دهد.


۷ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

مهران کد گمرکی گرفت؛ مسیر تجارت در منطقه آزاد باز شد

رضا صلبوخی سرپرست معاونت توسعه اقتصادی وسرمایه گزاری متطقه ازاد مهران درگفتگو با خبرنگار برنا اظهار کرد:اختصاص کد گمرمی، زمینه را برای تسهیل فعالیت شرکت‌های تجاری و تولیدی، ورود تجهیزات و ماشین‌آلات، تأمین کالا و توسعه مبادلات تجاری فراهم می‌کند و می‌تواند ظرفیت‌های منطقه آزاد مهران را در حوزه تجارت خارجی بیش از پیش فعال کند.

وی با اشاره به اهمیت این اقدام افزود: «دریافت کد گمرکی، زیرساختی اساسی برای استقرار و فعال‌سازی فرآیندهای گمرکی در منطقه آزاد مهران است و امکان بهره‌مندی مؤثرتر شرکت‌های تجاری و تولیدی از ظرفیت‌های این منطقه را فراهم می‌کند.»

صلبوخی گفت: «با فعال شدن این ظرفیت، فرآیند واردات تجهیزات و ماشین‌آلات، ورود کالا و توسعه فعالیت‌های تجاری تسهیل خواهد شد و فعالان اقتصادی می‌توانند با حضور در منطقه آزاد مهران از ظرفیت‌ها، مشوق‌ها و امتیازات قانونی مناطق آزاد بهره‌مند شوند.»

 گفتنی است ،دریافت کد گمرکی را می‌توان نقطه آغاز مرحله‌ای تازه در فعالیت اقتصادی منطقه آزاد مهران دانست؛ مرحله‌ای که در آن، ظرفیت‌های این منطقه برای توسعه صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش تجارت با بازارهای منطقه‌ای می‌تواند با سرعت بیشتری فعال شود.

انتهای پیام


۱۴ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

برکناری بی‌سابقه دو مقام ارشد موساد؛ شکست عملیات اسرائیل علیه ایران

کد خبر: 787416 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۲۰:۳۷:۵۳ اعتمادآنلاین |

به نوشته این رسانه، اوایل ماه جاری میلادی، «رومان گوفمن» رئیس جدید موساد روسای اداره اطلاعات و بخش ایران این سازمان را که به‌ترتیب تنها با نام‌های مختصر «K» و «Y» شناخته می‌شوند، برکنار کرد. 

به گزارش ایسنا، اگرچه برکناری کارکنان پس از روی کار آمدن رئیس جدید موساد بی‌سابقه نیست اما چنین برکناری‌های علنی که توسط رسانه‌های جریان اسرائیل گزارش می‌شوند، تقریبا بی‌سابقه‌اند.

آخرین مورد شناخته‌شده برکناری به دلیل بی‌کفایتی به سال ۱۹۹۷ بازمی‌گردد؛ زمانی که تلاش نافرجام برای ترور «خالد مشعل» رئیس وقت دفتر سیاسی حماس به بازداشت چند مامور موساد در اردن و یک فاجعه روابط عمومی برای اسرائیل منجر شد. 

اینترسپت در گزارش خود نوشت که اسرائیل اکنون با پیامدهای بزرگ‌ترین اشتباه تاریخ خود مواجه است؛ اشتباهی که خودش مرتکب شد یعنی جنگ شکست‌خورده‌اش علیه ایران. اسرائیل این جنگ را به آمریکا به‌عنوان جنگی آسان فروخته بود که قرار بود خیلی سریع ایران و برنامه هسته‌ای ادعایی این کشور را سرنگون کند اما هیچ‌یک از اهدافی که اسرائیل دنبال می‌کرد محقق نشد.

اسرائیل مدعی شده بود که هرگونه بسته‌شدن احتمالی تنگه هرمز از نظر نظامی بی‌اثر خواهد بود اما اکنون توانایی ایران برای اعمال فشار به اقتصاد جهان - علی‌رغم ادعاهای مداوم آمریکا مبنی بر اینکه این آبراه «باز» است - به ارزشمندترین سلاح این کشور تبدیل شده است.

جاه‌طلبی‌های موساد که در تضعیف ساختار امنیتی جمهوری اسلامی ایران و تغییر نظام خلاصه می‌شد، شکست خوردند.

موساد در آغاز آن جنگ تصمیم گرفت وجهه خود را تغییر دهد و خود را حامی مردم ایران نشان دهد اما این تلاش نتیجه چندانی نداشت. مقام‌های ایرانی از همان ابتدا آشکارا این کارزار را در فضای مجازی به تمسخر گرفتند و با گذر زمان، این کارزار هرچه بیشتر حالت استیصال پیدا کرد. ویدئوهای تولیدشده با هوش مصنوعی اسرائیل تقریبا هیچ تاثیری نداشتند. موساد پس از برقراری آتش‌بس نیز به انتشار ویدئوهای تولیدشده با هوش مصنوعی با استفاده از «گروک» ادامه داده است.

به نوشته اینترسپت، پس‌ از آنکه طرح مسلح کردن گروه‌های کرد با همکاری سیا ازهم پاشید، موساد ظاهرا به‌سرعت «طرح ب» را مطرح کرد. ایده جدید این بود که با انجام یک کارزار حملات هوایی علیه پاسگاه‌های پلیس و ایست‌های بازرسی به تضعیف نظام ایران بپردازد کنند اما این طرح نیز به نتیجه ننشست.

خبر برکناری مقام‌های موساد در رسانه‌های اسرائیلی و میان نیروهای باسابقه این سازمان با ناباوری روبه‌رو شد. برخی از آن‌ها گوفمن را متهم کردند که توانایی سازمان برای انجام ماموریت‌هایش را سرکوب کرده است. تحلیلگران امنیتی نیز پس از برکناری دو معاون او، وی را متهم کردند که شکست سازمان را به گردن زیردستان خود می‌اندازد تا تصمیم‌های اتخاذشده در بالاترین سطوح دولت از بررسی و انتقاد مصون بماند. اخبار مرتبط کانال ۱۲ اسرائیل: موساد پس از شکست مقابل ایران وارد فاز پاکسازی و برکناری شد تاکر کارلسون: جنگ علیه ایران با وعده‌های ترامپ و شعار «اول آمریکا» در تضاد است




 سیری در القاب امام زمان (عج)؛ منتظر واقعی کنشگر است یا منزوی؟ - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

سیری در القاب امام زمان (عج)؛ منتظر واقعی کنشگر است یا منزوی؟ - تسنیم

«خلیفه‌الرحمن» یعنی نماینده خدا بر روی زمین، نه برای اعمال قدرت، بلکه برای جاری کردن «رحمت واسعه».

 بررسی بهترین دانشگاه‌ها و آینده شغلی رشته فیزیک | جاب ویژن
۱ ساعت قبل / سایت جابویژن

بررسی بهترین دانشگاه‌ها و آینده شغلی رشته فیزیک | جاب ویژن

قصد ادامه تحصیل در رشته فیزیک را دارید؟ برای بررسی بهترین دانشگاه ها، مسیرهای شغلی و بازار کار رشته فیزیک کلیک کنید.

 نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید

اقتصادنیوز: مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 افتتاحیه قدرتمند Lanterns؛ سریال دی‌سی در سه روز ۹.۳ میلیون بیننده جذب کرد
۱ ساعت قبل / سایت سلام سینما

افتتاحیه قدرتمند Lanterns؛ سریال دی‌سی در سه روز ۹.۳ میلیون بیننده جذب کرد

قسمت نخست سریال Lanterns در سه روز ابتدایی انتشار هم‌زمان از شبکه کابلی HBO و پلتفرم HBO Max، در مجموع ۹.۳ میلیون بیننده به خود جذب کرد و به بزرگ‌ترین افتتاحیه یک اثر دی‌سی در تاریخ این پلتفرم تبدیل شد.

 چرا گرجستان تحریم‌های ضدایرانی را نپذیرفت؟
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

چرا گرجستان تحریم‌های ضدایرانی را نپذیرفت؟

گرجستان حاضر به پذیرش همراهی با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نشد.

 بازار موبایل اروپا به کمترین سطح ۳ سال اخیر رسید/ عرضه ۱۰ درصد سقوط کرد
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بازار موبایل اروپا به کمترین سطح ۳ سال اخیر رسید/ عرضه ۱۰ درصد سقوط کرد

اقتصادنیوز: میزان عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند در بازار اروپا طی سه‌ماهه‌ی دوم سال به ۳۵ میلیون دستگاه کاهش یافت.