قیمت طلا امروز




 سایت آفتاب نیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۲۶

کاهش قیمت نفت

قیمت جهانی نفت در معاملات روز سه‌شنبه کاهش یافت؛ بازارها در حال ارزیابی احتمال ازسرگیری صادرات نفت از تنگه هرمز و جزئیات توافق اولیه ایران و آمریکا هستند.
 کاهش قیمت نفت



۱۴ دقیقه قبل / روزنامه عصر اقتصاد

بازار نفت بر مدار صعود

بازار جهانی نفت بار دیگر تحت تاثیر شدیدترین تنش‌های ژئوپلیتیک خاورمیانه، آرایشی صعودی به خود گرفته است.

سایه سنگین درگیری‌ها و تجاوزات اخیر در منطقه، فراتر از یک نوسان کوتاه‌مدت، ساختار عرضه انرژی را هدف قرار داده است.

تنگه هرمز به عنوان حیاتی‌ترین شریان حیاتی انتقال نفت جهان که روزگاری معبر یک‌پنجم از کل طلای سیاه مصرفی دنیا بود، اکنون با کاهش شدید ترافیک کشتیرانی روبرو شده و عبور روزانه نفتکش‌ها از آن به ارقامی بی‌سابقه تنزل یافته است. مطالب پیشنهادی ارز ۴۲۰۰ از بودجه حذف شد ۱۴۰۰/۰۹/۲۱ قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۳/ جدول ۱۴۰۳/۰۱/۰۶

این انسداد عملی، در کنار ریسک مداوم آسیب به تاسیسات نفتی کشورهای بزرگ تولیدکننده نظیر عربستان، امارات، کویت و عراق، تحلیلگران بین‌المللی را به این باور رسانده که سمت عرضه بازار با ناترازی شدیدی مواجه است.

هم‌زمان، افت مستمر ذخایر سوخت‌های تقطیری در قطب‌های مصرفی همچون ایالات متحده، نشان از عمق بحران در بخش پالایشی دارد.

در شرایطی که تقاضای جهانی همچنان پابرجا ایستاده، انسداد مسیرهای لجستیکی عملاً مانع از جریان روان نفت خام به بازارها می‌شود؛ امری که محرک اصلی ثبت دومین صعود هفتگی متوالی برای شاخص‌های معتبر بین‌المللی شده و چشم‌انداز میان‌مدت بهای انرژی را در هاله‌ای از نااطمینانی و میل به سطوح بالاتر قرار داده است.

قیمت نفت در معاملات دیروز بازار جهانی، افزایش ملایمی داشت و در مسیر ثبت دومین افزایش هفتگی خود قرار گرفت، زیرا تبعات تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران، همچنان عرضه از منطقه کلیدی تولیدکننده نفت خاورمیانه را مختل می‌کند.

به گزارش ایسنا، قیمت نفت خام برنت پس از افزایش ۲.۴ درصدی در معاملات روز گذشته، چهار سنت افزایش یافت و به ۹۳ دلار و ۸۲ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا پس از افزایش ۲.۳ درصدی در معاملات روز گذشته، ۶ سنت کاهش یافت و به ۸۶ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه رسید.

در طول پنج روز افزایش، نفت برنت بیش از هفت درصد و وست تگزاس اینترمدیت بیش از هشت درصد افزایش یافتند و به بالاترین حد خود از ۲۴ ژوئیه رسیدند.

قیمت‌ها به دلیل نگرانی‌ها از تبعات تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران که به معنای ادامه کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ نفت مانند عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت خواهد بود، افزایش یافته است.

جیووانی استانوو، تحلیلگر موسسه مالی یو بی اس گفت: «تنش‌ها در خاورمیانه همچنان بالاست و زمینه را برای اختلالات بیشتر در عرضه فراهم می‌کند. کاهش صادرات نفت از خاورمیانه بار دیگر بازار نفت را محدود می‌کند.»

طبق آخرین داده‌های کشتیرانی، ترافیک کشتیرانی از طریق تنگه هرمز در روز چهارشنبه نسبت به روز قبل بدون تغییر بود و تنها ۹ کشتی از این آبراه عبور کردند که بسیار کمتر از سطح قبل از جنگ است. پیش از جنگ تحمیلی علیه ایران، محموله‌هایی معادل حدود یک پنجم مصرف جهانی از طریق این آبراه جابجا می‌شد.

جنگ همچنین بر عرضه سوخت‌های پالایش شده تاثیر گذاشته و موجودی‌ها را کاهش داده است، به طوری که نفت خام کمتری در دسترس پالایشگاه‌ها قرار دارد.

بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر سوخت تقطیری ایالات متحده، از جمله دیزل و نفت گرمایشی، هفته گذشته برای سومین هفته متوالی کاهش یافت. با این حال، موجودی نفت خام به طور غیرمنتظره‌ای ۴.۴ میلیون بشکه افزایش یافت. تگ هااخبار برگزیده بازار جهانی نفت قیمت نفت


۱۸ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

دو مسیر در تنگه هرمز؛ نفتکش‌ها از کدام مسیر عبور می‌کنند؟

به گزارش تجارت نیوز، با افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، تردد دریایی در تنگه هرمز عملاً به دو مسیر اصلی تقسیم شده است:

مسیر شمالی یا ایرانی: نزدیک سواحل ایران، جزایر لارک و قشم و منتهی به بنادر و پایانه‌های فراساحلی ایران.

مسیر جنوبی یا عمانی: نزدیک‌تر به سواحل عمان و دورتر از خط ساحلی ایران؛ مسیری که آمریکا بر استفاده از آن تأکید دارد و کشتی‌های تجاری تحت حفاظت نیروی دریایی آمریکا از آن عبور می‌کنند.

بر اساس داده‌های کپلر، از اول تا ۱۹ آگوست، ۱۱۲ کشتی حامل نفت خام، LPG و LNG از تنگه هرمز عبور کردند؛ ۲۱ کشتی آشکارا از مسیر ایران و فقط ۲ کشتی رسماً از مسیر عمان استفاده کردند.

در مجموع نیز ادعا شده از ۲۳۶ کشتی عبوری در این بازه، ۸۳ کشتی از مسیر ایران، ۳ کشتی از مسیر عمان و ۲ کشتی از مسیر قدیمی مرکز تنگه استفاده کردند؛ در حالی که مسیر ۱۴۸ کشتی دیگر نامشخص یا «تاریک» بوده است.


۳۶ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

وزیر کار: جوامع محلی باید از منافع سرمایه‌گذاری در مناطق خود بهره‌مند شوند

احمد میدری در آیین افتتاح جاده خواف–رشتخوار با قدردانی از مجموعه‌های مشارکت‌کننده در اجرای این پروژه، بر ضرورت بهره‌مندی مردم مناطق دارای ظرفیت‌های اقتصادی از منافع سرمایه‌گذاری‌ها تأکید کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: انتظار مردم این است که در مناطقی که فعالیت‌های اقتصادی، به‌ویژه در حوزه‌های نفت، گاز، معدن و بهره‌برداری از منابع طبیعی، انجام می‌شود، جامعه محلی نیز بتواند از فواید سرمایه‌گذاری‌ها بهره‌مند شود.

وی با اشاره به نقش زیرساخت‌های حمل‌ونقل در توسعه مناطق افزود: ایجاد و ساخت جاده یکی از الزامات اصلی توسعه منطقه‌ای است و احداث چنین زیرساخت‌هایی می‌تواند هزینه تولید شرکت‌های فعال در منطقه را کاهش دهد.

میدری ادامه داد: ساخت این جاده همچنین امکان جذب سرمایه مالی و استفاده بیشتر از نیروی انسانی را فراهم می‌کند و می‌تواند نقش مؤثری در پیشبرد روند توسعه منطقه داشته باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از سرعت قابل توجه تکمیل این پروژه تقدیر و ابراز امیدواری کرد جاده خواف–رشتخوار بتواند به‌عنوان یک زیرساخت مهم، زمینه‌ساز توسعه بیشتر منطقه باشد.

وی ضمن قدردانی از پیگیری‌های امیر توکلی‌رودی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی، گفت: توکلی‌رودی با رویکردی نوآورانه میان شرکت‌های فعال در منطقه تقسیم کار ایجاد کرد و این همکاری در روند تکمیل پروژه مؤثر بود.

در ادامه این آیین، امیر توکلی‌رودی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی، با ابراز خرسندی از تکمیل و بهره‌برداری از این جاده، از حمایت احمد میدری و مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدردانی کرد.

وی اظهار کرد: انتفاع این جاده در نهایت به مردم منطقه خواهد رسید و اگر حمایت و پشتیبانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجموعه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه نبود، تکمیل پروژه محقق نمی‌شد.

توکلی‌رودی با اشاره به نقش شرکت فولاد خراسان در اجرای پروژه گفت: این مجموعه سازنده اصلی جاده بوده و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز از سهامداران عمده شرکت فولاد خراسان است که ارتباط مستقیمی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به این ارتباط، حمایت و پشتیبانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موجب شد روند تکمیل جاده با جدیت دنبال شود و این محور به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به شرایط مسیر پیش از احداث جاده جدید تصریح کرد: مسیر پیشین یکی از پرترافیک‌ترین، پرخطرترین و پرریسک‌ترین محور‌های شهرستان به شمار می‌رفت و اکنون با بهره‌برداری از جاده جدید، امکان تردد ایمن‌تر و آسان‌تر برای مردم و وسایل نقلیه فراهم شده است.

بهره‌برداری از جاده خواف–رشتخوار، علاوه بر ارتقای ایمنی و تسهیل حمل‌ونقل، می‌تواند با کاهش هزینه‌های جابه‌جایی و بهبود دسترسی به ظرفیت‌های اقتصادی منطقه، نقش مؤثری در توسعه شهرستان‌های خواف و رشتخوار ایفا کند.

انتهای پیام/




 کاهش بی‌سابقه تردد در تنگه هرمز/ تنش در آبراه استراتژیک بالا گرفت؟
۸ ساعت قبل / روزنامه تعادل

کاهش بی‌سابقه تردد در تنگه هرمز/ تنش در آبراه استراتژیک بالا گرفت؟

اقتصاد‌آنلاین: شرکت داده‌های کشتیرانی کپلر از کاهش شدید تردد در تنگه هرمز خبر داد.

 چافست از تداوم سود سپرده بانکی و هدف‌گذاری حاشیه سود ۲۰ درصدی خبر داد
۵ ساعت قبل / سایت صدای بورس

چافست از تداوم سود سپرده بانکی و هدف‌گذاری حاشیه سود ۲۰ درصدی خبر داد

شرکت افست در پاسخ به پرسش‌های مطرح‌شده در کنفرانس اطلاع‌رسانی اعلام کرد که قرارداد و نرخ فروش کتب درسی سال مالی جدید هنوز از سوی وزارت آموزش‌وپرورش ابلاغ نشده و از تداوم درآمد سود سپرده‌های بانکی تا زمان تأمین مواد اولیه و بررسی بازارهای جدید برای ایجاد منابع درآمدی جایگزین خبر داد.

 تکذیب ۲۰۰ هزار خالی‌فروشی طلای آنلاین
۶ ساعت قبل / سایت اکونگار

تکذیب ۲۰۰ هزار خالی‌فروشی طلای آنلاین

رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی با اشاره به اظهارات روز گذشته پلیس فتا گفت: عدد ۲۰۰ هزار مربوط به کاربران یک پلتفرم طلا بوده و خالی‌فروشی ۲۰۰ هزار مورد صحت ندارد.

 اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها
۶ ساعت قبل / سایت اکونگار

اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز، جمعه ۳۰ مرداد، اعلام شد.

 افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟
۶ ساعت قبل / سایت اکونگار

افزایش ۵۰درصدی اجاره‌بها در تهران/ مالکان سقف دولتی را رعایت نمی‌کنند؟

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نرخ اجاره مسکن در تهران به بیش از ۴٠ تا ۵٠ درصد رسیده و بسیاری از مالکان سقف ٢۵ درصدی نرخ اجاره را رعایت نکردند، گفت: هر چند تعداد قراردادهای تمدید اجاره قابل توجه بود اما بسیاری هم به دلیل عدم توان پرداخت اجاره، به مناطق پایین‌تر یا حاشیه تهران مهاجرت کردند.

 کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند
۷ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

«کپلر» اعلام کرد که طی روز گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.