قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۳/۱۹

جنگنده های اسرائیلی لبنان را بمباران کردند

منابع خبری از حملات جدید رژیم صهیونیستی به صور لبنان خبر دادند.
 جنگنده های اسرائیلی لبنان را بمباران کردند



۳۱ دقیقه قبل / سایت مشرق

نیویورک‌تایمز: ترامپ از جنگ به تحریم پناه برد

به گزارش مشرق، نشریه نیویورک‌تایمز در گزارشی می‌نویسد تهدیدهای تازه دونالد ترامپ درباره «جنگ اقتصادی» علیه ایران، بیش از آنکه نشانه آمادگی آمریکا برای بازگشت به جنگ باشد، بیانگر تمایل او برای پرهیز از تشدید نظامی است؛ وضعیتی که به گفته تحلیلگران، تهران را به این برداشت رسانده که دست واشنگتن برای تشدید جنگ محدودتر شده است.

برخی از محورهای مهم این گزارش به شرح زیر است:

۱- «جنگ اقتصادی» به جای بمباران دوباره

دولت ترامپ از تشدید بی‌سابقه فشار اقتصادی سخن می‌گوید، اما همزمان وزیر خزانه‌داری آمریکا تأکید کرده است که این رویکرد احتمال ازسرگیری حملات گسترده را کاهش می‌دهد.

۲- ایران پیام واشنگتن را گرفته است

به گفته دنیس راس، تهران اکنون ترامپ را فردی می‌بیند که نمی‌خواهد درگیری نظامی را تشدید کند؛ برداشتی که می‌تواند ایران را به نشان دادن توانایی خود برای تشدید فشار نظامی ترغیب کند.

۳- ایران زیر بمباران ماند و نایستاد

ایران با وجود تحمل حملات گسترده آمریکا و اسرائیل، همچنان پابرجا مانده و از طریق کنترل تنگه هرمز هزینه‌هایی به آمریکا تحمیل کرده است.

۴- هزینه جنگ برای آمریکا بالا رفته است

قیمت بنزین در آمریکا بیش از یک دلار نسبت به پیش از جنگ افزایش یافته، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته شده‌اند، پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس آسیب دیده و ذخایر مهمات نیز کاهش یافته است.

۵- چین، سقف فشار ترامپ

تشدید واقعی فشار اقتصادی علیه ایران مستلزم هدف قرار دادن چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، است؛ اما ترامپ همزمان در تلاش برای حفظ روابط با پکن است و نمی‌خواهد جنگ اقتصادی تازه‌ای با چین آغاز کند.

۶- واشنگتن هنوز نمی‌داند گام بعدی چیست

به گفته یکی از مذاکره‌کنندگان پیشین آمریکا، دولت ترامپ در این بحران بیشتر درگیر تصمیم‌گیری درباره «گام بعدی» بوده تا طراحی یک راهبرد بلندمدت؛ وضعیتی که یکی از کارشناسان آن را «بازی چکرز به جای شطرنج» توصیف کرده است.

۷- جمع‌بندی

نیویورک‌تایمز نتیجه می‌گیرد ترامپ اکنون میان سه گزینه گرفتار است: تشدید دوباره جنگ، پذیرش توافقی همراه با امتیازدهی یا ادامه فشار اقتصادی. هیچ‌کدام تضمین‌کننده موفقیت نیست و همین بن‌بست، تهدیدهای اقتصادی اخیر واشنگتن را بیش از آنکه نشانه قدرت مطلق نشان دهد، تلاشی برای اعمال فشار بدون بازگشت به جنگ جلوه می‌دهد.


۱ ساعت قبل / سایت مشرق

اورگوئه: در صورت ورود نتانیاهو به کشور مسلما بازداشت می‌شود

به گزارش مشرق، «والریا چاکاسی»، معاون وزیر امور خارجه اورگوئه با اشاره به موضع دولت در مورد جنگ غزه اشاره کرد.

به نقل از پایگاه خبری uypress، معاون وزیر امور خارجه اورگوئه در اظهاراتی در برنامه پخش زنده «ال وسو» همچنین گفت که اسرائیل مرتکب نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی شده و حملاتی را علیه مردم بی‌دفاع غزه انجام می‌دهد برای همین اگر پایش را به اورگوئه بگذارد، حتما دستگیر می‌شود.

این دیپلمات همچنین به حکم جلب بین‌المللی صادر شده توسط دیوان کیفری بین‌المللی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اشاره کرد و گفت: «اگر او به اورگوئه بیاید، طبق تعهداتمان به دیوان کیفری بین‌المللی، موظف به اعمال و عمل به آن حکم جلب بین‌المللی خواهیم بود؛ این غیرقابل انکار است.»

وی در ادامه خاطرنشان کرد: «تنها گزینه برای شما این است که از این دادگاه خارج شوید، اما اگر این اتفاق نیفتد، اروگوئه به تعهدات بین‌المللی خود عمل می‌کند و شکی در این مورد نیست.»


۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

ادعای یک رسانه اسرائیلی درباره حمله نظامی به ترکیه

اقتصاد۲۴-روزنامه یسرائیل هیوم در گزارشی با عنوان «عمق راهبردی ترکیه به بخشی از محاسبات نظامی اسرائیل تبدیل شده است»، تصریح کرد که اسرائیل نحوه کارکرد ماده ۵ پیمان ناتو را «بررسی» کرده و مدعی است تل‌آویو می‌تواند به نیروهای ترکیه حمله کند، بدون اینکه باعث مداخله ناتو شود.

این گزارش اشاره کرد که عضویت ترکیه در ناتو به معنای حمایت از این کشور در سوریه نیست و توضیح داد که اسرائیل پایگاه هوایی سوریه «ابوالظهور» را پیش از رسیدن نیروهای ترکیه بمباران کرد.

طبق همین منبع، دکترین [اسرائیل] خلاصه می‌شود در غیرفعال کردن زیرساخت‌ها پیش از رسیدن نیروهای ترکیه؛ چرا که به محض رسیدن آن‌ها، هرگونه حمله، خطر تلفات انسانی ترکیه، پاسخ آنکارا، مداخله آمریکا و رویارویی با یکی از اعضای ناتو را به همراه دارد و این هزینه‌ها، محاسبات را تغییر می‌دهد.

در ۱۸ اوت، ۸ بمب، باند فرودگاه و تأسیسات نظامی آن را هدف قرار داد و گزارشی از تلفات منتشر نشد. پایگاه «ابوالظهور» در ادلب و در حدود ۷۰ کیلومتری مرز ترکیه واقع شده است. اسرائیل بعداً اعلام کرد که سوریه با اجازه دادن به استقرار نیروهای ترکیه در آنجا با وجود هشدارهای مکرر اسرائیل، در آستانه نقض وضعیت امنیتی موجود بود؛ این در حالی است که آنکارا وجود هرگونه طرحی برای استقرار نیرو را تکذیب کرده است.

اسرائیل منتظر رسیدن نیروها، هواپیماها، رادارها یا سامانه‌های پدافند هوایی ترکیه نماند، بلکه زیرساخت‌های لازم برای پذیرش آن‌ها را پیش از آنکه تهدید تثبیت شود، نابود کرد.

این روزنامه در گزارش خود می‌گوید که بررسی تل‌آویو نه تنها محدود به نحوه کارکرد ماده ۵ پیمان ناتو بود، بلکه دامنه آن را نیز شامل می‌شد، به‌ویژه اینکه این پیمان از خاک ترکیه محافظت می‌کند و به نیروهای ترکیه اجازه نمی‌دهد این [چتر حمایتی] را به خاک سوریه یا قبرس منتقل کنند. همچنین این گزارش اشاره کرد که کشتی‌ها و هواپیماهای ترکیه که در دریای مدیترانه فعالیت می‌کنند، پرسش‌های جداگانه‌ای را در ارتباط با این پیمان برمی‌انگیزند؛ اما حتی در مواردی که ماده ۵ اعمال می‌شود، اقدام جمعی خودکار نیست، چرا که ناتو بر اساس اجماع عمل می‌کند و هر کشور عضو، واکنشی را که مناسب بداند تعیین می‌کند. روزنامه عبری توضیح داد که آنکارا نمی‌تواند در خارج از مرزها با لباس نظامی از حمایت ناتو برخوردار شود.

منبع: شفقنا




 غرویان: برخی تحت عنوان مقابله با نفوذ دنبال فشار بر مردم هستند
۵۱ دقیقه قبل / سایت هم میهن

غرویان: برخی تحت عنوان مقابله با نفوذ دنبال فشار بر مردم هستند

یک استاد حوزه علمیه قم با اشاره به طرح مقابله با نفوذ گفت: به جای اینکه بحث نفوذ در رده‌های بالاتر بررسی شود، همان‌طور که وزیر امور خارجه مسئله حفره‌های امنیتی را مطرح کردند، چرا بار این قوانین ابتدا متوجه مردم می‌شود و این دایره بسته می‌شود که هر قدمی که مردم قرار است بردارند، برایش جرم‌انگاری می‌شود؟

 ظرفیت‌های مغفول‌مانده برای مهار ناترازی بنزین
۴۷ دقیقه قبل / سایت تابناک

ظرفیت‌های مغفول‌مانده برای مهار ناترازی بنزین

فرهاد شهرکی

 گردشگری باید به پلی میان ملت‌ها و ابزاری برای صلح پایدار تبدیل شود
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

گردشگری باید به پلی میان ملت‌ها و ابزاری برای صلح پایدار تبدیل شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر ضرورت بازتعریف مفهوم تاب‌آوری در گردشگری، گفت: جهان امروز بیش از اقتصادهای تاب‌آور به جوامع تاب‌آور نیاز دارد و گردشگری باید به پلی میان ملت‌ها تبدیل شود، پلی که فرهنگ‌ها را به یکدیگر پیوند دهد، امید را احیا کند، از جوامع حمایت کند و به صلح پایدار یاری رساند.

 قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ + جدول
۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ را در جدول مشاهده کنید.

 ترفند تازه بیرانوند برای سربازی نرفتن!
۱ ساعت قبل / سایت خبر ورزشی

ترفند تازه بیرانوند برای سربازی نرفتن!

حضور بیرانوند در بازی‌های آسیایی اتفاقی خواهد بود که این بازیکن را از ماجرای سربازی رها می‌کند!

 قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت
۴۷ دقیقه قبل / سایت تابناک

قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به عراق، بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» و دیگر شهدای مقاومت عراق حاضر شد.