قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۳/۲۵

Rise in an Era of Global Contraction

How did the driving force of Iran’s steel industry manage to reach ۴۳rd place globally by turning geopolitical crises into a technological advantage
 Rise in an Era of Global Contraction



۵۴ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

تقدیر معاون وزارت تعاون از مسیر احیای پروژه های صبا عمران

در ابتدای این دیدار، دکتر اوقاتی آرانی ضمن معرفی ظرفیت ها و حوزه های فعالیت هلدینگ صبا عمران، گزارشی از پروژه های در دست اجرا و اقدامات انجام شده برای فعال سازی پروژه ها ارائه کرد و به تشریح جزئیات فعالیت های مجموعه پرداخت.

دکتر رضوی در این دیدار با قدردانی از مدیران و کارکنان هلدینگ صبا عمران اظهار کرد: گزارشی که ارائه شد نشان می دهد بسیاری از پروژه هایی که به دلایل اداری یا مسائل دیگر متوقف شده بودند، مجددا احیا شده اند و این روند، امید به بهبود و توسعه فعالیت های مجموعه را تقویت می کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: حضور در این نمایشگاه و مشاهده فعالیت های انجام شده، تصویر ملموسی از روند رو به بهبود مجموعه ارائه می دهد و از تلاش های مدیران و کارکنان هلدینگ صبا عمران در این مسیر قدردانی می کنم.

وی با اشاره به جایگاه هلدینگ صبا عمران در ساختار صندوق بازنشستگی کشوری گفت: این مجموعه در زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری فعالیت می کند و هدف از فعالیت شرکت های این مجموعه، کمک به تامین منابع مورد نیاز صندوق برای ایفای تعهدات خود در قبال بازنشستگان است.

رضوی در پایان ابراز امیدواری کرد اقدامات و پروژه هایی که در هلدینگ صبا عمران آغاز شده است، با جدیت ادامه یابد و بتواند در تامین منابع پایدار صندوق و تحقق ماموریت آن در قبال بازنشستگان کشور نقش موثری ایفا کند.


۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

تولد موزه چاپ در تبریز

به گزارش آفتاب نیوز،

نعمت‌اله پایان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای برگزاری همایش روز ملی صنعت چاپ، از فرآیند راه‌اندازی نخستین موزه صنعت چاپ کشور در این استان خبر داد.

پایان در جلسه هماهنگی برگزاری این رویداد ملی، با اشاره به نقش محوری و پیشینه درخشان تبریز در شکل‌گیری و توسعه صنعت چاپ در ایران، اظهار داشت: راه‌اندازی این موزه فرصتی است بی‌بدیل برای پاسداشت پیشگامان این عرصه و معرفی ظرفیت‌های هنری و فرهنگی استان در حوزه چاپ و نشر است.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش و افتتاح موزه باید در شأن جایگاه تاریخی تبریز و با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های موجود انجام شود. وی همچنین بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، مجموعه‌های فرهنگی و فعالان این حوزه برای برگزاری باشکوه‌ترین مراسم ممکن تأکید کرد.

در ادامه این نشست، روند اجرایی برنامه‌های همایش، نحوه برگزاری مراسم افتتاحیه موزه و سازوکارهای مشارکت فعالان حوزه چاپ و نشر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 


۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

جهان صنعت نیوز ، آلزایمر، شایع‌ترین علت زوال عقل است. این بیماری به‌تدریج حافظه، توانایی تفکر و قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره را مختل می‌کند و خطر ابتلا به آن با افزایش سن به‌شدت افزایش می‌یابد.

سال‌ها تمرکز اصلی تحقیقات آلزایمر پژوهشگران دانشگاه «اموری» و موسسات همکار، بر «آمیلوئید» بوده است، ماده‌ای که می‌تواند در مغز تجمع کرده و پلاک‌های چسبنده ایجاد کند. این پلاک‌ها یکی از نشانه‌های مهم آلزایمر هستند، اما همه موارد بیماری را توضیح نمی‌دهند و مشخص نمی‌کنند چرا افراد دارای تغییرات مشابه در مغز، علائم بسیار متفاوتی دارند.

پژوهشگران موسسه سلامت مغز «گویزوتا» (Goizueta) در دانشگاه «اموری» و موسسات همکار، برای بررسی گسترده‌تر آنچه ممکن است در سراسر بدن رخ دهد، نمونه‌های خون ۲۱۳۹ نفر را بررسی کردند که در چهار گروه پژوهشی بزرگ شرکت داشتند.

آنان بیش از ۶۰۰۰ نوع پروتئین موجود در خون را اندازه‌گیری کردند. پروتئین‌ها وظایف گوناگونی در بدن از مقابله با عفونت و تولید انرژی گرفته تا ترمیم بافت‌ها، حذف و بازیافت مواد آسیب‌دیده بر عهده دارند.  

سپس پژوهشگران تغییرات موجود در خون را با نشانه‌های آلزایمر در مغز و همچنین توانایی حافظه و تفکر شرکت‌کنندگان مقایسه کردند. آنان همچنین انواع دیگری از آسیب‌های مغزی را که اغلب همزمان با آلزایمر دیده می‌شوند، مورد بررسی قرار دادند.

نتایج نشان داد تغییرات بسیاری از پروتئین‌های خون با حافظه و توانایی تفکر ارتباط دارند. برخی از این پروتئین‌ها در عملکرد دستگاه ایمنی، تولید انرژی، حذف و بازیافت مواد آسیب‌دیده و ساختارهایی که سلول‌ها را پشتیبانی و احاطه می‌کنند، نقش دارند.

نکته مهم این بود که آمیلوئید نتوانست همه این ارتباط‌ها را توضیح دهد و حتی پس از در نظر گرفتن نقش آمیلوئید، بسیاری از پروتئین‌های خون همچنان با توانایی تفکر ارتباط داشتند.

پژوهشگران همچنین اطلاعات دقیقی از بررسی مغز افراد پس از مرگ در اختیار داشتند و با بررسی این اطلاعات دریافتند انواع شناخته‌شده آسیب‌های مغزی تنها حدود نیمی از پروتئین‌های خون مرتبط با توانایی تفکر را توضیح می‌دهند.

این موضوع احتمال جالبی را مطرح می‌کند؛ فرایندهایی که در بخش‌های دیگر بدن رخ می‌دهند ممکن است بر سلامت مغز تاثیر بگذارند و در سرعت افت حافظه و توانایی تفکر نقش داشته باشند.

با این حال، این یافته‌ها به معنای اثبات این موضوع نیست که تغییرات مشاهده‌ شده در خون باعث بیماری آلزایمر می‌شوند. برخی از این تغییرات ممکن است پیامد بیماری باشند و برخی دیگر می‌توانند بازتابی از افزایش سن، بیماری‌های دیگر یا واکنش بدن به آسیب باشند.

با وجود این، نتایج می‌تواند مسیر جست‌وجو برای درمان‌های جدید را گسترده‌تر کند. اگر برخی فرایندهای خارج از مغز در بیماری آلزایمر نقش داشته باشند، داروهای آینده ممکن است بتوانند این فرایندها را هدف قرار دهند، بدون آنکه به‌طور مستقیم در مغز تاثیر بگذارند.

این پژوهش همچنین می‌تواند به دانشمندان در بهبود آزمایش‌های خون برای تشخیص آلزایمر کمک کند. آزمایش خون نسبت به آزمایش مایع نخاعی آسان‌تر و کم‌تهاجمی‌تر است و در آینده می‌تواند به پزشکان در شناسایی زودتر تغییرات مرتبط با بیماری یا پیگیری روند تغییر وضعیت بیمار کمک کند.

با این حال، هنوز نمی‌توان از یک آزمایش خون ساده مبتنی بر این پروتئین‌های جدید شناسایی‌ شده در مراقبت‌های معمول پزشکی استفاده کرد. پژوهشگران تاکید کردند که مطالعات بیشتری لازم است تا مشخص شود کدام تغییرات برای پیش‌بینی بیماری مفیدتر هستند و کدامیک می‌توانند به اهداف درمانی تبدیل شوند.

در این پژوهش، شرکت‌کنندگانی از چندین گروه بزرگ پژوهشی شرکت کردند و این تنوع به پژوهشگران کمک کرد بررسی کنند که آیا یافته‌های مهم در گروه‌های مختلف افراد نیز مشاهده می‌شود یا خیر.

سایت نوریج گزارش کرد، در مجموع، این نتایج به شواهد رو به رشدی می‌افزاید که نشان می‌دهند آلزایمر بیماری پیچیده‌ای است که ممکن است بخش‌های مختلف بدن را درگیر کند. نگاه فراتر از آمیلوئید و فراتر از خود مغز می‌تواند راه‌های جدیدی برای درک، تشخیص و در نهایت درمان این بیماری در اختیار دانشمندان قرار دهد.

نتایج این پژوهش در نشریه Nature Aging منتشر شده است.

ایسنا دانش و فناوری برچسب هاآلزایمر سلامت عمومی

شناسه : 606878

لینک کوتاه : لینک کپی شد




 قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵
۲۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵

تازه‌ترین قیمت گوشت قرمز در بازار ۳۰ مردادماه ۱۴۰۵ اعلام شد.

 جایگاه آموزش هنر در حکمرانی فرهنگی
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

جایگاه آموزش هنر در حکمرانی فرهنگی

آموزش به عنوان زیربنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر محسوب می شود و از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، بنابراین آموزش هنر بایستی در سیاستگذاری و خط مشی گذاری فرهنگیِ کشور مورد توجه جدی متولیان و سیاستگذاران قرار گیرد.

 علم‌الهدی:  آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ما را می‌خواهد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

علم‌الهدی: آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ما را می‌خواهد

امام جمعه مشهد گفت: شش ماه پس از شهادت رهبر، ملت ایران همچنان پرچم‌ها و اجتماعات را رها نکرده و مردانه ایستاده اند تا انتقام مظلومیت و خونخواهی قائد امت را محقق کند.

 آیا منطقه در آستانه جنگی تمام‌عیار قرار گرفته است؟
۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

آیا منطقه در آستانه جنگی تمام‌عیار قرار گرفته است؟

سیدعلی طباطبایی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با اکوایران اظهار کرد: احتمال وقوع جنگ پرشدت متأسفانه ۵۰ درصد است و سناریوی اول که مربوط به تفاهم و توافق است، تنها ۲۰ درصد شانس دارد.

 مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد

اتل کیترهام که در ساری بریتانیا زندگی می‌کند، متولد سال ۱۹۰۹ است و امروز ۱۱۷ سالگی خود را جشن می‌گیرد.

 گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسئولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شود؟
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسئولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شود؟

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضعف عملکردی در وزارت راه و تاثیر آن بر افزایش قیمت در این حوزه گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن، عدم عرضه کافی...