قیمت طلا امروز




 سایت دیدارنیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۱۵

آژانس اتمی: هیچ اطلاعاتی درمورد وضعیت ذخایر اورانیوم ایران نداریم/ ادعای اسرائیل: چندین مقام ارشد امنیتی حماس ترور شدند/ مقام سابق آمریکا: ایدئولوژی ایران این است که آمریکا را از خاورمیانه بیرون رانده و اسرائیل را حذف کند

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. روز شنبه ۲۲ فروردین، مذاکرات طولانی ایران و آمری...
 آژانس اتمی: هیچ اطلاعاتی درمورد وضعیت ذخایر اورانیوم ایران نداریم/ ادعای اسرائیل: چندین مقام ارشد امنیتی حماس ترور شدند/ مقام سابق آمریکا: ایدئولوژی ایران این است که آمریکا را از خاورمیانه بیرون رانده و اسرائیل را حذف کند



۵ ساعت قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و دوم | گزارش در حال به روز رسانی

گزارش لحظه ای از «نبرد هرمز» در حال به روز رسانی...

الجزیره: چین احتمالاً واردات نفت ایران را با وجود خطر تحریم‌های ترامپ به صفر نمی‌رساند / پکن توانایی واکنش متقابل، از جمله محدود کردن صادرات عناصر خاکی کمیاب را دارد۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۹:۱۷

الجزیره نوشت: دونالد ترامپ تهدید کرده است کشور‌هایی را که همچنان با ایران تجارت می‌کنند، از جمله چین، با پیامد‌های شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد کرد.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس اظهارات اریکا داونز، پژوهشگر ارشد مرکز سیاست انرژی جهانی دانشگاه کلمبیا، چین سال گذشته بزرگ‌ترین خریدار نفت خام ایران بوده است.

داونز به الجزیره گفت: «اگر دولت ترامپ بخواهد تحریم‌های بیشتری علیه شرکت‌های چینی که در انتقال نفت ایران نقش دارند اعمال کند، در نهایت موضوع به این محاسبه بازمی‌گردد که دولت ترامپ منافع تحریم آن شرکت‌های چینی را در برابر هزینه‌های آن چگونه ارزیابی می‌کند.»

او خاطرنشان کرد چین توانایی واکنش متقابل، از جمله محدود کردن صادرات عناصر خاکی کمیاب را دارد.

داونز گفت به نظر می‌رسد واردات نفت ایران توسط چین تا حدی کاهش یافته، اما تأیید دقیق آن دشوار است؛ زیرا ظاهراً بخشی از این محموله‌ها در آمار گمرکی چین به‌عنوان واردات از کشور‌هایی مانند مالزی و اندونزی ثبت می‌شوند.

او گفت چین حتی پس از حملات مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران نیز به واردات نفت خام ایران ادامه داد و تنها پس از آنکه آمریکا در اواسط آوریل محاصره دریایی ایران را اعمال کرد، سرعت واردات کاهش یافت.

به گفته او، محموله‌های نفت ایران همچنان در آب‌های خارج از تنگه هرمز قرار دارند و می‌توانند در نهایت به چین عرضه شوند.

داونز گفت: «در حال حاضر نمی‌بینم که چین واردات نفت ایران را به صفر برساند.»

او دلیل این موضوع را تا حدی این دانست که در زنجیره انتقال نفت ایران به چین، هر بار که تحریم جدیدی اعلام می‌شود، طرف‌های درگیر معمولاً راهی برای دور زدن آن پیدا می‌کنند.

الجزیره: قیمت نفت همچنان بالا ماند / با ادامه اختلال در عرضه نفت خاورمیانه، بازار نفت در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار دارد۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۹:۱۳

الجزیره نوشت: قیمت نفت روز جمعه عمدتاً ثابت ماند. بهای معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۰۱:۴۲ به وقت گرینویچ با ۴ سنت، معادل ۰.۰۴ درصد، افزایش به ۹۳.۸۲ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: نفت خام وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۶ سنت، معادل ۰.۰۶ درصد کاهش، ۸۶.۷۸ دلار معامله شد.

با ادامه اختلال در عرضه نفت خاورمیانه به دلیل بن‌بست درگیری آمریکا و ایران، بازار نفت در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار دارد.

برنت طی پنج جلسه معاملاتی گذشته بیش از ۷ درصد و WTI بیش از ۸ درصد افزایش یافته‌اند و هر دو شاخص به بالاترین سطح خود از ۲۴ ژوئیه رسیده‌اند. این افزایش پس از رشد بیش از ۲ درصدی هر دو شاخص در جلسه معاملاتی قبلی رخ داده است.

الجزیره: چین و روسیه چگونه می‌توانند برنامه ترامپ برای منزوی کردن ایران را ناکام بگذارند؟ / اهرم فشار ترامپ بر پکن و مسکو، دو شریک تجاری مهم ایران، محدود است / روسیه هم‌اکنون تحت تحریم‌های گسترده آمریکا قرار دارد و تا حد زیادی خارج از چارچوب اقتصادی تحت رهبری آمریکا فعالیت می‌کند/ چین نیز بار‌ها نشان داده است که هرگاه منافع اقتصادی‌اش ایجاب کند، حاضر است تحریم‌های آمریکا را نادیده بگیرد۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۹:۰۳

الجزیره نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید کرده است هر کشوری را که به ایران یک «راه نجات اقتصادی» ارائه دهد، از نظر مالی مجازات خواهد کرد. او همچنین از آغاز یک «روز D اقتصادی» علیه تهران سخن گفته است.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این تهدید، شش ماه پس از آغاز درگیری پرهزینه آمریکا با ایران، تازه‌ترین تلاش ترامپ برای استفاده از قدرت اقتصادی آمریکا در راستای اهداف سیاست خارجی اوست؛ آن هم پس از مجموعه‌ای از جنگ‌های تجاری پرهزینه در نیمه نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش.

با این حال، تحلیلگران می‌گویند اهرم فشار ترامپ بر چین و روسیه، دو شریک تجاری مهم ایران، محدود است.

روسیه هم‌اکنون تحت تحریم‌های گسترده آمریکا قرار دارد و تا حد زیادی خارج از چارچوب اقتصادی تحت رهبری آمریکا فعالیت می‌کند.

چین نیز بار‌ها نشان داده است که هرگاه منافع اقتصادی‌اش ایجاب کند، حاضر است تحریم‌های آمریکا را نادیده بگیرد.

رویترز: در تهدید ترامپ علیه کسانی که به ایران کمک می‌کنند، حتی متحدان واشنگتن که در میانجیگری مذاکرات صلح نقش داشته‌اند هم ممکن است در این دایره قرار بگیرند۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۸:۵۸

رویترز نوشت: دونالد ترامپ تهدید اقتصادی خود علیه ایران را گسترش داده و آن را شامل هر کشور یا نهادی کرده است که به تهران آنچه را او «شریان حیاتی» توصیف کرده، ارائه دهد. او تهدید کرده است کشور‌ها و نهاد‌هایی که به ایران در صادرات نفت یا باز نگه داشتن کانال‌های مالی و تجاری کمک کنند، با «پیامد‌های اقتصادی عظیم» مواجه خواهند شد.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: با این حال، ترامپ نام هیچ کشور مشخصی را مطرح نکرد و توضیح نداد که چگونه این تهدید را به اقدامات عملی تبدیل خواهد کرد؛ آن هم در حالی که دامنه این تهدید از قاچاق نفت و انتقالات مالی گرفته تا صرافی‌ها و شرکت‌های پوششی گسترش یافته است.

به گزارش رویترز، حتی متحدان واشنگتن که در میانجیگری مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران نقش داشته‌اند نیز ممکن است در این دایره قرار بگیرند.

رویترز: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۸:۵۰

رویترز خبر داد که تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

به گزارش «انتخاب»؛ خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت داده‌های کشتیرانی کپلر گزارش داد که تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز روز پنجشنبه کاهش یافت و تنها ۷ کشتی از این تنگه عبور کردند.

ادعای ترامپ: اگر لازم بود ۱۰۰ بار دیگر نیز به ایران حمله می‌کردم / ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت؛ اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۸:۴۶

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آمریکایی‌ها خواست افزایش قیمت سوخت ناشی از جنگ را تحمل کنند و درباره حمله به ایران گفت اگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای لازم می‌بود، ۱۰۰ بار دیگر نیز این کار را انجام می‌داد.

به گزارش «انتخاب»؛ بخش‌هایی از ادعا‌های وی به شرح زیر است:

ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم.

اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ایران هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارد، اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است

ایرانی‌ها به کشور‌های تقریباً بی‌طرفی موشک شلیک کردند که هیچ‌کس نمی‌دانست تا چه اندازه در این درگیری دخیل هستند.

ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند.

ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده که دیگران را مورد زورگویی قرار می‌دهد.

روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد؛ ما بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کنیم، چه ایران باشد و چه هر کشور دیگری / آنها خودشان تصمیم می‌گیرند۱۴۰۵/۰۵/۳۰ - ۰۸:۱۱

ایرنا: سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

«واسیلی نبنزیا» عصر پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به روابط دوجانبه میان ایران و روسیه، مسکو بر تهران فشار وارد می‌کند تا تلاش کند مذاکرات را از سر بگیرد و به این جنگ پایان دهد، گفت: روسیه، به‌عنوان یک اصل، بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند؛ چه ایران باشد و چه هر کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است. آنها خودشان تصمیم می‌گیرند.

نماینده روسیه در سازمان ملل افزود: ما درباره این موضوع نیز صحبت کردیم و می‌دانیم که منشا این درگیری در کاری که ایران انجام داده یا انجام نداده نیست، بلکه در تجاوز بی‌محابا و بدون دلیلی است که ایالات متحده علیه ایران انجام داد؛ و فکر نمی‌کنم این ایران بوده باشد که از اجرای توافق‌هایی که میان ایالات متحده و ایران با کمک میانجی‌ها حاصل شده بود، عقب‌نشینی کرده باشد.

نبنزیا تاکید کرد: بنابراین فکر نمی‌کنم ما باید ایران را به‌خاطر این موضوع مقصر بدانیم. اما این مساله در شورای امنیت در حال بررسی است. امسال این اتفاق نیفتاد، اما مطمئنم که در ماه‌های آینده به آن رسیدگی خواهیم کرد.

در واکنش به کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران: نگران اقتصاد روسیه نباشید

سفیر روسیه در سازمان ملل درباره کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران و پیامد‌های آن برای سایر کشور و نیز موضع روسیه در این زمینه گفت: ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به آنها نمی‌کنیم، چون توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی که آنها اعمال کرده‌اند یا هر تهدیدی که در این مسیر شنیده‌ایم، سازگار کنیم. فکر می‌کنم از عهده این موضوع هم برخواهیم آمد. نگران اقتصاد روسیه نباشید.

واکنش نماینده روسیه به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز

نبنزیا در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز و اعلام کردن آن به عنوان قلمرو آمریکا نیز با لبخندی طعنه آمیز گفت: رئیس‌جمهور ترامپ ادعا‌های ارضی متعددی درباره نقاط مختلف جهان مطرح کرده است. امروز ما در نمایندگی دانمارک با نامزد‌های دبیرکلی سازمان ملل گفت‌و‌گو داشتیم. نام اتاقی که در آن جلسه برگزار شد، «گرینلند» بود. آیا این موضوع شما را یاد چیزی نمی‌اندازد؟

سفیر روسیه افزود: او (ترامپ) درباره ونزوئلا و بخش‌های دیگری از جهان نیز صحبت کرده است. نمی‌دانم چنین اقدامی چگونه می‌تواند مطابق با حقوق بین‌الملل انجام شود. اما به هر حال، رئیس‌جمهور ترامپ بهتر از هر کسی می‌داند چه می‌گوید. حالا باید ببینیم او قصد دارد این موضوع را چگونه عملی کند!

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۳:۲۵

سخنگوی دولت یمن اعلام کرد نیرو‌های مسلح این کشور با جلوگیری از عبور ۴۸ کشتی از دریای سرخ و دریای عرب و هدف قرار دادن هشت کشتی نفتی دیگر، موفق شده‌اند محاصره دریایی کاملی علیه عربستان اعمال کنند.

ادعای ونس: فشار‌های اقتصادی بر ایران، محاسبات آنها را درباره نوع توافق با ما، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۲:۴۵

جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: ما به لطف تلاش‌های گسترده و طاقت‌فرسایی که ارتش ما و کارکنان بخش تجاری انجام داده‌اند، توانسته‌ایم مقادیر زیادی نفت و گاز را از طریق تنگه هرمز منتقل کنیم. آنچه محقق شده، با وجود اینکه نیاز داریم حجم بیشتری از انرژی از تنگه هرمز عبور کند، یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی گفت: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشاری است که ایران در اختیار دارد. ما به ادامه این رویکرد ادامه خواهیم داد، زیرا معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی به هدف نهایی در نهایت است.

او مدعی شد: با وجود تیراندازی‌های ایران به کشتی‌های تجاری، توانسته‌ایم خروج مقادیر زیادی نفت و گاز از طریق تنگه هرمز را تضمین کنیم. ما باید عبور مقادیر بیشتری از محموله‌های انرژی از طریق تنگه هرمز را تضمین کنیم. اگر بتوانیم حجم کافی از نفت و گاز را از تنگه هرمز منتقل کنیم و همزمان ایرانی‌ها را به دلیل هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری مجازات کنیم، این امر فشار اقتصادی قابل‌توجهی بر آنها وارد خواهد کرد.

ونس ادعا کرد: فشار‌های اقتصادی بر ایران، محاسبات آنها را درباره نوع توافق یا ترتیباتی که مایل‌اند با ما منعقد کنند، تغییر می‌دهد. فشار‌های اقتصادی باعث خواهد شد ایران به این فکر کند که آیا می‌خواهد اقتصادش برای همیشه در وضعیت خفگی باقی بماند یا ترجیح می‌دهد روابط بهتری با غرب ایجاد کند.

معاون ترامپ مدعی شد: اگر ایران بر تیراندازی به کشتی‌ها اصرار داشته باشد، ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. ما تا حد زیادی موفق شده‌ایم عملیات تیراندازی ایران علیه کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز را متوقف کنیم. اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن، مؤثرترین ابزار ما فشار اقتصادی است که می‌توانیم بر آنها اعمال کنیم.

ونس مدعی شد: اکنون در مرحله جدیدی قرار داریم و توانمندی‌های نظامی متعارف ایران را از بین برده‌ایم و فشار‌های عظیمی بر پایه صنعتی آنها که برای تولید تسلیحات مورد استفاده قرار می‌گیرد، وارد کرده‌ایم. این مرحله به توازن دقیقی نیاز دارد؛ زیرا در حالی که ما بر آنها فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آنها نیز تلاش خواهند کرد فشار مشابهی بر ما وارد کنند. هفته‌های گذشته ثابت کرد که ایرانی‌ها فشار این اقدامات را بسیار بیشتر از آنچه ما احساس کردیم، متحمل شده‌اند.


۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی

نورنیوز- گروه بین الملل: در ادامه گزارش قبلی نورنیوز درباره دلایل واقعی برکناری کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، (https://nournews.ir/n/338197)اطلاعات جدیدی از منابع مطلع رسانه‌ای در واشنگتن به دست آمده که روایت رسمی درباره استعفای وی را با تردیدهای جدی مواجه می‌کند. بر اساس این اطلاعات، ماجرای خروج سخنگوی کاخ سفید ارتباطی با تمایل لویت برای اختصاص وقت بیشتر به خانواده نداشته، بلکه بخشی از یک جنگ قدرت در حلقه نزدیک دونالد ترامپ بوده که با افشای اطلاعات محرمانه درباره وضعیت تسلیحات آمریکا و خسارات ناشی از جنگ با ایران شدت گرفته است.

یکی از خبرنگاران ارشد شبکه NBC که به دلیل حساسیت موضوع نخواسته نامش فاش شود، در گفت‌وگویی با اشاره به گزارش قبلی نورنیوز تأکید کرده است که اطلاعات منتشرشده از سوی منابع ایرانی درباره علت خروج لویت «دقیق» بوده است. به گفته این خبرنگار، لویت پیش از این نیز چندین بار با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، درگیر شده بود و روبیو از مدت‌ها قبل به دنبال فرصتی برای تسویه‌حساب با او بود.

بر اساس این روایت، نقطه عطف ماجرا زمانی بود که اطلاعات مربوط به کمبود تسلیحات آمریکا و میزان خسارات ناشی از جنگ با ایران به بیرون درز کرد. پس از افشای این اطلاعات، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، هیأتی را برای شناسایی عامل یا عوامل افشای اطلاعات تشکیل داد؛ هیأتی که روبیو نیز در آن عضویت داشت.

تحقیقات این هیأت تنها پنج روز به طول انجامید و در پایان، سه نفر از مقام‌های ارشد دولت که یا عضو کابینه بودند یا دسترسی مشابه اعضای کابینه به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده داشتند، به عنوان مظنون معرفی شدند.

یکی از این سه نفر کلی لوفلر، یکی از ۲۲ عضو کابینه ترامپ و وزیر امور کسب‌وکارهای کوچک آمریکا بود؛ فردی که به دلیل بی‌احتیاطی در برخورد با اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و آنچه در واشنگتن به عنوان «دهن‌لقی» او توصیف می‌شود، پیش از این نیز مورد توجه قرار گرفته بود.

دو مظنون دیگر، یکی از دستیاران ارشد پیت هگست و کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، بودند. اهمیت قرار گرفتن نام لویت در این فهرست از آنجا بیشتر می‌شد که او و دستیار ارشد هگست در جلسه‌ای حضور داشتند که در آن براد کوپر درباره وضعیت تسلیحات آمریکا و خسارات ناشی از جنگ با ایران گزارش داده بود؛ بنابراین، هر دو به اطلاعاتی دسترسی داشتند که بعدها بخش‌هایی از آن به بیرون درز کرد.

اما اختلاف اصلی در داخل دولت ترامپ از نحوه برخورد با نتیجه این تحقیقات آغاز شد. با وجود تأکید روبیو بر اینکه نتیجه تحقیقات ابتدا باید در اختیار او و هگست قرار گیرد، رئیس هیأت تحقیق گزارش را مستقیماً به جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، ارائه کرد.

ونس اما نتیجه تحقیقات را معتبر ندانست. او معتقد بود احتمال دارد منشأ افشای اطلاعات، یکی از دستیاران روبیو باشد و به همین دلیل خواستار تحقیقات مجدد توسط اداره بازرسی کاخ سفید شد. این موضع عملاً نتیجه تحقیقات پنج‌روزه را زیر سؤال می‌برد و نشان می‌داد که در بالاترین سطوح دولت ترامپ نیز درباره عامل افشای اطلاعات اتفاق نظر وجود ندارد.

با وجود مخالفت ونس، روبیو گزارش را مستقیماً به ترامپ منتقل کرد. روز بعد، ترامپ در جلسه‌ای محدود با حضور ونس، روبیو و هگست، موضوع سه مظنون را مطرح کرد و از روبیو و هگست پرسید که از میان این سه نفر، کدام‌یک را مظنون اصلی می‌دانند.

پاسخ هر دو یکسان بود: کارولین لویت.

ترامپ در آن جلسه واکنش فوری نشان نداد و دستور اقدامی علیه سخنگوی خود صادر نکرد. او از روبیو و هگست خواست در این خصوص اقدامی نکنند و تأکید کرد که تصمیم نهایی را شخصاً خواهد گرفت.

با این حال، از همان مقطع رفتار ترامپ با لویت به شکل محسوسی تغییر کرد. به گفته منابع مطلع، برخوردهای رئیس‌جمهور با سخنگوی کاخ سفید در چند نوبت تند و تحقیرآمیز شد؛ رفتاری که برای لویت این پیام را داشت که حمایت ترامپ از او دیگر مانند گذشته نیست.

یکی از این موارد به دوم ژوئیه، چند روز پیش از سفر ترامپ به ترکیه برای اجلاس ناتو، مربوط می‌شود. در آن جلسه خانم لویت به دلیل آنکه سه دقیقه به یک نشست مشورتی با حضور ترامپ دیر رسید، مورد طعنه و سرزنش وی قرار گرفت.

ترامپ در حضور چند نفر از دستیاران خانم لویت، از جمله استیون چونگ مدیر ارتباطات کاخ سفید و آنا کلی معاون خانم لویت، وی را مخاطب قرار داده و به وی میگوید: فکر میکنی وظیفه سخنگویی کاخ سفید با نقش تو به عنوان زنی که باید پوشک بچه‌ات را عوض کنی سازگاری دارد؟! یکی از خبرنگاران ارشد سی ان ان از جیسون میلر دستیار ارشد امور پیام‌های راهبردی کاخ سفید نقل کرده که "خانم لویت را هیچوقت آنقدر عصبانی و تحقیرشده ندیده بودم".

لویت از اواخر ژوئن حدس زده بود که روبیو و هگست در حال زمینه‌سازی برای تخریب او نزد ترامپ هستند. با این حال، در ابتدا تصور می‌کرد با افزایش حمایت و تمجید از ترامپ می‌تواند اعتماد رئیس‌جمهور را حفظ کند. اما پس از برخورد دوم ژوئیه، به این نتیجه رسید که قربانی قطعی جنگ قدرت در حلقه نزدیک ترامپ شده و احتمال دارد رئیس‌جمهور در آینده‌ای نزدیک او را به شکلی تحقیرآمیز برکنار کند.

از این مقطع، مسئله دیگر برای لویت فقط حفظ سمت نبود؛ بلکه چگونگی خروج از کاخ سفید اهمیت پیدا کرده بود. بر اساس روایت منابع، او به دنبال فرصتی بود تا پیش از آنکه ترامپ بتواند او را برکنار و تحقیر کند، خودش استعفا دهد و کنترل نحوه خروجش را در دست بگیرد.

نشانه‌های پایان کار لویت حتی در میان کارکنان دفتر او نیز آشکار شده بود. دستیاران او تقریباً مطمئن بودند که برکناری‌اش نزدیک است و حتی رقابتی محسوس میان آنا کلی و استیون چونگ برای جانشینی او شکل گرفته بود.

این وضعیت در پنجم ژوئیه، در ضیافتی دوستانه با حضور تعدادی از خبرنگاران کاخ سفید، به شکل علنی‌تری خود را نشان داد. استیون چونگ، که از نزدیک‌ترین دستیاران ترامپ محسوب می‌شود، با لحنی کنایه‌آمیز گفته بود لویت ترجیح می‌دهد به امور خانه‌داری بپردازد و احتمالاً ترامپ نیز با این انتخاب مخالفت نخواهد کرد.

این اظهارنظر از یک جهت اهمیت زیادی داشت: در ساختار اداری آمریکا، کارکنان معمولاً حتی در صورت اختلاف با مقام مافوق، از بیان علنی چنین سخنانی درباره او پرهیز می‌کنند. بنابراین، چنین کنایه‌ای می‌توانست برای خبرنگاران حاضر نشانه‌ای روشن باشد که اقتدار اداری لویت تا حد زیادی از بین رفته و اطرافیان او دیگر نگرانی چندانی از زیر سؤال بردن جایگاهش ندارند.

اما مهم‌ترین بخش ماجرا به روایت رسمی درباره علت خروج لویت بازمی‌گردد؛ روایتی که اطلاعات جدید نشان می‌دهد ممکن است وارونه واقعیت باشد.

پس از خروج لویت، برخی خبرهای غیر رسمی که احتمالا روایت پوششی برای افشا نشدن دلیل اصلی برکناری او بوده است استعفای لویت را به دلیل ناراحتی از رفتار ترامپ در جریان جابه‌جایی هواپیمای ریاست‌جمهوری عنوان کرده بود. در این روایت، ناراحتی او از اینکه ترامپ وی را در هواپیمای ریاست‌جمهوری رها کرده و خود با یک هواپیمای باری ادامه مسیر داده، به عنوان عامل نهایی استعفا مطرح شد.

اما بر اساس اطلاعات جدید، واقعیت دقیقاً عکس این روایت بوده است.

لویت خود عامل درز خبر مربوط به استفاده ترامپ از هواپیمای باری بوده است.

در این صورت، ماجرای هواپیما نه علت خروج لویت، بلکه بخشی از اقدامی بوده که به افشای یک موضوع حساس درباره رئیس‌جمهور آمریکا منجر شده است. خبری که از نظر سیاسی برای ترامپ بسیار هزینه‌زا بود و تصویری از نگرانی، آسیب‌پذیری و شرایط غیرعادی رئیس‌جمهور آمریکا در میانه جنگ با ایران ارائه می‌کرد.

بر اساس این روایت، لویت با افشای این خبر عملاً آخرین ضربه خود را به ترامپ وارد کرد؛ اما می‌دانست که این اقدام می‌تواند بهانه‌ای برای برکناری او فراهم کند. به همین دلیل، پیش از آنکه ترامپ فرصت پیدا کند او را به شیوه‌ای تحقیرآمیز از کاخ سفید کنار بگذارد، خودش استعفا داد.

به این ترتیب، روایت «استعفا به دلیل خانواده» یا «ناراحتی از تعویض هواپیما» می‌تواند پوششی برای واقعیتی پیچیده‌تر باشد: لویت پس از آنکه در جنگ قدرت میان روبیو و هگست از یک سو و حلقه نزدیک به ترامپ از سوی دیگر قرار گرفت، دریافت که ادامه حضورش در کاخ سفید امکان‌پذیر نیست. او در عین حال، با افشای خبر هواپیمای باری تلاش کرد هزینه سیاسی این درگیری را برای رئیس‌جمهور افزایش دهد.

از این منظر، برکناری لویت را نباید یک جابه‌جایی معمول در کاخ سفید دانست. این رخداد، آخرین مرحله یک زنجیره درگیری است که از اختلافات شخصی و سیاسی لویت با روبیو آغاز شد، با افشای اطلاعات درباره کمبود تسلیحات و خسارات جنگ با ایران وارد مرحله امنیتی شد، با تحقیقات پنج‌روزه و معرفی سه مظنون به جنگ قدرت درون دولت کشیده شد و در نهایت به حذف یکی از نزدیک‌ترین چهره‌های رسانه‌ای ترامپ انجامید.

اما اهمیت اصلی این پرونده فراتر از سرنوشت یک سخنگو است. آنچه در داخل دولت ترامپ درباره وضعیت تسلیحات، خسارات جنگ و میزان واقعی آسیب‌پذیری آمریکا در جریان جنگ با ایران وجود داشته، آن‌قدر حساس بوده که افشای آن به یک بحران امنیتی و سیاسی در بالاترین سطوح دولت تبدیل شده است.

در واقع، پرسش اصلی اکنون این نیست که چرا کارولین لویت استعفا داد؟ پرسش مهم‌تر این است که چه اطلاعاتی درباره وضعیت واقعی توان نظامی آمریکا و خسارات جنگ با ایران در داخل دولت ترامپ وجود داشته که افشای آن، چنین جنگ قدرتی را در کاخ سفید به راه انداخته است؟

در این چارچوب، لویت اگرچه پیش از آنکه قربانی رسمی این تسویه‌حساب شود کاخ سفید را ترک کرد، اما خروج او صرفاً یک استعفا نبود؛ بلکه پایان یک درگیری داخلی بر سر کنترل اطلاعات، روایت رسمی جنگ با ایران و میزان واقعی آسیب‌پذیری دولت ترامپ بود.

نورنیوز


۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ترامپ هیچ راهبردی برای جنگ ایران نداشت

نورنیوز-گروه بین الملل:  جیسون کرو، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و از نیروهای سابق ارتش این کشور با اشاره به اظهارات اخیر اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره نامشخص بودن زمان پایان جنگ، این اظهارات را نشانه‌ای از نبود راهبرد در دولت ترامپ دانست.

کرو گفت: «من فکر نمی‌کنم فقط بسنت باشد؛ از پیت هگست گرفته تا اسکات بسنت و دونالد ترامپ، آنها هیچ ایده‌ای درباره اینکه چگونه باید این جنگ را پیروز شوند، ندارند و از همان روز اول هیچ راهبردی نداشته‌اند.»

این نماینده دموکرات در ادامه کنگره آمریکا را مهم‌ترین بازیگر در پایان دادن به جنگ دانست و گفت قانون اساسی آمریکا عمداً اختیار اعلام و تأمین مالی جنگ را در اختیار کنگره قرار داده است تا چنین قدرت بزرگی در دست یک رئیس‌جمهور متمرکز نشود.

او افزود: «اگر مردم نمی‌دانند جنگ چه زمانی پایان می‌یابد، به این دلیل است که کنگره هنوز به آن پایان نداده است.»

کرو با اشاره به مخالفت بخش قابل توجهی از افکار عمومی آمریکا با ادامه جنگ، یادآور شد: دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود وعده پایان دادن به درگیری‌های بی‌پایان در خاورمیانه را داده بود.

این نماینده آمریکایی تاکید کرد که کنگره می‌تواند برای پایان جنگ رای‌گیری کند و اگر ترامپ چنین تصمیمی را نادیده بگیرد، اختیار قطع بودجه جنگ را در اختیار دارد.

کرو همچنین به بازگشت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به سن‌دیگو اشاره کرد و گفت: حدود پنج هزار نیروی نظامی در این ناو حضور دارند که پس از بازگشت، تجربیات خود از شرایط خدمت و مشکلات موجود را با خانواده‌ها و دوستانشان در میان خواهند گذاشت.

او معتقد است انتشار این تجربیات می‌تواند بر افکار عمومی آمریکا تاثیر بگذارد؛ مشابه آنچه در دوران جنگ ویتنام رخ داد. به گفته کرو، زمانی که نیروهای آمریکایی از ویتنام بازگشتند و مردم روایت‌های مستقیم آنان از جنگ را شنیدند، حمایت عمومی از جنگ کاهش یافت.

وی در پایان، شرایط کنونی را نتیجه بی‌کفایتی دولت دانست و گفت عملکرد دولت ترامپ، نیروهای نظامی آمریکا را در موقعیتی قرار داده که انجام ماموریت‌های دشوار را بدون برخورداری از پشتیبانی و امکانات لازم بر عهده دارند.




 هیچکس نمی‌داند چه کسی ایران را رهبری می‌کند |  ما در ایران بسیار فعال بودیم...
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هیچکس نمی‌داند چه کسی ایران را رهبری می‌کند | ما در ایران بسیار فعال بودیم...

کابوس تسلط منطقه‌ای تهران، رئیس‌جمهور آمریکا را به تناقض‌گویی بی‌سابقه‌ای واداشته است.

 تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا

دولت آمریکا روز پنجشنبه افراد و نهادهای مرتبط با چند کشور را تحریم کرد.

 برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند

یک اتاق فکر ترکیه‌ای مدعی است برخی در سپاه پاسداران ایران، موضع محتاطانه‌تری نسبت به پیمان مکه دارند.

 ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم
۲۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های تازه آمریکا علیه اقتصاد و تجارت کشورمان را محکوم کرد.

 آلن ایر:  رهبران ایران وقتی با تهدیدهای وجودی روبرو می‌شوند، مصالحه نمی کنند
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

آلن ایر: رهبران ایران وقتی با تهدیدهای وجودی روبرو می‌شوند، مصالحه نمی کنند

مذاکره‌کننده سابق وزارت امور خارجه آمریکا گفت، تحریم های جدید علیه ایران نشان دهنده درماندگی (دولت آمریکا) است و درخت تحریم ها علیه ایران قطع شده است.

 روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم
۶ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم

ماریا زاخارووا گفت: به‌جز روسیه هیچ کشور دیگری وجود ندارد که بتواند حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کند.