قیمت طلا امروز




 سایت نامه نیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۲۷

گادی آیزنکوت جایگزین نتانیاهو می شود

آیا آیزنکوت نخست وزیر بعدی اسرائیل خواهد شد؟
 گادی آیزنکوت جایگزین نتانیاهو می شود



۲ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

پزشکیان آب پاکی را روی دست منتقدان ریخت / بنزین ۱۳۰ هزار تومانی و فروش ۱۵۰۰ تومانی؛ رئیس جمهور چه گفت؟ / جزئیات مهم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، صبح امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ در سی‌ویکمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، درباره وضعیت قیمت بنزین و فشار مالی دولت صحبت کرد و گفت: «چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و ۱۵۰۰ تومان بفروشد؟»

پزشکیان در واکنش به انتقادها درباره بنزین گفت:

جدا از بحث محدودیت‌های مالی و محاصره دریایی دشمن که کار صادرات و واردات ما را با مشکل مواجه کرده است، چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و بعد آن را ۱۵۰۰ تومان بفروشد و در ادامه برای افزایش اعتبار کالابرگ، رفع تعهدات مالی گندم‌کاران، بیمه‌ها، معیشت کارگران، بازنشستگان و کارمندان با محدودیت مواجه شویم؟

 

«برای من قابل قبول نیست که در این کشور مسئول باشم اما عده‌ای در هزینه معیشت، سلامت و درمان خود مشکل داشته باشند.»

<!– پ

–>


۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پزشکیان پرچمدار رفاه ملی است؛ بدون وفاق نمی‌توان کشور را اداره کرد/ پزشکیان در پایان دوره، کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت

ایران آنلاین:

دکتر سید رضا صالحی‌امیری در گفت‌وگویی با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور با تشریح عملکرد و برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی، از ایجاد مشوق‌های جدید برای سرمایه‌گذاری، فعال بودن حدود 3800 پروژه گردشگری، افزایش تسهیلات این حوزه به بیش از 50 همت، برنامه جذب دو میلیون گردشگر و درآمد 6 میلیارد یورویی تا سال 1407، تمرکز بر جذب گردشگران کشورهای هدف، تقویت گردشگری سلامت، آشتی با ایرانیان خارج از کشور، صیانت از میراث فرهنگی و توسعه اقتصاد صنایع دستی خبر داد.

متن این گفت‌وگو به شرح زیر است؛

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گردشگری را مقوله‌ای دانست که به سه مفهوم اساسی «جذابیت، زیرساخت و امنیت» گره خورده است و اظهار کرد: گردشگران جهان به جایی سفر می‌کنند که جذابیت کافی داشته باشد؛ این جذابیت می‌تواند میراث تاریخی و فرهنگی، طبیعی یا دریایی باشد.

او با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های گردشگری کشور گفت: ایران در این حوزه پیشرفت‌های خوبی داشته است، اما همچنان با استاندارد ایده‌آل و جهانی فاصله دارد و به همین دلیل، یکی از اولویت‌های جدی دولت پزشکیان، حل مسئله زیرساخت‌های گردشگری است.

صالحی‌امیری افزود: در ایران بزرگ، ایران تمدنی و ایران زیبا، حدود 23 هزار مرکز اقامتی و گردشگری و حدود هزار و 500 هتل وجود دارد، اما برای رسیدن به استانداردهای جهانی باید سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها با سرعت بیشتری دنبال شود.

 

سه هزار و هشتصد پروژه گردشگری در سراسر کشور در حال اجراست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه این گفت‌وگو اظهار کرد: یکی از اولویت‌های جدی که در سال اخیر تعریف و بر آن پایبند بوده‌ایم، ایجاد ساختاری با عنوان مرکز اقتصادی و سرمایه‌گذاری در وزارت میراث فرهنگی برای توسعه زیرساخت‌هاست و برای این منظور نیز برنامه مدونی تدوین کرده‌ایم.

وی همچنین افزود: در حال حاضر حدود سه هزار و هشتصد پروژه گردشگری در سراسر کشور روی زمین است که 100 درصد این پروژه‌ها در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. تصمیم دولت این است که در حوزه‌ای که متعلق به بخش خصوصی است، مداخله نکند و تمام تلاش دولت بر سیاست‌گذاری، ایجاد تسهیلات، صدور مجوز و رفع موانع متمرکز باشد.

صالحی‌امیری تأکید کرد: رسالت دولت در حوزه گردشگری، سیاست‌گذاری، حمایت، فراهم کردن تسهیلات، برداشتن موانع، صدور مجوز و نظارت کافی است و دولت پزشکیان این اصل را در گردشگری مورد توجه جدی قرار داده است.

به گفته او، در شرایط فعلی برای حدود سه هزار و هشتصد پروژه فعال گردشگری، حدود هزار و سیصد همت سرمایه‌گذاری در کشور وجود دارد و دولت تلاش کرده است بستر لازم را برای حضور و فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.

 

پنج مشوق بزرگ برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به سیاست‌های دولت برای ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری گفت: یکی از اصول اساسی در حوزه زیرساخت، ایجاد مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری است که در دو سال گذشته اتفاقات مهمی در این زمینه رخ داده است. یکی از اقدامات مهم دولت که در40 سال گذشته سابقه نداشته، ایجاد پنج مشوق بزرگ برای گردشگری در ایران بوده است.

صالحی‌امیری نخستین مشوق را تخفیف در عوارض شهرداری‌ها عنوان کرد و گفت: در گفت‌وگو با شهرداری‌ها مقرر شده است برای ایجاد هتل و زیرساخت‌های گردشگری، تا 80 درصد عوارض تخفیف داده شود. موضوع دیگر، ایجاد مجتمع‌های ترکیبی است؛ به این معنا که در یک بنا می‌توان بخشی را تجاری، بخشی را اداری یا مسکونی و طبقات فوقانی را به هتل اختصاص داد. به این ترتیب، یک فضا می‌تواند کاربردهای تجاری، مسکونی یا اداری و هتلینگ داشته باشد.

وی سومین مشوق را معافیت عوارض و گمرک واردات کالاهای مورد نیاز هتل‌ها دانست و توضیح داد: از خودروهایی که قرار است گردشگران را از فرودگاه تحویل بگیرند و برای گردش در ایران و تهران جابه‌جا کنند تا تجهیزات و تأسیسات، چیلر، موکت نسوز و حدود 200 قلم کالای مورد نیاز هتل‌ها، سرمایه‌گذار می‌تواند کالاهای مورد نیاز خود را از هر نقطه دنیا بدون عوارض و گمرکی وارد کند؛ امکانی که در گذشته وجود نداشت.

صالحی‌امیری همچنین به معافیت‌ها و حمایت‌های دولت در زمینه آب، برق و گاز اشاره کرد و گفت: این خدمات با شرایط متفاوت و به‌عنوان خدماتی محاسبه می‌شوند و هزینه‌ای که فعالان پرداخت می‌کنند، در مقایسه با هزینه‌های معمول، کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

وی در ادامه تأکید کرد: مجموعه این مشوق‌ها موجب شده کشور با موج جدیدی از تقاضا برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری مواجه شود و مجموعه‌ای از هتل‌ها، دهکده‌ها و شهرک‌های گردشگری در حال ساخت باشد.

 

افزایش تسهیلات گردشگری به بیش از 50 همت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت‌وگو با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور به موضوع تسهیلات اشاره کرد و گفت: اکنون هتل‌های متعددی وجود دارند که به مرحله 70، 80 یا 90 درصد پیشرفت رسیده‌اند و برای تکمیل به سرمایه نیاز دارند؛ در گذشته منابع تسهیلاتی برای این منظور بسیار ناچیز و محدود بود.

او افزود: در سال 1403 حدود 2.5 همت تسهیلات پرداخت کردیم، در سال 1404 حدود 40 همت تسهیلات تخصیص یافت و هدف‌گذاری امسال، بیش از 50 همت، معادل 50 هزار میلیارد تومان، برای زیرساخت‌های گردشگری است.

صالحی‌امیری گفت: برای این حوزه برنامه پنج‌ساله‌ای ذیل برنامه هفتم توسعه و پیشرفت تدوین کرده‌ایم و در این برنامه مشخص شده است که تا روز آخر برنامه هفتم، یعنی سال 1407، در کدام استان، کدام شهرستان و در سطح ملی، چه پروژه گردشگری توسط چه سرمایه‌گذاری و با چه حمایت‌هایی باید به نتیجه برسد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این برنامه، زمان، مکان، منابع، نیروی انسانی و بهره‌برداری از پروژه‌ها مشخص شده و یک طراحی و اولویت‌بندی جغرافیایی برای بازارهای هدف گردشگری ایران نیز انجام گرفته است.

 

آسیای میانه و قفقاز؛ اولویت نخست جذب گردشگر

وزیر میراث فرهنگی درباره اولویت‌بندی بازارهای گردشگری خارجی گفت: نخستین اولویت ما آسیای میانه و قفقاز است؛ حوزه‌ای که ریشه‌های فرهنگ و تمدن ایران در آنها همچنان زنده است. در مرحله دوم، حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه این منطقه قرار دارند که در موضوع گردشگری به‌شدت فعال هستند. سطح سوم اولویت ما کشورهای بزرگ اسلامی مانند اندونزی، مالزی، مصر و کشورهایی است که ظرفیت جدی برای اعزام گردشگر به ایران دارند. با وزیر گردشگری مصر مفصل گفت‌وگو کرده‌ایم و حداقل دو بار با وزیر گردشگری اندونزی دیدار داشته‌ایم. مجموعه کشورهای جنوب شرق آسیا نیز برای ما اهمیت دارند.

وی افزود: چین و روسیه نیز در اولویت چهارم قرار گرفته‌اند. امروز بخش بزرگی از ظرفیت گردشگری جهان در چین است. برداشت من این است که چینی‌ها منتظر پایان بحران و جنگ در منطقه هستند تا درباره گردشگری تصمیم بگیرند و در حال حاضر نه‌تنها توصیه‌ای برای سفر به ایران نمی‌کنند، بلکه به شکل غیررسمی نوعی سیاست احتیاط و عدم سفر را دنبال می‌کنند.

وزیر میراث فرهنگی گفت: این موضوع نگران‌کننده است و از رئیس‌جمهور محترم و همچنین مقامات دولت درخواست کرده‌ایم در گفت‌وگو با طرف چینی، موضوع توسعه گردشگری را در کنار روابط اقتصادی و سیاسی قرار دهند و این مسئله را پیگیری کنند. روس‌ها نیز به سواحل جنوبی ایران علاقه زیادی دارند. روسیه در گذشته یکی از بازارهای مهم گردشگری ایران بود و ظرفیت خوبی به کشور می‌فرستاد، اما این ظرفیت پس از جنگ کاهش پیدا کرد؛ هم جنگ روسیه و اوکراین موجب کاهش این ظرفیت شد و هم شرایط ناشی از جنگ و تحولات منطقه‌ای بر آن تأثیر گذاشت.

صالحی‌امیری گفت: اولویت پنجم ما سایر کشورهای جهان از جمله اروپا، استرالیا و آمریکا هستند. این کشورها همچنان در فهرست بازارهای هدف ما قرار دارند، اما واقعیت این است که در شرایط فعلی اولویت نخست ما نیستند.

 

ایرانیان خارج از کشور؛ ظرفیتی بزرگ برای گردشگری ایران

وزیر میراث فرهنگی یکی دیگر از برنامه‌های مهم دولت چهاردهم را تمرکز بر ایرانیان خارج از کشور دانست و گفت: به جای اینکه تمام سرمایه‌گذاری خود را روی بازار اروپا متمرکز کنیم، باید به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور توجه جدی داشته باشیم؛ چراکه گردشگری ایران به اروپا به‌شدت کاهش یافته است.

او افزود: بین 7 تا 9 میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند و شورای‌عالی ایرانیان تشکیل شده است. ما نیز به‌عنوان یکی از وزرای عضو این شورا، مسئولیت کمیسیون گردشگری و ایران‌شناسی را برعهده داریم و جلسات ثابت این کمیسیون را برگزار می‌کنیم.

صالحی‌امیری گفت: هماهنگی دستگاهی خوبی در این زمینه شکل گرفته و افق جدیدی برای جهش در روابط با ایرانیان خارج از کشور تعریف کرده‌ایم، هرچند جنگ در این مرحله تا حدودی این روند را متوقف کرد. اگر به شرایط ثبات بازگردیم، یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های گردشگری ایران قطعاً ایرانیان خارج از کشور خواهند بود. ما باید با ایرانیان آشتی کنیم، آنها را به خانه خودشان دعوت کنیم و روابط پرنقش‌ونگار و غیرعاطفی را کنار بگذاریم.

وزیر میراث فرهنگی در ادامه افزود: باید باور کنیم همه ایرانیان دلبسته و وابسته به ایران هستند و می‌توانیم همه دور مفهوم ارزشمند و مقدسی به نام ایران جمع شویم. برای این کار به تسامح، تعامل و ایجاد امنیت روانی نیاز داریم. ایرانیان باید احساس امنیت کنند که می‌توانند به ایران بیایند و این لازمه رفتار ماست.

صالحی‌امیری با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور بر باز بودن فضا برای ایرانیان خارج از کشور گفت: در دولت پزشکیان، رئیس‌جمهور بارها تأکید کرده است که فضا را برای ایرانیان باز کنید و محدودیت ایجاد نکنید. ما نیز به‌صورت مستمر این پیام را منتقل می‌کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: در مسئله ارتباط ایرانیان خارج از کشور با داخل، اعتماد متقابل یک عنصر تعیین‌کننده است. ما اعتماد کرده‌ایم و آنها نیز باید اعتماد کنند؛ اگر ایرانیان اعتماد نکنند، بستر گردشگری مورد نظر ما شکل نخواهد گرفت. چرا ایرانیان ما در آمریکا، کانادا، استرالیا، اروپا و آسیا نباید هر سال یک یا دو بار برای دیدار خانواده‌های خود به ایران بیایند؟ چرا باید خانواده‌های ایرانی برای دیدار با خانواده‌های خود به استانبول، دبی یا نقاط دیگر بروند؟ اینها بحث‌های جدی است که به آنها پرداخته‌ایم.

صالحی‌امیری گفت: دلیل این فاصله آن است که عوامل رانشی ما در گذشته بیشتر از عوامل کششی بوده است. راهی جز این نداریم که زمینه‌های نقار، شکاف و فاصله با ایرانیان خارج از کشور را پر کنیم. 40 سال زمان کافی بود که پیام‌ها را منتقل کنیم و پیام‌های آنها را بشنویم. امروز باید حاشیه‌ها را از فضای ذهنی ایرانیان خارج کنیم و به آنها امنیت بدهیم؛ اینکه اگر وارد فرودگاه امام خمینی شدند، با مشکل مواجه نشوند، پاسپورتشان جعل نشود، به مراکز امنیتی و انتظامی هدایت نشوند و بدون مشکل نزد خانواده‌های خود بروند. هر نقطه‌ای از ایران که بخواهند بروند، باید احساس کنند خانه خودشان است.

وزیر میراث فرهنگی گفت: این مسئله به اعتماد بازمی‌گردد و ما بر همین موضوع تمرکز کرده‌ایم. جلسات آن نیز در حال برگزاری است و برداشت من این است که دولت پزشکیان در پایان دوره خود یکی از کارنامه‌های خوبش را در زمینه آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت.

 

گردشگری؛ یک ظرفیت بزرگ اقتصادی

صالحی‌امیری در ادامه گردشگری را یک ظرفیت بزرگ اقتصادی دانست و گفت: هر گردشگر هنگام ورود به ایران به‌طور میانگین هزار و 270 دلار هزینه می‌کند. تفاوت ارز حاصل از گردشگری با سایر صادرات در این است که در صادرات نفت، کالاهای صنعتی و پتروشیمی صادر می‌شود و در مقابل ارز وارد کشور می‌شود، اما در گردشگری، هزینه‌های مربوط به اقامت، هتل، تغذیه، خرید، هدایا و خدمات مختلف در داخل کشور انجام می‌شود و ارز وارد اقتصاد داخلی می‌شود.

وی گردشگری سلامت را یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم کشور عنوان کرد و گفت: حدود یک میلیون نفر در سال برای درمان به ایران می‌آیند. سه دلیل مهم برای این موضوع وجود دارد؛ نخست پزشکان بسیار حاذق ایران، دوم بیمارستان‌ها و تجهیزات پزشکی مناسب در سراسر کشور و سوم، ارزان بودن خدمات درمانی. میانگین هزینه بیمارستانی، درمان و جراحی در ایران یک‌سوم تا یک‌پنجم منطقه و حدود یک‌دهم اروپا است و همین مسئله موجب گرایش جدی به گردشگری سلامت شده است.

او همچنین اظهار امیدواری کرد: هدف‌گذاری ما در برنامه تا سال 1407، جذب دو میلیون گردشگر با درآمد 6 میلیارد یورو است و معتقدم این هدف بزرگ اما قابل تحقق است.

 

گردشگری؛ مسیر دیپلماسی فرهنگی ایران

وزیر میراث فرهنگی گردشگری را علاوه بر یک ظرفیت اقتصادی، ابزار مهم دیپلماسی فرهنگی دانست و گفت: اگر قرار است تصویر زیبای ایران را به جهانیان نشان دهیم، مسیر آن گردشگری است. با سخنرانی، تبلیغات، پوستر و حتی فیلم نمی‌توان به‌تنهایی تصویر واقعی ایران را منتقل کرد. باید گردشگر به ایران بیاید، فضای داخل کشور را ببیند، خودش با دوربین عکس و فیلم بگیرد و برای خانواده و اطرافیانش از این تجربه توضیح دهد.

صالحی‌امیری در ادامه افزود: ما باید این تصویر را در دنیا منعکس کنیم؛ نه با سخنرانی، بلکه با ایجاد فضای ذهنی امن برای گردشگران، به‌گونه‌ای که بدانند ایران هم زیباست، هم امن است و هم همه جهانیان را با کرامت و مهمان‌نوازی می‌پذیرد. قدم‌های بزرگی در این مسیر برداشته‌ایم و امیدواریم با عبور از جنگ تحمیلی، وارد فضای جدیدی از گردشگری در منطقه شویم.

 

ایران؛ سرزمین ناشناخته‌ای با یک میلیون اثر تاریخی

وزیر میراث فرهنگی در ادامه سخنان خود بر ضرورت توجه به نسل جوان و معرفی تمدن ایران تأکید کرد و گفت: مخاطب این سخن نسل‌های قبل نیستند، بلکه نسل جوان و نسل‌های خلاق و نوظهور هستند. اگر واقعیت تمدنی، فرهنگی و میراثی ایران برای نسل جوان تبیین شود، فرزندان ما به ایران عشق می‌ورزند و به آن دلبسته خواهند بود. ما توان معرفی ایران را نداریم. ما در یک معدن طلایی قرار گرفته‌ایم، اما در آن را بسته‌ایم و دیگران را از آن محروم کرده‌ایم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی کشور اظهار کرد: ایران حدود یک میلیون اثر تاریخی دارد و یکی از 10 قدرت نخست تمدنی جهان است. ایران 27 اثر میراث ناملموس را در جهان ثبت کرده و در این حوزه اکنون رتبه چهارم جهان را دارد. در حوزه آثار ملموس و طبیعی، محدودیت ثبت در یونسکو وجود دارد و سالانه امکان ثبت یک اثر بیشتر وجود ندارد، اما تاکنون 58 اثر را به‌صورت موقت در فهرست یونسکو ثبت کرده‌ایم و هیچ کشوری در دنیا چنین ظرفیتی ندارد.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: فرزندان ما باید در مدرسه این موارد را بخوانند و بدانند در چه سرزمینی زندگی می‌کنند. دانشگاه‌ها باید واحدهایی درباره تمدن ایرانی داشته باشند و در فضای مجازی نیز باید محتوای بیشتری درباره تمدن ایران تولید شود. چرا جوان ما صبح که گوشی خود را باز می‌کند، با یک اثر تمدنی مواجه نشود؟ چرا فرزند ما در مدرسه، دانشگاه، مترو و خیابان، آثار تمدنی ایران را نبیند؟ این ضعف ماست که نتوانسته‌ایم ظرفیت‌های خود را معرفی کنیم.

او گفت: من نام ایران را «سرزمین ناشناخته» گذاشته‌ام؛ ایران سرزمین رمزها و رازهاست. هر جای این جغرافیا که به بهانه انتقال گاز، آب، فاضلاب یا هر زیرساخت دیگری حفاری می‌کنید، از دل آن آثار تاریخی بیرون می‌آید.

وی ایران را یک موزه باز و میراث و تمدن را بزرگ‌ترین قدرت نرم کشور دانست و گفت: ما تاکنون به این سرمایه بزرگ توجه کافی نکرده‌ایم.

 

صیانت از میراث؛ امانتی برای نسل‌های آینده

صالحی‌امیری درباره برنامه‌های دولت در حوزه میراث فرهنگی گفت: از میان حدود 43 هزار اثری که تاکنون ثبت کرده‌ایم و در کنار حدود یک میلیون اثر تاریخی کشور، همچنین آثار جهانی و میراث ناملموس، سه هدف اصلی را دنبال می‌کنیم که نخستین آنها صیانت از این میراث است. در دولت پزشکیان اراده ملی برای تمرکز بر میراث فرهنگی شکل گرفته است؛ چراکه این تمدن، بزرگ‌ترین سرمایه ماندگار ایران است که میلیون‌ها سال قبل از ما وجود داشته و میلیون‌ها سال پس از ما نیز با ایرانیان همراه خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: ما در میراث، یک شعار داریم؛ «ما حق مداخله در میراث ایران را نداریم.» ما فقط امانتدار هستیم و باید از این میراث صیانت، مرمت و حفاظت و آن را به نسل بعد منتقل کنیم.

صنایع دستی؛ اقتصاد خانواده و دیپلماسی فرهنگی

صالحی‌امیری صنایع دستی را یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم اما مغفول کشور دانست و گفت: صنایع دستی ظرفیت بسیار بزرگی در جامعه ایران است، اما به دلیل سایه سنگین نفت، فولاد، پتروشیمی و مس بر اقتصاد کشور، فرصت کافی برای توسعه آن فراهم نشده است. در جهان درباره گردش مالی صنایع دستی آمارهای مختلفی وجود دارد، اما یکی از آمارهای جدی، گردش مالی حدود هزار و 800 میلیارد دلار است.

وی هدف‌گذاری ایران در عرصه صنایع دستی در برنامه تا سال 1407 را 500 میلیون یورو عنوان کرد و گفت: این هدف شامل سالانه حدود 100 میلیون یورو، ایجاد 100 هزار شغل و رشد 8 درصدی در برنامه هفتم و برنامه پنج‌ساله ماست. صنایع دستی فقط یک کالای تولیدی نیست. کسی که خاتم‌کاری، میناکاری یا سایر هنرهای سنتی را انجام می‌دهد، هنرمند است.

او با اشاره به ماهیت خانوادگی صنایع دستی گفت: مادر خانواده همراه فرزندان و پدر خانواده همراه فرزندان می‌توانند در گوشه‌ای از خانه تولید داشته باشند. این فعالیت به شبکه بزرگ و تجهیزات پیچیده نیاز ندارد و با حداقل امکانات می‌توان تولید کرد.

صالحی‌امیری هویت‌محور بودن صنایع دستی را یکی از ویژگی‌های مهم آن دانست و افزود: فرش هویت ایران است، خاتم هویت فرهنگی ماست، میناکاری هویت ماست و بافت‌های داری، نمدها، قالیچه‌ها و سایر محصولات صنایع دستی در سراسر کشور، بخشی از هویت ایرانی را نمایندگی می‌کنند. صنایع دستی علاوه بر ارزش فرهنگی، ارزش اقتصادی نیز دارد؛ تولید سرمایه می‌کند، اشتغال خانواده را تأمین می‌کند و اشتغال به معنای امنیت خانواده است.

وی با اشاره به تمرکز صنایع دستی در روستاها و شهرهای کوچک اظهار کرد: اکنون حدود 670 هزار هنرمند در قالب 34 هزار کارگاه کوچک در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

صالحی‌امیری صنایع دستی را نوعی دیپلماسی فرهنگی دانست و گفت: ما فقط یک شیء صادر نمی‌کنیم، بلکه در دل صنایع دستی، فرهنگ و هویت خود را صادر می‌کنیم. اگر قرار است روستاها بمانند، مهاجرت معکوس شکل بگیرد و روستاها تخلیه نشوند، باید از روستاییانی که کارگاه صنایع دستی دارند حمایت کنیم.

وی شعار این حوزه را «هر روستا یک بوم‌گردی، یک کارگاه صنایع دستی» عنوان کرد و گفت: گردشگری غذا نیز در ایران هنوز فعال نشده است. جشنواره غذا باید در همه شهرها شکل بگیرد و ما می‌توانیم یکی از قطب‌های گردشگری غذا در دنیا باشیم.

 

بازارچه‌های صنایع دستی برای حذف واسطه‌ها

وزیر میراث فرهنگی درباره بازار داخلی صنایع دستی نیز گفت: ایده ما ایجاد بازارچه است و هدف‌گذاری کرده‌ایم که هر شهر یک بازارچه داشته باشد. امروز تولیدکننده محصول خود را به دلال با نصف قیمت می‌فروشد و دلال با دو برابر قیمت آن را در بازار عرضه می‌کند. برای اینکه دستمزد واقعی به تولیدکننده بازگردد، ایجاد بازارچه ضروری است.

بنا به اعلام صالحی‌امیری، اکنون در اکثر شهرهای کشور، بازارچه‌های صنایع دستی در حال ایجاد هستند. در بخش بازاریابی خارجی نیز، تمرکز ما بر 10 کشور هدف است؛ کشورهایی که ایرانیان در آنها حضور دارند و گرایش به صنایع دستی ایران وجود دارد. هدف این است که کالا در این کشورها دپو شود و از طریق شبکه‌های بین‌المللی مانند آمازون و سایر شبکه‌ها بازاریابی بین‌المللی عرضه شود. اگر بازاریابی داخلی و صادرات خارجی صنایع دستی به‌درستی تقویت شود، این حوزه می‌تواند یکی از عوامل اصلی اشتغال، امنیت خانواده و اقتصاد خانواده‌ها باشد.

 

امنیت؛ حلقه سوم گردشگری

صالحی‌امیری در ادامه این گفت‌وگو، به سومین مفهوم اساسی گردشگری، یعنی امنیت، اشاره کرد و گفت: گردشگری تابعی از امنیت است. این مسئله مختص ایران نیست و در همه دنیا، زمانی که کشوری دچار بحران می‌شود، ناامنی تولید می‌شود و گردشگر به آن کشور سفر نمی‌کند. روسیه نیز در جریان جنگ با اوکراین با چنین چالشی مواجه شد و این طبیعت جنگ است که ناامنی تولید می‌کند.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به آثار جنگ بر صنعت گردشگری ایران گفت: ما حدود 23 هزار مرکز اقامتی داریم و حدود یک میلیون و 600 هزار نفر در این صنعت اشتغال دارند. حدود 800 موزه و هزاران کارگاه صنایع دستی نیز وجود دارد که رونق آنها به حضور گردشگر وابسته است. میانگین سطح اشغال هتل‌های ما در نوروز به حدود 9 درصد رسید که بسیار نگران‌کننده و خسارت‌بار است؛ چراکه وقتی سطح اشغال هتل به زیر 50 درصد می‌رسد، فعالیت اقتصادی آن دیگر به‌صرفه نیست.

او افزود: چهار استان جنوبی کشور که از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های گردشگری برخوردارند، در نوروز تقریباً تعطیل بودند. همچنین 149 اثر در جریان جنگ تخریب شد و خسارت‌های قابل توجهی به زیرساخت‌ها و بناهای تاریخی وارد شد. رئیس‌جمهور شخصاً در این زمینه مداخله کردند و در جلسه‌ای که در دفتر وزیر برگزار شد، درخواست جامعه گردشگری را مطرح کردیم؛ از جمله استمهال مالیات، بیمه، چک‌ها و اقساط بانکی. خوشبختانه این درخواست مورد موافقت قرار گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک ابلاغ شود.

 

پزشکیان؛ پرچمدار رفاه ملی و ضرورت وفاق

وزیر میراث فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به عملکرد رئیس‌جمهور گفت: صادقانه عرض می‌کنم که آقای دکتر پزشکیان به شعارهای خود باور دارند. ایشان این مسیر را مبتنی بر جمع‌آوری رأی انتخاب نکردند. من به‌عنوان کسی که از نزدیک در صحنه و در همه روزها و ساعات حضور داشته‌ام، شهادت می‌دهم که ایشان بر اساس مبانی فکری و قرآنی و نهج‌البلاغه این مسیر را انتخاب کردند.

او گفت: اینکه چه میزان از این مبانی تحقق پیدا کرده، بحث دیگری است، اما من معتقدم ما در مسیر رفاه قرار گرفتیم و جنگ نیز به تقویت انسجام و رفاه ملی کمک کرد.

وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی اظهار کرد: همواره صداهای انسجام‌شکن در کشور بلند بوده و امروز نیز با آن مواجه هستیم. کسانی که به رئیس‌جمهور یک ملت در خیابان توهین می‌کنند، کسانی که در تلویزیون ادبیات توهین‌آمیز نسبت به مقامات کشور به کار می‌برند و کسانی که هیچ باوری به این معنا ندارند، باید بدانند بدون انسجام نمی‌توان کشور را اداره کرد.

صالحی‌امیری افزود: کسانی که در زمین دشمن‌بازی و با شعارهای رادیکال، افراطی و بعضاً ساختارشکنانه فعالیت می‌کنند، نباید موجب انحراف تحلیلی شوند. جامعه ایران صرفا همان چند نفری نیست که شعار می‌دهند؛ جامعه ایران بسیار بزرگ است و در جوهر خود رادیکال نیست، هرچند رادیکالیزم در ایران پس از انقلاب، از فرقان تا امروز، هویت و سابقه داشته و همچنان اعلام موجودیت می‌کند.

او با اشاره به برخی مواضع و شعارهای مطرح‌شده در فضای سیاسی کشور گفت: اینکه کسی در یک تریبون رسمی و در زمانی که کشور درگیر جنگ است، رسماً درباره حمله به ترامپ و ترور او در ترکیه سخن بگوید، چه معنایی دارد؟ این اقدامات جز اینکه بخواهد نظام سیاسی را تحت فشار دشمن قرار دهد، چه نتیجه‌ای دارد؟

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: برخی افراد نیز شعارهایی درباره حمله پهپادی به ترامپ و دیگران مطرح می‌کنند؛ شعارهایی که تحقق آنها ناممکن است، اما هزینه‌هایی را به نظام تحمیل می‌کند و امروز خسارت آنها را می‌بینیم. «ده‌ها بار گفته‌ام که تا امروز پزشکیان پرچم‌دار رفاه ملی است و بقیه هم باید به این باور برسند. اگر بناست در این سرزمین فرزندان شما با امنیت و آرامش زندگی کنند، باید با وفاق زندگی کنیم.»

انتهای پیام/


۳ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را تحقیر خواهند کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص)، وحدت و اختلاف را از مفاهیم پرتکرار در قرآن کریم دانست و گفت: حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با استفاده از واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر بر وحدت، انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی در ابتدای خطبه‌های نماز جمعه، مؤمنان را به رعایت ادب در محضر خداوند سبحان، پایبندی به عمل صالح و دوری از گناه توصیه کرد و اظهار داشت: از خدای متعال عاجزانه درخواست می‌کنم این کوچک‌ترین و شما بزرگواران را در راه بندگی خود هدایت و ثابت‌قدم بدارد.

هفته وحدت؛ فرصتی برای توجه به پیام قرآن درباره انسجام

امام جمعه موقت تهران با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و میلاد پیامبر عظیم‌القدر اسلام(ص) اظهار کرد: دوگانه وحدت و اختلاف از واژه‌های پرتکرار قرآن کریم است و حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر به وحدت و انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی افزود: تاریخ بشر گواه این حقیقت است که مدنیت و زندگی اجتماعی، مقتضای طبیعت انسان است و لازمه حیات اجتماعی، بروز اختلاف است. هر میزان که جوامع بشری توسعه کمی پیدا می‌کنند، زمینه بروز اختلافات نیز فراهم می‌شود.

عقل به تنهایی برای رفع اختلاف کافی نیست

امام جمعه موقت تهران به ناتوانی عقل به تنهایی در هموار کردن مسیر وحدت، انسجام و رفع اختلاف اشاره کرد و گفت: با رشد و توسعه جامعه بشری، عقل به تنهایی نمی‌تواند راه را برای وحدت و انسجام و رفع اختلاف هموار کند؛ انسان‌ها نیازمند انبیا و پیامبرانی هستند که دارای کتب آسمانی باشند.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: این مسیر از زمان حضرت نوح(ع) آغاز شده است. پیامبرانی مبعوث شدند که آراسته به بالاترین فضائل و در قله حیات عقلانی، اخلاقی و رفتاری بودند و در دست باکفایت آنان کتاب، دانش و علم قرار داشت.

وی با بیان اینکه خداوند کتاب را در اختیار این مردان برگزیده قرار داد تا در اختلافات میان مردم داوری کنند، افزود: «لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه»؛ انبیا آمدند تا به کمک انسان بشتابند و زمینه کنترل اختلاف و نزاع در جوامع بشری را فراهم کنند.

اختلاف پس از شناخت حق، مورد نکوهش قرآن است

امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: متأسفانه انسان‌ها بعد از آنکه حق را شناخته‌اند و راه باطل را تشخیص داده‌اند، برخلاف رهنمود عقل و شرع در مسیر اختلاف گام برداشته‌اند و این عمل، مورد نکوهش قطعی قرآن کریم است.

وی افزود: گاهی انسان اختلاف دارد، چون حق را نمی‌شناسد. این اختلاف، اختلاف مذمومی نیست؛ انسان‌ها بحث و گفت‌وگو و استدلال می‌کنند تا حق شناخته شود، اما بعد از آنکه انسان حق را شناخت، باید دست از اختلاف بردارد.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: بنابراین، فلسفه نخست بعثت انبیا، تربیت انسان و رشد عقلانی، علمی و وحیانی او برای رفع اختلاف است.

رفع اختلاف، مقدمه شکوفایی علمی و تحقق عدالت است

وی با بیان اینکه کاهش اختلاف و نزاع، فضای امن و سالمی برای رشد جوامع فراهم می‌کند، اظهار داشت: اگر اختلاف و نزاع کاهش یافت، در یک فضای امن و سالم راه برای شکوفایی علمی، توسعه جامعه بشری و آراستگی به عدالت ـ «لیقوم الناس بالقسط» ـ هموار می‌شود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: اگر بگوییم انبیا مبعوث شده‌اند تا با تربیت انسان، زمینه گسترش اختلاف، نزاع، درگیری، تقابل و جنگ در جوامع بشری را از بین ببرند، سخن حقی است، اما این هدف نهایی نیست.

ابوترابی‌فرد افزود: رفع اختلاف، مقدمه‌ای برای رشد علم و معرفت، تعالی و کمال، قیام به عدالت و رسیدن به قله‌های رفیع معرفت حق و به نظر خداوند متعال است.

سه وظیفه انسان برای حرکت در مسیر سعادت

وی در ادامه با اشاره به دو حوزه‌ای که خداوند متعال برای رشد و تعالی انسان و جامعه بشری، انسان را به آنها فراخوانده است، گفت: فراخوان نخست، دعوت به سلوک عالمانه و عقلانی است و مخاطب آن، آحاد افراد بشر هستند.

امام جمعه موقت تهران با استناد به آیه «وَلا تَقْفُ ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْم» اظهار کرد: بر اساس حکم قطعی عقل و شرع، هر یک از ما باید تلاش کنیم قدم‌های خود را بر اساس علم و معرفت برداریم.

وی ادامه داد: همه افراد جامعه و هر یک از اعضای خانواده، اعم از همسر، زن، شوهر و فرزند، باید تلاش کنند تا قدم‌های آنان بر اساس عقل، علم و معرفت باشد.

ابوترابی‌فرد، دومین دعوت را «اسلام خویش و پیوند علم با عمل» عنوان کرد و گفت: انسان عالم باید عالمانه قدم بردارد و انسان مؤمن باید آراسته به عمل صالح باشد. اینکه انسان علم داشته باشد اما در مسیر علم و ایمان قدم برندارد، کافی نیست.

علم، عمل و صبر؛ سه شرط حرکت در مسیر سعادت

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وظیفه دوم انسان، سلوک عالمانه، عقلانی و وحیانی است، اظهار داشت: این مسیر یعنی پیوند ایمان و عمل. مخاطب این دعوت نیز آحاد افراد بشر هستند و هر یک از ما باید نخست در مسیر تحصیل علم قدم برداریم و سپس تلاش کنیم عالمانه قدم برداریم و عالمانه سخن بگوییم تا راه برای سعادت ما هموار شود.

وی سومین مؤلفه را «صبر» دانست و گفت: باید در این راه صابر بود. نمی‌شود انسان یک روز بر اساس معرفت و علم سخن بگوید و روز دیگر برخلاف آن عمل کند؛ یک روز در مسیر عبادت باشد و روز دیگر در مقام معصیت قرار گیرد. چنین رفتاری مسیر سعادت را هموار نمی‌کند.

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: انسان باید ثبات قدم داشته باشد و انسان صابر و اهل استقامت به نتیجه می‌رسد.

وی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود گفت: علم، پیوند علم و عمل و سوم، صبر، سه مؤلفه‌ای هستند که این حوزه ناظر به حیات فردی همه ما و آحاد جامعه است.

صبر و تواصی به حق، لازمه تحول اجتماعی

ابوترابی‌فرد در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت صبر و استقامت در مسیر حق گفت: «یا أیها الذین آمنوا اصبروا و صابروا»؛ همه با هم باید صبر کنند. اگر شما به عنوان یک فرد به دنبال تحصیل علم هستید، بسیار خوب است، اما مسئولیت دوم شما آن است که بستر رشد علمی خانواده و جامعه را نیز فراهم کنید.

وی با اشاره به مفهوم «تواصی به حق» اظهار داشت: باید حق را معرفی کرد. اگر می‌خواهیم جامعه انسانی متحول شود، به حرکت جمعی نیاز داریم. قرآن کریم در آیات مختلف، همه افراد جامعه را مخاطب قرار داده است؛ همه باید عالم شوند، پس از علم به عمل صالح آراسته شوند و به ریسمان حق متمسک شوند.

امام جمعه موقت تهران افزود: «تواصوا بالحق» یعنی افراد یکدیگر را به حق توصیه کنند و به یکدیگر کمک کنند تا در کنار حق بایستند؛ نخست حق را بشناسند و سپس با دست در دست یکدیگر از حق دفاع کنند و در کنار هم صابر باشند.

وی تأکید کرد: تحولات اجتماعی مرهون سلوک عقلانی و علمی جامعه، سلوک مبتنی بر ایمان و معرفت جامعه و صبر جامعه در این مسیر است. اگر صبر جمعی، تواصی به حق و تواصی به صبر شکل نگیرد، جامعه متحول نخواهد شد.

«واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ تأکید قرآن بر وحدت جمعی

ابوترابی‌فرد در ادامه با اشاره به آیه شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» گفت: این آیه بسیار شفاف ما را در این مسیر هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: اهل دقت و معرفت می‌فرمایند تمرکز این کریمه مبارکه تنها بر چنگ زدن به ریسمان توحید، ریسمان رسالت و امامت نیست و همچنین تنها بر تمسک فردی من و شما به قرآن کریم تأکید ندارد؛ بلکه تمرکز بر تمسک و چنگ زدن جمعی است.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر واژه «جمیعاً» در این آیه اظهار داشت: قرآن می‌فرماید «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ یعنی افراد بشر و اهل ایمان، همه با هم باید به قرآن چنگ بزنند، همه با هم باید در محضر پیامبر حاضر شوند تا جامعه تحول پیدا کند و همه با هم باید در کنار امیرالمؤمنین علی(ع) حضور پیدا کنند تا کربلا شکل نگیرد. در اینجا جامعه مخاطب است.

دعوت قرآن به ورود جمعی در صلح و همبستگی

.ابوترابی‌فرد افزود: قرآن نمی‌فرماید من و شما به عنوان افراد جامعه باید وارد مسیر علم شویم؛ این وظیفه همه ماست، اما در این آیه می‌فرماید تلاش کنید جامعه اسلامی در «سلم» وارد شود؛ یعنی در صلح، دوستی، همبستگی، وحدت و اتحاد.

وی با اشاره به دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی درباره این آیه گفت: مفسر عالیقدر قرآن کریم، استاد فرهیخته آیت‌الله جوادی آملی می‌فرمایند منظور از «سلم» در این آیه شریفه، صلح، سازش، اتحاد و برادری در درون جامعه و حوزه اسلامی است؛ مسلمانان «ادخلوا فی السلم کافة».

«اگر قرآن در ما حکومت می‌کرد، استکبار بر دنیای اسلام سلطه نداشت»

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وحدت امت اسلامی، عامل اقتدار جهان اسلام است، اظهار داشت: اگر این قرآن در ما حکومت می‌کرد، امروز استکبار جهانی بر دنیای اسلام سلطه نداشت.

وی افزود: اگر دست‌های جامعه اسلامی در هم تنیده بود، آیا امروز کسی می‌توانست فلسطین را مورد تهاجم و قتل‌عام قرار دهد؟ اگر امت اسلامی در کنار هم بودند، آیا ثروت امت اسلام به غارت می‌رفت؟

ابوترابی‌فرد با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در ترویج وحدت اسلامی گفت: روح بلند امام و روح بلند قائد شهید امت، با اعظم محشور باد؛ عمر مبارک آنان در راه وحدت امت اسلام سپری شد.

وی تصریح کرد: اگر بگوییم بلندترین شعار انقلاب اسلامی، وحدت امت اسلام حول کلمه حق است، قطعاً سخن حقی است.

تأکید بر تحکیم پیوندهای اجتماعی و وحدت امت اسلامی

امام جمعه موقت تهران گفت: رسالت همه ما این است که نخست در متن جامعه خود پیوندهایمان را مستحکم کنیم و هر قدر می‌توانیم دست یکدیگر را بفشاریم.

وی با اشاره به عوامل ایجاد تفرقه افزود: امام بزرگوار می‌فرمودند آنچه مایه تفرقه است، «منیت‌ها» و «خودخواهی‌ها»ست.

ابوترابی‌فرد مرحله دوم را تلاش برای وحدت امت اسلامی دانست و اظهار داشت: باید برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم. اقتدار امروز محور مقاومت، قدرتی برآمده از ایمان و وحدت است.

وی افزود: این ایمان، دست‌های امت اسلامی را در ایران، عراق، لبنان، فلسطین، یمن، پاکستان، ترکیه و همه جهان اسلام به یکدیگر گره زده است. اگر حاکمان در کنار این دل‌ها و قلب‌های پیوندخورده بایستند، قدرتی خلق خواهد شد که اسلام را بر اریکه عزت می‌نشاند.

وحدت؛ پرتکرارترین واژه در پیام‌های رهبر انقلاب

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: پیام‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی را مرور کنید؛ بدون کمترین تردید، یکی از پرتکرارترین واژه‌ها، وحدت، برادری و انسجام جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: پیوند آحاد جامعه با یکدیگر، پیوند مردم با مسئولان، پیوند جامعه با نیروهای مسلح و همه این پیوندها در صراط مستقیم و مسیری که رهبری معظم تبیین می‌کنند، موجب می‌شود جامعه با عزت و قدرت گام بردارد.

ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه، با قرائت خطبه و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) و امام عصر(عج)، با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: شهادت امام و پیشوای امت اسلامی، حضرت امام حسن عسکری(ع)، را به یکایک شما بزرگواران، ملت عزیز، شیعیان، دلباختگان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: امیدوارم خدای متعال موانع ظهور را برطرف کند و در آینده نزدیک دیدگان ما به جمال نورانی امام عصر، حجت‌بن‌الحسن العسکری(عج)، نورانی شود.

امام جمعه موقت تهران سپس با اشاره به گرامیداشت چهلمین روز بدرقه پیکر شهید امت گفت: در این روزها ملت بزرگ ایران، ملت‌های مسلمان منطقه و آزادگان جهان، چهلمین روز بدرقه پیکر مجروح و مطهر قائد شهید امت را گرامی داشتند و در سوگ شهدای عالیقدر امت اسلام، سوگوار و عزادارند.

ملت ایران با وجود رنج و آسیب، در کنار نیروهای مسلح ایستاد

ابوترابی‌فرد با تجلیل از مقاومت ملت ایران در برابر جنگ اظهار داشت: ملت عزیز و بزرگوار روزهای تلخ و شیرینی را سپری کرد. مردان، زنان، جوانان و نوجوانان با قلبی مجروح و دیدگانی اشکبار، اما با روحی لبریز از امید، اراده‌ای پولادین و برآمده از ایمان و جان و روحی سرشار از عشق به اسلام و ایران، با قامتی بلند و گام‌هایی استوار در کنار رزمندگان دلیر و اقتدارآفرین ارتش و سپاه ایستادند.

وی افزود: مردم ایران نقش خود را در آفرینش امنیت مردم‌پایه، به گونه‌ای اعجاب‌برانگیز به نمایش گذاشتند.

توان نیروهای مسلح، توازن قوا را به نفع ایران تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیروهای مسلح در جنگ گفت: آتش موشک‌ها و پهپادهای ارتش و سپاه و آفند و پدافند اقتدارآفرین نیروهای مسلح توانست برتری تحسین‌برانگیز آتش جنگ‌افزارهای فوق‌مدرن دو قدرت اتمی جهان را خاموش کند و قدرت برآمده از دانش و ایمان فرزندان سلحشور امام شهید را به رخ جهانیان بکشد.

وی ادامه داد: این توانمندی، توازن قوا را به نفع ملت مقاوم ایران و محور مقاومت تغییر داده و تثبیت کرد.

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان مسئولان حوزه دفاعی کشور گفت: سرپرست محترم وزارت سپاه، برادر ارجمندم سردار نظام، که نقشی مهم در این قدرت و خانواده وزارت دفاع در خلق این قدرت دارند، در حوصله وقت بیانات دقیقی را مطرح کردند و از گوشه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل نیروهای مسلح کشور پرده برداشتند.

وفاق ملی، عامل عبور از تنگناهای پس از جنگ

وی با تقدیر از عملکرد قوای سه‌گانه و دولت اظهار داشت: تلاش بی‌وقفه دولتمردان برای گشودن گره‌ها و چالش‌های حاصل از تهاجم ارتش ایالات متحده و متحدان آن و همراهی بی‌نظیر ایرانیان در برون‌رفت از محدودیت‌ها، فصل نوینی از همدلی و وفاق ملی را به نمایش گذاشت.

امام جمعه موقت تهران افزود: این انسجام، اراده هیئت حاکمه آمریکا را در هم شکست و رژیم صهیونیستی را به فروپاشی سیاسی خود نزدیک کرد.

وی تأکید کرد: به یاری خداوند سبحان، با وحدت و انسجام ملی و پیوند مستحکم ملت و دولت، از این دوران و تنگناهای اقتصادی با عزت و قدرت عبور خواهیم کرد.

تحریم‌ها و تهاجم نظامی به سکوی افزایش اقتدار ایران تبدیل شد

ابوترابی‌فرد با اشاره به فشارهای اقتصادی و نظامی علیه ایران گفت: تحریم‌ها و تهاجم نظامی آمریکا که می‌خواست ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کرده و زیرساخت‌های آن را نابود کند، به سکوی پرش و افزایش اقتدار ایران تبدیل شد.

وی اقتدار ایران را برآمده از دانش، فناوری، ایمان و وحدت ملی دانست و افزود: ایرانیان بار دیگر رئیس‌جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

نظام سلامت؛ یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و روز پزشک، به بیان برخی دستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: وقتی از جامعه پزشکی و تیم سلامت کشور سخن می‌گوییم، نباید فقط از پزشک و بیمارستان سخن گفت؛ امروز باید از یک «نظام سلامت بالغ» سخن بگوییم.

وی افزود: این نظام در روز عادی به سمت عدالت و کاهش هزینه مردم برای دستیابی به سلامت حرکت می‌کند و «پزشک خانواده» و «نظام ارجاع» یکی از اقدامات ضروری برای ارتقای نظام سلامت کشور است.

ابوترابی‌فرد از مردم و دست‌اندرکاران نظام سلامت خواست برای اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده همکاری کنند.

نظام سلامت ایران در شرایط جنگ نیز متوقف نشد

وی با اشاره به عملکرد نظام سلامت در شرایط بحرانی اظهار داشت: این نظام در بحران، ۶۶ هزار مجروح جنگی را درمان می‌کند و با جابه‌جایی حدود ۸ میلیون نفر در کشور به دلیل جنگ، زنجیره تأمین دارو و تجهیزات را حفظ می‌کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: حتی در جنگ اجازه نمی‌دهد واکسیناسیون، مراقبت از مادران باردار و درمان بیماران مزمن متوقف شود.

وی این توانمندی را حاصل دانش، زیرساخت و مهم‌تر از همه، حضور انسان‌هایی دانست که با آراستگی به ایمان و دانش در سخت‌ترین لحظات می‌ایستند و خدمت می‌کنند.

آمادگی نظام سلامت برای شرایط جنگی

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزیر محترم بهداشت و درمان که در ارتقای نظام سلامت کشور نقش مهمی داشته است، می‌فرمودند برای جنگ اول و دوم آماده بودیم و هر آنچه برای تأمین سلامت و درمان لازم بود و در داخل نداشتیم، بیش از اندازه نیاز وارد کردیم.

وی افزود: در پاسخ به نیاز مجروحان، جامعه پزشکی کشور با همه توان حضور پیدا کرد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: شخصاً از چند بیمارستان بازدید کردم و ریاست و مدیران بیمارستان‌ها گزارش می‌دادند که در جنگ، همه اعضای این بیمارستان در محل خدمت خود ماندند تا خدمت بهتری ارائه کنند.

وی با اشاره به فداکاری یکی از پرستاران گفت: در گزارشی آمده بود پرستاری در میناب که فرزندش در مدرسه بود و آن مدرسه بمباران شده بود و او نگران حال فرزندش بود، محل مأموریت خود را ترک نکرد، در درمانگاه ماند و به خدمات خود ادامه داد.

ابوترابی‌فرد این اقدام را مایه افتخار و سربلندی کشور دانست و گفت: امروز نظام درمان کشور از نظر زیرساخت‌ها و از نظر نیروی انسانی عالم، توانا و کارآمد، در جایگاه بسیار ممتاز و برجسته‌ای قرار دارد.

ایران در تولید علم پزشکی در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را دارد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به دستاوردهای علمی حوزه سلامت اظهار داشت: در تولید علم و دانش، نظام سلامت کشور در میان ۵۷ کشور اسلامی رتبه نخست را دارد و در میان ۱۵ تا ۱۷ کشور اول دنیا قرار گرفته است.

وی افزود: این جایگاه در پژوهش و تحقیق نیز ظرفیت‌هایی را فراهم کرده است که امروز حدود ۳۹۰ هزار پزشک، دندانپزشک، داروساز و فعال در سایر رشته‌ها در حوزه‌های آموزشی و درمانی حضور دارند.

ابوترابی‌فرد با تأکید بر خودکفایی کشور در حوزه پزشکی گفت: ایران در حوزه آموزش و درمان به خودکفایی رسیده و مطلقاً نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور ندارد؛ حتی برای یک مورد نیز چنین نیازی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: ظرفیت علمی و درمانی کشور به گونه‌ای است که حتی برای طی دوره‌های علمی و تخصصی، در هیچ رشته‌ای نیاز به اعزام به خارج از کشور نداریم.

امام جمعه موقت تهران این دستاوردها را محصول انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دوستانی که روزهای قبل از انقلاب را به خاطر دارند، می‌دانند که ما حتی پزشک عمومی به اندازه نیاز نداشتیم.

وی افزود: به جز تهران، در همه استان‌ها و شهرهای ایران برای پاسخ به نیازهای اولیه، پزشکان عمومی را از کشورهای شرق آسیا در اختیار داشتیم و آنان مسئولیت پاسخ به نیاز سلامت کشور را برعهده داشتند؛ آن هم به ازای هر ۱۸ هزار نفر یک پزشک.

ابوترابی‌فرد در پایان بخش ارائه‌شده از خطبه، بر تغییر بنیادین ظرفیت‌های علمی، درمانی و نیروی انسانی کشور پس از انقلاب اسلامی تأکید کرد.




 آیا منطقه در آستانه جنگی تمام‌عیار قرار گرفته است؟
۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

آیا منطقه در آستانه جنگی تمام‌عیار قرار گرفته است؟

سیدعلی طباطبایی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با اکوایران اظهار کرد: احتمال وقوع جنگ پرشدت متأسفانه ۵۰ درصد است و سناریوی اول که مربوط به تفاهم و توافق است، تنها ۲۰ درصد شانس دارد.

 تجلیل از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تجلیل از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک

رئیس جمهور در آستانه روز پزشک، با اهدای لوح‌های جداگانه به ۱۲ تن از نام‌آوران پزشکی ایران، از خدمات، فداکاری‌ها و دستاوردهای علمی و پژوهشی آنان در مسیر اعتلای دانش پزشکی و ارتقای سلامت جامعه قدردانی کرد.

 صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال مان بهتر شود؟ | حال خوبِ جامعه از کیفیتِ حکمرانی، وضعیت معیشتی، امنیت، آزادی، آرامش پایدار و چشم‌اندازی می‌آید  | 10 نیاز اصلی برای کاستن رنج جامعه
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال مان بهتر شود؟ | حال خوبِ جامعه از کیفیتِ حکمرانی، وضعیت معیشتی، امنیت، آزادی، آرامش پایدار و چشم‌اندازی می‌آید | 10 نیاز اصلی برای کاستن رنج جامعه

اقتصادنیوز: نمی‌شود به آدم‌هایی که نگرانِ ارزش پول، امنیت و آینده هستند، توصیه کرد دخیل ببندید، یوگا کنید، کمتر اخبار ببینید و نگاهتان به نیمۀ پر لیوان باشد. حال خوبِ جامعه از کیفیتِ حکمرانی، وضعیت معیشتی، امنیت، آزادی، آرامش پایدار و چشم‌اندازی می‌آید که شهروندان از فردای خود دارند. در این شرایط چطور می‌توان از رنجِ جامعه کاست؟ چه اتفاقی باید بیفتد تا مردم دوباره دلیلی برای آرامش داشته باشند؟

 فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید
۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید

سنتکام اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به همراه گروه ضربت خود وارد خاورمیانه شده و در دریای عرب مستقر گردیده است.

 مصدّق فکر می‌کرد آمریکا فقط قلقلکش می‌دهد؛ اما کودتا شد! - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

مصدّق فکر می‌کرد آمریکا فقط قلقلکش می‌دهد؛ اما کودتا شد! - تسنیم

یک جامعه‌شناس سیاسی به روایت عجیبی از ضعف در تحلیل و اشراف دکتر مصدق در کودتای 18 مرداد 1332 پرداخت.

 دشمن در محاسبه توان دفاعی ایران اشتباه کرد/ تداوم بی‌وقفه تولید تسلیحات پرتوان
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دشمن در محاسبه توان دفاعی ایران اشتباه کرد/ تداوم بی‌وقفه تولید تسلیحات پرتوان

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اشتباه محاسباتی دشمن در جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونیستی، گفت: دشمن توان دفاعی و نظامی ایران را به‌درستی محاسبه نکرد و اکنون تولید سلاح‌های پرتوان ایران اسلامی بی‌وقفه ادامه دارد.