قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۳/۱۱

جدال بر سر واژه «مردم»

هرگونه بررسی از فضای امروز ایران، ناگزیر با یک تناقض زبانی آغاز می‌شود. واژه‌ها در فضاهای مختلف‌ بازتاب‌دهنده معنای یکسانی نیستند. در قلمرو علوم اجتماعی، مفاهیم ابزارهایی روشن برای نشان‌دادن واقعیت‌های تکه‌تکه، متکثر و عینی جامعه هستند، اما در زبان رسمی، واژه‌ها اغلب کارکرد خود را از دست می‌دهند و از وضعیتی توصیفی به وضعیتی تکلیفی کوچ می‌کنند. در این میان، هیچ واژه‌ای به اندازه مفهوم «مردم» دچار این جابه‌جایی کارکرد و مصادره زبانی نشده است.
 جدال بر سر  واژه «مردم»



۴۷ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

نگرانی از جنگ و حملات سایبری؛ اروپایی‌ها ۱.۶ تریلیون یورو پول نقد در خانه نگه می‌دارند

صفحه اقتصاد -

افزایش نگرانی‌ها درباره وقوع بحران‌های امنیتی و اختلال احتمالی در زیرساخت‌های مالی، باعث شده است بخشی از مردم اروپا ترجیح دهند مقدار بیشتری از دارایی نقدی خود را خارج از نظام بانکی و در خانه نگهداری کنند.

بر اساس گزارش گاردین، حجم پول نقدی که مردم کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خانه نگهداری می‌کنند به حدود یک تریلیون و ۶۰۰ میلیارد یورو رسیده است. این رقم در مقایسه با یک دهه پیش حدود ۶۰۰ میلیارد یورو افزایش نشان می‌دهد و بیانگر رشد قابل‌توجه تقاضا برای نگهداری اسکناس در میان خانوارهای اروپایی است.

یکی از عوامل مهم در این روند، افزایش نگرانی درباره اختلال در سیستم‌های پرداخت و خدمات بانکی در شرایط بحرانی عنوان شده است. گسترش حملات سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی و نگرانی از پیامدهای احتمالی درگیری‌های نظامی، این پرسش را برای برخی شهروندان ایجاد کرده که در صورت از کار افتادن موقت شبکه‌های بانکی یا سامانه‌های پرداخت، چگونه می‌توانند نیازهای روزمره خود را تأمین کنند.

در چنین شرایطی، پول نقد برای برخی خانوارها نقش یک ذخیره اضطراری پیدا می‌کند؛ زیرا برخلاف پرداخت‌های الکترونیکی، برای استفاده از اسکناس وابستگی مستقیمی به اینترنت، شبکه بانکی یا سامانه‌های پرداخت وجود ندارد.

البته افزایش میزان پول نقد نگهداری‌شده در خانه لزوماً به معنای بی‌اعتمادی گسترده مردم اروپا به بانک‌ها نیست. بخشی از این افزایش می‌تواند ناشی از رشد کلی حجم پول و ارزش اقتصاد، تغییر رفتار مصرف‌کنندگان و تمایل خانوارها به داشتن ذخیره مالی برای شرایط اضطراری باشد.

با این حال، رشد ۶۰۰ میلیارد یورویی در مقایسه با یک دهه گذشته نشان می‌دهد که اسکناس همچنان جایگاه مهمی در رفتار مالی مردم اروپا دارد؛ حتی در شرایطی که پرداخت‌های دیجیتال و بانکداری آنلاین به‌سرعت در حال گسترش هستند. مطالعه بیشتر: آخرین قیمت طلا، سکه، دلار و ارزها امروز ۳۰ مرداد + جدول منبع: گاردین اخبار مرتبط circle ناتو در بلغارستان به حالت آماده‌باش درآمد؟ هشدار درباره حمله احتمالی ایران circle از فشار جدید بر صنعت و کشاورزی اروپا تا کمیاب شدن گازوئیل circle قیمت نفت چند دلاری شد؟ / کاهش یا افزایش؟ circle چند هزار تن کالا از مرز رازی خوی به خارج کشور صادر شد؟ پیشنهاد سردبیر circle تغییر محاسبات دشمنان در برابر توان دفاعی ملت ایران circle تحلیل بازار ارز امروز ۳۰ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۳۱ مرداد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه ۳۱ مرداد / گرانی بیشتر طلا در راه است؟ circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟


۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

پایان رأی‌گیری مردمی بخش شهرستانی «انتخاب جوان سال ۱۴۰۴» با ثبت بیش از ۴۰۰هزار رأی

 

اعظم کریمی، مدیرکل طرح‌های ملی و فراگیر جوانان وزارت ورزش و جوانان، با اشاره به استقبال گسترده مردم از این رویداد افزود: میزان مشارکت ثبت‌شده در مرحله شهرستانی، نشان‌دهنده توجه و همراهی جامعه با ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و دستاورد‌های جوانان در سراسر کشور است.

کریمی بیان کرد: با پایان فرآیند رأی‌گیری مردمی در بخش شهرستانی، اسامی راه‌یافتگان به بخش استانی «انتخاب جوان سال ۱۴۰۴» به‌زودی اعلام خواهد شد.

مدیرکل طرح‌های ملی و فراگیر جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: مرحله استانی این رویداد نیز با تداوم مشارکت مردمی دنبال خواهد شد و تاریخ برگزاری آن به‌زودی اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزیدگان مراحل مختلف این رویداد در نهایت در مسیر انتخاب جوانان برتر کشور معرفی خواهند شد.

انتهای پیام/


۱ ساعت قبل / سایت جماران

امام جمعه قم: صهیونیست آرزوی نابودی اسلام و مسلمانان را به گور خواهد برد/ برای رفع نگرانی‌هایی مانند امر به معروف و و نهی از منکر، کاهش جمعیت، مشکلات فرهنگی باید با اتحاد با هم تلاش کنیم

به گزارش جماران، آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ قم که در مصلی قدس برگزار شد، عنوان کرد: رهبر شهید انقلاب فراتر از یک مقام سیاسی و دینی بودند که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به عنوان مرجع دینی و رهبری معنوی برای همه آزادی خواهان شناخته شدند.

امام جمعه قم ادامه داد: رهبر شهید انقلاب اسوه‌ای ممتاز از حکمرانی ایرانی اسلامی در دنیای معاصر بودند، رهبری فرزانه که توانستند با تدبیر بین هویت اصیل اسلامی و دلبستگی‌های ملی پیوندی عمیق و ناگسستنی برقرار کنند و مفهوم اسلام گرایی و عزت ملی به نحو احسن در هم آمیزد.

وی با اشاره به بدرقه و تشییع میلیونی امام شهید، افزود: خیابان‌های ایران و عراق شاهد صحنه‌ای بود که فقط در چارچوب ایمان و ولایت مداری قابل تفسیر است. تشییع میلیونی قائد شهید امت بیش از اینکه نماد آیین سوگواری باشد، تجلی گاه یک حقیقت بنیادین و پیوند ناگسستنی امت با امامت است. این حضور نمادی آشکار از پایبندی راسخ مردم به اصل ولایت فقیه است، مردمی که با وجود تفاوت‌های زبانی و قومی در صف واحد ایستادند تا به جهانیان نشان دهند وحدت دنیای اسلام یک شعار نیست بلکه حقیقتی است در میدان عمل خود را به رخ می‌کشد.

تولیت آستان مقدس حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بیان کرد: حضور در تشییع رهبر شهید انقلاب ادای دین نبود بلکه مبارزه حتمی با استکبار جهانی بود. دشمنان سال‌ها برای گسستن این پیوند هزینه کردند اما میثاق پر شکوه شما مردم با خورشید انقلاب یک «نه» بزرگ به استکبار جهانی بود. این حضور یک واجب دینی و ضرورت اجتماعی بود تا به مستکبران ثابت کنیم میراث‌داران نهضت امام خمینی (ره) از راهی که با خون پاک رهبران و شهیدان آبیاری شده است باز نخواهند گشت.

وی با اشاره به ولادت پیامبر (ص) و هفته وحدت گفت: حفظ وحدت و انسجام بین مسلمانان در همه عصرها مورد تاکید قرآن کریم، روایات و سیره ائمه (ع) بوده است. حفظ وحدت در سیره ائمه (ع) به عنوان یک راهبرد بوده است نه تاکتیک. در عصر ما که دشمنان اسلام به ویژه صهیونیست‌های خونخوار که به دنبال حذف همه مسلمانان هستند باید حول محور حبل الله و در عصر غیبت، حول ولایت فقیه حفظ کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: صهیونیست آرزوی نابودی اسلام و مسلمانان را به گور خواهد برد و مردم روزی شاهد نابودی رژیم جعلی اسرائیل خواهند بود.

خطیب جمعه قم در ادامه با گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: یاد شهیدان باهنر و رجایی را گرامی می‌داریم و امیدواریم در حل مشکلات این مردم مبعوث شده، با بصیرت، حامی نظام و انقلاب و حاضر در میادین به ویژه مشکلات معیشتی و کنترل گرانی‌ها تلاش و توفیق بیشتری داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در قم با اشاره به روز صنعت دفاعی بیان کرد: صنعت دفاعی در جمهوری اسلامی به خاطر اهمیت و عظمتی که دارد دشمنان زیادی هم دارد و شهدای زیادی را تقدیم اسلام کرده است. شهید فخری زاده از جمله این شهدا است.

وی ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری (ع) گفت: دوران زندگی امام حسن عسکری (ع) به سه دوره تقسیم می‌شود: ۱۳ سال در مدینه بودند، ۱۰ سال در سامرا در کنار امام هادی (ع) بودند و دوره سوم ۶ سال دوران امامت ایشان است. از جمله اقدامات ایشان در این دوره آمادگی جامعه برای دوران غیبت امام زمان (عج) بوده است.

امام جمعه قم با اشاره به آغاز امامت امام زمان (عج) بیان کرد: امام زمان (عج) همواره در تلاش و جهاد برای اصلاح امت هستند به همین خاطر انتظار فرج نیز باید از جنس عملی پویا و پرانگیزه باشد.

وی تصریح کرد: انتظار حقیقی بدون استعانت از ولی عصر (عج) امکان پذیر نیست. استعانتی که در یک معنای جامع دارای چهار رکن توسل، تاسی، تواصی و تجهیز است. این چهار رکن استعانت و انتظار فرج را از قوه به فعلیت، از انتزاع به عینیت و از انفعال به فعلیت تبدیل می‌کند و منتظران را به یارانی کارآمد برای حکومت مهدوی تبدیل می‌کند.

آیت الله سعیدی در خطبه اول با بیان اینکه رعایت تقوای الهی آثار و برکاتی متعددی ذکر شده است، عنوان کرد: خداوند در آیه ۲۹ سوره انفال به سه اثر تقوای الهی اشاره می‌کند و می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقَانًا وَیُکَفِّرْ عَنْکُمْ سَیِّئَاتِکُمْ وَیَغْفِرْ لَکُمْ ۗ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ؛ ای اهل ایمان! اگر [در همه امورتان] از خدا پروا کنید، برای شما [بینایی و بصیرتی ویژه] برای تشخیص حق از باطل قرار می‌دهد، و گناهانتان را محو می‌کند و شما را می‌آمرزد؛ و خدا دارای فضل بزرگ است.»

خطیب جمعه قم با اشاره به روز جهانی مسجد بیان کرد: مسجد تنها نهادی است که از همان ابتدا توسط که خود شارع ایجاد شده و به مردم توصیه شده است که از آن حفظ و حراست کنند. مسجد نهاد مقدسی است که همه آنچه حکومت اسلامی به آن نیاز دارد در آن تدبیر می‌شود به طوری که در زمان حیات پیامبر (ص) دارالحکومه اسلامی بوده است.

وی با اشاره به اینکه شارع برای مدیریت و مداخله مردم در مسجد دو حکم صادر کرده است، تصریح کرد: حکم اول سلبی است که خداوند در آیه ۱۷ سوره توبه فرموده است: «مَا کَانَ لِلْمُشْرِکِینَ أَنْ یَعْمُرُوا مَسَاجِدَ اللَّهِ شَاهِدِینَ عَلَیٰ أَنْفُسِهِمْ بِالْکُفْرِ ۚ أُولَٰئِکَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ وَفِی النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ؛ و مشرکان در حالی که بر ضد خود به کفر [و انکار حقایق] گواهی می‌دهند، صلاحیت آباد کردن مساجد خدا را ندارند؛ اینانند که اعمالشان تباه و بی اثر است و در آتش جاودانه‌اند.»

امام جمعه قم اضافه کرد: یعنی خداوند پاک و منزه است و خانه او نیز باید پاک و منزه باشد و دست‌های آلودگان سیاسی، عقیدتی و... از دخالت در امر مسجد باید قطع شود. تخریب مسجد ضرار که توسط مشرکین و منافقین پایه گذاری شده بود به همین خاطر بود.

وی با اشاره به اینکه دومین حکم ایجابی است، افزود: خداوند در آیه ۱۸ سوره توبه پنج صفت و شرط ایمان واقعی، معاد باوری، نماز گزار بودن، پرداخت ذکات و ترس از خدا را برای کسانی که در مسجد مدیریت می‌کنند بیان نموده است. «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَیٰ أُولَٰئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ؛ آباد کردن مساجد خدا فقط در صلاحیت کسانی است که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و نماز را بر پا داشته و زکات پرداخته و جز از خدا نترسیده‌اند؛ پس امید است که اینان از راه یافتگان باشند.»

نماینده ولی فقیه در قم بیان کرد: دشمنان اسلام تلاش می‌کنند یا مسجدی ساخته نشود یا اگر ساخته می‌شود آباد و موثر در امور اجتماعی و نیازهای روز جامعه نباشد. در این مسیر دو گروه بیشترین تلاش را برای تخریب مساجد داشتند؛ گروه اول صهیونیست‌ها هستند که با همین کینه مسجد الاقصی که قبله اول مسلمین بود را آتش زدند و تا امروز هم به جنایات و شرارت‌های خود ادامه دادند و مسلمان مظلوم فلسطین، یمن، لبنان و... در مقابل این اسلام ستیزان قیام کردند.

وی ادامه داد: گروه دوم که هماهنگ با یهودیان اسلام ستیز در امر مسجد اخلال ایجاد می‌کنند منافقین هستند. مسجد ضرار را هم منافقین با همراهی مشرکین بنا کردند تا مرکزی برای تخریب مسجد تراز اسلامی باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید مراقب دخالت‌های آشکار و پنهان این دو گروه در تعمیر و مدیریت مسجد باشیم، یادآور شد: همه وظیفه داریم تا مساجد را به محلی برای کارایی در همه امور مردم تبدیل کنیم. مسجد آیینه اسلام و تمدن اسلامی است و نقش مهمی در تمدن سازی دارد. مسجد محلی برای فراخوانی، وحدت، هم افزایی، تلاش برای رفع مشکلات مردم و نظام اسلامی است.

تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به نقش مسجد در تربیت فرزندان گفت: رزمندگان از مساجد به جبهه‌ها اعزام می‌شدند، با برگزاری انتخابات در مساجد، سرنوشت نظام در مساجد رقم می‌خورد.

وی با بیان اینکه مردم با آبادی و حضور در مساجد نقشه‌های شوم دشمنان را خنثی می‌کنند، ادامه داد: باید با تلاش همگانی همه کارکردهای فراموش شده مسجد را مطابق با نیازهای زمان به حالت اول برگردانیم و این حرکت باید از مسجد هر محله آغاز شود. بهترین شیوه مدیریت مسجد الگوی هیئت امنا و شورای فرهنگی محله است. هیئت امنا بر سخت افزار متمرکز می‌شود و شورای فرهنگی با محوریت امام مسجد بر نرم افزار مسجد مانند جذب جوانان، برنامه ریزی فرهنگی و رفع مشکلات فرهنگی محل اهتمام ورزند.

وی بیان کرد: امام جماعت فقط برای اقامه نماز جماعت نیست بلکه باید امام همه اهل محل محسوب شود. امام جماعت باید توان ایفای نقش راهبردی اسلامی را در محله داشته باشد و نهادهای مربوطه باید امام جماعت را در این عرصه آموزش دهند. موفقیت نهایی این الگو به انتخاب افراد صالح با روحیه تعامل مستمر با امام و شورای فرهنگی و هیئت امنا و تبعیت کامل از رهنمودهای رهبری نظام وابسته است.

خطیب جمعه قم اظهار کرد: اگر نگران زیست عفیفانه در محله و شهر هستیم باید بدانیم مساجد یکی از ارکان مهم برای حفظ حیا و عفاف هستند. برای رفع نگرانی‌هایی مانند امر به معروف و و نهی از منکر، کاهش جمعیت، مشکلات فرهنگی و... باید با اتحاد با هم تلاش کنیم و همانگونه که در میدان جمع شدیم و نقشه‌های دشمن را نقش برآب کردیم منتظر هیچ نهادی نباشیم و با نیروهای جوان و پای کار مسجد محله را در تراز اسلامی فعال کنیم.

 




 پیام جدید فرمانده کل سپاه سرلشکر احمد وحیدی صادر شد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیام جدید فرمانده کل سپاه سرلشکر احمد وحیدی صادر شد

دشمنان‌ هیچ‌گاه‌ از کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌ بزرگ‌ دست‌ برنمی‌دارند فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی، ۳۱ مرداد «روز صنعت دفاعی کشور» را به سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

 چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟

شواهد زیادی حاکی از آن است که نشستن طولانی‌مدت ممکن است به اندازه سیگار کشیدن برای سلامتی خطرناک باشد. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان می‌دهد که پنج دقیقه پیاده‌روی سبک به ازای هر ۳۰ دقیقه نشستن، می‌تواند به جبران این آسیب کمک کند.

 وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپوهای سر و بدن
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپوهای سر و بدن

معاون اداره کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با اشاره به استفاده از برخی مواد نگه‌دارنده در شامپوها، بر ضرورت توجه مصرف کنندگان به ترکیبات درج‌ شده روی محصول تأکید کرد.

 تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز

آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی، ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر باز بودن تنگه هرمز برای کشتیرانی را رد کرد و وضعیت فعلی این آبراه را برای تردد ایمن ندانست.

 کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس

مارگارت کوالی در مراسم افتتاحیه فیلم «ستاره‌های سگ» در لندن، با پوششی تمام‌چنل روی فرش قرمز حاضر شد و کفش‌های جنجالی و وایرال این برند را به پا داشت؛ کفش‌هایی که به دلیل طراحی خاصشان، ظاهری شبیه راه رفتن با پای برهنه ایجاد می‌کنند.

 دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

دیپلمات اهل گویان در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل پیشتاز شد

در دومین رأی‌گیری غیررسمی شورای امنیت درباره جانشینی آنتونیو گوترش، نامزد اهل گویان بیشترین حمایت را به دست آورد و رقابت میان هشت نامزد دبیرکلی سازمان ملل وارد مرحله تازه‌ای شد.