قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۱۶

عارف: باید زمینه بازگشت نخبگان و استادان به ایران را فراهم سازیم

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه باید از ظرفیت ایرانیان علاقه‌مند به خدمت به کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: با طراحی مشوق‌های مناسب، زمینه بازگشت نخبگان و استاداان را فراهم سازیم. نباید دنبال این باشیم چرا استادان مهاجرت کرده‌اند، بلکه باید به بازگرداندن آنان بیندیشیم.
 عارف: باید زمینه بازگشت نخبگان و استادان به ایران را فراهم سازیم



۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

فرایند جذب هیئت علمی باید اصلاح شود

به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف در جلسه کارگروه ارتقای علم و فناوری، ضمن تبریک هفته دولت و با اشاره به پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور در دهه‌های اخیر، گفت: علم و فناوری و دانشگاهیان در این دو جهاد میدان‌دار بودند و عملکرد خوب حوزه علم و فناوری در این دو جنگ قابل قدردانی است. وی افزود: پیشرفت‌های علم و فناوری موجب شد تا در دو جنگ تحمیلی اخیر، در برابر دشمنی که پیشرفته‌ترین فناوری‌ها را در اختیار داشت، از خود جانانه دفاع کنیم و پیروز شویم و دشمن گمان نمی‌کرد ما چنین فناوری‌هایی در اختیار داشته باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه افسران جنگ فناوری، دانشمندان جوان و متخصصان کشور هستند، ادامه داد: دولت، سایر قوا و نهاد‌های کشور باید از این دانشمندان حمایت کافی کرده و موانع را از بین ببرند تا آنان با انگیزه و نشاط، مسیر پیشرفت کشور در زمینه علم و فناوری را به پیش ببرند.

عارف افزود: رویکرد رئیس‌جمهور و دولت، حل مشکلات دانشگاهیان و دانشمندان کشور و بهره‌گیری از کمک آنان برای حل مسائل کشور است. از سوی دیگر، کشور پس از جنگ رمضان وارد شرایط جدیدی شده است و ضروری است با حمایت از دانشمندان و حل مطالبات و دغدغه‌های آنان، از جمله مسائل معیشتی، به پیشرفت‌های علمی خود ادامه دهیم.

وی با تأکید بر اینکه جوانان سرمایه‌های کشور هستند، گفت: راهبرد دشمن، آسیب‌زدن به سرمایه اجتماعی و فروپاشی اجتماعی از مسیر فشار اقتصادی است و برای دانشگاه نیز برنامه‌ریزی دارد؛ بنابراین باید برای خنثی‌سازی این توطئه دشمن آمادگی داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت اصلاح آیین‌نامه جذب اعضای هیئت علمی، بیان کرد: شورا‌های عالی به جای سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت، در امور اجرایی و حتی انتخاب رئیس یک دانشگاه دخالت می‌کنند؛ در حالی که تعیین ضوابط و آیین‌نامه جذب هیأت علمی باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دنبال شود.

وی تأکید کرد: حفظ منزلت اجتماعی استادان دانشگاه اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین فرایند جذب هیأت علمی باید با توجه به این موضوع اصلاح شود.

در این جلسه همچنین درباره نحوه جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مرجعیت علمی بحث و تبادل نظر شد و سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گزارشی درباره نحوه جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها و آیین‌نامه مربوط به آن ارائه کرد.

  انتهای پیام/


۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهور، محمدرضا عارف در نشست کارگروه ارتقای علم و فناوری بر ضرورت بازنگری در سازوکار جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و تقویت منزلت اجتماعی استادان تأکید کرد.

عارف با اشاره به دستاوردهای علمی و فناورانه کشور در دهه‌های گذشته، گفت دانشگاهیان و فعالان عرصه علم و فناوری در پیشبرد این دستاوردها نقش محوری داشته‌اند. او عملکرد این بخش را در مقاطع اخیر قابل توجه دانست.

وی گفت دانشمندان جوان و متخصصان کشور در حوزه فناوری نقش مهمی دارند و دولت، دیگر قوا و نهادهای مسئول باید با حمایت از آنان و رفع موانع موجود، زمینه ادامه فعالیت‌های علمی و فناورانه را فراهم کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود رویکرد دولت بر رسیدگی به مسائل دانشگاهیان و استفاده از ظرفیت علمی آنان برای حل مسائل کشور است. او همچنین بر توجه به مطالبات و شرایط معیشتی دانشمندان و استادان تأکید کرد.

عارف جوانان را سرمایه کشور دانست و گفت حمایت از محیط دانشگاهی و حفظ انگیزه فعالیت علمی، در شرایط کنونی اهمیت بیشتری یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار اصلاح آیین‌نامه جذب اعضای هیأت علمی شد و گفت شوراهای عالی باید وظایف اصلی خود در حوزه سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت را دنبال کنند و نباید وارد امور اجرایی دانشگاه‌ها، از جمله انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها، شوند.

او تأکید کرد تعیین ضوابط و آیین‌نامه‌های جذب اعضای هیأت علمی باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری شود. به گفته عارف، اصلاح این فرایند باید با در نظر گرفتن ضرورت حفظ منزلت اجتماعی استادان دانشگاه انجام شود.

در این جلسه، موضوع نحوه جذب اعضای هیأت علمی و مرجعیت علمی دانشگاه‌ها بررسی شد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گزارشی از روند جذب اعضای هیأت علمی و آیین‌نامه‌های مرتبط ارائه کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۲ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

شاهزاده هری و همسرش پس از ۶ سال به بریتانیا برمی‌گردند | آیا خانواده سلطنتی از بازگشت هری و مگان استقبال می‌کنند؟

رویداد۲۴| شاهزاده هری و همسرش مگان تصمیم گرفته‌اند که پاییز امسال برای اقامتی طولانی به بریتانیا بازگردند؛ با این وجود قصد ندارند به نقش‌های پیشین خود به عنوان اعضای فعال خانواده سلطنتی برگردند.

به گفته فردی نزدیک به آنها که مجاز به صحبت علنی نبود، فرزندان این زوج یعنی شاهزاده آرچی ۷ ساله و پرنسس لیلیبت ۵ ساله نیز در مدارس بریتانیا ثبت نام کرده‌اند و از ماه سپتامبر کلاس‌های خود را آغاز خواهند کرد.

این خانواده قصد دارد در یک اقامتگاه خصوصی و غیرسلطنتی در خارج از لندن زندگی کند اما قصد دارد خانه خود در کالیفرنیا و ملک تفریحی خود در پرتغال را نیز حفظ کند.

هری و مگان بیش از شش سال پیش از وظایف سلطنتی خود دست کشیدند و به کالیفرنیا نقل مکان کردند تا از طریق قراردادهای پرسود با نتفلیکس و اسپاتیفای امرار معاش کنند.

اگرچه روابط آنها با بقیه خانواده سلطنتی همچنان تیره است اما شاهزاده هری اخیرا از تمایل خود برای آشتی سخن گفته بود تا بتواند زمان بیشتری را با پدرش چارلز سوم، پادشاه انگلستان که به دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان است، بگذراند.

هری و مگان آخرین بار ماه گذشته از بریتانیا بازدید کردند و مگان برای اولین بار از سال ۲۰۲۲ میلادی پادشاه چارلز را دید.

به گفته یک منبع نزدیک به این زوج، مگان همچنان ریاست بر شرکت خود «As Ever» را که نام برند تجاری و محصولات سبک زندگی مگان مرکل است، از بریتانیا ادامه خواهد داد. همسرش هری نیز می‌تواند زمان بیشتری را با خیریه‌های مستقر در بریتانیا بگذراند.

هری و مگان از زمانی که به عمارتی در منطقه انحصاری مونتسیتو در جنوب کالیفرنیا نقل مکان کردند، رابطه‌ای طوفانی با خانواده سلطنتی داشته‌اند.

این زوج در مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها و کتاب خاطرات هری با عنوان «یدکی» گفتند که برای فرار از محدودیت‌های زندگی سلطنتی، بریتانیا را ترک کرده‌اند و از مقامات کاخ به دلیل بی‌توجهی به سلامت روان مگان انتقاد کردند. آنها همچنین ادعا کردند که دست‌کم یکی از اعضای خانواده سلطنتی در دوران بارداری فرزند اولشان، دیدگاه‌های نژادپرستانه‌ای ابراز کرده است.

این تنش‌ها با نبرد حقوقی طولانی‌مدت هری با روزنامه‌های زرد در بریتانیا تشدید شد؛ او ادعا می‌کند در جوانی به طور غیرقانونی تلفن‌هایش را هک کرده و به حریم خصوصی‌اش تجاوز کرده‌اند. با این وجود او در مجموعه‌ای از دعاوی علیه رسانه‌ها، از جمله علیه ناشر دیلی میل که ماه گذشته به پایان رسید، شکست خورده است.

آخرین دادگاه، هری را با یک صورتحساب احتمالا چندمیلیون‌ پوندی روبرو کرده است؛ دادگاه حکم داد که او و سایر شاکیان این پرونده مسئول هزینه‌های حقوقی ناشر هستند.

مؤسسه مطبوعاتی «آسوشیتد نیوزپیپرز» که یک گروه انتشاراتی بزرگ بریتانیایی (ناشر روزنامه‌هایی مانند دیلی میل و میل آن ساندی) است، اسنادی را ارائه کرده که نشان می‌دهد هزینه‌های حقوقی آن بالغ بر ۳۴.۵ میلیون پوند (۴۰.۲ میلیون یورو) بوده است.

هری همچنین پس از آنکه یک کمیته دولتی از صدور مجوز حفاظت پلیس برای او و خانواده‌اش در زمان حضورشان در بریتانیا خودداری کرد، درگیر یک نزاع حقوقی با دولت بریتانیا شد.

شاهزاده می‌گوید که او و خانواده‌اش به حفاظت پلیس مسلح نیاز دارند، زیرا صرفا به این دلیل که عضوی از خانواده سلطنتی هستند، صرف نظر از اینکه آیا در خدمت خانواده سلطنتی هستند یا خیر، در معرض خطر هستند.

هری پس از شکست در یک نبرد دادگاهی بر سر مسئله امنیتی در سال گذشته، گفت که امیدوار است روابط خود را با خانواده‌اش از سر بگیرد. او افزود: «من مایل به آشتی با خانواده‌ام هستم. دیگر دلیلی برای ادامه جنگ وجود ندارد. نمی‌دانم پدرم چقدر دیگر زنده است.»

آیا خانواده سلطنتی بریتانیا از بازگشت هری و مگان استقبال خواهند کرد؟

شاه چارلز روز یکشنبه از برنامه‌ این زوج برای اقامت در انگلستان مطلع شد اما واکنش خانواده سلطنتی هنوز مشخص نیست؛ سیاست کاخ باکینگهام عدم اظهارنظر درباره اعضای غیرفعال خانواده سلطنتی است.

با این وجود برخی کارشناسان نظرات خود را درباره چگونگی واکنش خانواده سلطنتی ارائه داده‌اند.

کریگ پرسکات، کارشناس سلطنتی بریتانیا می‌گوید اگر شاهزاده هری می‌خواهد نقش عمومی خود را در بریتانیا بازسازی کند، باید رویکردی صبورانه و سنجیده اتخاذ کند.

او با اشاره به ملکه کامیلا به عنوان نمونه‌ای از اینکه چگونه کسب محبوبیت می‌تواند سال‌ها طول بکشد، گفت: «اگر هری واقعا می‌خواهد به بریتانیا برگردد و دوباره یک چهره عمومی شود، باید به آرامی و آگاهانه برای بازسازی حضور خود در بریتانیا اقدام کند.»

پرسکات افزود که خانواده سلطنتی ممکن است از غیرقابل پیش‌بینی بودن تصمیم هری «احساس خشم» کنند. این مدرس و نویسنده همچنین هشدار داد که رسانه‌ها می‌توانند بار دیگر هری و مگان را در مقابل ویلیام و کیت قرار دهند و گفت که کاخ باکینگهام احتمالا نگران سایه انداختن خبار ساسکس‌ها بر کار سلطنت خواهد بود.

او تاکید کرد: «آنها نمی‌خواهند حضور مگان و هری در بریتانیا بر کار سلطنت سایه بیندازد.»

یورونیوز




 انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با انتقاد از طولانی شدن روند اجرای قانون در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: اگر دانش، سازوکار و اراده لازم برای اجرای قانون را داشته باشیم، نباید اجرای یک قانون ۲۵ سال طول بکشد. باید با اصلاح آیین‌نامه‌ها و نظام پرداخت، اجرای این قانون را از حالت کلی و غیرشفاف خارج و به یک نظام مشخص، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عملکرد تبدیل کنیم.

 از خانه‌های خالی تا صف متقاضیان؛ چرا بازار مسکن داده‌محور نیست؟
۱۴ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

از خانه‌های خالی تا صف متقاضیان؛ چرا بازار مسکن داده‌محور نیست؟

عضو کمیسیون عمران در مجلس دوازدهم تأکید کرد: تا زمان راه‌اندازی سامانه جامع عرضه و تقاضا، دستورالعمل‌های دولتی تنها مُسکن‌هایی موقتی برای صورت‌مسئله‌زدایی هستند.

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.

 بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم
۸ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم

وزارت امور خارجه درباره تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران بیانیه صادر کرد.

 پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند
۱۳ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

بحران‌های امنیتی اخیر، بحث بازنگری در ساختار وزارت اطلاعات را به یکی از موضوعات جدی در محافل سیاسی تبدیل کرده است؛ تا جایی که ایده حذف شرط ۴۳ ساله «اجتهاد» برای وزیر اطلاعات، حالا از سطح گمانه‌زنی فراتر رفته و به موضوع اصلاح قانون رسیده است.