قیمت طلا امروز




 سایت مشرق / ۱۴۰۵/۰۳/۲۹

بروجردی: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا «جاده‌ای دوسویه» است

بروجردی: تفاهم‌نامه یک جاده دوسویه است و ایالات متحده باید به مسئولیت‌های خود در رابطه با لبنان عمل نماید.
 بروجردی: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا «جاده‌ای دوسویه» است



۱۶ دقیقه قبل / سایت مشرق

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عمان

به گزارش مشرق، خبرگزاری رسمی سلطان‌نشین عمان اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور و همتای ایرانی‌اش در تماس تلفنی، تازه‌ترین تحولات منطقه و شرایط ازسرگیری گفتگو و مذاکره را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، بدر البوسعیدی و سید عباس عراقچی در این تماس تلفنی همچنین درباره وضعیت تنگه هرمز رایزنی و بر ادامه گفتگو برای دستیابی به تفاهم تأکید کردند.


۳۳ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را تحقیر خواهند کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص)، وحدت و اختلاف را از مفاهیم پرتکرار در قرآن کریم دانست و گفت: حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با استفاده از واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر بر وحدت، انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی در ابتدای خطبه‌های نماز جمعه، مؤمنان را به رعایت ادب در محضر خداوند سبحان، پایبندی به عمل صالح و دوری از گناه توصیه کرد و اظهار داشت: از خدای متعال عاجزانه درخواست می‌کنم این کوچک‌ترین و شما بزرگواران را در راه بندگی خود هدایت و ثابت‌قدم بدارد.

هفته وحدت؛ فرصتی برای توجه به پیام قرآن درباره انسجام

امام جمعه موقت تهران با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و میلاد پیامبر عظیم‌القدر اسلام(ص) اظهار کرد: دوگانه وحدت و اختلاف از واژه‌های پرتکرار قرآن کریم است و حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر به وحدت و انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی افزود: تاریخ بشر گواه این حقیقت است که مدنیت و زندگی اجتماعی، مقتضای طبیعت انسان است و لازمه حیات اجتماعی، بروز اختلاف است. هر میزان که جوامع بشری توسعه کمی پیدا می‌کنند، زمینه بروز اختلافات نیز فراهم می‌شود.

عقل به تنهایی برای رفع اختلاف کافی نیست

امام جمعه موقت تهران به ناتوانی عقل به تنهایی در هموار کردن مسیر وحدت، انسجام و رفع اختلاف اشاره کرد و گفت: با رشد و توسعه جامعه بشری، عقل به تنهایی نمی‌تواند راه را برای وحدت و انسجام و رفع اختلاف هموار کند؛ انسان‌ها نیازمند انبیا و پیامبرانی هستند که دارای کتب آسمانی باشند.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: این مسیر از زمان حضرت نوح(ع) آغاز شده است. پیامبرانی مبعوث شدند که آراسته به بالاترین فضائل و در قله حیات عقلانی، اخلاقی و رفتاری بودند و در دست باکفایت آنان کتاب، دانش و علم قرار داشت.

وی با بیان اینکه خداوند کتاب را در اختیار این مردان برگزیده قرار داد تا در اختلافات میان مردم داوری کنند، افزود: «لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه»؛ انبیا آمدند تا به کمک انسان بشتابند و زمینه کنترل اختلاف و نزاع در جوامع بشری را فراهم کنند.

اختلاف پس از شناخت حق، مورد نکوهش قرآن است

امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: متأسفانه انسان‌ها بعد از آنکه حق را شناخته‌اند و راه باطل را تشخیص داده‌اند، برخلاف رهنمود عقل و شرع در مسیر اختلاف گام برداشته‌اند و این عمل، مورد نکوهش قطعی قرآن کریم است.

وی افزود: گاهی انسان اختلاف دارد، چون حق را نمی‌شناسد. این اختلاف، اختلاف مذمومی نیست؛ انسان‌ها بحث و گفت‌وگو و استدلال می‌کنند تا حق شناخته شود، اما بعد از آنکه انسان حق را شناخت، باید دست از اختلاف بردارد.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: بنابراین، فلسفه نخست بعثت انبیا، تربیت انسان و رشد عقلانی، علمی و وحیانی او برای رفع اختلاف است.

رفع اختلاف، مقدمه شکوفایی علمی و تحقق عدالت است

وی با بیان اینکه کاهش اختلاف و نزاع، فضای امن و سالمی برای رشد جوامع فراهم می‌کند، اظهار داشت: اگر اختلاف و نزاع کاهش یافت، در یک فضای امن و سالم راه برای شکوفایی علمی، توسعه جامعه بشری و آراستگی به عدالت ـ «لیقوم الناس بالقسط» ـ هموار می‌شود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: اگر بگوییم انبیا مبعوث شده‌اند تا با تربیت انسان، زمینه گسترش اختلاف، نزاع، درگیری، تقابل و جنگ در جوامع بشری را از بین ببرند، سخن حقی است، اما این هدف نهایی نیست.

ابوترابی‌فرد افزود: رفع اختلاف، مقدمه‌ای برای رشد علم و معرفت، تعالی و کمال، قیام به عدالت و رسیدن به قله‌های رفیع معرفت حق و به نظر خداوند متعال است.

سه وظیفه انسان برای حرکت در مسیر سعادت

وی در ادامه با اشاره به دو حوزه‌ای که خداوند متعال برای رشد و تعالی انسان و جامعه بشری، انسان را به آنها فراخوانده است، گفت: فراخوان نخست، دعوت به سلوک عالمانه و عقلانی است و مخاطب آن، آحاد افراد بشر هستند.

امام جمعه موقت تهران با استناد به آیه «وَلا تَقْفُ ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْم» اظهار کرد: بر اساس حکم قطعی عقل و شرع، هر یک از ما باید تلاش کنیم قدم‌های خود را بر اساس علم و معرفت برداریم.

وی ادامه داد: همه افراد جامعه و هر یک از اعضای خانواده، اعم از همسر، زن، شوهر و فرزند، باید تلاش کنند تا قدم‌های آنان بر اساس عقل، علم و معرفت باشد.

ابوترابی‌فرد، دومین دعوت را «اسلام خویش و پیوند علم با عمل» عنوان کرد و گفت: انسان عالم باید عالمانه قدم بردارد و انسان مؤمن باید آراسته به عمل صالح باشد. اینکه انسان علم داشته باشد اما در مسیر علم و ایمان قدم برندارد، کافی نیست.

علم، عمل و صبر؛ سه شرط حرکت در مسیر سعادت

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وظیفه دوم انسان، سلوک عالمانه، عقلانی و وحیانی است، اظهار داشت: این مسیر یعنی پیوند ایمان و عمل. مخاطب این دعوت نیز آحاد افراد بشر هستند و هر یک از ما باید نخست در مسیر تحصیل علم قدم برداریم و سپس تلاش کنیم عالمانه قدم برداریم و عالمانه سخن بگوییم تا راه برای سعادت ما هموار شود.

وی سومین مؤلفه را «صبر» دانست و گفت: باید در این راه صابر بود. نمی‌شود انسان یک روز بر اساس معرفت و علم سخن بگوید و روز دیگر برخلاف آن عمل کند؛ یک روز در مسیر عبادت باشد و روز دیگر در مقام معصیت قرار گیرد. چنین رفتاری مسیر سعادت را هموار نمی‌کند.

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: انسان باید ثبات قدم داشته باشد و انسان صابر و اهل استقامت به نتیجه می‌رسد.

وی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود گفت: علم، پیوند علم و عمل و سوم، صبر، سه مؤلفه‌ای هستند که این حوزه ناظر به حیات فردی همه ما و آحاد جامعه است.

صبر و تواصی به حق، لازمه تحول اجتماعی

ابوترابی‌فرد در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت صبر و استقامت در مسیر حق گفت: «یا أیها الذین آمنوا اصبروا و صابروا»؛ همه با هم باید صبر کنند. اگر شما به عنوان یک فرد به دنبال تحصیل علم هستید، بسیار خوب است، اما مسئولیت دوم شما آن است که بستر رشد علمی خانواده و جامعه را نیز فراهم کنید.

وی با اشاره به مفهوم «تواصی به حق» اظهار داشت: باید حق را معرفی کرد. اگر می‌خواهیم جامعه انسانی متحول شود، به حرکت جمعی نیاز داریم. قرآن کریم در آیات مختلف، همه افراد جامعه را مخاطب قرار داده است؛ همه باید عالم شوند، پس از علم به عمل صالح آراسته شوند و به ریسمان حق متمسک شوند.

امام جمعه موقت تهران افزود: «تواصوا بالحق» یعنی افراد یکدیگر را به حق توصیه کنند و به یکدیگر کمک کنند تا در کنار حق بایستند؛ نخست حق را بشناسند و سپس با دست در دست یکدیگر از حق دفاع کنند و در کنار هم صابر باشند.

وی تأکید کرد: تحولات اجتماعی مرهون سلوک عقلانی و علمی جامعه، سلوک مبتنی بر ایمان و معرفت جامعه و صبر جامعه در این مسیر است. اگر صبر جمعی، تواصی به حق و تواصی به صبر شکل نگیرد، جامعه متحول نخواهد شد.

«واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ تأکید قرآن بر وحدت جمعی

ابوترابی‌فرد در ادامه با اشاره به آیه شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» گفت: این آیه بسیار شفاف ما را در این مسیر هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: اهل دقت و معرفت می‌فرمایند تمرکز این کریمه مبارکه تنها بر چنگ زدن به ریسمان توحید، ریسمان رسالت و امامت نیست و همچنین تنها بر تمسک فردی من و شما به قرآن کریم تأکید ندارد؛ بلکه تمرکز بر تمسک و چنگ زدن جمعی است.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر واژه «جمیعاً» در این آیه اظهار داشت: قرآن می‌فرماید «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ یعنی افراد بشر و اهل ایمان، همه با هم باید به قرآن چنگ بزنند، همه با هم باید در محضر پیامبر حاضر شوند تا جامعه تحول پیدا کند و همه با هم باید در کنار امیرالمؤمنین علی(ع) حضور پیدا کنند تا کربلا شکل نگیرد. در اینجا جامعه مخاطب است.

دعوت قرآن به ورود جمعی در صلح و همبستگی

.ابوترابی‌فرد افزود: قرآن نمی‌فرماید من و شما به عنوان افراد جامعه باید وارد مسیر علم شویم؛ این وظیفه همه ماست، اما در این آیه می‌فرماید تلاش کنید جامعه اسلامی در «سلم» وارد شود؛ یعنی در صلح، دوستی، همبستگی، وحدت و اتحاد.

وی با اشاره به دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی درباره این آیه گفت: مفسر عالیقدر قرآن کریم، استاد فرهیخته آیت‌الله جوادی آملی می‌فرمایند منظور از «سلم» در این آیه شریفه، صلح، سازش، اتحاد و برادری در درون جامعه و حوزه اسلامی است؛ مسلمانان «ادخلوا فی السلم کافة».

«اگر قرآن در ما حکومت می‌کرد، استکبار بر دنیای اسلام سلطه نداشت»

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وحدت امت اسلامی، عامل اقتدار جهان اسلام است، اظهار داشت: اگر این قرآن در ما حکومت می‌کرد، امروز استکبار جهانی بر دنیای اسلام سلطه نداشت.

وی افزود: اگر دست‌های جامعه اسلامی در هم تنیده بود، آیا امروز کسی می‌توانست فلسطین را مورد تهاجم و قتل‌عام قرار دهد؟ اگر امت اسلامی در کنار هم بودند، آیا ثروت امت اسلام به غارت می‌رفت؟

ابوترابی‌فرد با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در ترویج وحدت اسلامی گفت: روح بلند امام و روح بلند قائد شهید امت، با اعظم محشور باد؛ عمر مبارک آنان در راه وحدت امت اسلام سپری شد.

وی تصریح کرد: اگر بگوییم بلندترین شعار انقلاب اسلامی، وحدت امت اسلام حول کلمه حق است، قطعاً سخن حقی است.

تأکید بر تحکیم پیوندهای اجتماعی و وحدت امت اسلامی

امام جمعه موقت تهران گفت: رسالت همه ما این است که نخست در متن جامعه خود پیوندهایمان را مستحکم کنیم و هر قدر می‌توانیم دست یکدیگر را بفشاریم.

وی با اشاره به عوامل ایجاد تفرقه افزود: امام بزرگوار می‌فرمودند آنچه مایه تفرقه است، «منیت‌ها» و «خودخواهی‌ها»ست.

ابوترابی‌فرد مرحله دوم را تلاش برای وحدت امت اسلامی دانست و اظهار داشت: باید برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم. اقتدار امروز محور مقاومت، قدرتی برآمده از ایمان و وحدت است.

وی افزود: این ایمان، دست‌های امت اسلامی را در ایران، عراق، لبنان، فلسطین، یمن، پاکستان، ترکیه و همه جهان اسلام به یکدیگر گره زده است. اگر حاکمان در کنار این دل‌ها و قلب‌های پیوندخورده بایستند، قدرتی خلق خواهد شد که اسلام را بر اریکه عزت می‌نشاند.

وحدت؛ پرتکرارترین واژه در پیام‌های رهبر انقلاب

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: پیام‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی را مرور کنید؛ بدون کمترین تردید، یکی از پرتکرارترین واژه‌ها، وحدت، برادری و انسجام جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: پیوند آحاد جامعه با یکدیگر، پیوند مردم با مسئولان، پیوند جامعه با نیروهای مسلح و همه این پیوندها در صراط مستقیم و مسیری که رهبری معظم تبیین می‌کنند، موجب می‌شود جامعه با عزت و قدرت گام بردارد.

ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه، با قرائت خطبه و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) و امام عصر(عج)، با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: شهادت امام و پیشوای امت اسلامی، حضرت امام حسن عسکری(ع)، را به یکایک شما بزرگواران، ملت عزیز، شیعیان، دلباختگان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: امیدوارم خدای متعال موانع ظهور را برطرف کند و در آینده نزدیک دیدگان ما به جمال نورانی امام عصر، حجت‌بن‌الحسن العسکری(عج)، نورانی شود.

امام جمعه موقت تهران سپس با اشاره به گرامیداشت چهلمین روز بدرقه پیکر شهید امت گفت: در این روزها ملت بزرگ ایران، ملت‌های مسلمان منطقه و آزادگان جهان، چهلمین روز بدرقه پیکر مجروح و مطهر قائد شهید امت را گرامی داشتند و در سوگ شهدای عالیقدر امت اسلام، سوگوار و عزادارند.

ملت ایران با وجود رنج و آسیب، در کنار نیروهای مسلح ایستاد

ابوترابی‌فرد با تجلیل از مقاومت ملت ایران در برابر جنگ اظهار داشت: ملت عزیز و بزرگوار روزهای تلخ و شیرینی را سپری کرد. مردان، زنان، جوانان و نوجوانان با قلبی مجروح و دیدگانی اشکبار، اما با روحی لبریز از امید، اراده‌ای پولادین و برآمده از ایمان و جان و روحی سرشار از عشق به اسلام و ایران، با قامتی بلند و گام‌هایی استوار در کنار رزمندگان دلیر و اقتدارآفرین ارتش و سپاه ایستادند.

وی افزود: مردم ایران نقش خود را در آفرینش امنیت مردم‌پایه، به گونه‌ای اعجاب‌برانگیز به نمایش گذاشتند.

توان نیروهای مسلح، توازن قوا را به نفع ایران تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیروهای مسلح در جنگ گفت: آتش موشک‌ها و پهپادهای ارتش و سپاه و آفند و پدافند اقتدارآفرین نیروهای مسلح توانست برتری تحسین‌برانگیز آتش جنگ‌افزارهای فوق‌مدرن دو قدرت اتمی جهان را خاموش کند و قدرت برآمده از دانش و ایمان فرزندان سلحشور امام شهید را به رخ جهانیان بکشد.

وی ادامه داد: این توانمندی، توازن قوا را به نفع ملت مقاوم ایران و محور مقاومت تغییر داده و تثبیت کرد.

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان مسئولان حوزه دفاعی کشور گفت: سرپرست محترم وزارت سپاه، برادر ارجمندم سردار نظام، که نقشی مهم در این قدرت و خانواده وزارت دفاع در خلق این قدرت دارند، در حوصله وقت بیانات دقیقی را مطرح کردند و از گوشه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل نیروهای مسلح کشور پرده برداشتند.

وفاق ملی، عامل عبور از تنگناهای پس از جنگ

وی با تقدیر از عملکرد قوای سه‌گانه و دولت اظهار داشت: تلاش بی‌وقفه دولتمردان برای گشودن گره‌ها و چالش‌های حاصل از تهاجم ارتش ایالات متحده و متحدان آن و همراهی بی‌نظیر ایرانیان در برون‌رفت از محدودیت‌ها، فصل نوینی از همدلی و وفاق ملی را به نمایش گذاشت.

امام جمعه موقت تهران افزود: این انسجام، اراده هیئت حاکمه آمریکا را در هم شکست و رژیم صهیونیستی را به فروپاشی سیاسی خود نزدیک کرد.

وی تأکید کرد: به یاری خداوند سبحان، با وحدت و انسجام ملی و پیوند مستحکم ملت و دولت، از این دوران و تنگناهای اقتصادی با عزت و قدرت عبور خواهیم کرد.

تحریم‌ها و تهاجم نظامی به سکوی افزایش اقتدار ایران تبدیل شد

ابوترابی‌فرد با اشاره به فشارهای اقتصادی و نظامی علیه ایران گفت: تحریم‌ها و تهاجم نظامی آمریکا که می‌خواست ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کرده و زیرساخت‌های آن را نابود کند، به سکوی پرش و افزایش اقتدار ایران تبدیل شد.

وی اقتدار ایران را برآمده از دانش، فناوری، ایمان و وحدت ملی دانست و افزود: ایرانیان بار دیگر رئیس‌جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

نظام سلامت؛ یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و روز پزشک، به بیان برخی دستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: وقتی از جامعه پزشکی و تیم سلامت کشور سخن می‌گوییم، نباید فقط از پزشک و بیمارستان سخن گفت؛ امروز باید از یک «نظام سلامت بالغ» سخن بگوییم.

وی افزود: این نظام در روز عادی به سمت عدالت و کاهش هزینه مردم برای دستیابی به سلامت حرکت می‌کند و «پزشک خانواده» و «نظام ارجاع» یکی از اقدامات ضروری برای ارتقای نظام سلامت کشور است.

ابوترابی‌فرد از مردم و دست‌اندرکاران نظام سلامت خواست برای اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده همکاری کنند.

نظام سلامت ایران در شرایط جنگ نیز متوقف نشد

وی با اشاره به عملکرد نظام سلامت در شرایط بحرانی اظهار داشت: این نظام در بحران، ۶۶ هزار مجروح جنگی را درمان می‌کند و با جابه‌جایی حدود ۸ میلیون نفر در کشور به دلیل جنگ، زنجیره تأمین دارو و تجهیزات را حفظ می‌کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: حتی در جنگ اجازه نمی‌دهد واکسیناسیون، مراقبت از مادران باردار و درمان بیماران مزمن متوقف شود.

وی این توانمندی را حاصل دانش، زیرساخت و مهم‌تر از همه، حضور انسان‌هایی دانست که با آراستگی به ایمان و دانش در سخت‌ترین لحظات می‌ایستند و خدمت می‌کنند.

آمادگی نظام سلامت برای شرایط جنگی

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزیر محترم بهداشت و درمان که در ارتقای نظام سلامت کشور نقش مهمی داشته است، می‌فرمودند برای جنگ اول و دوم آماده بودیم و هر آنچه برای تأمین سلامت و درمان لازم بود و در داخل نداشتیم، بیش از اندازه نیاز وارد کردیم.

وی افزود: در پاسخ به نیاز مجروحان، جامعه پزشکی کشور با همه توان حضور پیدا کرد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: شخصاً از چند بیمارستان بازدید کردم و ریاست و مدیران بیمارستان‌ها گزارش می‌دادند که در جنگ، همه اعضای این بیمارستان در محل خدمت خود ماندند تا خدمت بهتری ارائه کنند.

وی با اشاره به فداکاری یکی از پرستاران گفت: در گزارشی آمده بود پرستاری در میناب که فرزندش در مدرسه بود و آن مدرسه بمباران شده بود و او نگران حال فرزندش بود، محل مأموریت خود را ترک نکرد، در درمانگاه ماند و به خدمات خود ادامه داد.

ابوترابی‌فرد این اقدام را مایه افتخار و سربلندی کشور دانست و گفت: امروز نظام درمان کشور از نظر زیرساخت‌ها و از نظر نیروی انسانی عالم، توانا و کارآمد، در جایگاه بسیار ممتاز و برجسته‌ای قرار دارد.

ایران در تولید علم پزشکی در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را دارد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به دستاوردهای علمی حوزه سلامت اظهار داشت: در تولید علم و دانش، نظام سلامت کشور در میان ۵۷ کشور اسلامی رتبه نخست را دارد و در میان ۱۵ تا ۱۷ کشور اول دنیا قرار گرفته است.

وی افزود: این جایگاه در پژوهش و تحقیق نیز ظرفیت‌هایی را فراهم کرده است که امروز حدود ۳۹۰ هزار پزشک، دندانپزشک، داروساز و فعال در سایر رشته‌ها در حوزه‌های آموزشی و درمانی حضور دارند.

ابوترابی‌فرد با تأکید بر خودکفایی کشور در حوزه پزشکی گفت: ایران در حوزه آموزش و درمان به خودکفایی رسیده و مطلقاً نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور ندارد؛ حتی برای یک مورد نیز چنین نیازی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: ظرفیت علمی و درمانی کشور به گونه‌ای است که حتی برای طی دوره‌های علمی و تخصصی، در هیچ رشته‌ای نیاز به اعزام به خارج از کشور نداریم.

امام جمعه موقت تهران این دستاوردها را محصول انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دوستانی که روزهای قبل از انقلاب را به خاطر دارند، می‌دانند که ما حتی پزشک عمومی به اندازه نیاز نداشتیم.

وی افزود: به جز تهران، در همه استان‌ها و شهرهای ایران برای پاسخ به نیازهای اولیه، پزشکان عمومی را از کشورهای شرق آسیا در اختیار داشتیم و آنان مسئولیت پاسخ به نیاز سلامت کشور را برعهده داشتند؛ آن هم به ازای هر ۱۸ هزار نفر یک پزشک.

ابوترابی‌فرد در پایان بخش ارائه‌شده از خطبه، بر تغییر بنیادین ظرفیت‌های علمی، درمانی و نیروی انسانی کشور پس از انقلاب اسلامی تأکید کرد.


۴۸ دقیقه قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

معرفی برندگان جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» در سوئیس+تصاویر - دیپلماسی ایرانی

نویسنده: منصور جهانی 

دیپلماسی ایرانی: برندگان بخش‌های مختلف مسابقه هفتاد و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» معرفی ‌شدند و «اینجا جای تو نیست» به کارگردانی «فلورین شربان» از رومانی، جایزه «یوزپلنگ طلایی» بهترین فیلم را گرفت.

مراسم اختتامییه هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» Locarno در شهر لوکارنو در کشور سوئیس برگزار شد و برندگان بخش مسابقه اصلی بین‌الملل، بخش‌ مسابقه «فیلمسازانِ امروز» Concorso Cineasti del Presente Jury، بخش مسابقه Letterboxd «پیازا گرانده»، بخش مسابقه «یوزپلنگ‌های فردا» Pardi di Domani، بخش مسابقه Concorso Corti d'Autore، بخش‌ مسابقه «فیلم‌های اول»، بخش مسابقه Fuori Concorso، بخش مسابقه «پاردو ورده» Pardo Verde و همچنین بخش مسابقه «هفته منتقدان» معرفی شدند و جایزه «یوزپلنگ طلایی» Pardo d’Oro بهترین فیلم، جایزه ویژه هیأت داوران، جایزه بهترین کارگردانی، جوایز بهترین بازیگران و دیگر جوایز این رویداد معتبر و درجه یک سینمای جهان به آنان اهدا شد. 

برندگان بخش‌ مسابقه اصلی بین‌الملل

اعضای هیأت داوران بخش‌ مسابقه اصلی بین‌المللِ این جشنواره که عبارتند بودند از: «فابریس دو ولز» Fabrice Du Welz کارگردان و فیلمنامه‌نویس از کشور بلژیک ـ رئیس هیأت داوران، «مارکو آلسی» Marco Alessi تهیه‌کننده از کشور ایتالیا، خانم «لولیتا چما» Lolita Chammah بازیگر فرانسوی ـ ایتالیایی، خانم «پائولینا گارسیا» Paulina García بازیگر از کشور شیلی و همچنین «اولیویه پره» Olivier Père مدیر اجرایی بخش سینمای تلویزیون «آرته» ARTE و رئیس واحد سینمای ARTE از کشور فرانسه؛ آرای خود را بدین شرح اعلام کردند:

جایزه «یوزپلنگ طلایی»

فیلم سینمایی «اینجا جای تو نیست» You Don’t Belong Here به کارگردانی «فلورین شربان» Florin Șerban از کشور رومانی، جایزه بزرگ «یوزپلنگ طلایی» Pardo d’Oro بهترین فیلم را از آن خود کرد. هیأت داوران، دلیل این انتخاب را «قوت فیلمنامه، نگاه منحصر‌به‌فرد و تسلط فوق‌العاده بر زبان سینمایی» عنوان کردند.

جایزه ویژه هیأت داوران

جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم سینمایی «کناره رودخانه» The Riverbank به کارگردانی مشترک «ماتئوس فاریاس» Matheus Farias و «انوک کاروالیو» Enock Carvalho محصول کشورهای برزیل و آلمان اهدا شد. 

جایزه بهترین کارگردانی

جایزه بهترین کارگردانی این دوره از جشنواره به «هونگ سانگ-سو» Hong Sang-soo برای کارگردانی فیلم سینمایی «جایی برای خیره‌شدن ندارم» Nowhere to Lay My Eyes از کشور کره جنوبی تعلق گرفت. 

جایزه بهترین بازیگری

جایزه بهترین بازیگری در این بخش به صورت مشترک به خانم «کیم مین-هی» Kim Min-hee برای بازی در فیلم سینمایی «جایی برای خیره‌شدن ندارم» Nowhere to Lay My Eyes از کشور کره جنوبی و همچنین به خانم «مونیکا بلوچی» Monica Bellucci برای بازی در فیلم سینمایی Ketticè به کارگردانی «جووانی تورتوریچی» Giovanni Tortorici از کشور ایتالیا اهدا شد.

تقدیر ویژه هیأت داوران

اعضای هیأت داوران، «خاویر برژرون» Xavier Bergeron برای بازی در فیلم سینمایی «خشونت هیچکس» Nobody's Violence به کارگردانی «دنیس کوته» Denis Côté از کشور کانادا و همچنین «تئودور بوتانسکو» Teodor Butănescu برای بازی در فیلم سینمایی «اینجا جای تو نیست» You Don’t Belong Here به کارگردانی «فلورین شربان» از کشور رومانی را مورد تقدیر ویژه قرار دادند.

برندگان بخش‌ مسابقه «فیلمسازانِ امروز»

اعضای هیأت داوران بخش‌ مسابقه «فیلمسازانِ امروز» که عبارت بودند از: خانم «عفیف بن محمود» Afef Ben Mahmoud بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده از کشور تونس، «رادوان سیبرت» Radovan Síbrt تهیه‌کننده و کارگردان از کشور جمهور چک و همچنین خانم «مارگریتا اسپامپیناتو» Margherita Spampinato کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تدوینگر از کشور ایتالیا؛ آرای خود را بدین شرح اعلام کردند: 

جایزه «یوزپلنگ طلایی»

فیلم سینمایی «توهمِ تابستانی بی‌پایان» The Illusion of an Everlasting Summer به کارگردانی خانم «آلساندرا سانگوینیتی» Alessandra Sanguinetti محصول مشترک کشورهای آرژانتین و آمریکا، جایزه بزرگ «یوزپلنگ طلایی» Pardo d’Oro بهترین فیلم این بخش از جشنواره را تصاحب کرد.  

جایزه بهترین کارگردانی نوظهور

جایزه بهترین کارگردانی نوظهور این دوره از جشنواره، به خانم «بئاتریس گیبسون» Beatrice Gibson برای کارگردانی فیلم سینمایی «در شب» At Night محصول مشترک کشورهای انگلستان و فرانسه اهدا شد.  

جایزه ویژه هیأت داوران

جایزه ویژه هیأت داوران نیز به فیلم سینمایی «انقلابیون هرگز نمی‌میرند» Revolutionaries Never Die به کارگردانی «مهند یعقوبی» Mohanad Yaqubi محصول مشترک کشورهای فلسطین، بلژیک و قطر تعلق گرفت. 

جایزه بهترین بازیگری

همچنین جایزه بهترین بازیگری در این بخش به صورت مشترک به «ادریسو تونتی جونیور» Idrissu Tontie Jr. برای بازی در فیلم سینمایی «زمان ما فرا می‌رسد» Our Time Will Come به کارگردانی «آمارتی آر‌مار» Amartei Armar محصول مشترک کشورهای غنا، فرانسه و عربستان سعودی و همچنین به «منال عیسی» Manal Issa برای بازی در فیلم سینمایی «چمنزار تابستانی» Summer Meadow به کارگردانی مشترک «نائل خلیفی» Naël Khleifi و خانم «لیزا دبوش» Lisa Debauche محصول مشترک کشورهای بلژیک و فرانسه اهدا شد.

تقدیر ویژه هیأت داوران

فیلم سینمایی «روزهای آزاد» Los Días Libres به کارگردانی خانم «لوسیلا ماریانی» Lucila Mariani محصول مشترک کشورهای آرژانتین، برزیل، مکزیک و فرانسه و همچنین فیلم سینمایی «حنابی» Hanabi به کارگردانی «آنا واز» Ana Vaz محصول مشترک کشورهای فرانسه و برزیل، مورد تقدیر ویژه هیأت داوران قرار گرفت.

برندگان بخش‌ مسابقه «یوزپلنگ‌های فردا»

اعضای هیأت داوران بخش‌ مسابقه «یوزپلنگ‌های فردا» Pardi di domani در این دوره از جشنواره که عبارت بودند از: خانم «مونیا آکل» Mounia Akl کارگردان و نویسنده از کشور لبنان ، «استیون مارکویتز» Steven Markovitz تهیه‌کننده از کشور آفریقای جنوبی و همچنین «آنتونیو پیاتزا» Antonio Piazza کارگردان از کشور ایتالیا؛ آرای خود را بدین شرح اعلام کردند: 

جایزه «یوزپلنگ طلایی»

فیلم کوتاه «کمدی گاو» The Bovine Comedy به کارگردانی «راچاپوم بونبونچاچوک» Ratchapoom Boonbunchachoke از کشور فرانسه، جایزه «یوزپلنگ طلایی» بهترین فیلم کوتاه مؤلف را تصاحب کرد.  

تقدیر ویژه هیأت داوران

فیلم کوتاه «و اگر «توی» وجود نداشت» Et si Thuy n'existait pas به کارگردانی «کارلو فرانسیسکو مناتاد» Carlo Francisco Manatad محصول فیلیپین، فرانسه و اندونزی، مورد تقدیر ویژه هیأت داوران قرار گرفت.

بهترین فیلم کوتاه بین‌الملل

فیلم کوتاه Melk به کارگردانی «فیلیپ آنتونیسن» Filip Anthonissen از کشور بلژیک، جایزه «یوزپلنگ طلایی» Pardo d’Oro بهترین فیلم کوتاه بین‌الملل در بخش مسابقه «یوزپلنگ‌های فردا» را گرفت.

جایزه Pardino d’Argento

فیلم کوتاه «خوفو» Khufu به کارگردانی «محمود عاصی» Mahmoud Assi محصول مشترک کشورهای مصر، فرانسه، سوئد و کانادا، جایزه Pardino d’Argento در بخش بین‌الملل را گرفت. 

جایزه بهترین کارگردانی

جایزه بهترین کارگردانی این بخش از جشنواره به فیلم کوتاه «تغذیه» Mutrion به کارگردانی «مارکو کاوازین» Marco Cavazzin از کشور ایتالیا اهدا شد.

برندگان بخش‌ مسابقه «فیلم‌های اول»

اعضای هیأت داوران بخش‌ مسابقه «فیلم‌های اول» در هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» که عبارت بودند از: «ماتیو داراس» Matthieu Darras مدیر آزمایشگاه فیلم از کشور فرانسه، خانم «ماه سونگ» Sung Moon برنامه‌نویس از کشور کره جنوبی و همچنین خانم «کلادیا رینیک» Klaudia Reynicke کارگردان سوئیسی ـ پرویی؛ آرای خود را بدین شرح اعلام کردند: 

جایزه بهترین «فیلم اول کارگردان»

جایزه بهترین «فیلم اول کارگردان» به فیلم سینمایی «توهمِ تابستانی بی‌پایان» The Illusion of an Everlasting Summer به کارگردانی «آلساندرا سانگوینیتی» Alessandra Sanguinetti محصول آرژانتین و آمریکا اهدا شد. 

برندگان بخش‌ مسابقه «پاردو ورده»

اعضای هیأت داوران بخش مسابقه «پاردو ورده» Pardo Verde با موضوع بحران آب و هوا، که عبارت بودند از: 

«جیانلوکا گروسی» Gianluca Grossi گزارشگر و نویسنده از کشور سوئیس، «مو هاراوه» Mo Harawe کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس از کشور سومالی، اتریش و همچنین خانم «ستا تاکور» Seta Thakur رئیس ارتباطات و نوآوری اجتماعی آکادمی طبیعت «ویس»Wyss  از کشور سوئیس؛ آرای خود را بدین شرح اعلام کردند:

«پاردو ورده»

جایزه این بخش به فیلم سینمایی «زمان ما فرا می‌رسد» Our Time Will Come به کارگردانی «آمارتی آر‌مار» Amartei Armar محصول مشترک کشورهای غنا، فرانسه و عربستان سعودی اهدا شد. 

تقدیر هیأت داوران

فیلم سینمایی «تازه‌واردان» The Newcomers (Los nuevos) به کارگردانی «رودریگو پلا» Rodrigo Plá و «ترانگ مین کوئی» Trương Minh Quý محصول مشترک کشورهای مکزیک و اسپانیا و همچنین فیلم سینمایی «اموالِ خصوصی» Private Property به کارگردانی «دیپاک راونیار» Deepak Rauniyar محصول مشترک کشورهای آمریکا، نپال، فرانسه و استرالیا؛ مورد تقدیر هیأت داوران قرار گرفتند. 

اکران 233 فیلم از کارگردانان کشورهای مختلف جهان

هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «لوکارنو» به ریاست خانم «ماجا هوفمن» Maja Hoffmann، به مدیریت هنری «جیونا نازارو» Giona A. Nazzaro و با نمایش 233 فیلم از کارگردانان کشورهای مختلف جهان، در چندین بخش مختلف مسابقه و همچنین چندین بخش خارج از مسابقه از جمله؛ بخش «اکران درهای باز» Open Doors Screenings، بخش «تاریخچه سینمایی» Histoire du Cinéma، بخش «پانورامای سوئیس» Panorama Suisse و نیز بخش «اکران کودکان لوکارنو» Locarno Kids Screenings از روزهای 14 تا 24 مرداد ماه 1405 (5 تا 15 آگوست 2026) در شهر لوکارنو در کشور سوئیس برگزار ‌شد.




 دکتر پزشکیان انتخاب رئیس‌جمهور جدید بنگلادش را تبریک گفت
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دکتر پزشکیان انتخاب رئیس‌جمهور جدید بنگلادش را تبریک گفت

رئیس‌جمهور کشورمان در پیامی انتخاب آقای میرزا فخرالاسلام عالمگیر به عنوان بیست و سومین رئیس‌جمهور بنگلادش را تبریک گفت و بر آمادگی ایران برای تعمیق روابط دیرینه و توسعه همکاری‌های دوجانبه با این کشور تاکید کرد.

 پزشکیان: قدرتمندیم و اگر اختلاف باشد، نابود خواهیم شد/ آنهایی که دشمن را به تهاجم به ایران دعوت می‌کنند، ایرانی نیستند
۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پزشکیان: قدرتمندیم و اگر اختلاف باشد، نابود خواهیم شد/ آنهایی که دشمن را به تهاجم به ایران دعوت می‌کنند، ایرانی نیستند

رئیس جمهور جایگاه جامعه پزشکی در نظام سلامت را اثرگذار و مورد اعتماد مردم برشمرد و گفت که به‌جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم و بدانیم با وجود برخورداری از قدرت، اگر اختلاف باشد، نابود خواهیم شد.

 ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران/ یک عضو گروهک در مرز سراوان به هلاکت رسید
۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران/ یک عضو گروهک در مرز سراوان به هلاکت رسید

سخنگوی پلیس از ناکامی یک گروهک مسلح در ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران و هلاکت یکی از عناصر این گروهک در مرزهای استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

 ابوترابی‌فرد: توان دفاعی ایران توازن قوا را به نفع جبهه مقاومت تغییر داد
۴ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

ابوترابی‌فرد: توان دفاعی ایران توازن قوا را به نفع جبهه مقاومت تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیرو‌های مسلح در جنگ اخیر گفت: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ارتش و سپاه توانست برتری تسلیحاتی دشمن را خنثی و توازن قو...

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی از سوی یک عضو دولت
۹ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی از سوی یک عضو دولت

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور ادعای برخی کانال های غیر رسمی مبنی بر «اظهارات دکتر عارف درباره بنزین ۸۰ هزار تومانی» را تکذیب کرد.

 گردشگری خلیج فارس زیر آتش جنگ ۲۰۲۶؛ آیا برند «امنیت» منطقه قابل احیاست؟
۳۱ دقیقه قبل / سایت جماران

گردشگری خلیج فارس زیر آتش جنگ ۲۰۲۶؛ آیا برند «امنیت» منطقه قابل احیاست؟

جنگ ۲۰۲۶ میان ایران و متحدان آمریکا، تنها آسمان و آبراه‌های خلیج فارس را به میدان بحران تبدیل نکرد؛ بلکه یکی از مهم‌ترین پایه‌های اقتصاد غیرنفتی کشورهای عربی منطقه، یعنی گردشگری و حمل‌ونقل هوایی را نیز با شوکی جدی مواجه کرده است. لغو ده‌ها هزار پرواز، کاهش ورود گردشگران و آسیب به تصویر «خلیج فارس امن»، خطر ورود منطقه به دوره‌ای از بی‌ثباتی فرسایشی را افزایش داده؛ بحرانی که کشورهای شورای همکاری اکنون با بسته‌های تشویقی و پروژه «شینگن خلیج فارس» در تلاش برای مهار آن هستند.