قیمت طلا امروز




 سایت نود اقتصادی / ۱۴۰۵/۰۴/۰۵

افزایش ارز و دستمزد باعث افزایش هزینه تولید فرش دستباف شد

مسعود سپهرزاد، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف: افزایش شدید نرخ ارز (به‌دلیل وارداتی بودن بیشتر مواد اولیه) و رشد حقوق و دستمزد، هزینهٔ تولید فرش دستباف را به شدت افزایش داده و این گرانی، فروش را با مشکل مواجه کرده است؛ در نتیجه تولیدکنندگان مجبور به توقف تولید شده‌اند. توقف تولید به معنای تعدیل بافندگان (و نه کارگران کارخانه‌ای) است؛ یعنی برای بافندگان دار جدیدی بسته نمی‌شود و این بحران، همزمان با تحریم‌های قبلی و جنگ اخیر، آسیب جدی به معیشت خانواده‌های بافنده وارد کرده است.
 افزایش ارز و دستمزد باعث افزایش هزینه تولید فرش دستباف شد



۲۵ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

تورم مواد اولیه محصولات ورزشی افسارگسیخته شد

اقتصاد۲۴-بازار تجهیزات ورزشی در ماه‌های اخیر زیر فشار هم‌زمان اختلال در مسیرهای واردات، نوسانات ارزی و افزایش هزینه‌های تأمین کالا قرار گرفته است؛ شرایطی که فعالان این حوزه معتقدند دامنه تبعات آن از دشوارتر شدن واردات فراتر رفته و می‌تواند موجودی بازار، سطح قیمت‌ها و حتی ادامه فعالیت برخی واردکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد. در این میان، بی‌ثباتی در تأمین ارز نیز مساله تازه‌ای نیست و به گفته فعالان بازار، پیش از شکل‌گیری شرایط جنگی هم یکی از چالش‌های جدی کسب‌وکارهای این حوزه بوده است.

تداوم این وضعیت در حالی رخ می‌دهد که واردات برخی تجهیزات ورزشی به دلیل تخصصی بودن و نبود نمونه داخلی، نقش مهمی در تأمین نیاز بازار دارد. از این رو، اختلال در فرآیند واردات می‌تواند به کاهش عرضه برخی کالاها، رشد قیمت‌ها و تشدید رکود در بازار منجر شود؛ این بازار هم‌زمان با افزایش هزینه‌های تولید و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان با فشار مضاعفی مواجه است.

در همین زمینه ابوالقاسم توسلی نوروزی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی، با اشاره به وضعیت تولید داخل در بازار لوازم ورزشی به تجارت‌نیوز گفت: برخی کالاها مانند توپ تنیس و راکت تنیس اساسا تولید داخلی ندارند و نیاز بازار در این بخش از طریق محصولات خارجی تأمین می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه شرایط در تمام گروه‌های کالایی یکسان نیست، بیان کرد: محصولاتی مانند طناب بازی و دمبل هم نمونه داخلی دارند و هم خارجی و هر کدام مشتری خاص خود را دارند. در نهایت، توان خرید مصرف‌کننده در انتخاب میان این کالاها نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. پوشاک داخلی بخش مهمی از بازار ورزشی را در اختیار دارد

او با بیان اینکه وضعیت پوشاک ورزشی در مقایسه با برخی دیگر از کالاها مناسب‌تر است، عنوان کرد: در این بخش واردات وجود ندارد و باید از تولیدکنندگان داخلی تشکر کرد. پوشاک ورزشی از نظر کیفیت، دوخت و مدل شرایط خوبی دارد و قیمت آن نیز با وجود تورم، نسبت به کیفیت محصول مناسب است.

توسلی نوروزی افزود: البته پوشاک نسبت به سال گذشته افزایش قیمت قابل توجهی داشته است، اما در مجموع تولید داخلی در این حوزه توانسته نیاز بازار را به شکل مناسبی پاسخ دهد. تقاضای برند، معادلات بازار کفش را تغییر داده است

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی با اشاره به وضعیت کفش ورزشی توضیح داد: بازار کفش شرایط متفاوتی دارد و بخشی از مشتریان همچنان به دنبال برند هستند. کیفیت، سبکی، مواد به‌کاررفته در تولید و سایر ویژگی‌های محصول نیز در انتخاب مصرف‌کننده اثرگذار است.

او ادامه داد: همین تفاوت در سلیقه و نوع تقاضا باعث شده بازار کفش شرایطی متفاوت از پوشاک داشته باشد و بخشی از مشتریان همچنان محصولات برند را ترجیح دهند. تولیدکنندگان ایرانی در بازار تجهیزات بدنسازی حضور پررنگی دارند

توسلی نوروزی با بیان اینکه لوازم بدنسازی داخلی از کیفیت خوبی برخوردارند، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از تجهیزات بدنسازی در داخل کشور تولید می‌شود و محصولات ایرانی توانسته‌اند جایگاه مناسبی در بازار پیدا کنند.

وی افزود: در محصولاتی مانند طناب‌های ورزشی و بخشی از لوازم شنا نیز تولید داخلی وجود دارد، هرچند کالاهایی مانند عینک شنا، گوش‌گیر و برخی تجهیزات تخصصی همچنان بیشتر از طریق واردات تأمین می‌شوند. برخی کالاهای ورزشی همچنان تولید داخلی ندارند

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی با اشاره به ترکیب کالاهای موجود در بازار تشریح کرد: در مجموع، تولید داخل سهم زیادی از بازار لوازم ورزشی را در اختیار دارد. پوشاک، لوازم بدنسازی، طناب‌های ورزشی و بخشی از تجهیزات شنا از جمله کالاهایی هستند که تولیدکنندگان داخلی در آنها حضور قابل توجهی دارند، اما در برخی محصولات تخصصی همچنان وابستگی به کالاهای خارجی وجود دارد. افزایش هزینه مواد اولیه، قیمت‌ها را از کنترل خارج کرد

توسلی نوروزی با تاکید بر نقش تورم مواد اولیه در افزایش قیمت لوازم ورزشی بیان کرد: مهم‌ترین عامل افزایش قیمت، هزینه روز مواد اولیه است. امروز پارچه‌ای که خریداری می‌شود با پارچه‌ای که هفته گذشته خریداری شده، قیمت متفاوتی دارد. تورم افسارگسیخته شده و دیگر شرایط به شکلی نیست که بتوان قیمت‌ها را به‌راحتی کنترل کرد.

او در پایان خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه باعث شده قیمت تمام‌شده کالاها بدون کنترل و به‌صورت مداوم افزایش پیدا کند. این مساله در اختیار اتحادیه یا تولیدکننده نیست و وقتی هزینه مواد اولیه تغییر می‌کند، قیمت نهایی کالا نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. منبع: تجارت نیوز


۵۵ دقیقه قبل / سایت عصرایران

صنعت در گرداب افزایش هزینه‌ها

عصر ایران؛ حسن توسلی *- در طول سالیان متوالی، رهبر شهید با درک عمیق از اهمیت صنعت و نقش تعیین‌کننده آن در اقتصاد کشور، همواره بر ضرورت حمایت از تولید، تقویت بنیه صنعتی و ایجاد بستر مناسب برای رشد اقتصادی تأکید داشتند. نام‌گذاری سال‌های مختلف با محوریت تولید، اقتصاد و حمایت از بخش مولد کشور، بیانگر این نگاه راهبردی بود که توسعه اقتصادی بدون برخورداری از صنعتی قدرتمند، رقابت‌پذیر و پایدار امکان‌پذیر نخواهد بود.

امروز بر هیچ‌کس پوشیده نیست که صنعت، موتور محرک اقتصاد کشور است. اقتصاد قوی، حاصل تولید قوی است و تولید نیز بدون امنیت سرمایه‌گذاری، ثبات قوانین، زیرساخت مناسب و حمایت مؤثر، امکان رشد و رقابت نخواهد داشت. تجربه کشورهای توسعه‌یافته نیز نشان می‌دهد که هیچ کشوری بدون حمایت هوشمندانه از بخش تولید، به جایگاه اقتصادی برتر دست نیافته است.

صنعت کشور طی سال‌های گذشته با مشکلات متعددی همچون تورم مزمن، تحریم‌های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، دشواری تأمین مواد اولیه، محدودیت‌های مالی، ضعف زیرساخت‌ها و بی‌ثباتی مقررات مواجه بوده است. با وجود این موانع، تولیدکنندگان با تحمل فشارهای فراوان، اجازه نداده‌اند چراغ تولید خاموش شود؛ اما امروز شرایط به مرحله‌ای رسیده است که علاوه بر مشکلات گذشته، موج جدیدی از هزینه‌های سنگین و تصمیمات غیرکارشناسی، توان ادامه فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی را با مخاطره جدی روبه‌رو کرده است. • بحران انرژی؛ هزینه‌هایی که بر دوش تولید گذاشته شده است

یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز صنعت، بحران انرژی است. برق و گاز، مهم‌ترین زیرساخت‌های تولید هستند و هرگونه افزایش هزینه یا محدودیت در تأمین آن‌ها، مستقیماً بر قیمت تمام‌شده کالا و قدرت رقابت صنایع اثر می‌گذارد.

در سال‌های اخیر، شرکت‌های خدمات‌رسان با عناوین مختلف هزینه‌های جدیدی را بر صنایع تحمیل کرده‌اند. از جمله دریافت هزینه ترانزیت برق، در حالی که سال‌هاست واحدهای صنعتی مبالغ قابل توجهی را تحت عنوان «دیماند» پرداخت کرده‌اند؛ هزینه‌ای که فلسفه آن، توسعه، نگهداری و تقویت شبکه انتقال برق بوده است.

این پرسش جدی مطرح است که اگر این منابع طی سالیان گذشته دریافت شده است، چرا امروز کشور همچنان با کمبود برق، خاموشی صنایع و محدودیت‌های گسترده مواجه است؟ چرا توسعه شبکه متناسب با رشد مصرف انجام نشده و چرا میزان تلفات انرژی در شبکه انتقال و توزیع همچنان فاصله قابل توجهی با استانداردهای جهانی دارد؟ بدیهی است ناکارآمدی در توسعه و نگهداری زیرساخت‌ها نباید با تحمیل هزینه‌های جدید به بخش تولید جبران شود.

افزون بر آن، افزایش هزینه خرید توان برق نیز به یکی از دغدغه‌های جدی صنعت تبدیل شده است. قیمت خرید هر کیلووات توان که در سال گذشته حدود دو میلیون تومان بوده، در سال ۱۴۰۵ با افزایشی در حدود ۱۱۰۰ درصد، به حدود ۲۲ میلیون تومان رسیده است. چنین افزایش کم‌سابقه‌ای، بدون ارائه توجیه کارشناسی روشن و بدون توجه به آثار آن بر قیمت تمام‌شده کالا، رقابت‌پذیری تولید و توان مالی بنگاه‌ها، شوکی سنگین به صنعت وارد کرده است. • افزایش غیرمتعارف هزینه خدمات تخصصی

در کنار افزایش هزینه‌های انرژی، رشد هزینه برخی خدمات تخصصی نیز به نگرانی جدی فعالان اقتصادی تبدیل شده است. به‌عنوان نمونه، در حوزه حسابرسی، طی دو سال اخیر افزایش‌های قابل توجهی در مبنای قراردادها اعمال شده است. در سال ۱۴۰۵ نیز مبنای قراردادهای حسابرسی نسبت به قرارداد سال قبل، ۷۵ درصد افزایش یافته است؛ آن هم بدون آن‌که کاهش فروش، کاهش حجم فعالیت، کاهش تعداد اسناد یا کوچک شدن عملیات بسیاری از واحدهای تولیدی در تعیین این هزینه‌ها لحاظ شود.

در منطق اقتصادی، هزینه خدمات باید متناسب با میزان خدمات ارائه‌شده تعیین شود، اما در شرایط فعلی، صرفاً مبلغ قرارداد سال قبل مبنای افزایش قرار گرفته است. نگران‌کننده‌تر این‌که در برخی موارد، سامانه مربوطه امکان ثبت قرارداد با مبلغ کمتر را نیز نمی‌دهد و عملاً اختیار توافق متناسب با شرایط واقعی از طرفین سلب شده است.

چنین رویه‌ای نه با اصول تجارت سازگار است و نه با منطق تعیین حق‌الزحمه خدمات حرفه‌ای. انتظار می‌رود مراجع نظارتی و نهادهای مسئول با بررسی این موضوع، از تحمیل هزینه‌های غیرمتناسب بر واحدهای تولیدی جلوگیری کنند. • اقتصاد دستوری و افزایش مستمر هزینه تولید

از سوی دیگر، همچنان بر اجرای سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری تأکید می‌شود؛ در حالی که هیچ اقدام مؤثری برای کاهش هزینه‌های تولید صورت نمی‌گیرد. نمی‌توان از یک سو هزینه انرژی، حمل‌ونقل، بیمه، مالیات، حسابرسی، دستمزد و سایر هزینه‌های تولید را به‌طور مستمر افزایش داد و از سوی دیگر، تولیدکننده را ملزم به عرضه محصول با قیمت‌های دستوری کرد.

چنین سیاستی نه تنها به کنترل بازار منجر نمی‌شود، بلکه انگیزه سرمایه‌گذاری، توسعه و افزایش ظرفیت تولید را از بین می‌برد و در نهایت، تولیدکننده را از گردونه فعالیت اقتصادی خارج می‌کند. • چالش‌های نظام مالیاتی

یکی دیگر از مشکلات جدی امروز صنعت، نحوه عملکرد سامانه‌های مالیاتی است. در برخی موارد، برگ‌های تشخیص مالیاتی صرفاً بر مبنای گردش حساب‌های بانکی صادر می‌شود و تمامی گردش‌های مالی به‌عنوان فروش تلقی می‌گردد؛ در حالی که بخش قابل توجهی از این تراکنش‌ها مربوط به انتقال بین حساب‌ها، دریافت و پرداخت‌های غیرعملیاتی یا سایر گردش‌های غیرمرتبط با فروش است. پس از مراجعه مؤدی نیز اعلام می‌شود که اعتراض ثبت شود تا در مراحل بعدی، حسابرسی انجام و موارد اصلاح گردد.

این پرسش اساسی مطرح است که اگر در نهایت قرار است ممیزی کارشناسی انجام شود، چرا از ابتدا برگ تشخیص بر مبنای اطلاعات دقیق صادر نمی‌شود؟ آیا این فرآیند چیزی جز اتلاف منابع، افزایش مراجعات، تحمیل هزینه به فعال اقتصادی و ایجاد بار مضاعف برای سازمان امور مالیاتی است؟ • صنعت در آستانه فرسایش

مجموعه این عوامل بیان گر یک واقعیت است:

امروز صنعت کشور با یک بحران تدریجی اما عمیق مواجه است. بحرانی که شاید آثار آن به سرعت نمایان نشود، اما در بلندمدت منجر به کاهش سرمایه‌گذاری، تعطیلی واحدهای تولیدی، کاهش اشتغال، افت صادرات و تضعیف اقتصاد ملی خواهد شد.

واحدهای تولیدی تا جایی که توان داشته باشند، مقاومت می‌کنند؛ اما استمرار این روند، توان مالی و عملیاتی بسیاری از آن‌ها را از بین خواهد برد. اگر امروز برای کاهش هزینه‌های تولید و اصلاح رویه‌های موجود تصمیم‌گیری نشود، فردا هزینه احیای ظرفیت‌های از دست رفته، به مراتب سنگین‌تر خواهد بود. • استفاده از ظرفیت‌های قانونی؛ راهکاری برای عبور از بحران

در کنار اصلاح سیاست‌های اقتصادی، یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش فشار بر بخش تولید، استفاده مؤثر از ظرفیت‌های قانونی موجود است. خوشبختانه قانون‌گذار در سال‌های گذشته با تصویب قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین قانون تسهیل و رفع موانع تولید، ابزارهای مناسبی برای حمایت از واحدهای تولیدی پیش‌بینی کرده است.

یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های این قوانین، ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید در سطح ملی و استانی است. این ستادها با اختیارات قانونی خود می‌توانند بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی را در تعامل با دستگاه‌های اجرایی برطرف کنند و از توقف تولید، افزایش هزینه‌ها و بروز بحران در بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری نمایند.

با این حال، واقعیت آن است که در بسیاری از موارد، از ظرفیت‌های قانونی این ستادها به اندازه کافی استفاده نمی‌شود و یا تصمیمات آن‌ها آن‌گونه که قانون‌گذار پیش‌بینی کرده، مبنای عمل دستگاه‌های اجرایی قرار نمی‌گیرد.

از سوی دیگر، کمیته‌های تخصصی این ستادها که در اغلب استان‌ها با محوریت خانه‌های صنعت، معدن و تجارت و با حضور نمایندگان بخش خصوصی تشکیل می‌شوند، به دلیل ارتباط مستقیم با واحدهای تولیدی، شناخت دقیق و واقع‌بینانه‌ای از مشکلات صنعت دارند. بهره‌گیری از نظرات کارشناسی این کمیته‌ها می‌تواند کیفیت تصمیم‌گیری را به شکل قابل توجهی افزایش دهد و از اتخاذ تصمیماتی که آثار منفی بر تولید دارد، جلوگیری کند.

انتظار می‌رود مدیران دستگاه‌های اجرایی در سطح ملی و استانی با تعامل بیشتر با بخش خصوصی و اعتماد به ظرفیت‌های کارشناسی تشکل‌های صنعتی، از اختیارات قانونی ستادهای تسهیل به شکل مؤثرتری استفاده کنند. بدون تردید، مشارکت واقعی بخش خصوصی در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، موجب اتخاذ تصمیمات منطقی‌تر، اجرای بهتر قوانین و کاهش مشکلات بخش تولید خواهد شد.

امروز صنعت کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند تصمیمات شجاعانه، کارشناسی و مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی است. حمایت از صنعت تنها با شعار محقق نمی‌شود؛ بلکه مستلزم اصلاح رویه‌ها، کاهش هزینه‌های تحمیل‌شده به تولید، اجرای صحیح قوانین موجود و اعتماد به توان کارشناسی بخش خصوصی است.

اگر امروز از تولید حمایت نکنیم، فردا باید هزینه‌های بسیار سنگین‌تری برای جبران رکود، بیکاری، کاهش سرمایه‌گذاری و تضعیف اقتصاد ملی بپردازیم. حمایت از صنعت، حمایت از آینده اقتصاد ایران است.

* رییس کمیسیون صنعت خانه صنعت و معدن و تجارت کشور پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر 3 فرمانده شهید سپاه در یک قاب (عکس) نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال مان بهتر شود؟ بیشتر بخوانید: چالش بازنشستگی زودهنگام در صنعت ایران وزیر صنعت معدن و تجارت: ناترازی انرژی بزرگ‌ترین تهدید صنایع کشور است تابستان سخت یا مطلوب؟‌/ روایت متناقض دو مقام دولتی از وضعیت تأمین برق کشور تماشاخانه چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / ببینید گرگان چه چیزی را از دست داد؟ فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران




 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۹ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...

 قیمت دلار، یورو و پوند امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد 1405/ کاهش قیمت دلار
۱۹ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت دلار، یورو و پوند امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد 1405/ کاهش قیمت دلار

اقتصادنیوز: قیمت دلار امروز با کاهش نسبت به روز گذشته به، 189,610 (یکصد و هشتاد و نه هزار و ششصد و ده) تومان رسید.

 واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ
۱۶ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ

یارانه مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه سال جاری به مبلغ ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال به حساب ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۹۸ نفر در دهک‌های اول تا سوم و همچنین یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهک‌های چهارم تا نهم واریز و قابل برداشت شد.

 فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی

روابط عمومی پالایشگاه تهران گفت:انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران ناشی از وقوع سانحه برای ۲ دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.

 پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟
۱۴ ساعت قبل / سایت فرکانس

پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟

بازار طلا در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۵ در محدوده‌های حساس قیمتی قرار گرفته و قیمت طلای ۱۸ عیار بار دیگر به مرز ۲۰ میلیون تومان نزدیک شده است. در معاملات ۲۸ مرداد، طلای ۱۸ عیار تا حدود ۱۹ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان پیش رفت و هم‌زمان اونس جهانی حوالی ۴۳۵۰ دلار معامله شد. حالا [ ]

 مشاور وزیر رفاه: آموزش آنلاین می‌تواند فقر یادگیری را تشدید کند
۱۷ ساعت قبل / سایت توسعه برند

مشاور وزیر رفاه: آموزش آنلاین می‌تواند فقر یادگیری را تشدید کند

توسعه برند؛ مشاور وزیر رفاه با اشاره به پیامدهای آموزش آنلاین در شرایط بحران گفت: آموزش آنلاین اگر بدون توجه به زیرساخت‌های ارتباطی، دسترسی به ابزارهای دیجیتال و شرایط خانواده‌ها اجرا شود، می‌تواند به تشدید فقر یادگیری و افزایش نابرابری آموزشی منجر شود.