قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۱۷

نیل فرگوسن: ایران زمانی توافق می‌کند که فشار اقتصادی بر «وال‌استریت» حس شود / توافق آتی برای واشنگتن سخت‌تر از برجام خواهد بود + فیلم

نیل فرگوسن، تاریخدان و نظریه‌پرداز مشهور بریتانیایی-آمریکایی، معتقد است که محاسبات راهبردی ایران برای توافق، بر پایه میزان فشار اقتصادی به ایالات متحده استوار است. وی تأکید کرد که با پایان یافتن ذخایر استراتژیک نفت آمریکا، واشنگتن دیگر ابزاری برای مهار شوک‌های ناشی از انسداد تنگه هرمز نخواهد داشت و در آن زمان، تن به توافقی خواهد داد که امتیازات آن برای ایران فراتر از برجام است.
 نیل فرگوسن: ایران زمانی توافق می‌کند که فشار اقتصادی بر «وال‌استریت» حس شود / توافق آتی برای واشنگتن سخت‌تر از برجام خواهد بود + فیلم



۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

مقامات عمانی: تهدیدهای ترامپ علیه مسقط را جدی نمی‌گیریم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مقام‌های عمانی در واکنش به تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ علیه این کشور اعلام کردند که این اظهارات با تعجب و نارضایتی در مسقط مواجه شده، اما آن را جدی نمی‌گیرند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های عمانی معتقدند تهدیدهای آمریکا در حالی مطرح شده که مسقط واشنگتن را در جریان مذاکرات خود با ایران قرار داده بود و نقش این کشور همواره بر میانجی‌گری و ایجاد ارتباط میان طرف‌های مختلف در منطقه استوار بوده است.

یک منبع عمانی، تهدیدهای ترامپ علیه عمان را تلاشی برای یافتن مقصر در شرایط ایجادشده توصیف کرد و گفت مسقط این تهدیدها را جدی نمی‌گیرد.

همچنین یک دیپلمات عمانی با اشاره به تکرار چنین اظهاراتی از سوی رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که عمان به این واقعیت عادت کرده است که چنین تهدیدهایی بارها تکرار می‌شوند.

ترامپ پیشتر تهدید کرده بود در صورت آنچه «مانع‌تراشی عمان» خوانده، این کشور را هدف حمله قرار خواهد داد؛ اظهاراتی که با واکنش منفی مقام‌های عمانی همراه شد.


۳۴ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

جهش قیمت گاز اروپا پس از بسته شدن تنگه هرمز/ بازار سوخت در شوک جنگ آمریکا و ایران

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، قیمت گاز طبیعی در اروپا در پی تشدید نگرانی‌ها درباره عرضه انرژی و اختلال در مسیرهای انتقال سوخت، به بالاترین میزان پس از آغاز جنگ ایران رسید.

بر اساس این گزارش، بسته شدن تنگه هرمز و کاهش تردد کشتی‌ها در منطقه خلیج فارس، حدود ۲۰ درصد از چرخه تأمین سوخت جهانی را تحت تأثیر قرار داده و بازار انرژی اروپا را با فشار جدیدی مواجه کرده است.

همزمان، کاهش سرعت رشد ذخایر گازی اروپا و افزایش تقاضا در بازارهای آسیایی، از دیگر عوامل تشدیدکننده نگرانی‌ها درباره آینده عرضه گاز عنوان شده است.

مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس نیز اعلام کرده که تردد کشتی‌ها از مبدأ و به مقصد خلیج فارس به سطحی بسیار پایین‌تر از شرایط پیش از درگیری کاهش یافته است.


۴۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

عمان: تهدیدات ترامپ تکراری است

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ المانیتور گزارش داد که وقتی رئیس جمهور ترامپ برای اولین بار عمان را تهدید به بمباران کرد، مقامات عمانی متحیر شدند و در ابتدا فکر کردند که آیا او اشتباه گفته است یا خیر. با این حال، تهدید مجدد ترامپ در این هفته با نارضایتی قابل توجهی در کشوری مواجه شد که مدت‌هاست به دنبال ایفای نقش میانجی بی‌طرف در خاورمیانه است.

مقامات عمانی به این وبگاه گفتند: «ما از تهدید اولیه ترامپ برای بمباران [عمان]شوکه شدیم و آخرین تهدید او با نارضایتی مواجه شد.»

به گفته یک منبع عمانی، مسقط، واشنگتن را در جریان مذاکرات خود با ایران قرار داده است، بنابراین تهدیدات ترامپ غافلگیرکننده بود.

یک منبع نیز در مسقط، تهدیدات ترامپ علیه عمان را تلاشی برای یافتن یک قربانی برای شکست خود در جنگ علیه ایران دانست و گفت: «ما واقعاً آن را جدی نمی‌گیریم.»

به گفته یک دیپلمات عمانی، «مسقط کم‌کم به این واقعیت عادت می‌کند که چنین تهدید‌هایی بار‌ها و بار‌ها تکرار می‌شوند.»

از سوی دیگر، یک مقام سابق آمریکایی تأکید کرد که سلطان‌نشین عمان «پیام‌رسان قابل اعتمادی» برای واشنگتن بوده و در ماه‌های اولیه دولت ترامپ به تسهیل جلسات بین ایرانی‌ها و استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا، کمک کرده است.

ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت: «اگر عمان سر راه ما قرار بگیرد، بدون هیچ رحمی آنها را بمباران خواهیم کرد.»

او بعداً در همان روز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران گفت: «فکر نمی‌کنم (عمان) خیلی خوب رفتار کرده باشد، اما ما خیلی راحت با آنها برخورد خواهیم کرد، همانطور که با دیگران رفتار می‌کنیم.»

به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات آمریکایی معتقدند که سلطان‌نشین عمان در مذاکرات خود با ایران در مورد کنترل تنگه هرمز، امتیازات زیادی داده است.

ترامپ در ماه مه گذشته با اظهارات مشابهی علیه مسقط، جنجال به پا کرد، زمانی که در جلسه کابینه گفت: «عمان باید مانند دیگران رفتار کند، در غیر این صورت مجبور خواهیم شد آن را نابود کنیم.»




 آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه در نزدیکی جزایر مورد ادعای ژاپن
۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه در نزدیکی جزایر مورد ادعای ژاپن

روسیه یک رزمایش موشکی بی‌سابقه با حضور کشتی‌های نیروی دریایی و یک پرتابگر زمینی در نزدیکی جزایری در شرق دور خود که مورد ادعای ژاپن نیز هستند، انجام داد.

 چرا گرجستان تحریم‌های ضدایرانی را نپذیرفت؟
۲۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

چرا گرجستان تحریم‌های ضدایرانی را نپذیرفت؟

گرجستان حاضر به پذیرش همراهی با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نشد.

 حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت
۷ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت

چهار نفر به دنبال حمله یک هواپیمای بدون سرنشین در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند.

 در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ

یک دولت می‌تواند اتباع و قلمرو خود را اداره کند. اما نمی‌تواند به یک شرکت خارجی که در خارج از قلمرو آن دولت و مطابق قوانین دولت متبوع خود فعالیت می‌کند، دستور دهد تجارت قانونی خود با کشور ثالث را قطع کند.

 ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
۲۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در تارنمای اکس خبر داد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن دیروز وارد منطقه خاورمیانه شدند.

 روابط چین و اسرائیل؛ از ازدواجی در بهشت تا واگرایی راهبردی - تسنیم
۲۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

روابط چین و اسرائیل؛ از ازدواجی در بهشت تا واگرایی راهبردی - تسنیم

پس از سه دهه روابط نزدیک پکن و تل آویو، این مناسبات متاثر از تحولات جهانی و منطقه‌ای رو به افول گراییده است.