قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۰۸

دلار در کریدور تنش و تفاهم

بازار ارز در هفته جاری تحت تاثیر اخبار روند تفاهم ایران و آمریکا و تحولات نظامی، نوسان قابل‌توجهی را تجربه کرده است. نرخ دلار که پس از اعلام تفاهم دو کشور تا کانال ۱۵۰هزار تومان کاهش یافته بود، با افزایش تنش‌ها دوباره به آستانه کانال ۱۷۰هزار تومان بازگشت. همزمان، قیمت طلا و انواع سکه نیز افزایش یافت و در سطوح پیش از اعلام تفاهم قرار گرفت. کارشناسان معتقدند بازار ارز در شرایط کنونی میان دو وضعیت «تشدید تنش» و «پایداری تفاهم» در نوسان است. بر این اساس، روند مذاکرات هنوز مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده مسیر انتظارات در بازار ارز است.
 دلار در کریدور تنش و تفاهم



۲۶ دقیقه قبل / سایت نبض قیمت

قیمت دلار و یورو در وضعیت ویژه؛ سیگنال قوی برای روزهای آینده | اعلام تازه؛ بازار ارز در انتظار یک شوک بزرگ یا آرامش؟ (تاریخ:امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵)

امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵، بازار ارز تهران در شرایطی کم‌نوسان اما پرتنش به کار خود پایان داد. قیمت دلار در کانال ۱۹۰ هزار تومانی تثبیت شد و قیمت یورو نیز با جهشی قابل‌توجه همراه بود. آنچه بازار را در وضعیت ویژه قرار داده، تثبیت عجیب دلار پس از هفته‌ها نوسان و همزمانی آن با افزایش قیمت یورو و طلاست. آیا این آرامش، مقدمه‌ای برای یک شوک بزرگ در روزهای آینده است یا نشانه‌ای از تعادل جدید در بازار ارز؟ جدول قیمت دلار امروز (شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵)

جدول زیر نشان‌دهنده آخرین قیمت‌های خرید و فروش دلار آمریکا در بازار آزاد تهران در امروز است: نوع معامله قیمت (تومان) قیمت فروش دلار ۱۹۰,۱۰۰ قیمت خرید دلار ۱۸۸,۲۰۰

بر اساس آخرین داده‌های بازار، قیمت دلار آمریکا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ در بازار آزاد تهران ۱۹۰,۱۰۰ تومان ثبت شده است که نسبت به روز گذشته (جمعه ۳۰ مرداد) تغییری نداشته و در همان سطح تثبیت شده است. دامنه نوسان ۲۴ ساعت گذشته دلار بین ۱۸۹,۹۰۰ تا ۱۹۰,۲۰۰ تومان بوده است. تحلیل تغییرات قیمت دلار در بازه‌های زمانی مختلف بازه زمانی کمترین قیمت بیشترین قیمت ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۹,۹۰۰ ۱۹۰,۲۰۰ ۷ روز گذشته ۱۸۴,۴۰۰ ۱۹۰,۵۰۰ ۳۰ روز گذشته ۱۸۴,۴۰۰ ۱۹۴,۵۰۰ ۳۶۵ روز گذشته ۹۷,۴۵۰ ۱۹۵,۳۵۰

نکته قابل توجه در این جدول، افزایش ۱.۷۱ درصدی قیمت دلار در بازه هفت روز گذشته است؛ هرچند امروز قیمت در همان سطح روز گذشته باقی مانده است. همچنین بررسی بازه شش‌ماهه نشان می‌دهد که دلار ۱۶.۵۵ درصد افزایش یافته است. جدول قیمت یورو امروز (شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵)

قیمت یورو امروز در بازار آزاد تهران با افزایش قابل‌توجهی همراه بوده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها: نوع معامله قیمت (تومان) قیمت یورو (بازار آزاد) ۲۱۴,۵۳۰

قیمت یورو در بازار آزاد امروز به ۲۱۴,۵۳۰ تومان رسیده است که نسبت به روزهای گذشته رشد محسوسی را نشان می‌دهد. همچنین قیمت یورو در صرافی بانک ملی با نرخ ۱,۵۳۳,۹۳۷ ریال (حدود ۱۵۳,۳۹۴ تومان) ثبت شده است که تفاوت قابل‌توجهی با نرخ بازار آزاد دارد. قیمت دلار و یورو امروز؛ تثبیت در سایه ابهامات سیاسی

قیمت دلار و یورو امروز در حالی در بازار آزاد اعلام شد که بازار ارز روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشته است. بررسی روند هفتگی نشان می‌دهد که دلار از ابتدای هفته تاکنون با افزایش حدود ۱.۷۱ درصدی همراه بوده و توانسته خود را در کانال ۱۹۰ هزار تومانی تثبیت کند. این در حالی است که قیمت یورو مسیر متفاوتی را طی کرده و با رشد چشمگیرتری همراه شده است.

تحلیل‌گران اقتصادی معتقدند که تثبیت نسبی قیمت دلار در روزهای اخیر، نتیجه تعادل بین عوامل افزایش‌دهنده و کاهش‌دهنده نرخ ارز است. از یک سو، تنش‌های سیاسی منطقه‌ای و ابهامات مربوط به مذاکرات بین‌المللی، فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد می‌کند و از سوی دیگر، مداخلات بازارساز و سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، مانع از رشد بی‌رویه نرخ‌ها می‌شود. سیگنال هشدار؛ دلار در آستانه ورود به کانال جدید؟

یکی از مهم‌ترین نشانه‌هایی که معامله‌گران حرفه‌ای را نگران کرده، نزدیکی قیمت دلار به سقف ۳۰ روزه خود یعنی ۱۹۴,۵۰۰ تومان است. با توجه به اینکه دلار در هفته گذشته با رشد ۱.۷۱ درصدی همراه بوده و امروز نیز در سطح ۱۹۰,۱۰۰ تومان تثبیت شده، احتمال وقوع یک جهش قیمتی در روزهای آینده بسیار جدی است.

علامت هشدار دیگری که نباید نادیده گرفته شود، افزایش هم‌زمان قیمت یورو و طلاست. زمانی که هر سه دارایی مهم بازار (دلار، یورو و طلا) هم‌زمان روند صعودی یا تثبیت در سطوح بالا را تجربه می‌کنند، معمولاً نشانه‌ای از افزایش انتظارات تورمی در جامعه است. اعلام تازه؛ نرخ‌های رسمی و غیررسمی چقدر اختلاف دارند؟

یکی از نکات مهم در قیمت دلار و یورو امروز، شکاف قابل‌توجه بین نرخ بازار آزاد و نرخ‌های رسمی (صرافی بانک ملی) است. این شکاف نشان‌دهنده عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار ارز و همچنین تأثیر سیاست‌های دستوری بر نرخ‌های رسمی است.

بر اساس آخرین آمار، قیمت دلار در صرافی بانک ملی حدود ۱۳۰,۹۳۶ تومان (با احتساب هر ریال ۰.۱ تومان) و قیمت یورو در صرافی بانک ملی حدود ۱۵۳,۳۹۴ تومان است. این اختلاف حدود ۶۰ هزار تومانی برای دلار و ۶۱ هزار تومانی برای یورو، نشان‌دهنده عمق شکاف بین نرخ رسمی و بازار آزاد است. پیش‌ بینی قیمت دلار (شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵)

بر اساس تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بازار، جدول زیر پیش‌بینی قیمت دلار را برای روزهای آینده نشان می‌دهد: تاریخ قیمت پیش‌بینی (تومان) تغییر نسبت به روز قبل شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ ۱۹۰,۱۰۰ بدون تغییر یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۱,۲۰۰ افزایش دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۲,۵۰۰ افزایش سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۱,۸۰۰ کاهش چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۳,۰۰۰ افزایش

عوامل مؤثر بر این پیش‌بینی شامل موارد زیر است:

۱. نوسانات سیاسی و مذاکرات بین‌المللی: هرگونه تحول در عرصه دیپلماسی می‌تواند مسیر قیمت دلار را به‌طور ناگهانی تغییر دهد.

۲. سیاست‌های ارزی بانک مرکزی: مداخلات بازارساز در روزهای اخیر نشان‌دهنده عزم جدی برای کنترل نرخ ارز است.

۳. عرضه و تقاضای فصلی: با نزدیک شدن به ماه شهریور و افزایش تقاضای مسافرتی و تجاری، فشار تقاضا بر بازار ارز افزایش خواهد یافت.

۴. قیمت‌های جهانی طلا و نفت: افزایش قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی، تأثیر مستقیمی بر بازار ارز ایران دارد. پیش‌ بینی قیمت یورو (شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵)

قیمت یورو نیز مانند دلار تحت تأثیر عوامل مشابهی قرار دارد. جدول زیر پیش‌بینی قیمت یورو را برای روزهای آینده نشان می‌دهد: تاریخ قیمت پیش‌بینی (تومان) شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ ۲۱۴,۵۳۰ یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ ۲۱۵,۸۰۰ دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ ۲۱۷,۰۰۰ سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ ۲۱۶,۴۰۰ چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ ۲۱۸,۵۰۰

قیمت یورو در بازار آزاد امروز به ۲۱۴,۵۳۰ تومان رسیده است که نشان‌دهنده رشد حدود ۱.۷ درصدی نسبت به هفته گذشته است. با توجه به روند صعودی قیمت یورو در بازارهای جهانی و همچنین افزایش تقاضا برای ارزهای خارجی در ایران، انتظار می‌رود قیمت یورو در روزهای آینده نیز مسیر صعودی خود را ادامه دهد. قیمت دلار و یورو امروز در مقایسه با هفته گذشته

بررسی قیمت دلار و یورو امروز در مقایسه با هفته گذشته نشان‌دهنده روند صعودی هر دو ارز است. دلار با افزایش ۱.۷۱ درصدی از ۱۸۶,۹۰۰ تومان به ۱۹۰,۱۰۰ تومان رسیده است. قیمت یورو نیز رشد بیشتری داشته و از حدود ۲۱۰,۰۰۰ تومان به ۲۱۴,۵۳۰ تومان افزایش یافته است.

این افزایش هم‌زمان قیمت‌ها در حالی رخ داده که بازارهای جهانی نیز نوسانات قابل‌توجهی را تجربه کرده‌اند. قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی به ۴,۰۳۱ دلار رسیده است و این موضوع به‌طور غیرمستقیم بر بازار ارز ایران تأثیر گذاشته است. شرایط حساس؛ بازار ارز در انتظار یک اتفاق غیرمنتظره

وضعیت فعلی بازار ارز را می‌توان شرایط حساس و وضعیت ویژه توصیف کرد. تثبیت قیمت دلار در کانال ۱۹۰ هزار تومانی در حالی رخ داده که تمامی نشانه‌های اقتصادی حاکی از فشار صعودی بر نرخ ارز است.

زنگ خطر برای فعالان بازار ارز زمانی به صدا درمی‌آید که بدانیم دلار تنها ۴,۴۰۰ تومان با سقف ۳۰ روزه خود (۱۹۴,۵۰۰ تومان) فاصله دارد. این یعنی با کوچکترین شوک سیاسی یا اقتصادی، قیمت دلار می‌تواند به‌سرعت وارد کانال ۱۹۵ هزار تومانی شود.

وضعیت بحرانی زمانی تشدید می‌شود که بدانیم قیمت یورو نیز هم‌زمان با دلار در حال افزایش است و این هم‌بستگی مثبت بین دو ارز اصلی، نشانه‌ای از انتظارات تورمی جدی در اقتصاد ایران است. علت افزایش قیمت یورو در بازار امروز

یکی از سوالات مهمی که امروز در ذهن بسیاری از فعالان بازار شکل گرفته، علت افزایش قیمت یورو در کنار تثبیت دلار است. تحلیل‌گران چند عامل اصلی را برای این پدیده مطرح می‌کنند:

۱. افزایش ارزش یورو در بازارهای جهانی: نرخ برابری یورو در برابر دلار در بازارهای جهانی افزایش یافته و این موضوع به‌طور مستقیم بر قیمت یورو در ایران تأثیر گذاشته است.

۲. افزایش تقاضای فصلی: با نزدیک شدن به فصل سفرهای تابستانی و همچنین افزایش مراودات تجاری با کشورهای اروپایی، تقاضا برای یورو افزایش یافته است.

۳. انتظارات تورمی: افزایش هم‌زمان قیمت دلار، یورو و طلا، نشانه‌ای از افزایش انتظارات تورمی در جامعه است که خود عاملی برای رشد بیشتر قیمت‌ها محسوب می‌شود. قیمت دلار و یورو در صرافی بانک ملی؛ اختلاف با بازار آزاد

یکی از نکات مهم در قیمت دلار و یورو امروز، تفاوت فاحش بین نرخ بازار آزاد و نرخ صرافی بانک ملی است. این اختلاف نشان‌دهنده چند نکته کلیدی است:

نرخ ارز دولتی همچنان با فاصله قابل‌توجهی از نرخ بازار آزاد است.

تقاضای واقعی برای ارز در بازار آزاد بسیار بالاتر از نرخ‌های رسمی است.

سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نتوانسته شکاف بین نرخ رسمی و غیررسمی را کاهش دهد. نوع ارز نرخ صرافی بانک ملی نرخ بازار آزاد اختلاف دلار آمریکا ۱۳۰,۹۳۶ تومان ۱۹۰,۱۰۰ تومان ۵۹,۱۶۴ تومان یورو ۱۵۳,۳۹۴ تومان ۲۱۴,۵۳۰ تومان ۶۱,۱۳۶ تومان

این اختلاف ۶۰ هزار تومانی برای هر دو ارز اصلی، نشان‌دهنده عمق بحران ارزی در کشور است و زنگ خطر جدی برای اقتصاددانان و سیاست‌گذاران محسوب می‌شود. واکنش معامله‌گران به قیمت‌های امروز

بازار ارز امروز شاهد واکنش‌های متفاوتی از سوی معامله‌گران بود. گروهی از معامله‌گران با مشاهده تثبیت قیمت دلار در کانال ۱۹۰ هزار تومانی، این را نشانه‌ای از کاهش فشار تقاضا تلقی کرده و منتظر کاهش قیمت‌ها در روزهای آینده هستند. اما گروه دیگری از معامله‌گران حرفه‌ای، این تثبیت را اتفاق غیرمنتظره‌ای نمی‌دانند و معتقدند بازار در حال آماده‌سازی خود برای یک جهش قیمتی جدید است.

نشانه نگران‌کننده برای این گروه از معامله‌گران، افزایش هم‌زمان قیمت یورو با وجود تثبیت دلار است. آنها استدلال می‌کنند که وقتی قیمت یورو با سرعت بیشتری نسبت به دلار رشد می‌کند، معمولاً نشانه‌ای از افزایش تقاضای واقعی برای ارز در بازار است که دیر یا زود به دلار نیز سرایت خواهد کرد. چشمانداز قیمت دلار و یورو در شهریور ۱۴۰۵

با توجه به روند فعلی بازار و عوامل مؤثر بر قیمت دلار و یورو، پیش‌بینی می‌شود شهریور ماه ۱۴۰۵ ماهی پرنوسان برای بازار ارز باشد. چند سناریو برای این ماه قابل تصور است: سناریوی اول: تثبیت در کانال ۱۹۰ هزار تومانی

در این سناریو، قیمت دلار در محدوده ۱۸۸ تا ۱۹۲ هزار تومان و قیمت یورو در محدوده ۲۱۲ تا ۲۱۷ هزار تومان نوسان خواهد کرد. این سناریو در صورتی محقق می‌شود که بانک مرکزی با مداخلات مؤثر خود بتواند بازار را کنترل کند. سناریوی دوم: ورود به کانال ۲۰۰ هزار تومانی

در این سناریو، قیمت دلار از مرز روانی ۲۰۰ هزار تومان عبور کرده و قیمت یورو به بالای ۲۳۰ هزار تومان می‌رسد. این سناریو در صورت تشدید تنش‌های سیاسی یا افزایش بی‌رویه نقدینگی محتمل است. سناریوی سوم: اصلاح قیمت و بازگشت به کانال ۱۸۰ هزار تومانی

در این سناریو، قیمت دلار با کاهش به محدوده ۱۸۵ تا ۱۸۸ هزار تومان بازمی‌گردد و قیمت یورو نیز به محدوده ۲۰۵ تا ۲۱۰ هزار تومان کاهش می‌یابد. این سناریو در صورت توافقات بین‌المللی و افزایش عرضه ارز محقق خواهد شد. قیمت دلار و یورو در بازارهای منطقه‌ای

قیمت دلار و یورو امروز تنها در بازار تهران تعیین نمی‌شود؛ بازارهای ارز در کشورهای همسایه مانند امارات، ترکیه و عراق نیز تأثیر قابل‌توجهی بر نرخ‌های داخلی دارند. بر اساس گزارش‌های غیررسمی:

قیمت دلار در بازار هرات (افغانستان) حدود ۱۹۰,۵۰۰ تومان است.

قیمت دلار در بازار استانبول حدود ۱۹۰,۲۰۰ تومان است.

قیمت یورو در بازار دبی حدود ۲۱۵,۰۰۰ تومان است.

نزدیکی قیمت‌های بازارهای منطقه‌ای به قیمت‌های داخلی نشان می‌دهد که تفاوت معنی‌داری بین بازار تهران و بازارهای همسایه وجود ندارد و قیمت دلار و یورو امروز در تهران با قیمت‌های جهانی همخوانی نسبی دارد. جمع‌بندی میانی؛ بازار در انتظار شوک بعدی

با بررسی قیمت دلار و یورو امروز و تحلیل روندهای گذشته، می‌توان به چند نتیجه مهم دست یافت:

۱. قیمت دلار در کانال ۱۹۰ هزار تومانی تثبیت شده اما احتمال وقوع یک جهش قیمتی در روزهای آینده بسیار بالاست.

۲. قیمت یورو با رشد بیشتری نسبت به دلار همراه بوده و این نشانه‌ای از افزایش تقاضای واقعی برای ارز است.

۳. اختلاف ۶۰ هزار تومانی بین نرخ رسمی و بازار آزاد، نشانه‌ای از وضعیت بحرانی بازار ارز است.

۴. معامله‌گران حرفه‌ای بازار را در شرایط حساس و آماده برای یک تحول بزرگ می‌دانند. توصیه‌هایی برای فعالان بازار ارز

با توجه به قیمت دلار و یورو امروز و پیش‌بینی‌های ارائه شده، توصیه‌های زیر به فعالان بازار ارز ارائه می‌شود:

احتیاط در معاملات: با توجه به وضعیت ویژه بازار و نزدیکی قیمت‌ها به سقف تاریخی، معامله‌گران باید با احتیاط بیشتری وارد بازار شوند.

پیگیری اخبار سیاسی: کوچکترین تحول در عرصه سیاست خارجی می‌تواند مسیر قیمت دلار و یورو را تغییر دهد.

تنوع‌بخشی به سبد ارزی: با توجه به افزایش قیمت یورو در کنار دلار، تنوع‌بخشی به سبد ارزی می‌تواند ریسک را کاهش دهد.

توجه به نرخ‌های رسمی: پیگیری نرخ‌های اعلامی بانک مرکزی و صرافی‌های دولتی می‌تواند دید بهتری از مسیر آینده بازار ارائه دهد. چه خبر است؟ نوسان‌گیران منتظر یک اتفاق بزرگ

سوالی که این روزها در ذهن بسیاری از فعالان بازار ارز شکل گرفته این است که چه خبر است که بازار این‌گونه در سکوت عجیبی به سر می‌برد؟ پاسخ این سوال را باید در ترکیب عواملی جست که هرکدام به تنهایی می‌توانند قیمت دلار و یورو را دستخوش تغییرات اساسی کنند:

مذاکرات هسته‌ای: هرگونه خبر مثبت یا منفی از مذاکرات، تأثیر فوری بر قیمت دلار خواهد داشت.

تصمیمات بانک مرکزی: سیاست‌های ارزی جدید می‌تواند قیمت دلار و یورو را در مسیر جدیدی قرار دهد.

قیمت نفت: کاهش یا افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، درآمدهای ارزی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اتفاقی که کمتر کسی انتظار داشت، تثبیت قیمت دلار در شرایطی است که تمامی شاخص‌های اقتصادی نشان‌دهنده فشار صعودی بر نرخ ارز هستند. این تناقض، خود عاملی برای افزایش ابهام در بازار شده است. قیمت دلار و یورو امروز؛ آنچه نمی‌دانید

قیمت دلار و یورو امروز در حالی اعلام شده که بسیاری از فعالان بازار از یک واقعیت مهم غافل هستند: قیمت دلار در بازار آزاد با احتساب تورم، در سطوح بسیار بالاتری نسبت به سال‌های قبل قرار دارد. اگر نرخ تورم سالانه را حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در نظر بگیریم، قیمت دلار فعلی در واقع نشان‌دهنده کاهش ارزش پول ملی به میزان بسیار بیشتری نسبت به ارقام اسمی است.

راز پشت پرده تثبیت قیمت دلار در روزهای اخیر را باید در سیاست‌های جدید بانک مرکزی جست. برخی منابع از ورود ارزپاشی‌های جدید توسط بازارساز خبر می‌دهند که هدف آن جلوگیری از عبور قیمت دلار از مرز روانی ۱۹۰ هزار تومان است. هشدار مهم؛ طوفان قیمتی در راه است؟

اعلام فوری یک اطلاعیه مهم از سوی یکی از تحلیل‌گران سرشناس بازار ارز، زنگ خطر را برای فعالان این بازار به صدا درآورده است. بر اساس این تحلیل، قیمت دلار در آستانه ورود به کانال ۲۰۰ هزار تومانی قرار دارد و قیمت یورو نیز ممکن است به زودی از مرز ۲۳۰ هزار تومان عبور کند.

علامت هشدار این تحلیل‌گر، افزایش حجم پول در کشور و رشد بی‌سابقه نقدینگی است که به گفته او، دیر یا زود خود را در بازار ارز نشان خواهد داد. او تأکید کرده که وضعیت قرمز برای بازار ارز فرا رسیده و خطر در کمین فعالانی است که بدون توجه به ریسک‌های موجود وارد معامله می‌شوند. سخن پایانی

قیمت دلار و یورو امروز (شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵) نشان‌دهنده وضعیت خاصی در بازار ارز است. تثبیت دلار در کانال ۱۹۰ هزار تومانی در کنار افزایش قیمت یورو، معادلات جدیدی را در بازار شکل داده است. با توجه به نزدیکی قیمت‌ها به سقف‌های تاریخی و ابهامات سیاسی موجود، انتظار می‌رود روزهای آینده برای بازار ارز روزهایی پرنوسان و سرنوشت‌ساز باشد. پیش‌بینی قیمت دلار و یورو در میان‌مدت (تا پایان شهریور ۱۴۰۵)

بر اساس تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال، جدول زیر پیش‌بینی قیمت دلار و یورو را تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۵ نشان می‌دهد: تاریخ قیمت دلار (تومان) قیمت یورو (تومان) شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ ۱۹۰,۱۰۰ ۲۱۴,۵۳۰ یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۱,۲۰۰ ۲۱۵,۸۰۰ دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۲,۵۰۰ ۲۱۷,۰۰۰ سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۱,۸۰۰ ۲۱۶,۴۰۰ چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۳,۰۰۰ ۲۱۸,۵۰۰ پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۴,۲۰۰ ۲۲۰,۰۰۰ جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۳,۵۰۰ ۲۱۹,۰۰۰ شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ ۱۹۵,۰۰۰ ۲۲۱,۵۰۰ بیشتر بخوانید زنگ خطر جهش دوباره قیمت لوازم یدکی خودرو؛ دلار افسارگسیخته، فردای تعمیرکاران را تیره کرد | آنچه درباره آینده لوازم یدکی نمی‌دانید + سناریوی جدید راز صعود انفجاری چین‌ لینک به ۱۰.۲۳ دلار فاش شد؛ نهنگ‌ها و صندوق‌های ETF دست‌به‌دست هم دادند | شوکه‌کننده؛ اتفاق غیرمنتظره در بازار چین‌لینک، همه را غافلگیر کرد؛ چرا قیمت چین لینک امروز ناگهان اوج گرفت؟ سود دهی دلار در برابر طلا؛ یکه تازی دلار یا پناهگاه امن طلا؟ کدام بازار بازنده است؟ (تاریخ:جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵) سیگنال جدید از دلار و انس؛ بازار طلا امروز در مسیر معکوس یا ادامه صعود؟ (تاریخ:جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵) لاستیک با موج دلار ۱۷۰ هزار تومانی شعله‌ور شد؛ ارزان‌ترین تایر با کیفیت قابل قبول کدام است؟ جدول قیمت امروز ۹ تیر ۱۴۰۵ + پیش‌بینی بازار لاستیک تابستان ۱۴۰۵


۴۳ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

قیمت طلای جهانی امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در اوج ۳ ماهه؛ بازخرید اوراق خزانه‌داری آمریکا اونس را تقویت کرد

به گزارش تجارت نیوز، قیمت طلا در معاملات روز جمعه نزدیک به بالاترین سطح سه‌ماه گذشته نوسان کرد. تضعیف دلار آمریکا و تلاش وزارت خزانه‌داری این کشور برای کنترل هزینه‌های استقراض بلندمدت، دو عامل اصلی حمایت از بازار بودند.

قیمت طلای نقدی در پایان روز جمعه با رشد ۱.۸۶ درصدی معادل ۸۴ دلار، به ۴۶۰۲ دلار در هر اونس رسید. قراردادهای آتی طلا نیز ۱.۹۷ درصد افزایش یافت و در سطح ۴۶۶۱ دلار در هر اونس قرار گرفت. فلز زرد در مجموع معاملات این هفته بیش از ۵ درصد رشد کرده و موفق به ثبت سومین افزایش هفتگی متوالی شد. بازخرید اوراق به کمک طلا آمد

بخش مهمی از رشد اخیر طلا به تحولات بازار اوراق قرضه آمریکا مربوط می‌شود. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در این هفته اعلام کرد حجم بازخرید اوراق دولتی بلندمدت را طی سه‌ ماه آینده، در هر مرحله به حداقل ۴ میلیارد دلار افزایش می‌دهد. این رقم دو برابر سطح قبلی برنامه بازخرید است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز پنجشنبه اعلام کرد دولت این کشور در صورت نیاز می‌تواند میزان خریدها را بیش از این نیز افزایش دهد. این اظهارات نشان داد کنترل بازده اوراق بلندمدت به یکی از دغدغه‌های جدی سیاست‌گذاران اقتصادی آمریکا تبدیل شده است.

بازخرید اوراق می‌تواند با افزایش تقاضا برای بدهی‌های دولتی، به کاهش بازده آنها کمک کند. این موضوع برای طلا اهمیت زیادی دارد؛ زیرا فلز زرد خلاف اوراق قرضه سود دوره‌ای پرداخت نمی‌کند. بنابراین، هر اندازه بازده اوراق خزانه‌داری پایین‌تر بیاید، هزینه فرصت نگهداری طلا نیز کاهش پیدا می‌کند.

تحلیلگران بانک آی‌ان‌جی اعلام کردند اگرچه عملیات بازخرید در ابتدا برای برطرف‌کردن مشکلات نقدشوندگی بازار طراحی شده بود و زمان اجرای تغییرات جدید پرسش‌هایی ایجاد کرده است، پیام اصلی این اقدام آن است که بازده بالای اوراق بلندمدت به‌طور جدی زیر نظر وزارت خزانه‌داری قرار دارد و باید برای آن راه‌حلی پیدا شود. دلار ضعیف‌تر، تقاضای بیشتر

کاهش ارزش دلار نیز پشتیبان دیگری برای بازار طلا بوده است. از آنجا که قیمت جهانی طلا بر پایه دلار تعیین می‌شود، افت ارزش پول آمریکا خرید این فلز را برای سرمایه‌گذارانی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند، ارزان‌تر می‌سازد. در چنین شرایطی، تقاضای خارجی برای طلا معمولا افزایش پیدا می‌کند.

همزمانی افت دلار با تلاش وزارت خزانه‌داری برای پایین آوردن هزینه‌های استقراض باعث شده است طلا بتواند بخش عمده رشد اخیر خود را حفظ کند. ماندگاری قیمت بالای مرز ۴۵۰۰ دلار نیز از قدرت نسبی خریداران در بازار حکایت دارد. نگرانی فدرال رزرو از سیاست خزانه‌داری

برخی مقام‌های فدرال رزرو درباره آثار جانبی برنامه مدیریت بدهی وزارت خزانه‌داری هشدار داده‌اند. نگرانی اصلی این است که پایین آوردن بازده اوراق بلندمدت، شرایط مالی را در اقتصاد آمریکا تسهیل کند؛ آن هم در زمانی که بانک مرکزی همچنان برای مهار تورم تلاش می‌کند.

به بیان دیگر، اگر وزارت خزانه‌داری از یک‌ سو هزینه تأمین مالی را پایین بیاورد و فدرال رزرو از سوی دیگر بخواهد سیاست پولی محدودکننده را حفظ کند، احتمال ایجاد ناهماهنگی میان سیاست مالی و پولی افزایش خواهد یافت.

بازده اوراق در هفته‌های اخیر تحت‌ تأثیر عوامل مختلفی نوسان داشته است. شوک انرژی ناشی از جنگ ایران و افزایش شدید هزینه‌کرد شرکت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از جمله عواملی هستند که بر تورم، بازار بدهی و انتظارات نرخ بهره اثر گذاشته‌اند.

در حال حاضر معامله‌گران تلاش می‌کنند مسیر بعدی نرخ بهره فدرال رزرو را پیش‌بینی کنند. طبق داده‌های ابزار دیده‌بان فدرال رزرو گروه بورس کالای شیکاگو، احتمال اینکه بانک مرکزی آمریکا در نشست سپتامبر نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، حدود دو به سه ارزیابی می‌شود.

بر این اساس، چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلا همچنان به تحولات بازار اوراق، جهت حرکت دلار و سیگنال‌های فدرال رزرو وابسته است. تداوم کاهش بازده و ضعف دلار می‌تواند جایگاه طلا را بالای ۴۵۰۰ دلار تثبیت کند؛ اما بازگشت بازده اوراق یا افزایش انتظارات برای سیاست پولی سخت‌گیرانه‌تر، ممکن است سرعت صعود را محدود کند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.


۶ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

حق‌بیمه 10 میلیون دلاری؛ چرا نفتکش‌ها از هرمز عبور نمی‌کنند؟ - تسنیم

اقتصادی

وحید نوبهار، کارشناس صنعت بیمه، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: تنگه هرمز علاوه بر جایگاه راهبردی جغرافیایی تبدیل به گلوگاه بیمه‌ای هم شده است. کشتی برای عبور از هرمز به پوشش بیمه‌ای نیاز داشته لکن بیمه‌گر برای صدور پوشش مذکور با ریسکی مواجه است که می‌تواند در چند دقیقه سرمایه قابل توجهی را به خسارت تبدیل کرده و مالک کشتی نیز وقتی حق‌بیمه جنگ به چند میلیون دلار برای یک سفر می‌رسد، ممکن است ترجیح دهد کلاً وارد مسیر نشود. حاصل چرخه فوق پدیده‌ای است که بنده آن را به انسداد بیمه‌ای هرمز تعبیر میکنم.

وی افزود: بیمه‌گران بین المللی عنداللزوم تصمیم سیاسی برای بستن تنگه نگرفته‌ لکن رفتار اقتصادی و حرفه‌ای آنها به کاهش شدید تردد تجاری مینجامد. بر اساس شواهد بازار و گزارش رویترز در 8 ژوئیه 2026، برخی بیمه‌گران ریسک جنگ به شرکت‌های کشتیرانی توصیه کرده‌اند سفرهای خود از تنگه هرمز را متوقف کنند. همزمان، برخی شرکت های دیگر در حال بازبینی شرایط بیمه‌نامه‌های خود بودند که واکنش پساحمله به سه نفتکش بود و نرخ بیمه ریسک جنگ در خلیج فارس از حدود 2 درصد ارزش کشتی به نزدیک 3 درصد رسید و احتمال افزایش آن تا 5 درصد نیز مطرح شد.

نوبهار گفت: مبرهن است که رفتار بیمه‌گران از نظر فنی قابل درک است. بیمه‌گر در برابر ریسکی قرار دارد که فراوانی آن ممکن است قابل برآورد باشد لکن شدت خسارت بالقوه آن کلان خواهدبود. اصابت موشک، مین، توقیف، حمله به نفتکش یا حامل گازمایع و خسارت کامل بدنه می‌تواند یک خسارت چند ده یا حتی چندصد میلیون دلاری ایجاد کند. فلذا قیمت‌گذاری بیمه بر اساس الگوی گذشته نگر دیگر پاسخگو نبوده و نرخ دهی به ارزیابی لحظه‌ای تهدید، مسیر، نوع کشتی، ارزش محموله و وضعیت امنیتی وابسته می‌شود.

وی ادامه داد: شاید اعداد، بهتر بتوانند شدت تغییرات را نشان ‌دهند. نرخ بیمه ریسک جنگ در گذشته برای برخی سفرهای منطقه‌ای در حدود 0٫25 درصد ارزش بدنه گزارش می‌شد. نرخ در ماه ژوئن برای عبور از هرمز به حدود 4 درصد رسیده و در ژوئیه دامنه نرخ‌های گزارش‌شده به 3 تا 10 درصد ارزش کشتی افزایش یافت. برای یک نفتکش 100 میلیون دلاری، نرخ 3 درصد حدود 3 میلیون دلار حق‌بیمه و نرخ 10 درصد معادل 10 میلیون دلار برای پوشش ریسک جنگ که قبلا حدود 250 هزار دلار بود.

این کارشناس صنعت بیمه تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که بازار بین المللی بیمه در ژوئن تلاش کرد ظرفیت جدیدی برای حل مشکل ایجاد کند. لویدز اعلام کرد کنسرسیومی برای ارایه پوشش جنگ به کشتی‌ها و محموله‌های عبوری از هرمز ایجاد شده است که تا 400 میلیون دلار ظرفیت نگهداری ریسک در نظر گرفته بود. لکن اقدام مذکور یک تناقض مهم را آشکار می‌کند مبنی بر اینکه ایجاد ظرفیت بیمه‌ای به معنای پذیرش گسترده ریسک نیست. لویدز به صراحت اعلام کرده بود که دسترسی به این پوشش مشروط به بررسی تحریم‌ها، ارزیابی تک‌ریسک، شرایط و استثنائات بیمه‌نامه و الزامات قانونیست.

نوبهار افزود: یک کشتی نمی‌تواند فقط با پرداخت حق‌بیمه اعلام‌شده، پوشش را قطعی فرض کند و هر ریسک باید جداگانه ارزیابی شود. لذا موضوع یادشده در عمل دیوار اقتصادی در برابر تردد ایجاد می‌کند. بیمه‌گر از یک طرف نمی‌تواند ریسک را بدون محدودیت نگهداری بپذیرد و از طرف دیگر، مالک کشتی که با حق‌بیمه چندمیلیون‌دلاری مواجه شده، باید اقتصاد کل سفر را دوباره محاسبه کند.

وی گفت: اگر یک نفتکش 100 میلیون دلاری با نرخ 10 درصد بیمه شود، 10 میلیون دلار هزینه پوشش جنگ به سفر اضافه می‌شود. اگر ارزش محموله نیز چند ده میلیون دلار باشد، هزینه واقعی ریسک می‌تواند بالاتر رود. اگر نرخ کرایه، هزینه سوخت، هزینه انتظار، احتمال تأخیر و هزینه‌های امنیتی نیز به آن اضافه شود، ممکن است عبور از هرمز از نظر اقتصادی توجیه خود را از دست بدهد. می توان گفت رفتار بیمه‌گر به رفتار مالک کشتی پیوند می خورد. مالک کشتی نمی‌گوید «من بیمه ندارم، پس عبور نمی‌کنم». ممکن است بیمه وجود داشته باشد، اما قیمت بیمه آن‌قدر بالا باشد که عبور را غیراقتصادی کند.

وی ادامه داد: داده‌های کپلر از تردد هرمز اثر مذکور را به‌خوبی نشان می‌دهد. میانگین عبور در ماه اگوست کمتر از ده کشتی بوده که که پیش از جنگ، تعداد عبورهای روزانه بیش از 130 فروند بود. لذا فاصله بین بیش از 130 عبور روزانه پیش از جنگ و ارقام تک‌رقمی فعلی را نمی‌توان فقط با کاهش تقاضای حمل‌ونقل توضیح داد. امنیت مسیر، حمله به کشتی‌ها، نگرانی مالکان و محدودیت‌های بیمه‌ای همزمان عمل کرده‌اند. رویترز نیز در گزارش 19 اگوست تصریح کرده نگرانی‌های امنیتی، محموله‌های بزرگ نفتی را از مسیر دور کرده و برخی شرکت‌های بزرگ کشتیرانی فعالیت خود از هرمز را متوقف کرده‌اند.

نوبهار تصریح کرد: شرکت بیمه‌گر در یک موقعیت متناقض قرار گرفته است. مأموریت بیمه این است که با انتقال ریسک، امکان فعالیت اقتصادی را فراهم کند لکن وقتی ریسک جنگ از ظرفیت معمول بازار فراتر می‌رود، سازوکار انتقال ریسک خود می‌تواند به محدودکننده فعالیت اقتصادی تبدیل شود. بیمه‌گر نمی‌خواهد ریسک را بدون قیمت‌گذاری متناسب با خطر بپذیرد و از آن سو قیمت بالاتر نیز تقاضا را کاهش می‌دهد. کاهش تقاضا باعث کاهش تردد می‌شود. کاهش تردد، خود نشانه‌ای از افزایش ریسک عملیاتی و نااطمینانی مسیر بوده که می‌تواند نرخ گذاری را سخت‌تر کند.

وی ادامه داد: حلقه معیوبی که گفته شد، توضیح می‌دهد چرا حتی ایجاد ظرفیت 400 میلیون دلاری لویدز نیز به بازگشت تجارت دریایی هرمز منجر نشده است. ظرفیت نگهداری بیمه‌ای ایجاد شده لکن ریسک اقتصادی عبور همچنان برای بخش اعظم مالکان کشتی جذاب نیست.

نوبهار گفت: نگاهی به رفتار بیمه‌گران در ماه‌های گذشته نیز موید موضوع است. رویترز در ماه مارس از افزایش بیش از 1000 درصدی حق‌بیمه‌های پوشش جنگ در برخی موارد خبر داد. نرخ‌ها در مقطعی در ماه آوریل به حدود 3 درصد ارزش کشتی رسیدند و در ژوئیه، برخی منابع بازار از امکان رسیدن نرخ‌ها به 5 درصد و بالاتر سخن گفتند. منطق حرفه‌ای بیمه‌گری در شرایط جنگی، ناخواسته به یکی از موانع بازگشت کشتیرانی تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: لذا باید گفت برای بازگشت واقعی کشتیرانی به هرمز، اعلام باز بودن تنگه که در رسانه های خارجی گاهی گفته می شود، قابل باور نیست. آنچه از زاویه فنی بیمه گری قابل بررسی است، افزایش منظم تردد کشتی‌ها و کاهش نرخ بیمه ریسک جنگ بوده که شاخص‌های مهم برای ارزیابی بازگشایی واقعی هرمز محسوب می شود.

نوبهار افزود: در واقع، بازگشایی واقعی هرمز را می‌توان از روی نرخ بیمه سنجید. اگر کشتی‌ها دوباره حرکت کنند لکن پوشش جنگ همچنان چند درصد ارزش کشتی باشد، بازار هنوز هرمز را امن تلقی نکرده است. بازگشت پایدار تردد زمانی محتمل‌تر خواهد بود که نرخ بیمه، ظرفیت پذیرش بیمه‌گران و رفتار مالکان کشتی همزمان به وضعیت عادی‌تری نزدیک شود.

این کارشناس صنعت بیمه در پایان گفت: لذا عدد 130 عبور روزانه پیش از جنگ در برابر ارقام تک‌رقمی مرداد 1405 شاید گویاترین شاخصی باشد که صنعت بیمه در این فاصله به یکی از متغیرهای تعیین‌کننده تصمیم برای عبور تبدیل شده است. به عبارت بهتر صنعت بین المللی بیمه به یکی از متغیرهای تعیین‌کننده جریان تجارت جهانی تبدیل شده که در مقطع کنونی خواه ناخواه همراه با سیاست های دریایی میهن اسلامی حرکت می کند.

انتهای پیام/  




 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۸ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]

 10 محور صحبت‌های رئیس‌کل
۸ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

10 محور صحبت‌های رئیس‌کل

شامگاه چهارشنبه، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، در گفت‌وگوی ویژه خبری در شبکه خبر، با اشاره به عملکرد این نهاد در شرایط جنگ اقتصادی، مجموعه‌ای از اقدامات و برنامه‌ها را در حوزه سیاست ارزی، کنترل تورم، تامین مالی تولید، اصلاح نظام بانکی، کالابرگ و توسعه زیرساخت‌های پرداخت تشریح کرد. محور اصلی اظهارات او، مدیریت محدودیت‌های ناشی از تحریم، جنگ و کاهش درآمدهای ارزی و تلاش برای جلوگیری از انتقال این فشارها به تورم و معیشت مردم بود.

 تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد
۱۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد

اقتصادنیوز: معاون وزیر راه اعلام کرد: در سطح کلان اقتصادی لزوماً با کمبود مطلق واحد مسکونی مواجه نیستیم؛ چراکه حدود ۳۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد.

 تجارت ایران و ترکیه چگونه است؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

تجارت ایران و ترکیه چگونه است؟

اکوایران: تجارت ایران و ترکیه در سال ۲۰۲۵ به حدود ۵.۶ میلیارد دلار رسید. اما ترکیب مبادلات نشان می‌دهد سهم ایران از این رابطه عمدتا به صادرات مواد اولیه و نهاده‌های تولید محدود مانده است.

 منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند!
۲۶ دقیقه قبل / سایت تابناک

منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند!

مردم حق دارند نگران باشند اما منتقدان هم باید پاسخ دهند راه‌حل‌شان برای فاصله ۱۵ میلیون لیتری تولید و مصرف چیست؟ نمی‌توان همزمان انتظار داشت بنزین فراوان، ار...

 انتقام روس‌ها از مهد غلّه | باز هم پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟
۱۵ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

انتقام روس‌ها از مهد غلّه | باز هم پای سوسیالیسم در میان است | چرا اوکراین قربانی دومین قحطی بزرگ قرن شد؟

اقتصادنیوز: قحطی ۱۹۳۳ شوروی نتیجه سیاست‌های اشتراکی‌سازی اجباری بود که برداشت معمولی را به فاجعه تبدیل کرد. در آن میان اوکراینی‌ها هدف شدیدترین اشتراکی‌سازی و بالاترین نرخ مرگ‌ومیر بودند.