قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۲۱

جزئیات حمله موشکی آمریکا به لنج باری ایرانی در دریای عمان

فرماندار سیریک از حمله بامدادی ارتش آمریکا به یک شناور باری متعلق به اهالی این شهرستان در دریای عمان خبر داد. این لنج 150 تنی که حامل کالاهای اساسی بود، در نزدیکی بندر خصب مورد اصابت پرتابه دشمن قرار گرفت و غرق شد.
 جزئیات حمله موشکی آمریکا به لنج باری ایرانی در دریای عمان



 مذاکرات ایران و عمان شکست خورد؟
۴۸ دقیقه قبل / سایت روزنو

مذاکرات ایران و عمان شکست خورد؟

جدیدترین اقدام دونالد ترامپ برای پرهیز از تشدید تنش‌های نظامی با ایران، در حالی صورت می‌گیرد که طرف آمریکایی معتقد است مذاکرات میان ایران و عمان که به نظر می‌رسید مسیری نادر و ثمربخش برای گفت‌و‌گو باشد طی روز‌های اخیر متوقف شده است.

به گزارش روز نو به نقل از semafor، یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید به وب‌سایت «سمافور» (Semafor) مدعی شدند که دولت آمریکا بر این باور است که گفت‌و‌گو‌های ایران و عمان هفته‌ها پیش به بن‌بست رسیده است. این مذاکرات با مطرح کردن احتمال نوعی توافق یا سازوکار مربوط به عوارض عبور و مرور در تنگه هرمز، موجب ناخشنودی ترامپ شده بود.

سفارت عمان به درخواست اظهار نظر درباره دیدگاه آمریکا نسبت به این مذاکرات، پاسخی نداد.

با این حال، ترامپ فعلاً وضعیت در قبال ایران را «بسیار خوب» توصیف می‌کند و همچنان خوش‌بین است که فشار اقتصادی می‌تواند تهران را به میز مذاکره بازگرداند؛ هرچند او انجام هرگونه گفتگوی آتی را برای آینده‌ای قابل پیش‌بینی منتفی دانسته است.

ترامپ دیشب در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال»، ایران را به «جنگ اقتصادی» تهدید کرد و گفت که ایالات متحده علیه هر کشوری که با تهران تجارت کند، مجازات‌هایی اعمال خواهد کرد.



 جنگ ایران؛ متحدان آمریکا به دنبال گزینه‌های دیگری می‌روند
۱ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

جنگ ایران؛ متحدان آمریکا به دنبال گزینه‌های دیگری می‌روند

صفحه اصلی شبکه بی‌بی‌سی در روز دوشنبه دو تیتر مهم داشت که بازتاب‌دهنده تغییر سیاست آمریکا و تاثیری است که این تغییر بر نظم جهانی گذاشته است. تیتر نخست این بود: «ترامپ عمان، متحد آمریکا، را تهدید کرد که اگر بر سر توافق ایران مانع‌تراشی کند، آن را بمباران خواهد کرد.» تیتر دوم نیز چنین بود: «ترامپ پس از آنکه کره جنوبی از جنگ ایران کنار ماند، از کاهش رزمایش‌های نظامی با این کشور خبر داد.»

این دو تیتر بازتاب‌دهنده سیاستی از سوی آمریکا هستند که اکنون نوعی اثر پروانه‌ای در سراسر جهان ایجاد کرده است. آمریکا و اسرائیل در اواخر فوریه ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴) تصمیم گرفتند ایران را بمباران کنند.

اورشلیم‌پست نوشت: اکنون آمریکا در حال کاهش نقش خود در اقیانوس آرام و آسیا و چرخش به سمت خاورمیانه است. پس از حدود یک‌ونیم دهه که آمریکا تلاش کرده بود تمرکز خود را بر چین و آسیا تقویت کند، راهبرد این کشور اکنون به‌شدت بر تنگه هرمز متمرکز شده و روابط آمریکا با کشورهای مختلف جهان نیز در حال تغییر است.

آمریکا از متحدان اروپایی و همچنین متحدانی مانند کره جنوبی به شدت انتقاد کرده است. تهدید عمان نشان می‌دهد کاخ سفید حاضر است حتی شرکا و دوستان آمریکا را نیز تهدید کند. حضور آمریکا در آسیا به قرن نوزدهم بازمی‌گردد

تصمیم آمریکا درباره کره جنوبی می‌تواند پیامدهای بلندمدتی داشته باشد. در شرایطی که آمریکا در جنگ با ایران از حجم زیادی از مهمات استفاده کرده، اکنون این احتمال وجود دارد که دوستان آمریکا در اروپا و آسیا، این کشور را بیش از گذشته متحدی بی‌ثبات و غیرقابل پیش‌بینی ببینند. گزارش‌ها چه می‌گویند؟

روزنامه گاردین در بریتانیا نوشت: «رئیس‌جمهور کره جنوبی بار دیگر تلاش خود را برای بازپس‌گیری کنترل [عملیاتی] مستقل نیروهای نظامی از آمریکا در صورت وقوع جنگ افزایش داده و پس از دستور دونالد ترامپ برای کاهش رزمایش‌های مشترک، خواستار تسریع روند دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای شده است.»

این گزارش افزود: «لی جائه میونگ روز سه‌شنبه گفت سئول باید بدون وقفه روند برنامه‌ریزی‌شده …



 ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد

رویداد۲۴| دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

به گزارش انتخاب، گام جدید دونالد ترامپ برای فاصله گرفتن از تشدید نظامی در ایران، همزمان با این اتفاق رخ داده که مقام‌های آمریکایی معتقدند مذاکرات ایران و عمان، که تا همین اواخر یکی از معدود مسیر‌های ثمربخش برای مذاکره به نظر می‌رسید، در روز‌های اخیر متوقف شده است.

یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید به سمافور گفته‌اند که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش عملاً شکست خورده است.

این مذاکرات برای ترامپ آزاردهنده شده بود، زیرا این احتمال را ایجاد کرده بود که ایران و عمان درباره نوعی سازوکار دریافت عوارض از تردد در تنگه هرمز به توافق برسند.

سفارت عمان به درخواست سمافور برای اظهار نظر درباره ارزیابی دولت آمریکا از وضعیت مذاکرات پاسخ نداده است.

با این حال، ترامپ فعلاً در اظهارات علنی خود تصویر متفاوتی ارائه می‌کند. او وضعیت مربوط به ایران را «خیلی خوب» توصیف کرده و همچنان امیدوار است فشار اقتصادی بتواند تهران را دوباره به میز مذاکره بازگرداند؛ این در حالی است که خودش مذاکرات آتی را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده است.

ترامپ در پست دیشب خود در شبکه تروث سوشال، ایران را به «جنگ اقتصادی» تهدید کرد و گفت آمریکا علیه هر کشوری که با تهران تجارت کند، مجازات‌های اقتصادی اعمال خواهد کرد.



 عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است
۱ ساعت قبل / سایت عصر خبر

عمان: عبور امن از تنگه هرمز، بخشی جدایی‌ناپذیر از ثبات و امنیت منطقه است

به گزارش عصر خبر، بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان ضمن اشاره به اهمیت تنگه هرمز خاطرنشان کرد: امنیت دریانوردی در تنگه هرمز پیوند مستقیمی با آرامش خلیج فارس دارد و هرگونه اختلال در آن، ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد:ما با هرگونه تشدید بیشتر تنش‌ یا درگیری در منطقه مخالفیم. باید ریشه‌ها و عوامل اساسیِ بی‌ثباتی در منطقه مورد بازنگری و بررسی قرار گیرند. نوشته های مشابه یومیوری: ژاپن به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس ملحق نمی‌شود 1398/06/12 حادثه امنیتی در تنگه هرمز 1404/11/14

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، وزیر خارجه عمان در ادامه افزود: موضع ما در پایبندیمان به امنیت دریایی و قوانین بین‌المللی و جلوگیری از تشدید تنش و درگیری بیشتر، همچنان ثابت است برچسب هاتنگه هرمز عبور عمان کپی لینک لینک کپی شد



 توافق ایران و عمان می‌تواند به تنهایی منجر به بازگشایی تنگه‌هرمز شود؟
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

توافق ایران و عمان می‌تواند به تنهایی منجر به بازگشایی تنگه‌هرمز شود؟

کد خبر: 787317 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ ۱۵:۳۰:۰۱ اعتمادآنلاین |

خروج از بحران کنونی تنها از مسیر احیای تفاهم ۱۴ ماده‌ای اسلام‌آباد و شکل‌گیری مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن امکان‌پذیر است، زیرا مذاکرات غیرمستقیم در مرحله اجرا با ابهام و اختلاف روبه‌رو می‌شوند. این در‌حالی است که امریکا تلاش دارد با استفاده از تحریم‌ها و فشار اقتصادی در میز مذاکره امتیاز بیشتری کسب کند، اما ادامه این روند بدون راه‌حل سیاسی، هزینه‌های بیشتری برای همه طرف‌ها چالش‌های جدی ایجاد خواهد کرد.

به گزارش اعتماد، ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه و کارشناس مسائل بین‌الملل، در پاسخ به پرسش نخست «اعتماد» درباره مواضع امریکا در برابر توافق احتمالی ایران و عمان بر سر «نقشه جدید تردد» در تنگه هرمز و همچنین شروط تهران برای بازگشایی این شاهراه گفت: توافق ایران و عمان به‌ تنهایی به معنای بازگشایی تنگه هرمز نخواهد بود، زیرا این توافق تنها بخشی از یکی از بندهای «یادداشت تفاهم ۱۴ ماده‌ای» میان ایران و امریکا است، از همین رو اگر قرار باشد عبور و مرور در تنگه هرمز برای همه کشورها به وضعیت عادی بازگردد، امریکا باید به دیگر شروط و مطالبات اعلامی ایران که سه‌شنبه توسط محمدباقر قالیباف، رییس مجلس کشورمان رسانه‌ای شد نیز پاسخ دهد. بنابراین، مساله اصلی پذیرش یا عدم پذیرش توافق ایران و عمان ازسوی واشنگتن نیست، بلکه باید دید آیا زمینه برای یک «مذاکره جامع و مستقیم» میان ایران و امریکا فراهم خواهد شد یا نه. احیای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه خروج از بحران است

دلفی با اشاره به محدودیت‌های میانجیگران باتوجه به خطوط قرمز ایران گفت: در شرایط فعلی، اگر گفت‌وگویی میان تهران و واشنگتن جریان داشته باشد، از طریق واسطه‌هاست؛ اما تجربه نشان داده مذاکرات غیرمستقیم، حتی وقتی به توافق می‌رسد، در مرحله اجرا و تفسیر مفاد با مشکل روبه‌رو خواهد شد.  او …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 بازخوانی تازه‌ترین اسناد منتشر شده از کودتای ۲۸ مرداد/ رسانه بریتانیایی از نقش انگلیس در کودتا چه می‌گوید؟
سایت رجانیوز

بازخوانی تازه‌ترین اسناد منتشر شده از کودتای ۲۸ مرداد/ رسانه بریتانیایی از نقش انگلیس در کودتا چه می‌گوید؟

در حالی که غرب امروزه ادعای دموکراسی دارد، اسناد تازه منتشر شده از کودتای ۲۸مرداد، حاکی از آن است که انگلیس خواهان یک دیکتاتوری بود که اصلاحاتی به نفع آن‌ها رقم بزند.
 وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد
سایت اعتماد آنلاین

وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت آمریکا طی هفته‌های اخیر از امارات متحده عربی خواسته است فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد.
 واکنش وزیر خارجه به تهدیدات اقتصادی جد‌ید علیه ایران:
سایت ایران آنلاین

واکنش وزیر خارجه به تهدیدات اقتصادی جد‌ید علیه ایران:

وزیر امور خارجه نوشت: اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌خورده، تنها شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد.
 اجرای حکم اعدام تبعه‌خارجی دخیل در جنایت اصفهان
سایت تابناک

اجرای حکم اعدام تبعه‌خارجی دخیل در جنایت اصفهان

قائم حسینی، تبعه خارجی و از عناصر دخیل در جنایت میدان علیخانی اصفهان که منجر به شهادت مظلومانه چهار نیروی فراجا شد، پس از رسیدگی به پرونده و تأیید حکم در دیو...
 واعظی: تندروها در ایام جنگ به مرخصی رفته بودند
سایت عصرایران

واعظی: تندروها در ایام جنگ به مرخصی رفته بودند

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در دولت دوازدهم گفت: در جنگ ۴۰ روزه یک همبستگی مثال‌زدنی داشتیم. مخالفان و تندروهایی که همیشه مخالفت می‌کنند به مرخصی رفته...
 ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران/ مذاکرات ایران و آمریکا به بن‌بست رسید؟
سایت اکوایران

ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران/ مذاکرات ایران و آمریکا به بن‌بست رسید؟

ترامپ با تکرار ادعاهای خود درباره ایران و تنگه هرمز، از فعال بودن محاصره دریایی ایران و بی‌فایده بودن مذاکره با تهران سخن گفت.
 مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است
سایت دیدارنیوز

مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است.
 مسیری که برای «نشدن» طراحی شد!
سایت رجانیوز

مسیری که برای «نشدن» طراحی شد!