قیمت طلا امروز




 سایت دیدارنیوز / ۱۴۰۵/۰۳/۲۳

لاهوتی، نماینده مجلس: کالابرگ یک میلیونی پاسخگو نیست/ این گرانی‌ها مردم را آزار می‌دهد

مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس با اشاره به اینکه گرانی‌ها مردم را آزار می‌دهد، گفت: کالابرگ یک میلیون تومانی دیگر پاسخگوی خرید ۱۱ قلم کالای پیش‌بینی‌شده نیست، ز...
 لاهوتی، نماینده مجلس: کالابرگ یک میلیونی پاسخگو نیست/ این گرانی‌ها مردم را آزار می‌دهد



۴ ساعت قبل / سایت انتخاب

اکونومیست: از آن‌جا که آمریکا از قدرت تجاری خود برای ضربه زدن به دیگر کشور‌ها استفاده می‌کند، متحدان آن نگران‌ هستند که این کشور دسترسی آن‌ها به فناوری‌های حیاتی را قطع کند/ دولت‌های خارجی تلاش‌های مختلفی برای کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان آمریکایی این فناوری‌ها و پرورش جایگزین‌های داخلی انجام می‌دهند/ اروپا به طور ویژه به کانون این تلاش‌ها تبدیل شده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اکونومیست نوشت: «من هیچ چیز را از دست نمی‌دهم.» این را دیرک شرودر، وزیر دیجیتالی‌سازی ایالت شلسویگ-هولشتاین آلمان، می‌گوید. او در جریان یک تماس ویدئویی از طریق گفتگوی آزاد ، جایگزین آلمانی مایکروسافت تیمز، توضیح می‌دهد که طی دو سال گذشته حدود ۳۰ هزار نفر از کارکنان دولت این ایالت را از ابزارهای همکاری و بهره‌وری شرکت آمریکایی مایکروسافت به سمت گزینه‌های متن‌باز منتقل کرده است. او اکنون روند انتقال کارکنان از ویندوز به لینوکس، یک سیستم‌عامل متن‌باز، را نیز آغاز کرده است.

این اقدام توجه مقام‌های دولتی در دیگر مناطق را نیز به خود جلب کرده؛ مقام‌هایی که آنها هم مشتاق کاهش وابستگی به غول‌های فناوری آمریکا هستند. شرودر می‌گوید: «هر هفته از ایالت‌ها و شهرهای دیگر و همچنین دولت‌هایی در داخل و خارج از اروپا درباره این موضوع سؤال دریافت می‌کنیم.»

افزایش علاقه به نرم‌افزارهای متن‌باز نشان‌دهنده واقعیتی ژئوپلیتیکی جدید است. آمریکا مدت‌هاست از قدرت تجاری خود برای ضربه زدن به دشمنانش استفاده می‌کند؛ برای مثال با اعمال تحریم علیه ایران و روسیه. اما اکنون حتی متحدان آمریکا نیز نگران‌اند که این کشور بتواند دسترسی آنها به فناوری‌های حیاتی را قطع کند—یا دست‌کم در جریان مذاکرات تجاری آنها را به چنین اقدامی تهدید کند.

دولت‌های خارجی در حال بررسی این موضوع هستند که تا چه اندازه توانایی فعالیت آنها به تأمین‌کنندگان آمریکایی وابسته است. این نگرانی‌ها در ماه مه گذشته تشدید شد؛ زمانی که کریم خان، دادستان وقت دیوان کیفری بین‌المللی، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، علیه این دادگاه تحریم‌هایی اعمال کرد، دسترسی خود به حساب ایمیل مایکروسافت را از دست داد. مایکروسافت می‌گوید این شرکت خدمات خود را قطع نکرده بود.

ضربه دیگری نیز در ژوئن وارد شد؛ زمانی که ترامپ شرکت آنتروپیک، یک آزمایشگاه هوش مصنوعی، را وادار کرد به‌طور موقت دسترسی کشورهای خارجی به جدیدترین مدل‌های خود را قطع کند. متحدان آمریکا همچنین زمانی متوجه این ریسک شدند که ایالات متحده سال گذشته در دو نوبت ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کرد.

شرکت‌های آمریکایی سهم کوچکی از قراردادهایی را که دولت‌های خارجی به مناقصه می‌گذارند، به دست می‌آورند. اما محصولات و خدمات آنها اغلب زیربنای عملکردهای حیاتی دولت‌ها را تشکیل می‌دهد. بنابراین تلاش‌های مختلفی برای کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان آمریکایی و پرورش جایگزین‌های داخلی در جریان است. با این حال، در بسیاری از موارد انجام این کار بسیار دشوار خواهد بود.

اروپا به‌ویژه به کانون تلاش‌ها برای بیرون راندن شرکت‌های آمریکایی از زنجیره‌های تأمین دولتی تبدیل شده است. دولت فرانسه قصد دارد استفاده از تیمز را کنار بگذارد و می‌خواهد برخی رایانه‌ها را به لینوکس منتقل کند. دولت‌های محلی، از جمله شهر رئوس در اسپانیا و آرهوس در دانمارک، به ارائه‌دهندگان خدمات ابری اروپایی مانند نکست‌کلاد و هتزنر، هر دو از آلمان، روی آورده‌اند.

در ماه ژوئن، کمیسیون اروپا طرحی را برای تقویت «حاکمیت فناوری» این قاره ارائه کرد که از جمله اهداف آن، انتقال پردازش داده‌های حساس دولتی به چنین ارائه‌دهندگانی است. سال گذشته اسپانیا سفارش جنگنده‌های F-35 را که توسط شرکت آمریکایی لاکهید مارتین تأمین می‌شوند، لغو کرد. سیاستمداران بریتانیایی نیز از نخست‌وزیر این کشور خواسته‌اند بندی برای خروج از قرارداد میان پالانتیر، شرکت آمریکایی فعال در حوزه تحلیل داده، و خدمات ملی سلامت بریتانیا فعال کند.

برآوردهای ما نشان می‌دهد که در مجموع، شرکت‌های آمریکایی سهم نسبتاً محدودی از هزینه‌های عمومی دولت‌های خارجی را به خود اختصاص می‌دهند. ما محاسبه کرده‌ایم که از مجموع ۲۵ تریلیون دلار فروش شرکت‌های بورسی آمریکایی در سال گذشته، شاید حدود ۵۰۰ میلیارد دلار، معادل ۲ درصد، از دولت‌های خارجی حاصل شده باشد. این رقم معادل تقریباً ۷ درصد از خریدهای دولتی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به‌جز آمریکا است؛ کشورهایی که بخش عمده هزینه‌های دولتی جهان را تشکیل می‌دهند.

برخی کشورها بیش از دیگران وابسته‌اند. بر اساس تعداد قراردادهای دولتی که شرکت‌های آمریکایی در سال گذشته به دست آورده‌اند، استرالیا با ۶ درصد قراردادها و بریتانیا با ۴ درصد وابستگی بیشتری دارند؛ در حالی که این رقم برای فرانسه ۲ درصد و برای آلمان ۱ درصد است. این آمار را شرکت ارائه‌دهنده داده تندرآلفا منتشر کرده است.

با این حال، نقش شرکت‌های آمریکایی در حوزه‌های حیاتی دولت بسیار فراتر از سهم کلی آنهاست. برآورد ما نشان می‌دهد حدود دوپنجم کسب‌وکارهایی که شرکت‌های آمریکایی از دولت‌های خارجی به دست می‌آورند، مربوط به فناوری اطلاعات و حوزه دفاعی است. دارو و تجهیزات پزشکی که توسط نظام‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان خریداری می‌شوند، بخش بزرگی دیگر را تشکیل می‌دهند.

اغلب دلیل این وابستگی آن است که جایگزین‌های مناسبی وجود ندارد. طبق داده‌های شرکت تحقیقاتی سینرژی ریسرچ ، شرکت‌های آلفابت، آمازون و مایکروسافت دو سوم بازار جهانی رایانش ابری را در اختیار دارند. گروه تحقیقاتی فارستر نیز برآورد می‌کند که شرکت‌های آمریکایی در بیشتر بخش‌های نرم‌افزارهای سازمانی، بین ۷ تا ۹ مورد از ۱۰ ارائه‌دهنده بزرگ را تشکیل می‌دهند.

جایگزین‌هایی هم که وجود دارند، اغلب ضعیف‌ترند. گاهی این تفاوت ناچیز است: برای مثال، کاربران «گفت‌وگوی آزاد» نمی‌توانند ایموجی‌ها را به شکل متحرک روی صفحه به پرواز درآورند. اما گاهی کاستی‌ها جدی‌تر هستند. LibreOffice، مجموعه نرم‌افزارهای بهره‌وری متن‌بازی که بسیاری از دولت‌ها به آن روی آورده‌اند، فاقد قابلیت‌های هوش مصنوعی ارائه‌شده توسط مایکروسافت است؛ ضعفی که با پیشرفت فناوری احتمالاً بیشتر خواهد شد.

OVHcloud، ارائه‌دهنده خدمات رایانش ابری فرانسوی و بزرگ‌ترین شرکت اروپایی در این حوزه، تقریباً یک‌صدم آمازون وب‌سرویسز درآمد دارد؛ موضوعی که رقابت قیمتی و همگامی با نوآوری‌های آمازون را برای آن دشوار می‌کند.

به همین ترتیب، دولت‌هایی که خواهان پیشرفته‌ترین سامانه دفاع هوایی هستند، ناچارند به لاکهید و RTX، یک شرکت تسلیحاتی آمریکایی دیگر، روی بیاورند؛ دو شرکتی که سامانه پاتریوت را تولید می‌کنند.

هزینه‌های تغییر نیز می‌تواند بسیار سنگین باشد. لاکهید جنگنده‌های F-35 را به دولت‌هایی از نروژ تا بلژیک می‌فروشد. این کشورها می‌توانند به‌جای آن یک جنگنده اروپایی مانند رافال یا تایفون را انتخاب کنند، حتی اگر این جنگنده‌ها از نظر فناوری ضعیف‌تر باشند. اما چنین اقدامی مستلزم یک بازسازی عظیم عملیاتی خواهد بود؛ از جمله آموزش مجدد خلبانان و نیروهای پشتیبانی و جایگزین کردن ذخایر تسلیحاتی. این تصمیم زمانی که مبالغ هنگفتی پیش‌تر برای جنگنده‌های لاکهید هزینه شده، به‌سختی قابل توجیه است.

یا سیستم‌های ثبت سوابق بیماران در بیمارستان‌ها را در نظر بگیرید. هزینه سنگین تغییر ارائه‌دهنده یکی از دلایلی است که پارلمان نروژ در ماه ژوئن رأی داد به استفاده از خدمات شرکت آمریکایی Epic، ارائه‌دهنده سامانه‌های پایگاه داده مراقبت‌های بهداشتی، ادامه دهد؛ این در حالی است که پزشکان از محصول این شرکت ناراضی هستند.

وابستگی شرکت‌های داخلی به تأمین‌کنندگان آمریکایی نیز شرایط را پیچیده‌تر می‌کند. روی ایلسلی از شرکت تحقیقاتی اُ مدیا اشاره می‌کند که بخش قابل‌توجهی از نرم‌افزارهایی که OVHcloud بر پایه آنها فعالیت می‌کند، از VMware تأمین می‌شود؛ شرکتی که مالک آن Broadcom، یک شرکت آمریکایی، است.

دولت‌هایی که از تأمین‌کنندگان آمریکایی دوری می‌کنند، ممکن است خطر ناراحت کردن رئیس‌جمهور پرتنش و غیرقابل‌پیش‌بینی آمریکا را به جان بخرند؛ اقدامی که می‌تواند آمریکا را به متحدی حتی غیرقابل‌اعتمادتر تبدیل کند.

پیتر ویزمن از مؤسسه پژوهش‌های صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) اشاره می‌کند که دانمارک در ماه ژوئیه هواپیماهای گشت دریایی ساخت بوئینگ، غول هوافضای آمریکایی، را به جای گزینه‌های اروپایی انتخاب کرد. از نظر او، این تصمیم نشانه‌ای است از اینکه دانمارک نمی‌خواهد علی‌رغم اختلافاتش با آمریکا بر سر گرینلند، واشنگتن را از خود برنجاند.

با این حال، متحدان آمریکا برای دلگرمی می‌توانند به یاد داشته باشند که وابستگی‌ها در جهت معکوس نیز کم نیستند. بخش بزرگی از دولت فدرال آمریکا با نرم‌افزارهای شرکت آلمانی SAP فعالیت می‌کند.

همچنین شرکت‌های آمریکایی که به دولت‌های خارجی خدمات می‌فروشند، اغلب خود به زنجیره‌های تأمین جهانی وابسته‌اند. بخش عقبی بدنه هر فروند F-35 توسط BAE Systems، شرکت تسلیحاتی بریتانیایی، در لانکاشر ساخته می‌شود. پیشرفته‌ترین تراشه‌های مورد استفاده در رایانش ابری نیز در تأسیسات شرکت تایوانی TSMC تولید می‌شوند و این شرکت از تجهیزات ساخت ASML، شرکت هلندی، استفاده می‌کند.

متحدان آمریکا شاید بهتر باشد به جای صرفاً کاهش وابستگی خود به آمریکا، بر این تمرکز کنند که خودشان را حتی برای آمریکا ضروری‌تر کنند. 


۵ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

واتیکان خواستار تسهیل اجرای توافق چارچوب لبنان و اسرائیل شد

به گزارش شهرآرانیوز، واتیکیان پس از دیدار امروز پاپ لئو چهاردهم و ژوزف عون رئیس جمهور لبنان، با صدور بیانیه‌ای، در مورد «دشواری‌های» پیش روی اجرای توافق چارچوب میان بیروت و تل آویو، ابراز نگرانی کرد.

در ادامه بیانیه آمده است: رئیس جمهور لبنان از پاپ و مسئولان واتیکان خواست اسرائیل را ملزم به اجرای مفاد فرمول چارچوب، توقف حملات روزانه خود و حمایت از لبنان برای دستیابی به عقب نشینی کامل اسرائیل از اراضی اشغالی لبنان کنند.

در همین راستا، منابع خبری لبنان گزارش دادند عون از پاپ لئو چهاردهم خواست تا از تلاش‌ها برای وادار کردن اسرائیل به اجرای مفاد «توافق چارچوب»، توقف فوری حملات به روستا‌ها و زیرساخت‌های جنوب لبنان و غیرنظامیان و عقب‌نشینی از مناطقی که اشغال کرده است، حمایت کند.

منبع: ایسنا

در ادامه حتما بخوانید عون: بازسازی لبنان بزرگ‌ترین چالش مرحله آینده است


۶ ساعت قبل / سایت عصر خبر

واکنش وزیر علوم به طرح جنجالی مجلس در مورد نفوذ: باید نسبت به برخی خود تحریمی‌هایی که در حوزه علم و دانشگاه صورت می‌گیرد، ابراز نگرانی کرد، زیرا با رویکرد رهبر شهید برای دستیابی کشور به مرجعیت علمی، سازگار نیست

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ضرورت حضور دانشگاه‌ها و دانشمندان ایرانی در عرصه‌های علمی بین‌المللی، نسبت به برخی محدودیت‌ها برای حضور استادان و دانشجویان در محافل علمی بین‌المللی انتقاد کرد و آن را نوعی «خودتحریمی» دانست.

به گزارش انتخاب، حسین سیمایی در حاشیه مراسم چهلمین روز تشییع پیکر رهبر شهید، با اشاره به تأکید ایشان بر ضرورت دستیابی کشور به مرجعیت علمی اظهار کرد: رهبر شهید فرمودند که باید به مرجعیت علمی تبدیل شویم؛ بنابراین باید در میان سرآمدان علمی دنیا حضور داشته باشیم. نوشته های مشابه معاون وزیر علوم: تقویم امتحانات دانشگاه‌ها تغییر نمی‌کند 1403/03/11 سه دلیل اصلی مخالفت دولت با طرح مجلس درباره نفوذ/ معاون پزشکیان: این طرح مغایر با قانون اساسی و حقوق شهروندی است 1405/05/28

وی افزود: بر همین اساس، باید نسبت به برخی خودتحریمی‌هایی که در حوزه علم و دانشگاه صورت می‌گیرد، ابراز نگرانی کرد. محروم کردن یا محدود کردن استادان و دانشجویان از حضور در برخی محافل و مجامع علمی، یک خودتحریمی بزرگ است و با آن رویکردی که امام شهید برای دستیابی کشور به مرجعیت علمی ترسیم کردند، سازگار نیست.

وزیر علوم با تأکید بر اینکه حضور در جمع سرآمدان علمی جهان نیازمند ارتباط و تعامل مستمر با جامعه علمی بین‌المللی است، گفت: حضور در کنفرانس‌های علمی، مشارکت در مجامع تخصصی، تولید نظریه و پژوهش و همچنین توسعه فناوری‌های مسئله‌محور، مستلزم رفت‌وآمدها و تعاملات بین‌المللی است. برچسب هاطرح مجلس وزیرعلوم کپی لینک لینک کپی شد




 بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم
۷ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم

وزارت امور خارجه درباره تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران بیانیه صادر کرد.

 ببینید| راز اهمیت تحلیل کودتای 28 مرداد بعد از 73 سال چیست؟ - تسنیم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید| راز اهمیت تحلیل کودتای 28 مرداد بعد از 73 سال چیست؟ - تسنیم

امام خمینی در توصیف نتیجه کودتا تعبیری به این مضمون داشتند که «محمدرضا رفت و رضاشاه برگشت».

 فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)
۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

آیین چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب پنجشنبه شب با حضور فرزندان ایشان و اقشار مختلف مردم در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان نسخه می‌پیچند/ منابع ایران در قطر هنوز استفاده نشده است/ ایران و عمان در حال نهایی‌سازی مسیر جدید تردد در تنگه هرمز هستند
۱۱ ساعت قبل / سایت جماران

آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده: ایران برای سناریوی حمله ناگهانی آماده است/ برخی بدون تجربه جنگ برای فرماندهان نسخه می‌پیچند/ منابع ایران در قطر هنوز استفاده نشده است/ ایران و عمان در حال نهایی‌سازی مسیر جدید تردد در تنگه هرمز هستند

سعید آجرلو، عضو تیم رسانه‌ای هیات مذاکره‌کننده گفت: اساس گفته‌های اخیر آقای عراقچی، از نگاه ایران یادداشت تفاهم به معنای پایان جنگ است و پایان جنگ اساسا نیازی به تمدید ندارد. با این حال، آمریکا برخی مفاد تفاهم را نقض کرد و ایران نیز در واکنش، در موضوع تنگه هرمز تلاش کرد شرایط ترافیکی را به وضعیت پیش از اجرای تفاهم بازگرداند. به همین دلیل اکنون با سندی مواجه هستیم که بخش‌هایی از آن اجرا نمی‌شود و نیازمند تعیین تکلیف است.

 رئیس عقیدتی‌سیاسی ارتش: حفظ نظام از جان، مال و آبرو مهم‌تر است
۶ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

رئیس عقیدتی‌سیاسی ارتش: حفظ نظام از جان، مال و آبرو مهم‌تر است

رئیس سازمان عقیدتی‌سیاسی ارتش با تجلیل از رهبر شهید امت گفت: آنچه از رهبری ایشان برای ما و نسل‌های آینده به یادگار مانده، میراثی گران‌بهاست و یکی از مهم‌ترین...

 نسبت دادن وضعیت حجاب به رهبر شهید دروغ است
۷ ساعت قبل / سایت تابناک

نسبت دادن وضعیت حجاب به رهبر شهید دروغ است

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با انتقاد از وضعیت حجاب، گفت: مسئولان برای انجام ندادن وظایف خود نباید جنگ را بهانه کرده و دستگاه‌های م...