قیمت طلا امروز




 سایت دیپلماسی ایرانی / ۱۴۰۵/۰۴/۰۸

سفر روبیو به منطقه خلیج فارس به جز قطر و عربستان - دیپلماسی ایرانی

تحلیلگران سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به کشورهای حوزه خلیج فارس را با آنچه «ترتیبات جدید منطقه‌ای» در حال بررسی می‌دانند، مرتبط دانسته...
 سفر روبیو به منطقه خلیج فارس به جز قطر و عربستان - دیپلماسی ایرانی



۱۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملا نبندد.

برای افزایش فشار بر ایران، آمریکا به همراهی امارات نیاز دارد. امارات در آن سوی خلیج فارس قرار دارد و با وجود اختلافات مکرر میان دو دولت، پیوندهای عمیق تجاری، تاریخی و فرهنگی با همسایه بزرگ‌تر خود، ایران، دارد.


۱۱ دقیقه قبل / سایت برترینها

کریدور شبانه ارتش آمریکا علیه بستن تنگه هرمز

عصر ایران: اکسیوس گزارش داد که ارتش آمریکا در اقدامی محرمانه، یک کریدور دریایی در مسیر ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که به گفته دو مقام آمریکایی، با وجود بن‌بست در جنگ، موفقیتی قابل توجه برای واشنگتن محسوب می‌شود.

این عملیات طی چند هفته گذشته در جریان بوده و هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج می‌شوند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت، معادل تقریبا نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ، از تنگه هرمز عبور کرده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.

بر پایه این گزارش، این عملیات به رهبری آمریکا بخشی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ، یعنی اختلال در عرضه نفت و جهش قیمت جهانی نفت خام، را کاهش داده است. اگرچه حجم نفت عبوری همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است، مقام‌های آمریکایی می‌گویند این روند تاثیر محسوسی بر عرضه جهانی انرژی گذاشته است. عملیات چگونه انجام می‌شود؟

این عملیات تنها به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت محدود نمی‌شود. ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی نیز کمک می‌کند تا از دریای عرب وارد خلیج فارس شوند، از تنگه هرمز عبور کنند، در بنادر کشورهای منطقه نفت بارگیری کنند و سپس از همان مسیر خارج شوند.

جزئیات این عملیات تاکنون به‌طور عمومی منتشر نشده بود.

یکی از مقام‌های آمریکایی که مستقیما در جریان این عملیات قرار دارد، به اکسیوس گفت: «ما دو ماه است مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. سپاه پاسداران می‌تواند مزاحمت ایجاد کند، اما کنترل تنگه در دست آنها نیست؛ در دست ماست.» مدیریت عملیات از فورت براگ

به نوشته اکسیوس، کارگروه مسئول عملیات تنگه هرمز از مقر ارتش آمریکا در فورت براگ در ایالت کارولینای شمالی هدایت می‌شود و با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هماهنگی دارد.

این کارگروه هر روز فهرست کشتی‌هایی را که قصد خروج از خلیج فارس از طریق تنگه هرمز به سمت دریای عرب دارند، تهیه می‌کند. هم‌زمان، نفتکش‌های خالی اجاره‌شده نیز برای ورود به خلیج فارس و بارگیری نفت برنامه‌ریزی می‌شوند.

کشتی‌ها هر شب در بازه‌های زمانی مشخص و در قالب دو صف بزرگ، یکی برای ورود و دیگری برای خروج، از مسیر جنوبی تنگه عبور می‌کنند و تحت هدایت ارتش آمریکا قرار دارند.

در همین حال، جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا نیز برای مقابله با موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی از این مسیر محافظت می‌کنند. کاهش توان رصد ایران

مقام‌های آمریکایی می‌گویند این عملیات پس از یک کارزار نظامی دو هفته‌ای توسط فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ کارزاری که به ادعای آنها توان راداری و سامانه‌های نظارت دریایی ایران را کاهش داده است.

بر اساس این گزارش، ایران اکنون دید محدودی نسبت به تردد کشتی‌ها در مسیر جنوبی تنگه هرمز دارد و تنها از چند رادار بازسازی‌شده و نیروهای دیده‌بانی مستقر در قایق‌های تندروی سپاه برای رصد این مسیر استفاده می‌کند.

مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند به دلیل کاهش توان شناسایی ایران، حملات پهپادی و موشکی این کشور عمدتا به‌صورت تقریبی و به سمت مناطقی انجام می‌شود که احتمال می‌رود کشتی‌ها از آن عبور کنند.

به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی، برخی کشتی‌ها در حملات ایران هدف قرار گرفته‌اند، اما بسیاری از حملات نیز توسط نیروهای آمریکایی رهگیری شده‌اند. او مدعی شد که نیروهای آمریکا در اوایل هفته جاری هشت پهپاد و دو موشک کروز ایرانی را سرنگون کرده‌اند. صادرات نفت در حال افزایش است

مقام‌های آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور کرده‌اند و صادرات نفت از خلیج فارس همچنان ادامه داشته است.

به گفته آنها، میانگین صادرات روزانه اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه رسیده است. در برخی شب‌های هفته‌های اخیر نیز حجم نفت خارج‌شده از خلیج فارس به ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشکه رسیده است.

بر اساس این گزارش، در یکی از شب‌های همین هفته بیش از ۲۰ کشتی برای عبور از مسیر جنوبی تنگه برنامه‌ریزی شده بودند و امکان انتقال حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت وجود داشته است. ترامپ: حجم عظیمی از نفت از هرمز خارج می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با آکسیوس گفت: «حجم عظیمی از نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود.»

ترامپ همچنین گفت آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند و افزود: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

او درباره وضعیت ایران نیز گفت: «ایرانی‌ها هنوز مقداری توان مبارزه دارند، اما در مجموع، دیگر چیزی جز سایه‌ای از گذشته خود نیستند.»


۱۴ دقیقه قبل / سایت مشرق

واکنش دستیار ظریف به شیطنت الحلبوسی

به گزارش مشرق، ساسان کریمی دستیار محمد جواد ظریف در پاسخ به شیطنت رئیس پارلمان عراق در توئیتر نوشت:

واضح است که شما به شدت تمام تلاش خود را برای نشان دادن و تبلیغ خود می‌کنید. اما مراقب باشید - این بازی با آتش است.

صرف نظر از صدام، که در نهایت هم قدرت و هم زندگی خود را از دست داد، حتی رئیس جمهور آمریکا نیز نتوانست از کشتی گرفتن با ایرانیان با آبرو و اعتبار دست نخورده بیرون بیاید.

از تاریخ درس بگیرید.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.




 نمی‌توانند دختران جوان خود را کنترل کنند؛ پلیس برخورد کند | انتقاد تند سردار کارگر؛ نسبت دادن این وضعیت به رهبر شهید و رئیس‌جمهور دروغ است
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نمی‌توانند دختران جوان خود را کنترل کنند؛ پلیس برخورد کند | انتقاد تند سردار کارگر؛ نسبت دادن این وضعیت به رهبر شهید و رئیس‌جمهور دروغ است

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت، با انتقاد از وضعیت حجاب در کشور، بی‌حجابی و ولنگاری موجود را نتیجه ترک فعل دستگاه‌های مسئول دانست و گفت: مسئولان برای انجام ندادن وظایف خود نباید جنگ را بهانه قرار دهند و دستگاه‌های فرهنگی و حاکمیتی باید در این زمینه پاسخگو باشند.

 ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند
۱۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.

 نامیرا | آخرین تقریظ در شبستان مصلی - تسنیم
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نامیرا | آخرین تقریظ در شبستان مصلی - تسنیم

سال‌های سال همین راهروها میزبان مهمانی ویژه بودند، مهمانی کتاب خوان.

 موافقت‌ نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

موافقت‌ نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

رکنا: مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت گفت: در راستای تقویت روابط اقتصادی، موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با کشور عمان پس از طی مراحل اداری، نهایی شده و جهت بررسی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

 عکس: فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم چهلم ایشان
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم چهلم ایشان

حضور فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم بزرگداشت چهلم ایشان

 عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از ورود شوراهای عالی به امور اجرایی دانشگاه‌ها، تأکید کرد که این نهادها باید بر سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت متمرکز باشند و روند جذب اعضای هیأت علمی نیز با هدف حفظ جایگاه استادان اصلاح شود.