قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۱۶

گامی تازه برای ساخت هوش مصنوعی ایمن‌تر با پژوهش محققان ایرانی و کانادایی

پژوهش مشترک عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و محققان کانادایی با ارائه روشی نوین، راه را برای توسعه سامانه‌های هوش مصنوعی ایمن‌تر و دقیق‌تر هموار کرد.
 گامی تازه برای ساخت هوش مصنوعی ایمن‌تر با پژوهش محققان ایرانی و کانادایی



۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶ / خبرگزاری دانشجو

سال تحصیلی جدید در دانشگاه تهران با چه تغییراتی همراه خواهد بود؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ نشست رئیس دانشگاه تهران، با اصحاب رسانه برگزار شد، نشستی با محوریت مسائل رفاهی و صنفی، وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی، افزایش جذب دانشجویان بین‌المللی و برنامه دانشگاه برای انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت علمی برگزار شد.

 

رئیس دانشگاه تهران همچنین از پیگیری طرح ویژه معیشت اساتید و آمادگی دانشگاه برای اجرای برنامه‌های جدید در سال تحصیلی پیش‌رو خبر داد.

  کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی


۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷ / خبرگزاری دانشجو

ارائه بیش از ۲۰ طرح فناورانه در حوزه هوش مصنوعی در نخستین نمایشگاه طرح «هاتف» در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درمراسم گشایش این نمایشگاه که ۲۵ مردادماه و با استقبال کم‌نظیر استادان و دانشجویان و شرکت‌های سرمایه‌گذار، در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار شد، منوچهر مرادی سبزوار، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز انتقال تکنولوژی دانشگاه گفت: «محصولات تولیدشده در این مرکز نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری هدفمند در زیست‌بوم نوآوری دانشگاه، بازدهی ملموس و ارزش‌آفرینی اقتصادی به همراه دارد.»

وی با اشاره به عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی تأکید کرد: «چنانچه از دانشجویان و اعضای هیأت علمی حمایت مناسب صورت گیرد و زمینه ماندگاری نخبگان در کشور فراهم شود، می‌توان به نتایج قابل اتکایی در تولید محصولات فناورانه دست یافت.»

مرادی سبزوار همچنین با بیان تجربه‌های موفق از Reverse Pitch در دانشگاه تهران تصریح کرد: «توجه به این رویکرد که در آن نیاز‌های واقعی صنعت به جامعه دانشگاهی عرضه می‌شود، می‌تواند به تولید محصولات منطبق با نیاز بازار منجر شود و امیدواریم این نگاه در کشور و دانشگاه بیش از پیش تقویت شود.»

 محمودرضا هاشمی، مدیر اجرایی طرح هاتف در دانشگاه تهران و دبیر علمی این نمایشگاه نیز، با اشاره به برگزاری این نمایشگاه گفت: «این نمایشگاه در راستای فرایند اجرای طرح هاتف است که در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران منعقد شده است.»

هاشمی افزود: «پس از امضای این تفاهم‌نامه دراسفندماه ۱۴۰۳، فراخوانی در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، در مجموع ۱۷۴ طرح و پیشنهاد از ۵۰ دانشکده مختلف دانشگاه تهران دریافت شد که پس از طی فرایند داوری دقیق، ۲۰ طرح به عنوان طرح‌های برگزیده انتخاب و وارد مرحله حمایتی شدند.»

وی طرح هاتف را گامی مؤثر در تکمیل زنجیره ارزش پژوهش و فناوری توصیف کرد و اظهار داشت: «تمامی طرح‌های منتخب، برونداد ظرفیت علمی دانشگاه تهران هستند و در هر یک از آنها، اعضای هیأت علمی به همراه تیم‌هایی از دانشجویان و دانش‌آموختگان مشارکت فعال داشته‌اند.»

وی هدف اصلی این برنامه را تبدیل طرح‌های پژوهشی به شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق تزریق هدفمند منابع مالی، ارائه خدمات توانمندسازی و ایجاد زیرساخت‌های کسب‌وکاری عنوان کرد و افزود: «این رویکرد به تجاری‌سازی ایده‌های دانشگاهی و به‌کارگیری آنها در حل مسائل کشور کمک مؤثری خواهد کرد.»

هاشمی با اشاره به مشارکت گسترده واحد‌های دانشگاه تهران در ارسال طرح‌های فناورانه به این نمایشگاه، گفت: «طرح‌های دریافتی از دانشکدگان و دانشکده‌های مختلف دانشگاه تهران ارائه شده است که این تنوع، نشان‌دهنده ظرفیت بالای هوش مصنوعی در دانشگاه تهران در حوزه‌های گوناگون علمی است.»

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را فراهم‌سازی بستر تعامل میان هسته‌های فناور با مشتریان، بهره‌برداران و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) برشمرد تا زمینه تبدیل این هسته‌ها به شرکت‌های فناور و رشد یافته فراهم شود.

 اسفندیار اختیاری، معاون سیاستگذاری و توسعه و دبیر شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری نیز ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این نمایشگاه، با تبیین جایگاه راهبردی فناوری در اقتدار ملی گفت: «تجربه‌های اخیر نشان داد که فناوری صرفاً یک عامل توسعه‌ای نیست؛ بلکه مؤلفه‌ای تعیین‌کننده در ایجاد اقتدار و امنیت ملی است. هر جا از توانمندی فناورانه بالاتری برخوردار بوده‌ایم، نقطه قوت ما بوده و هر جا کمتر به آن پرداخته‌ایم، آسیب‌پذیر ظاهر شده‌ایم.»

وی با تأکید بر اینکه سرآغاز این توانمندی‌ها دانشگاه است، خاطرنشان کرد: «دولت وظیفه حمایت از علم و فناوری را بر عهده دارد، اما توسعه فناوری صرفاً از مسیر دانشگاه‌ها و جامعه دانشگاهی محقق می‌شود. دانشگاه علاوه بر رسالت ذاتی خود در تولید علم، باید دغدغه تبدیل دانش به قدرت و حل مسائل جامعه را نیز داشته باشد؛ این دقیقاً همان مأموریتی است که طرح هاتف دنبال می‌کند.»

اختیاری با تاکید بر اهمیت تداوم شرکت‌های نوپای دانشگاهی افزود: «پایداری و تداوم شرکت‌هایی که توسط اساتید و دانشجویان تأسیس می‌شوند، برای ما اولویت دارد و معاونت علمی و فناوری با تمام ظرفیت خود از این مسیر حمایت می‌کند.»

وی همچنین به ظرفیت قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: «ماده یک این قانون بر اقلام راهبردی و فناوری‌های اقتدارآفرین تأکید دارد و طرح‌هایی که در این چارچوب قرار گیرند، به‌صورت خودکار از کلیه حمایت‌های قانونی و مزایای معاونت علمی بهره‌مند خواهند شد.»

گفتنی است محمدحسین امید، رئیس دانشگاه تهران نیز، با حضور در این نمایشگاه از طرح‌های ارائه شده در نمایشگاه بازدید و از نزدیک با استادان و دانشجویان درباره این طرح‌ها گفت‌و‌گو کرد.


۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷ / خبرگزاری دانشجو

کنکوری‌ها شب آزمون چه بخورند؟/ هر آنچه که داوطلبان کنکوری درمورد تغذیه روز آزمون باید بدانند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ «عقربه‌های ساعت نشان می‌داد زمان آن رسیده است؛ نتیجه یک سال تلاش، شب‌بیداری و تست‌زدن‌هایم را ببینم؛  بی صبرانه منتظر دفترچه سوالات کنکور بودم، یک حس هیجانی داشتم، البته بیشتر از جنس استرس بود؛ انگار دل تو دلم نبود که هرچه زودتر کنکور را بدهم و،اگر بخواهم خیلی خودمانی بگویم، «فقط می‌خواستم از شرش خلاص شوم» قبل از شروع آزمون، احساس کردم دل‌پیچه دارم، اما به روی خودم نیاوردم. با خودم گفتم نباید تمرکزم را از دست بدهم. همه تمرکزم را روی آزمون گذاشتم و سعی کردم به هر چیزی که ممکن بود اذیتم کند، فکر نکنم؛ اما دل‌درد دست‌بردار نبود؛ آن‌قدر شدید شد که عرق سرد روی پیشانی‌ام نشست. با شنیدن صدای بلندگو، حواسم جمع شد و دیدم دفترچه سؤالات در حال توزیع است. اما وضعیت جسمی‌ام اصلاً مناسب نبود؛ فقط می‌خواستم آزمون هرچه زودتر تمام شود و راهی خانه شوم. ابتدا فکر کردم دل‌دردم به‌خاطر استرس است؛ البته چنین چیزی دور از انتظار نبود، اما بعد به یاد غذای شب قبل افتادم و با خودم فکر کردم که به احتمال زیاد، دل‌پیچه و عرق سردم ناشی از تغذیه نامناسب بوده است.» تجربه ناخوشایند این داوطلب، شاید هشداری باشد برای داوطلبانی که در روزهای منتهی به آزمون، اهمیت تغذیه مناسب را نادیده می‌گیرند.

 

 

 

 

  تغذیه کنکوری‌ها زیر ذره‌بین

تغذیه مناسب یکی از ارکان مهم آمادگی داوطلبان کنکور است. باید در نظر داشته باشید که هر غذایی که برای روز و شب کنکور انتخاب می‌کنید، می‌تواند تأثیر مستقیمی بر عملکرد بدن شما داشته باشد.

بسیاری از مشاوران تغذیه توصیه می‌کنند غذایی که برای شب کنکور در نظر گرفته می‌شود، سبک باشد و از مصرف غذا‌های فست‌فودی پرهیز شود.

 

همچنین یکی از پرسش‌های پرتکرار شما داوطلبان، درباره استرس کنکور است. برای کاهش استرس، می‌توانید از مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B استفاده کنید؛ برای مثال، نان‌های سبوس‌دار را در برنامه غذایی خود قرار دهید. در کنار مصرف ویتامین‌ها، مواد غذایی حاوی پروتئین را نیز فراموش نکنید.

 

سعی کنید از مصرف غذا‌هایی که احتمال مسمومیت غذایی دارند، خودداری کنید؛ به‌ویژه غذا‌های فست‌فودی، زیرا ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی یا بیماری شوند.

 

استفاده از غذاهای خانگی مناسب به جای غذاهای بیرون در روزهای نزدیک به کنکور بسیار مهم است، چرا که احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین، شب کنکور حتماً غذای سبک و مقوی مصرف کنید. صبح روز کنکور نیز باید یک صبحانه کامل شامل نان، پنیر، گردو، عسل و مربا داشته باشید. حتی افرادی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، بهتر است در روز کنکور این وعده غذایی را جدی بگیرند.

 

با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد بدن را آب تشکیل می‌دهد، نوشیدن روزانه هشت لیوان آب ضروری است. همچنین، با توجه به نیاز مغز به انرژی، مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند نان، برنج، سیب‌زمینی و کشمش توصیه می‌شود.  

 

 

  تغذیه شب و روز کنکور باید چگونه باشد؟

همچنین؛ شیخ‌السلام، مشاور تغذیه، در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره تغذیه داوطلبان در روزهای منتهی به کنکور و روز آزمون، بر پرهیز از فست‌فود و مصرف غذاهای سالم و مغذی تأکید کرد.

 

وی درباره تغذیه داوطلبان در روزهای نزدیک به کنکور گفت: داوطلبان تا حد امکان باید از مصرف فست‌فود پرهیز کنند و در برنامه غذایی خود از سبزیجات و مواد غذایی سرشار از پروتئین استفاده کنند.

 

شیخ‌السلام افزود: تخم‌مرغ آب‌پز، عسل، کره بادام‌زمینی و پنیر همراه با مقدار کمی گردو می‌تواند از گزینه‌های مناسب برای تغذیه داوطلبان باشد.

 

این مشاور تغذیه درباره وعده غذایی شب قبل از کنکور نیز اظهار کرد: بهتر است داوطلبان از غذاهای سنگین و نامناسب که می‌تواند خواب و وضعیت گوارشی آنها را مختل کند، پرهیز کنند و یک وعده غذایی متعادل مصرف کنند. غذاهایی مانند خورشت‌ها از جمله قورمه‌سبزی، قیمه و خورشت کرفس می‌توانند در این وعده مورد استفاده قرار گیرند.

 

وی درباره صبحانه روز کنکور نیز گفت: برخی داوطلبان عادت به خوردن صبحانه ندارند و برخی دیگر ترجیح می‌دهند صبحانه مفصل بخورند؛ بنابراین بهتر است انتخاب صبحانه متناسب با عادت غذایی فرد باشد و داوطلب از مصرف غذاهای ناآشنا یا بیش از حد سنگین در صبح آزمون خودداری کند.

 

شیخ‌السلام همچنین درباره خوراکی‌هایی که داوطلبان می‌توانند در روز آزمون همراه خود داشته باشند، اظهار کرد: به جای مصرف خوراکی‌های نامناسب، می‌توان از گزینه‌هایی مانند میوه استفاده کرد. گیلاس و عسل نیز می‌توانند در برنامه غذایی داوطلبان قرار گیرند.

 

وی درباره مصرف شکلات در جلسه کنکور نیز گفت: بسیاری از داوطلبان به دلیل نگرانی از افت قند خون، شکلات با خود به جلسه آزمون می‌برند، اما می‌توان به جای آن از گزینه‌های دیگری استفاده کرد.

 

این مشاور تغذیه در پایان درباره ویتامین C اظهار کرد: مصرف ویتامین C می‌تواند برای کاهش استرس مفید باشد و داوطلبان می‌توانند در صورت نیاز از ویتامین C، از جمله نوع زیرزبانی، استفاده کنند.

 

  کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

 

  صبحانه روز کنکور فراموش نشود

رضا اولادی، مشاور تحصیلی، در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره توصیه‌های تغذیه‌ای و رفتاری داوطلبان در روزهای منتهی به کنکور اظهار کرد: موارد زیادی درباره تغذیه در روز کنکور مطرح می‌شود؛ از جمله اینکه داوطلب حتماً باید غذای سنگین مانند چلوکباب بخورد یا صبحانه مفصلی داشته باشد، اما چنین توصیه‌هایی ضرورتی ندارد.

 

وی افزود: حتی گاهی برنامه‌های یک هفته‌ای تغذیه برای داوطلبان ارائه می‌شود؛ در حالی که قرار نیست داوطلب در این مدت مانند کسی که برای بدنسازی آماده می‌شود، برنامه غذایی خاصی داشته باشد. آنچه در تغذیه روزهای منتهی به کنکور اهمیت دارد، این است که داوطلب دچار مسمومیت یا مشکلات گوارشی نشود.

 

اولادی ادامه داد: به همین دلیل توصیه می‌کنیم داوطلبان در این روزها غذاهای بیرون، فست‌فود و نوشابه مصرف نکنند تا احتمال مسمومیت یا ناراحتی گوارشی کاهش پیدا کند. حتی درباره برخی میوه‌ها مانند آلبالو یا زردآلو نیز اگر احتمال می‌دهیم مصرف آنها باعث دل‌پیچه یا ناراحتی گوارشی شود، بهتر است در این روزها مصرف نشوند.

 

این مشاور تحصیلی با تأکید بر اینکه غذای خاصی قرار نیست رتبه داوطلب را بهتر کند، گفت: داوطلبان بهتر است همان سبک زندگی و تغذیه معمول خود را داشته باشند و سراغ غذاهای عجیب و ناآشنا نروند. برای صبحانه نیز مهم نیست که فرد نان و پنیر، تخم‌مرغ، کره و عسل یا هر صبحانه معمول دیگری مصرف کند؛ مهم این است که یک وعده مناسب و متناسب با عادت غذایی خود داشته باشد.

 

وی درباره مدت زمان حضور داوطلبان در جلسه کنکور اظهار کرد: کنکور مانند سال‌های گذشته نیست که داوطلبان مجبور باشند چهار ساعت در جلسه آزمون بمانند. با توجه به کاهش تعداد سؤالات، ممکن است داوطلب نهایتاً حدود یک ساعت و ۵۰ دقیقه تا دو ساعت و نیم در جلسه آزمون باشد؛ بنابراین گاهی حتی فرصت استفاده از خوراکی‌هایی مانند شکلات نیز پیش نمی‌آید.

 

اولادی با اشاره به اهمیت خواب شب قبل از کنکور گفت: توصیه ما این است که داوطلب روز قبل از آزمون زودتر از روزهای معمول بیدار شود؛ مثلاً ساعت پنج یا شش صبح بیدار شود و در طول روز نیز خواب ظهر نداشته باشد. بعدازظهر یا هنگام غروب نیز می‌تواند برای پیاده‌روی به خیابان یا پارک برود و اگر امکانش را دارد به مکان آرامی مانند امامزاده نزدیک محل زندگی خود مراجعه کند تا آرامش بیشتری پیدا کند.

 

وی افزود: وقتی داوطلب صبح زود بیدار شده و در طول روز نخوابیده باشد، شب راحت‌تر خوابش می‌برد. ممکن است هنگام خواب با خود فکر کند که مطلبی را فراموش کرده است؛ در این شرایط باید به خودش بگوید این موضوع جزو مباحثی است که قرار نیست در آزمون پاسخ دهد و دیگر ذهن خود را درگیر آن نکند.

 

این مشاور تحصیلی درباره میزان مطالعه در روز قبل از کنکور نیز گفت: توصیه ما این است که داوطلب تا ظهر مطالعه کند و از ظهر به بعد دیگر سراغ درس نرود. البته اگر دید یک موضوع، فرمول یا نکته خاصی ذهنش را درگیر کرده است، اشکالی ندارد کتاب را باز کند و یک مرور کوتاه داشته باشد؛ اما نباید مطالعه جدی و طولانی را تا شب ادامه دهد.

 

اولادی در پایان تأکید کرد: روز قبل از کنکور، داوطلب باید تا حد امکان شرایط عادی زندگی خود را حفظ کند، از تغییرات ناگهانی در تغذیه و برنامه روزانه پرهیز کند و با آرامش خود را برای آزمون آماده کند.

 

 

در نهایت، روز قبل از کنکور قرار نیست داوطلب کار عجیب‌وغریبی انجام دهد؛ نه لازم است غذای خاصی بخورد و نه تا نیمه‌شب درس بخواند. بهتر است همان غذای همیشگی و سبک خود را بخورد، کمی قدم بزند، زودتر بخوابد و ذهنش را درگیر مطالبی که نخوانده نکند. کنکور یک روز است و مهم‌تر از هر توصیه غذایی و درسی، این است که داوطلب با آرامش و حال خوب سر جلسه حاضر شود.