قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۰۱

صدور معافیت تحریم نفت ایران | بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره اسقاط تحریم‌ صادرات نفت ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد مجوزی صادر کرده است که به ایران اجازه می‌دهد تا ۲۱ اوت ۲۰۲۶ نفت خام، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی خود را به فروش برساند.
 صدور معافیت تحریم نفت ایران | بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره اسقاط تحریم‌ صادرات نفت ایران



۱ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

رویکرد تهدیدآمیز جایگاه جهانی آمریکا را تضعیف می‌کند

در همین رابطه، هادیان در ادامه گفت: این تهدیدها تصویر آمریکا را از رهبر نظم لیبرال به قدرتی خودسر و غیرقابل‌پیش‌بینی تغییر داد که حتی متحدان دیرینه‌اش را در معرض تهدید قرار می‌دهد. اعتماد متحدان به آمریکا متزلزل شد و نقش میانجی‌گری عمان که ابزاری ارزشمند برای کاهش تنش‌ها بود، تخریب شد. این رفتار، پیام روشنی داشت که یا با ما هستی یا با دشمن و جایی برای بی‌طرفی باقی نمی‌گذارد.

این کارشناس در ادامه با اشاره به نمونه‌های مشابه تصریح کرد: تعرفه‌های سنگین بر سوئیس یا کانادا هم مشابه تهدید علیه عمان بود. در همه موارد، بهانه‌ها اعم از مازاد تجاری یا عدم همراهی در جنگ با ایران تنها پوششی برای تنبیه متحدان نافرمان است. حتی توافقاتی مانند USMCA با کانادا نیز تضعیف شدند تا نشان دهند که توافق‌ها ارزشی ندارند و هر لحظه ممکن است نقض شوند. این رویکرد، بی‌ثباتی و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن سیاست‌های آمریکا را به رخ متحدان کشید و اعتماد به تعهدات واشنگتن را به شدت تخریب کرد.

هادیان همچنین خاطرنشان کرد: در اروپا هم اسپانیا نیز از این قاعده مستثنی نبود و به دلیل عدم همکاری کافی در جنگ با ایران، هدف انتقاد و تهدید قرار گرفت. این نشان می‌دهد که هیچ متحدی، صرف‌نظر از جایگاهش، از گزند این رویکرد در امان نیست.

هادیان در پایان تأکید کرد: این رویکرد یکپارچه، سرمایه اعتماد متحدان سنتی آمریکا را به شدت تحلیل برده است. متحدان به این می‌اندیشند که آمریکا شریکی همواره قابل‌اتکا نیست، بلکه خود به منبعی برای فشار و تهدید تبدیل شده است. در نتیجه، کشورها به سمت پوشش ریسک و جست‌وجوی شرکای جدید حرکت می‌کنند. این اتفاق در نهایت به تضعیف جایگاه جهانی آمریکا در بلندمدت خواهد انجامید و نظم بین‌المللی موجود را با چالش جدی مواجه می‌سازد.


۶ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

ایران بازار نفت را به ارزه میاندازد

ایران بازار نفت را به ارزه می‌اندازد

عامل اصلی کاهش شاخص نیکی 225 ژاپن (4٪- در طول هفته) تشدید تنش‌ها پیرامون ایران بود. تهران عملاً به پادشاه نفت جهانی تبدیل شده است: قیمت نفت خام و بازده اوراق قرضه در حال افزایش است، در حالی که بازارهای سهام در حال سقوط هستند.

ژاپن تقریباً تمام نفت خود را وارد می‌کند و بیشتر مسیرهای آن از تنگه هرمز عبور می‌کند. هر حمله یا بیانیه جدید از تهران فوراً در قیمت‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود و به شرکت‌های ژاپنی وابسته به سوخت ارزان آسیب می‌رساند.

بخش کشتیرانی 2.8٪ افزایش یافت. سرمایه‌گذاران مطمئن هستند که تا زمانی که تنگه مورد حمله قرار گیرد، نرخ حمل و نقل فقط افزایش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که تنش‌های ایران در حال توزیع مجدد سود است: تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی ضرر می‌کنند، در حالی که شرکت‌های حمل و نقل برنده می‌شوند.

ایران نقش سیستماتیک خود را در اقتصاد جهانی نشان می‌دهد: حتی کشورهایی که از خاورمیانه بسیار دور هستند، مانند ژاپن، خود را در خط مقدم می‌بینند. برای روسیه که به طور فعال در حال توسعه گفتگوی انرژی با تهران است، این یک سیگنال اضافی است: ثبات در دریای خزر و خلیج فارس نه یک مسئله منطقه‌ای، بلکه یک مسئله جهانی است.

تا زمانی که مذاکرات در مورد توافق هسته‌ای ایران متوقف شود، قیمت نفت بالای 90 دلار و نوسانات در بازارهای آسیایی همچنان به عنوان یک امر عادی جدید باقی خواهد ماند. ژاپن یا باید مسیرهای جایگزینی پیدا کند یا برای کاهش بیشتر شاخص نیکی آماده شود.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web


۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

در تهدید ترامپ علیه کسانی که به ایران کمک می‌کنند، حتی متحدان واشنگتن هم ممکن است در این دایره قرار بگیرند

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: با این حال، ترامپ نام هیچ کشور مشخصی را مطرح نکرد و توضیح نداد که چگونه این تهدید را به اقدامات عملی تبدیل خواهد کرد؛ آن هم در حالی که دامنه این تهدید از قاچاق نفت و انتقالات مالی گرفته تا صرافی‌ها و شرکت‌های پوششی گسترش یافته است.

به گزارش رویترز، حتی متحدان واشنگتن که در میانجیگری مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران نقش داشته‌اند نیز ممکن است در این دایره قرار بگیرند. 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد

در دومین رأی‌گیری غیررسمی شورای امنیت درباره جانشینی آنتونیو گوترش، نامزد اهل گویان بیشترین حمایت را به دست آورد و رقابت میان هشت نامزد دبیرکلی سازمان ملل وارد مرحله تازه‌ای شد.

 روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد
۱۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

 خیز ترکیه برای بازداشت نتانیاهو /  ترکیه درخواست اعلان قرمز اینترپل صادر کرد
۱۰ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

خیز ترکیه برای بازداشت نتانیاهو / ترکیه درخواست اعلان قرمز اینترپل صادر کرد

وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که آنکارا از وزارت کشور خواسته است برای پیگرد بین‌المللی بنیامین نتانیاهو به اتهام نسل‌کشی، اعلان قرمز صادر کند.

 گرجستان به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نپیوست
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

گرجستان به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نپیوست

نماینده حزب حاکم گرجستان اعلام کرد تفلیس تصمیم‌های سیاست خارجی خود را بر اساس منافع ملی اتخاذ می‌کند و همراهی با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران را نپذیرفته است.

 برنامه جدید ترامپ
۳ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

برنامه جدید ترامپ

صابر گل عنبری آرمان امروز : رئیس جمهور آمریکا بالاخره از اقدامات اقتصادی جدید خود علیه ایران رونمایی کرد و از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه» نامید، خبر داد. برای کشوری که تحت محاصره شدید دریایی و تحریم‌های همه جانبه اقتصادی از قبل است، احتمالا این پرسش مطرح می‌شود که اقدامات جدید آمریکا به [ ]

 نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

اهداف اولیه دولت ترامپ محقق نشده، حکومت ایران همچنان منسجم است و بسته ماندن تنگه هرمز، هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.