قیمت طلا امروز




 خبرگزاری میزان / ۱۴۰۵/۰۳/۱۳

آغاز بازسازی دومین واحد آسیب‌دیده پالایشگاه فجر جم

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم از آغاز عملیات بازسازی دومین واحد این شرکت که در جنگ ۱۲روزه، آسیب دیده بود، خبر داد.
 آغاز بازسازی دومین واحد آسیب‌دیده پالایشگاه فجر جم



۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرآنلاین، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در واکنش به برخی ادعاها درباره آثار استفاده از متانول در بنزین گفت که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد این ترکیب، در صورت رعایت الزامات فنی و استانداردی، آسیبی به خودروها وارد نمی‌کند.

او با اشاره به اجرای طرح ترکیب کنترل‌شده متانول با بنزین در این پالایشگاه افزود: نفت ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در کشور، استفاده از متانول به‌عنوان ترکیب اکسیژنه در بنزین را در مقیاس عملیاتی بررسی کرده است. این طرح پس از مطالعات فنی، آزمایش‌های گسترده و ارزیابی‌های تخصصی، با سهم حدود نیم درصد حجمی متانول در بنزین تولیدی وارد مرحله اجرا شد.

مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: استاندارد ملی ایران و استانداردهای اروپایی، استفاده از متانول را به‌عنوان یکی از ترکیبات اکسیژنه تا حدود ۳ درصد حجمی و در چارچوب ضوابط مشخص مجاز می‌دانند. بر این اساس، میزان به‌کاررفته در طرح پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس معادل حدود یک‌ششم سقف پیش‌بینی‌شده در استانداردهاست.

وی افزود: ترکیبات اکسیژنه از جمله متانول می‌توانند به بهبود فرایند احتراق در موتورهای بنزینی کمک کنند. نتایج مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد سوخت‌های حاوی متانول، در شرایط مختلف، امکان کاهش انتشار مونوکسید کربن و بخشی از آلاینده‌های ناشی از احتراق را فراهم می‌کنند.

به گفته او، این طرح افزون بر اهداف مرتبط با افزایش بهره‌وری و تولید، به بهبود عملکرد احتراق موتور و ارتقای شاخص‌های زیست‌محیطی سوخت نیز توجه دارد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه استفاده از متانول در سوخت، تجربه‌ای شناخته‌شده در صنعت انرژی جهان است، گفت: چین، آمریکا و کشورهای اروپایی سابقه تولید و مصرف سوخت‌های حاوی الکل را دارند. در چین، سوخت‌های بنزین-متانول از جمله M۱۵ با سهم ۱۵ درصدی متانول در مقیاس تجاری استفاده شده و در برخی برنامه‌ها، سوخت‌هایی با سهم بالاتر متانول نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

او همچنین به کاربرد گسترده اتانول در بنزین مصرفی کشورهایی مانند آمریکا و برزیل اشاره کرد و افزود: ترکیب‌های E۱۰ و E۱۵ و همچنین سوخت E۸۵، نمونه‌هایی از استفاده الکل‌ها به‌عنوان مواد اکسیژنه و افزایش‌دهنده عدد اکتان در صنعت سوخت هستند. هدف از به‌کارگیری این ترکیبات، بهبود احتراق و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه ایران در تولید متانول گفت: ظرفیت تولید این محصول در کشور قابل توجه است و می‌توان با فراهم شدن توجیه فنی و اقتصادی و رعایت کامل استانداردها، از این ظرفیت علاوه بر صادرات، در زنجیره داخلی انرژی نیز استفاده کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 پیش‌ بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ / بازارها در سایه اخبار سیاسی، هفته‌ای پرریسک را پیش رو دارند
۱۲ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

پیش‌ بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ / بازارها در سایه اخبار سیاسی، هفته‌ای پرریسک را پیش رو دارند

قیمت دلار، طلا و سکه در هفته پایانی مرداد با جهش همراه شد. قیمت دلار روز پنجشنبه روی رقم ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ بسته شد و قیمت طلا و سکه نیز سقف‌های جدیدی را ثبت کرد. بازار در حالی معاملات شنبه را آغاز می‌کند که افزایش تنش‌های سیاسی احتمال ادامه نوسان در سطوح بالای قیمتی را افزایش داده است.

 10 محور صحبت‌های رئیس‌کل
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

10 محور صحبت‌های رئیس‌کل

شامگاه چهارشنبه، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، در گفت‌وگوی ویژه خبری در شبکه خبر، با اشاره به عملکرد این نهاد در شرایط جنگ اقتصادی، مجموعه‌ای از اقدامات و برنامه‌ها را در حوزه سیاست ارزی، کنترل تورم، تامین مالی تولید، اصلاح نظام بانکی، کالابرگ و توسعه زیرساخت‌های پرداخت تشریح کرد. محور اصلی اظهارات او، مدیریت محدودیت‌های ناشی از تحریم، جنگ و کاهش درآمدهای ارزی و تلاش برای جلوگیری از انتقال این فشارها به تورم و معیشت مردم بود.

 مهم‌ترین اخبار کدال تا امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ | از افزایش سرمایه‌های سنگین تا خبر‌های مهم فارس، صبا و تاصیکو
۱۰ ساعت قبل / سايت نبض بورس

مهم‌ترین اخبار کدال تا امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ | از افزایش سرمایه‌های سنگین تا خبر‌های مهم فارس، صبا و تاصیکو

سامانه کدال تا امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ شاهد انتشار اطلاعیه‌های متعددی از سوی شرکت‌های بورسی و فرابورسی بود. در میان مهم‌ترین اخبار امروز، موضوعاتی مانند پیش...

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.

 پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی

وقتی از عوامل افزایش قیمت مسکن سخن می‌گوییم، معمولا فهرستی آشنا از تورم تا نرخ بهره، هزینه ساخت، قیمت زمین، کمبود عرضه و رشد نقدینگی پیش روی ما قرار می‌گیرد. اما عاملِ پول‌شویی کمتر دیده ‌شده است. این عامل نیز می‌تواند در شکل‌گیری قیمت‌ها نقش داشته باشد؛ عاملی که نه در آمارهای معمول بازار مسکن به‌سادگی دیده می‌شود و نه لزوما در مدل‌های متعارف سیاستگذاری مسکن جایگاه روشنی دارد.

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29

k: بازار