قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۱۴

«گلوگاه دیجیتال هرمز»؛ چگونه تنگه‌ای نفتی به قلب تپنده بیت‌کوین، هوش مصنوعی و اقتصاد سایبری جهان تبدیل شد؟

سال‌ها جهان، تنگه هرمز را فقط با نفت و نفتکش‌ها می‌شناخت؛ اما امروز این گذرگاه باریک آبی به یکی از حساس‌ترین نقاط اقتصاد دیجیتال جهان تبدیل شده است. از برق و سوخت مورد نیاز مزارع استخراج بیت‌کوین گرفته تا دیتاسنترهای هوش مصنوعی، کابل‌های اینترنت بین‌قاره‌ای و زیرساخت‌های ابری غول‌های فناوری، همگی به ثبات خلیج فارس و امنیت هرمز وابسته‌اند.
 «گلوگاه دیجیتال هرمز»؛ چگونه تنگه‌ای نفتی به قلب تپنده بیت‌کوین، هوش مصنوعی و اقتصاد سایبری جهان تبدیل شد؟



۲۶ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

سیمایی صراف: غیرنظامیان و داوطلبان کنکور امسال نیز هدف حملات جنگ رمضان قرار گرفتند+ فیلم

به گزارش خبرنگار SNN TV،   سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درحاشیه بازدید از برگزاری آزمون سراسری در جمع خبرنگاران گفت:آمریکا و اسرائیل که مدعی تعهد به حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی هستند، غیرنظامیان ما را نیز هدف قرار دادند.

وی افزود: در میان شهدا، چهار دانش‌آموز و داوطلب کنکور امروز حضور دارند که کارت ورود به جلسه آزمون خود را نیز دریافت کرده بودند و نسخه‌ای از کارت‌های آنان اکنون در اختیار ماست.

وزیر علوم اضافه کرد: شهید علیزاده از تهران، شهید احمدی از کرمان، شهید عفوسی از اصفهان و شهید اشرفی از تهران، چهار داوطلب کنکوری هستند که به شهادت رسیدند.

وی افزود: همچنین بیش از ۳۰ داوطلب دیگر داشتیم که باید در کنکور ثبت‌نام می‌کردند، اما دیگر به مرحله ثبت‌نام و صدور کارت ورود به جلسه نرسیدند.

کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

سیمایی صراف با تأکید بر لزوم بازخوانی تاریخ جنایات دشمن، خواستار توجه ویژه به فاجعه لامرد شد. وی خاطرنشان کرد که در میان اسناد تاریخی، کمتر به جنایتی که در این شهر کوچک رخ داد، پرداخته شده است.

وزیر علوم در تشریح ابعاد فنی این جنایت اظهار داشت که ایالات متحده برای نخستین‌بار از چهار موشک آزمایشی پیشرفته استفاده کرد که مکانیسم تخریبی ویژه‌ای داشتند؛ به گونه‌ای که هر یک از این موشک‌ها پیش از اصابت به زمین، حدود ۱۸۰ هزار گلوله را آزاد می‌کردند و این گلوله‌ها در شعاع ۳۶۰ درجه پخش می‌شدند.

سیمایی صراف تصریح کرد که به دلیل انفجار این موشک‌ها در آسمان، حجم تخریب آنها به شدت افزایش یافت و مناطق غیرنظامی به طور مستقیم هدف قرار گرفتند. وی با بیان آماری تکان‌دهنده افزود: «حدود ۲ هزار تن گلوله بر سر مردم این شهر کوچک ریخته شد.»

وزیر علوم در پایان سخنان خود تأکید کرد که در کنار لامرد، باید جنایات دشمن در میناب و حملات علیه داوطلبان کنکور را نیز به یاد داشت و این وقایع را هرگز فراموش نکرد. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در جمع خبرنگاران به موضوع سهمیه‌های پذیرش در دانشگاه‌ها پرداخت و تأکید کرد که طبق قوانین جاری، مشمولان از مزایای مربوط به ایثارگری بهره‌مند می‌شوند.

وی با اشاره به لزوم حمایت از تمامی اقشار آسیب‌دیده از دوران جنگ تحمیلی، اعلام کرد: «کارشناسان سهمیه‌ای ویژه برای افرادی که منازلشان در جریان جنگ تخریب شده و دچار آوارگی شده‌اند در نظر گرفته‌اند که ان‌شاءالله به زودی به تصویب خواهد رسید.»

وزیر علوم از متقاضیان دارای این شرایط خواست تا نگرانی نداشته باشند و تصریح کرد که تا زمان اعلام نتایج نهایی، فرصت کافی برای ارائه مستندات مربوطه وجود دارد تا سهمیه مربوطه را برای آنها اعمال کنند. کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی

 


۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

وقتی دانشگاه قربانی هیاهوی جنگ روانی دشمن شد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،تشکل‌های دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، در حمایت از حکم صادره کمیته انضباطی دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر برخورد با دانشجوی آشوب‌گر بیانیه مشترکی را منتشر کردند که بخشی از بیانیه به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

«وَ مَن یَتَعَدَّ حُدُودَ اللهِ فَأُولَئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ»

(و هر کس از حدود و مرز‌های الهی تجاوز کند، ستمگر است.)

(سوره بقره - آیه ۲۲۹)

وقتی دانشگاه قربانی هیاهوی جنگ روانی دشمن شد...

دشمن صهیونی-آمریکایی بعد از جنگ ۱۲ روزه که نتوانست در جنگ نظامی، مقابل جمهوری اسلامی ایران قد علم کند، تصمیم داشت در اقدام بعدی، از جنگ روانی بهره گیرد، با به خدمت گرفتن جاسوسان خودفروخته و تسهیل ورود تسلیحات به کشور زمینه‌ی آشوب داخلی را فراهم آورد؛ درنهایت، این آشوب به ابزاری درون‌زای جهت شروع مجدد جنگ نظامی و تضعیف امنیت داخلی کشور بدل شد؛ و چه بستری بهتر از نهاد‌های علمی کشور برای شروع تأثیرگذاری بر اذهان عمومی؟ همان جایی که مبدأ تمامی تحولات است و می‌تواند نقطه‌ی شروع اتفاقات جریان‌ساز در کشور باشد، عرصه‌ی تحرکاتی بر خلاف امنیت ملی کشور شد؛ چنان‌که اندک دانشجویانی، عامدانه یا جاهلانه و با هدایت‌گری مغرضان و گرگانی در لباس میش، به سیاه‌لشگر دشمن پیوستند.

اعتراضات اقتصادی به حق مردم در دی‌ماه آغاز شده بود؛ اما به سرعت در دانشگاه‌ها صورت دیگری به خود گرفت. اغتشاش به جای اعتراض نشست و با خشونتی همراه شد که دور از شأن فضای علمی کشور بود؛ به‌گونه‌ای که برخی از دانشجویان به‌جای مطالبهٔ مسالمت‌آمیز حل مشکلات مردم، به شعار‌های توهین‌آمیز زبان گشودند؛ البته تنها به شعار بسنده شد و آنچه به نمایش گذاشتند، رفتار‌هایی برخلاف کرامت دانشجو بود. چراکه منجر به آسیب به اموال عمومی و صدمه دیدن تعدادی از دانشجویان کشور دوست شد و در نهایت به هتک حرمت پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران ختم شد که مهر تأییدی بر بی‌احترامی به ساخت مقدس وطن بود.

در این معرکه اندک دانشجویان فریب‌خورده و مسخ‌شده توسط رسانه‌های دشمن، بی‌توجه به پیامد اعمالشان، الگویی برای به آشوب کشیده شدن خیابان‌ها ساختند؛ الگویی که موجب شکل‌گیری هسته‌های حمایت از دخالت بیگانه و رواج آن در سراسر کشور شد و دست آخر به روز‌های تلخ ۱۸ام و ۱۹ام دی‌ماه انجامید. نهایتاً عادی‌سازی و ادبیات‌سازی خشونت در دانشگاه در کف خیابان نیز به نمایش گذاشته شد؛ این برهم زدن امنیت کشور، سرآغازی برای تجاوز نظامی آمریکا گشت.

سرانجام در اسفندماه ۱۴۰۴ بود که نتایج تمام اغتشاشات به صورت تجاوز به خاک وطن نمایان شد؛ شعار‌هایی که بی‌انگیزه دراز کردن دست‌نیاز به سوی دامان ناپاک دشمن بود، تبدیل به بمب و موشک‌هایی شد بر سر فرزندان میهن؛ از میان رفته تا المرد، از شهادت نخبگان دانشگاهی تا شهادت رهبر سیاسی انقلاب اسلامی و مرجع دینی شیعیان و دست آخر...

 

 

 

 

 


۱۳ ساعت قبل / سایت اصلاحات نیوز

سیاست‌گذاری در حوزه فناوری نباید به تولید یک محصول محدود شود

به گزارش اصلاحات نیوز؛

حسین افشین امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنعت ساختمان در نمایشگاه بین المللی تهران در پاسخ به چگونگی برنامه «هاتف» افزود: این طرح برای حوزه‌های نوظهوری طراحی شده که ممکن است به دلیل نبود بازار اولیه سرمایه‌گذاری کافی در آنها شکل نگیرد. در این مسیر دانش و فناوری موجود در دانشگاه‌ها و هسته‌های پژوهشی باید به شرکت‌های فناور تبدیل شود.

وی افزود: این شرکت‌ها سپس با استفاده از ظرفیت پارک‌های علم و فناوری و طرح «ناشناس» مسیر تبدیل شدن به شرکت‌های دانش‌بنیان را طی می‌کنند چراکه این زنجیره امکان تجاری‌سازی ایده‌ها و رساندن آنها به محصول را فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه، رسیدن به محصول پایان کار نیست افزود: در واقع محصول در این مرحله تنها بیانگر تحقق فناوری است در حالی که نوآوری زمانی شکل می‌گیرد که فناوری بتواند اثر اقتصادی اجتماعی و اقتداری ایجاد کند.

وی ادامه داد: امروز باید از فناوری و نوآوری عبور کرده و به «قابلیت» برسیم. قابلیت به معنای تکرارپذیری موفقیت‌هاست، یعنی بتوانیم دستاوردی را که یک‌بار به دست آمده است به‌طور مستمر توسعه داده و تکرار کنیم.

وی همچنین هوش مصنوعی را یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های مورد نیاز کشور دانست وگفت: نگاه به هوش مصنوعی نباید تک‌محصولی باشد. هدف ایجاد فرایند‌های اجرایی زیرساخت‌های پردازشی سازوکار‌های تنظیم‌گری ضمانت‌های اجرایی آزمایشگاه‌های صحت‌سنجی و محیط‌های آزمون یا سندباکس است تا از ورود سامانه‌های دارای خطا سوگیری یا عملکرد غیرقابل اعتماد جلوگیری شود.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به برگزاری منظم جلسات ستاد هوش مصنوعی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: کشور تا دو سال پیش از زیرساخت پردازش هوش مصنوعی برخوردار نبود، اما در مدت کوتاه گذشته زیرساخت‌های مناسبی در این حوزه فراهم شده و روند رشد نیز شتاب گرفته است.

وی با بیان اینکه، فاصله میان تولید علم و کاربردپذیری فناوری در کشور همچنان وجود دارد افزود: در حوزه‌های نوظهور نتایج علمی و کاربردی به سرعت به ثمر نمی‌نشینند و نیازمند سرمایه‌گذاری پایدار و نگاه بلندمدت هستند.

افشین اضافه کرد:سیاست معاونت علمی پرهیز از اقدامات نمایشی و تمرکز بر فعالیت‌های اصیل پیوسته و منسجم با اثرگذاری ماندگار است.

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: معاونت علمی در پارادایم جدیدی که از مردادماه اعلام شده است به سمت «قدرت‌بنیان» شدن حرکت می‌کند و در این پارادایم قابلیت به‌عنوان شاخص اصلی مطرح است.

وی افزود: شرکت دانش‌بنیانی که نتواند دانش خود را به‌روز کند و تکثیر دهد و به قابلیت پایدار تبدیل کند در این پارادایم جایگاهی نخواهد داشت. به همین دلیل حمایت از محصولات دانش‌بنیان نیز باید متناسب با روزآمدی فناوری باشد و محصولی که فناوری آن منقضی شده است نمی‌تواند برای همیشه از حمایت‌های پیشین برخوردار بماند.

وی همچنین نقش شرکت‌های دانش‌بنیان، استادان دانشگاه، پارک‌های علم و فناوری، مراکز و کارخانه‌های نوآوری، رسانه‌ها و نظام آموزشی را در تحقق این مسیر تعیین‌کننده دانست و گفت: اگر به دنبال کشوری قدرتمند در علم و فناوری هستیم آموزش در مدارس نیز باید متحول شود تا خلاقیت و فرایند دانش‌بنیانی از کودکی در نسل آینده نهادینه شود.

افشین گفت:معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، مسیر «قدرت‌بنیان» شدن فناوری را با تمرکز بر هوش مصنوعی دنبال می‌کند.

وی تاکیدکرد: سیاست جدید معاونت علمی، تکمیل زنجیره تبدیل ایده به محصول و عبور از فناوری و نوآوری برای دستیابی به قابلیت‌های پایدار و تکرارپذیر است و در این مسیر هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی آن دنبال می‌شود.