قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۳۰

دستیار هوشمند رئیس‌جمهور در مسیر شکل‌گیری است/ شروع فاز سوم پروژه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه‌ها+فیلم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به شروع فاز سوم پروژه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه‌ها گفت: دستیار هوشمند رئیس‌جمهور در مسیر شکل‌گیری است.
 دستیار هوشمند رئیس‌جمهور در مسیر شکل‌گیری است/ شروع فاز سوم پروژه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه‌ها+فیلم



۸ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

حجت‌الاسلام رستمی: جریان علمی و دانشگاهی، یکی از محورهای اصلی حمایت‌های امام شهید بود / یکی از دغدغه‌های رهبر شهید، جلوگیری از انحراف دانشگاه از مسیر علم بود + فیلم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفتگو با SNNTV گفت: جریان علم و فناوری و بستر اصلی آن یعنی دانشگاه‌ها، همواره مورد توجه و عنایت ویژه امام شهید ما قرار داشت. 

وی افزود: بیشترین دیدارهای ایشان با اقشار مختلف در دوران رهبری، با جامعه علمی، نخبگان و دانشگاهیان کشور انجام شد و ایشان همواره در مسیر حمایت و تقویت جریان علمی کشور گام برداشتند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی یکی از دغدغه‌های رهبر شهید، جلوگیری از انحراف دانشگاه از مسیر علم بود

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اضافه کرد: امسال با اتفاق بزرگی همچون فقدان امام شهیدمان و از سوی دیگر، شش ماه ایستادگی، مقاومت و نقش‌آفرینی ملت ایران در برابر نظام سلطه مواجه هستیم؛ در این شرایط، جریان علمی و دانشگاهی کشور مسئولیتی مهم و تاریخی بر عهده دارد.

وی اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی امام شهید، تلاش دشمن برای خارج کردن دانشگاه از مسیر اصلی علم و پیشرفت بود؛ به‌گونه‌ای که حتی در برخی بحران‌هایی که عده‌ای آن را صرفاً مسئله‌ای امنیتی می‌دانستند، ایشان تأکید داشتند هدف اصلی دشمن، منحرف کردن جریان علمی کشور از مسیر خود است. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی   آغاز سال تحصیلی، فصل تازه‌ای برای نقش‌آفرینی جریان علمی کشور است / دانشگاه باید پرچمدار پیشرفت علمی و اقتدار ایران بماند

حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: آغاز سال تحصیلی جدید باید شاهد حضور پررنگ‌تر جریان دانشجویی، استادان و جامعه علمی کشور با عزمی راسخ‌تر برای ادامه مسیر پیشرفت علمی و برافراشته نگه داشتن پرچم اقتدار ایران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تلاش علمی مضاعف برای قدرت‌بخشی به ایران عزیز، ایران ایستاده و ایران تسلیم‌ناپذیر، رسالت اصلی دانشگاهیان است و دشمن با وجود طراحی‌های مختلف، با آگاهی و بصیرت جامعه علمی کشور ناکام خواهد ماند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی


۳۶ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

توافق ۱۲ میلیارد دلاری گوگل و ماروِل برای تراشه‌های هوش مصنوعی

شهرآرانیوز؛ گوگل در توافقی تازه با شرکت ماروِل، امکان خرید حدود ۱۲.۲ میلیارد دلار از سهام این شرکت را به دست آورده است؛ قراردادی که توسعه نسل جدید تراشه‌های اختصاصی هوش مصنوعی گوگل را تقویت می‌کند و می‌تواند رقابت در بازار تراشه‌های AI را وارد مرحله تازه‌ای کند.

شرکت Marvell Technology اعلام کرده است با گوگل وارد یک همکاری تجاری برای توسعه مجموعه‌ای از تراشه‌های نیمه‌رسانای اختصاصی شده است. در چارچوب این توافق، Marvell به شرکت مادر گوگل، یعنی Alphabet، یک حق خرید (Warrant) برای خرید حداکثر حدود ۵۸.۹۷ میلیون سهم ماروِل به قیمت ۲۰۶.۵۸ دلار برای هر سهم داده است. ارزش بالقوه این سهام حدود ۱۲.۱۸ میلیارد دلار است.

نکته مهم این است که گوگل فعلاً ۱۲.۲ میلیارد دلار به ماروِل پرداخت نکرده است؛ بلکه این رقم ارزش بالقوه سهامی است که گوگل براساس شرایط توافق می‌تواند در آینده خریداری کند. گوگل به دنبال ساخت تراشه‌های اختصاصی‌تر برای هوش مصنوعی است

محور اصلی همکاری جدید، توسعه تراشه‌های سفارشی برای زیرساخت هوش مصنوعی گوگل است. ماروِل اعلام کرده است که در این پروژه روی مجموعه‌ای از فناوری‌ها از جمله شتاب‌دهنده‌های استنتاج هوش مصنوعی، کنترلر‌های ذخیره‌سازی، کنترلر‌های شبکه، کنترلر‌های رابط حافظه و فناوری‌های محاسبات نزدیک به حافظه کار خواهد کرد.

این تراشه‌ها قرار است با اکوسیستم Tensor Processing Unit یا TPU گوگل سازگار باشند؛ پردازنده‌های اختصاصی که گوگل سال‌هاست برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی خود توسعه می‌دهد.

در ادامه حتما بخوانید انویدیا برای دیتاسنتر عظیم OpenAI در اوهایو تا ۱۰۵ میلیارد دلار ضمانت می‌کند چرا گوگل به تراشه‌های اختصاصی نیاز دارد؟

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های شرکت‌های فناوری در عصر هوش مصنوعی، تأمین توان محاسباتی کافی برای آموزش و اجرای مدل‌های بزرگ است.

پردازنده‌های گرافیکی انویدیا همچنان بخش مهمی از این بازار را در اختیار دارند، اما شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و متا در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند بخشی از نیاز خود را با تراشه‌های اختصاصی یا ASIC تأمین کنند.

تراشه اختصاصی می‌تواند برای یک نوع کار مشخص بهینه شود و در برخی کاربردها، مصرف انرژی و هزینه عملیاتی پایین‌تری نسبت به استفاده از پردازنده‌های عمومی داشته باشد.

به همین دلیل، گوگل قصد دارد علاوه بر توسعه TPU‌های خود، زنجیره‌ای از تراشه‌ها و اجزای اختصاصی پیرامون این پردازنده‌ها ایجاد کند. ماروِل می‌تواند به یکی از شرکای مهم گوگل در حوزه AI تبدیل شود

این قرارداد برای ماروِل نیز اهمیت زیادی دارد. سهام این شرکت پس از انتشار خبر در معاملات پیش از بازگشایی بازار آمریکا بیش از ۱۱ درصد افزایش یافت. در مقابل، سهام Broadcom، یکی دیگر از شرکای مهم گوگل در زمینه تراشه‌های اختصاصی، با کاهش مواجه شد.

ماروِل در سال‌های اخیر تلاش کرده است جایگاه خود را در بازار تراشه‌های سفارشی برای دیتاسنتر‌های هوش مصنوعی تقویت کند.

ورود جدی‌تر این شرکت به زیرساخت TPU‌های گوگل می‌تواند درآمد بلندمدتی برای Marvell ایجاد کند و هم‌زمان وابستگی گوگل به یک تأمین‌کننده واحد را کاهش دهد. رقابت با انویدیا وارد مرحله جدیدی می‌شود

توافق گوگل و ماروِل را باید بخشی از روند بزرگ‌تری در صنعت تراشه دانست. انویدیا همچنان یکی از قدرتمندترین بازیگران بازار پردازنده‌های هوش مصنوعی است، اما شرکت‌های بزرگ فناوری نمی‌خواهند تمام زیرساخت AI خود را به یک تأمین‌کننده وابسته کنند.

گوگل از مدت‌ها قبل با توسعه TPU تلاش کرده است بخشی از این نیاز را در داخل اکوسیستم خود تأمین کند. همکاری با Marvell نیز می‌تواند این استراتژی را تقویت کند.

از سوی دیگر، افزایش استفاده از تراشه‌های اختصاصی به معنای ایجاد بازار بزرگی برای شرکت‌هایی است که توانایی طراحی و تولید ASIC‌های سفارشی و اجزای مرتبط با آنها را دارند.


۳۶ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

اختصاصی| حکم اخراج ۱۳ دانشجوی هتاک اتفاقات اسفند ۱۴۰۴ قطعی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در جریان اتفاقات بهمن و اسفند ۱۴۰۴ در برخی دانشگاه‌های کشور که هتک حرمت به پرچم مقدس کشورمان صورت گرفت تعدادی از عوامل اصلی این اتفاقات به کمیته انضباطی دانشگاه‌ها معرفی شدند.

براساس شنیده‌های خبرنگار SNNTV احکام دانشجویان معرفی شده پس از بررسی در کمیته انضباطی بدوی در دانشگاه‌ها و کمیته تجدیدنظر وزارت علوم به تایید رسیده است.

بر اساس اطلاع خبرنگار ما از منابع آگاه ۱۳ نفر از دانشجویان هتاک به اخراج از دانشگاه محکوم شدند و حکم این افراد در کمیته انضباطی مرکزی وزارت علوم نهایی شده است که برای اجرای حکم به دانشگاه‌ها اعلام خواهد شد.