قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۳/۱۸

وضعیت آب و هوا در روز دوشنبه؛ ۵ روز متلاطم برای خلیج فارس | تهران گرم می شود

گزارش سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد امروز دوشنبه (۱۸ خرداد) سامانه بارشی در نوار شمالی کشور ادامه دارد و شدت بارش‌ در ۸ استان با رعد و برق شدید، تگرگ و احتمال جاری شدن روان آب همراه است. در ۶ استان به دلیل شدت توفان گرد و خاک هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر شده‌است.
 وضعیت آب و هوا در روز دوشنبه؛ ۵ روز متلاطم برای خلیج فارس | تهران گرم می شود



۲ ساعت قبل / سایت مشرق

 گرمای ۴۰ درجه ۱۴ هزار آلمانی را کشت

به گزارش مشرق ، تابستان امسال اروپا، گرمترین و مرگبارترین تابستان تاریخ خود را تجربه کرد.

بر اساس داده‌های رسمی، بیش از ۲۵ هزار نفر در سراسر این قاره بر اثر موج‌های گرمای شدید جان خود را از دست داده‌اند.

آلمان با ۱۴ هزار قربانی، رکورد تلفات گرما در این کشور را شکست و فرانسه، اسپانیا و انگلیس نیز صدها و هزاران کشته‌ی دیگر را به این آمار افزودند. قتلگاهی خاموش که در سکوت خبری اروپا رقم خورد.

قربانیان خاموش گرما در آلمان

بر اساس داده‌های مؤسسه «رابرت کخ» نهاد اصلی بهداشت عمومی آلمان، تعداد جانباختگان ناشی از گرما در این کشور از آوریل تا اوت ۲۰۲۶ به حدود ۱۴ هزار نفر رسیده است.

از این تعداد، حدود ۹۶۰۰ مورد تنها در یک هفته (۲۲ تا ۲۸ ژوئن / ۱ تا ۷ تیر ۱۴۰۵) رخ داده است؛ زمانی که دمای هوا در بسیاری از نقاط آلمان از مرز ۴۰ درجه سانتی‌گراد عبور کرد و در برخی مناطق به بیش از ۴۱ درجه رسید.

بخش اعظم قربانیان، سالمندان و بیماران مزمن بوده‌اند. از مجموع ۱۴ هزار جان‌باخته، حدود ۱۰۳۰۰ نفر بالای ۷۵ سال سن داشته‌اند.

کارشناسان تأکید می‌کنند که گرما معمولاً به‌صورت غیرمستقیم عمل می‌کند؛ افزایش دمای بدن، بیماری‌های قلبی، عروقی، تنفسی و کلیوی را تشدید کرده و در سالمندان به مرگ منجر می‌شود.

به همین دلیل، در بسیاری از موارد، علت رسمی فوت سکته قلبی یا نارسایی تنفسی ثبت شده، اما گرمای شدید نقش اصلی را در تشدید شرایط بیمار ایفا کرده است.

با همین منطق است که موج‌های گرما را «قاتل خاموش» می‌نامند؛ قاتلی که بدون صحنه‌های دراماتیک، هزاران قربانی می‌گیرد.

موج گرمای مرگبار در سراسر اروپا

اما آلمان تنها قربانی این تابستان سوزان نبود. بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته، کل تلفات ناشی از گرما در اروپا در تابستان ۲۰۲۶ از مرز ۲۵ هزار نفر عبور کرده است.

این آمار از داده‌های مؤسسه رابرت کخ در آلمان و همچنین نهادهای دولتی و مراکز تحقیقاتی اسپانیا، فرانسه، انگلیس، سوئیس و هلند جمع‌آوری شده است.

در فرانسه نزدیک به ۶ هزار نفر، که حدود ۸۵ درصد آن‌ها بالای ۶۵ سال سن داشته‌اند.

در اسپانیا بر اساس سیستم نظارت بر مرگ‌ومیر این کشور، بیش از ۳۲۰ مورد مرگ مرتبط با گرما در روزهای اوج موج گرما ثبت شده است .

در انگلیس حدود ۲۷۳۶ مرگ مرتبط با گرما در ماه‌های مه و ژوئن.

این آمارها، برآوردهای محافظه‌کارانه‌ای هستند. به دلیل تأخیر در ثبت آمار و نیز ثبت نشدن گرما به‌عنوان علت مستقیم مرگ، ممکن است رقم واقعی تلفات بسیار بالاتر باشد . بر اساس مدل‌سازی‌های دانشگاه ایندیانا، تنها در هفته آخر ژوئن (۸ روز)، بین ۱۷ تا ۲۵ هزار مرگ اضافی در سراسر اروپا رخ داد.

به گزارش گرمای ۴۰ درجه در اروپا به دلیل معماریِ نامناسبِ ساخته‌شده برای سرما، نبودِ کولر گازی در بیش از ۹۰ درصد خانه‌ها، و جمعیتِ به شدت سالخورده، به فاجعه‌ای مرگبار تبدیل می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت با اعلام وضعیت فوق‌العاده، نسبت به بحران فزاینده گرمای شدید در اروپا هشدار داده است.

به گفته این سازمان، اروپا سریع‌ترین قاره در حال گرم شدن جهان است و سرعت افزایش دما در آن حدود دو برابر میانگین جهانی است.

در چهار سال گذشته، گرمای شدید در اروپا بیش از ۲۰ هزار قربانی گرفته است و امسال نیز این روند صعودی با شدت بیشتری ادامه یافته است.

این فاجعه علاوه بر تلفات انسانی، پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای نظیر کاهش بهره‌وری نیروی کار، افزایش مصرف انرژی، فشار بی‌سابقه بر سیستم‌های درمانی، و خسارت به زیرساخت‌های حمل‌ونقل را به همراه داشت.


۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

با تکرار ادعاهای ضدایرانی ترامپ/ ونس: وارد مرحله جدیدی شده‌ایم

به گزارش برنا، «جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی‌ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های واشنگتن طی دهه‌های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

معاو. ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت‌و‌گو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیرو‌های نظامی آمریکا، توانسته‌ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»

آمریکا سال‌هاست از ابزار‌های تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه‌های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده‌اند، علیه کشور‌ها و گروه‌هایی که همسو با سیاست‌ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می‌کند.

واشنگتن، افراد، نهاد‌ها و شرکت‌های مختلف در جهان را به بهانه‌های مختلف از جمله تهدیدکردن امنیت ملی یا مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی خود و متحدانش همواره تحت تحریم‌ها قرار داده است.

انتهای پیام/


۳ ساعت قبل / سایت صفحه اقتصاد

آخرین وضعیت ترافیک در معابر مشهد

صفحه اقتصاد -

بنا بر اعلام مرکز کنترل ترافیک هم اکنون به علت برگزاری مراسم چهلم قائد شهید در تقاطع خسروی به سمت حرم مطهر، تقاطع امام رضا- دانش به سمت حرم مطهر، میدان شهید گمنام به سمت حرم مطهر با محدودیت ترافیکی مواجه هستیم.

همچنین در میدان انقلاب به سمت میدان جهاد، میدان قائم به سمت میدان امام علی (ع)،پل آموزگار به سمت میدان آزادی، طول بلوار وکیل آباد مسیر رفت و برگشت، تقاطع شهدا به سمت حرم مطهر، میدان شهدای گوهرشاد به سمت حرم مطهر و تقاطع وحدت-امیرالمومنین به سمت حرم مطهر ترافیک پرحجم است. مطالعه بیشتر: آخرین وضعیت محدودیت ترافیکی در مشهد اعلام شد منبع: مهر اخبار مرتبط circle قیمت لباس فرم دانش آموزان مشهد اعلام شد + جدول circle شاخص آلودگی هوای مشهد امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد circle برنامه مراسم بزرگداشت چهلم رهبر شهید انقلاب اعلام شد circle آخرین وضعیت ترافیک امروز شنبه ۲۴ مرداد در آزادراه تهران - کرج -قزوین پیشنهاد سردبیر circle رئیس مجلس: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود circle تحلیل بازار ارز امروز ۲۹ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه ۳۰ مرداد circle وزارت امور خارجه: تحریم های جدید آمریکا مصداق جنایت علیه بشریت است circle هشدار کمیسیون امنیت ملی به هرگونه خطای محاسباتی دشمن


۳ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

تهدیدهای ترامپ به شروط ایران منجر شد نه امتیازدهی

روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره وضعیت روابط ایران و آمریکا نوشت: ۲ کشور نه در حال مذاکره جدی هستند و نه در جنگ تمام عیار، بلکه در وضعیتی ناپایدار و بینابینی قرار گرفته‌اند که می‌تواند یا به بازگشت درگیری نظامی منجر شود یا به یک بن‌بست طولانی تبدیل شود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ایرانی معتقدند مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ کنترل بر تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات بزرگ در یک توافق مذاکره‌شده برای تهران منفعت دارد. در مقابل، واشنگتن ظاهراً شرط بسته است که تشدید فشار اقتصادی بتواند کاری را انجام دهد که حملات نظامی از انجام آن عاجز مانده‌اند.

آتش‌بسی که ۲ ماه پیش میان طرفین برقرار شد، قرار بود مسیر دستیابی به توافقی گسترده‌تر ظرف ۶۰ روز را باز کند؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا را در بر بگیرد. اما این مهلت در هفته جاری به پایان رسید و ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد هیچ «مذاکره یا گفت‌وگویی» در جریان نیست و برنامه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.

نیکول گراجوسکی استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی ساینس‌پو در پاریس وضعیت موجود را «برزخی دائمی» توصیف کرد و گفت در چند ماه گذشته، جز «تثبیت بیشتر موضع ایران و تلاش‌های مکرر و تاکنون ناموفق آمریکا برای یافتن نوعی راه خروج»، تغییر بنیادین چندانی رخ نداده است. شروط ایران برای تنگه هرمز

نیویورک‌تایمز نوشت تهران در ماه جاری فهرستی از مطالبات خود از واشنگتن برای بازگشایی تنگه هرمز ارائه کرده است؛ از جمله لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پرداخت غرامت جنگی.

شرایط مشابهی پیش از این نیز به‌عنوان بخشی از یک توافق احتمالی میان طرفین مطرح شده بود و در تفاهم‌نامه‌ای که ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت اما خیلی زود از هم پاشید، به آنها اشاره شده بود.

طبق این گزارش، ایران طی هفته‌های گذشته با عمان نیز درباره نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز مذاکره کرده است.

مهرزاد بروجردی رئیس کالج هنر، علوم و آموزش دانشگاه علوم و فناوری میزوری گفت: «تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون مصمم است قدرت خود را نشان دهد. استفاده ایران از تنگه هرمز به‌عنوان یک سلاح و چانه‌زنی سخت آن در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب درک کرد.» تهدیدهای ترامپ نتیجه معکوس داد

نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت لحن ترامپ طی چند ماه گذشته میان «تهدید به نابودی» ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است.

این روزنامه سپس به نتیجه این راهبرد پرداخت و نوشت اگر هدف چنین رویکردی ترساندن مقام‌های ایرانی و وادار کردن آنها به امتیازدهی بوده، ظاهراً نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، فشار نظامی نتوانسته واشنگتن را به اهداف خود برساند و آمریکا اکنون بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران تأکید دارد.

«جرد کوشنر» داماد و فرستاده ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت مقام‌های ایرانی تمایلی به پذیرش شرایط مطلوب آمریکا ندارند. او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی با هدف وارد کردن ضربه بیشتر به اقتصاد ایران اشاره کرد و آن را محور فعلی تمرکز ترامپ دانست.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان به‌طور کامل برقرار است.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس گفت وزارتخانه تحت مدیریت او قصد دارد اقداماتی علیه ایران اعمال کند که به ادعای او «در تاریخ انزوای اقتصادی» یک کشور سابقه نداشته است.

در عین حال، نیویورک‌تایمز یادآوری کرد که ایران پیش از این نیز فشارهای اقتصادی بین‌المللی را پشت سر گذاشته است. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز یادآور شده‌اند که دولت آمریکا در سال‌های گذشته تمام ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک خود را برای اعمال فشار بر تهران به کار گرفته و گزینه جدیدی روی میز ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت در صورت آغاز دوباره یک درگیری گسترده، پیامدهای آن به ایران محدود نخواهد ماند.

به گزارش این روزنامه، ازسرگیری جنگ احتمالاً زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا و کشتیرانی تجاری را نیز وارد درگیری خواهد کرد.

با این حال، در شرایط فعلی ادامه بن‌بست نیز به همان اندازه محتمل است و مسائل اصلی اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و سرنوشت تنگه هرمز، همچنان بدون راه‌حل باقی مانده‌اند.

گراجوسکی با اشاره به شکست تلاش‌های واشنگتن برای یافتن راه خروج هشدار داد هرچه این وضعیت طولانی‌تر شود، مواضع طرفین نیز سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «هرچه این وضعیت برزخی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر تثبیت می‌شود و ساختن یک راه خروج که هیچ‌یک از طرفین مجبور نباشد آن را به‌عنوان امتیازدهی معرفی کند، دشوارتر خواهد شد.»


۳ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

آخرین وضعیت بناهای تاریخی آسیب‌دیده جنگ رمضان

صفحه سیاست-

سید احمد علوی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بناهای تاریخی و میراثی آسیب‌دیده در جریان جنگ تحمیلی سوم اظهار کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، روند مرمت و تعیین تکلیف بخشی از بناهای تاریخی آسیب‌دیده آغاز شده و در برخی موارد نیز تعمیرات به پایان رسیده است، اما درباره تعدادی از بناها همچنان پاسخی از دستگاه‌های مسئول دریافت نشده یا اقدامی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۸۷ ساختمان و اماکن تاریخی، میراثی و اداری آسیب دیده طی جنگ تحمیلی اخیر مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: همچنین ۱۴ سرای محله در سطح شهر تهران آسیب دیدند که تعمیرات برخی از آن‌ها به اتمام رسیده است.

رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران، اضافه کرد: تعمیرات و بازسازی موزه لانه جاسوسی، کلیساهای مریم مقدس و نیکلای مقدس، موزه شهدا و ساختمان‌های واجد ارزش در خیابان‌های مفتح و طالقانی در منطقه ۶ به پایان رسیده است. همچنین تعمیرات میدان بهارستان، مسجد اردبیلی، مسجد ارگ، ساختمان قدیم مجلس شورای ملی و موزه هنرهای ملی در منطقه ۱۲ نیز پایان یافته است.

علوی اضافه کرد: همچنین ۱۵ فرهنگسرا یا اماکن فرهنگی متعلق به شهرداری از جمله فرهنگسرای بهمن، فرهنگسرای ولاء، فرهنگسرای تهران و فرهنگسرای خاوران نیز مورد تعمیر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اماکن تاریخی تحت مالکیت شهرداری تهران، تصریح کرد: خانه نیما یوشیج و عمارت ارباب هرمز از جمله بناهای تاریخی آسیب دیده متعلق به شهرداری هستند که تعمیرات و بازسازی آن‌ها به پایان رسیده است. همچنین باغ موزه قصر، بنای تاریخی وثوق الدوله و بنای کوشک امیر سلیمانی نیز در حال تعمیر یا در مسیر اقدام هستند.

رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران، مطرح کرد: بازسازی ساختمان شهرداری منطقه ۱۸ آغاز شده و تعمیرات ساختمان اداری ناحیه ۴ منطقه ۱۳ نیز به اتمام رسیده است.

 




 جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا

شرکت فنرسازی زر گلپایگان (خگلپا) در پی توافق با مشتری عمده خود، سازه‌گستر سایپا، از افزایش حدود ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات اصلی خبر داد.

 روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم

مدیرعامل شرکت روس‌اتم تأکید کرد این شرکت روسی با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های در حال گسترش علیه آن، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران، مصر، مجارستان و هند ادامه می‌دهد.

 خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!
۳ ساعت قبل / سایت سیتنا

خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

تداوم خاموشی‌ها و نوسان برق، علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، خطر آسیب به لوازم خانگی و تحمیل هزینه‌های سنگین به خانوارها را افزایش داده است؛ در حالی که با وجود

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله
۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

برنا - گروه ورزشی: لژیونر ایرانی در پیروزی پرگل لخ‌پوزنان مقابل تون، روی سه گل تیمش نقش مستقیم داشت تا شبی درخشان را در پلی‌آف لیگ اروپا پشت سر بگذارد.

 عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم

گزارش تسنیم از بیست و چهارمین یادواره 23 شهید روستای پیل نور.