قیمت طلا امروز




 روزنامه صمت / ۱۴۰۵/۰۳/۳۰

کرکره‌های نیمه‌باز

برای بسیاری از مغازه‌دارها سال جاری فقط یک سال سخت نبود؛ یک دوره فرسایشی بود. بازاری که از اول سال با افت قدرت خرید مردم دست‌وپنجه نرم می‌کرد در ادامه با تعطیلی‌های پیاپی، قطعی برق، ابهام‌های مالیاتی، فشار هزینه‌ها و دو مقطع تنش و درگیری، بیشتر زیر فشار رفت.
 کرکره‌های نیمه‌باز



۳ دقیقه قبل / روزنامه عصر اقتصاد

تسریع در ترخیص ۱۷ هزار کانتینر از بندر کراچی

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اکنون بیش از ۱۷ هزار کانتینر در بندر کراچی متوقف شده‌ است که در سفر وزیر صمت و بخش خصوصی به پاکستان تفاهم برای تسریع در فرایند ترخیص صورت گرفته است تا روند ترخیص تسریع شود.

به گزارش ایرنا، «پیمان سنندجی» روز سه شنبه در چهل و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: سفر هیئت تجاری ایران به پاکستان در رفع چالش‌های منطقه‌ای، دستیابی به توافقاتی کلیدی برای رفع معضل کانتینرهای متوقف در بندر کراچی و امضای تفاهم‌نامه‌های جدید در حوزه سرمایه‌گذاری و لجستیک از مهمترین اقدامات بود.

وی افزود: با وجود محدودیت‌ها و نوسانات موجود در منطقه، تجارت وارداتی و صادراتی میان ایران و پاکستان در حال انجام است که این روند نشان‌دهنده اهمیت راهبردی پاکستان برای بازرگانان ایرانی و ضرورت تقویت همکاری‌های دوطرفه است. مطالب پیشنهادی افزایش ۵۳ درصدی تجارت ایران با ترکیه/ تراز تجاری به نفع ایران شد ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ در بازار دخالت نکنید ۱۴۰۱/۰۵/۰۹

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به سطح بالای حضور مقامات دولتی در این سفر، بیان داشت: حضور پررنگ وزیر صمت ایران و همتای پاکستانی وی، مسیر را برای امضای تفاهم‌نامه‌های مهم هموار کرد. این توافقات نه تنها بر حوزه بازرگانی، بلکه بر محورهای حیاتی همچون حمل‌ونقل و سرمایه‌گذاری مشترک متمرکز است.

وی تأکید کرد: در این سفر، نشست‌های متعددی با هدف افزایش تراز تجاری دو کشور برگزار شد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها، نشست‌های تخصصی با گمرک کراچی و فعالان بخش خصوصی پاکستان بود.

سنندجی افزود: هدف از این توافقات، تنها ترخیص کالاهای موجود نیست، بلکه ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از تکرار این بحران در آینده و تسهیل جریان کالا در مسیرهای ترانزیتی است.

وی از میزبانی سفارت ایران در پاکستان برای نشست وزرای نفت، سرمایه‌گذاری و دریانوردی دو کشور یاد کرد و گفت: این سطح از هماهنگی میان وزرا و اتاق‌های بازرگانی، نشان‌دهنده اراده جدی دولت‌ها برای عبور از موانع و تقویت پیوندهای اقتصادی است. تگ هااتاق بازرگانی تهران بندر کراچی


۳ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

معاون سازمان بورس: تامین مالی مسکن نیازمند ابزارهای متنوع و مدیریت ریسک است

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حمید یاری در نشستی با عنوان «آینده اقتصاد و تامین مالی صنعت ساختمان؛ از سیاست‌گذاری تا سرمایه‌گذاری و تعاون‌سازی» در همایش آینده صنعت ساختمان اظهار داشت: بازار سرمایه ذاتاً نقدشونده و تا حد زیادی کوتاه‌مدت است، در حالی که بازار مسکن، بازاری ناهمگن، پراکنده و بلندمدت است و این تفاوت‌ها باید هنگام اتصال دو بازار مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: سرمایه‌گذار در بازار سرمایه همواره امکان خروج و نقدشوندگی سرمایه را مدنظر قرار می‌دهد و تجربه سال ۱۳۹۹ و شکل‌گیری صف‌های فروش، اهمیت این موضوع را به خوبی نشان داد. چرخه‌های رکود و رونق مسکن

یاری با اشاره به چرخه‌های رکود و رونق بازار مسکن گفت: این بازار در دوره‌هایی حدود ۱۲ تا ۱۶ فصل وارد رکود می‌شود و دوره‌های رونق آن نیز حدود ۶ تا ۸ فصل ادامه دارد؛ بنابراین این ویژگی باید در طراحی ابزارهای تامین مالی مورد توجه قرار گیرد. تجربه صندوق‌های زمین و ساختمان

معاون سازمان بورس با اشاره به تجربه صندوق‌های زمین و ساختمان بیان داشت: در سال ۱۳۹۷ چهار صندوق در این حوزه وجود داشت، اما با وجود توجیه‌پذیری این ابزار، صندوق‌ها نتوانستند به مقیاس مورد انتظار برسند.

وی یکی از دلایل این مساله را انتقال بخش قابل توجهی از ریسک‌ها به سرمایه‌گذار دانست و افزود: ریسک تامین زمین، اخذ مجوز و سرمایه‌گذاری از جمله ریسک‌هایی بود که به سرمایه‌گذار منتقل شد و در نتیجه برخی پروژه‌ها حتی پس از ۱۰ سال نیز به پایان نرسیده‌اند.

یاری تاکید کرد: در طراحی ابزارهای جدید باید نحوه توزیع ریسک میان سرمایه‌گذار، سازنده و سایر ارکان پروژه مورد بازنگری قرار گیرد. تورم و کاهش جذابیت ابزارهای مالی

وی با اشاره به ابزارهای صکوک اسلامی گفت: ناشران بخش مسکن استقبال چندانی از این ابزارها ندارند که یکی از دلایل آن، محدود بودن پروژه‌های متنوع و بلندمدت بودن پروژه‌های مسکن است.

یاری با اشاره به انتشار هزار میلیارد تومان اوراق رهن مسکن در سال ۱۳۹۹ افزود: استقبال از این اوراق بعد از سال ۹۹ چندان قابل توجهی با توجه تغییرات نرخ وجود نداشت. پس یا دولت باید ورود کند یا نرخ ها واقعی شوند.

وی تاکید کرد: برای هدایت منابع به سمت فعالیت‌های مولد، مهار تورم ضروری است؛ زیرا در شرایط تورمی، نرخ‌های پایین جذابیت لازم را برای سرمایه‌گذار ایجاد نمی‌کند. نقدشوندگی؛ شرط موفقیت ابزارهای مسکن

معاون سازمان بورس با تاکید بر ضرورت بازارگردانی گفت: در طراحی ابزارهای تامین مالی مسکن باید امکان نقدشوندگی به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد و حل این موضوع می‌تواند به افزایش استقبال از ابزارهای مرتبط با بازار ملک کمک کند.

وی افزود: ملک و طلا از دارایی‌های مورد توجه مردم ایران هستند و تجربه فعال شدن ظرفیت سرمایه‌گذاری در طلا از طریق صندوق‌ها می‌تواند برای طراحی ابزارهای مناسب در حوزه مسکن نیز مورد استفاده قرار گیرد. ضرورت استفاده از مجموعه ابزارها

یاری با بیان اینکه تامین مالی بخش مسکن با یک ابزار امکان‌پذیر نیست، گفت: بازار سرمایه ابزارهای متنوعی در اختیار دارد و باید از مجموعه‌ای از ابزارهای متناسب با ویژگی‌های بازار مسکن استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: بازار مسکن با حدود ۳۰۰ صنعت ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد و یکی از بخش‌های پیشران اقتصاد است؛ بنابراین تامین مالی چنین بازار بزرگی نمی‌تواند صرفاً به یک ابزار مالی محدود شود.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس در پایان تاکید کرد: برای توسعه تامین مالی مسکن باید نگاه یکپارچه‌ای میان دولت، بخش تعاون و بازار سرمایه شکل گیرد تا ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تامین مالی پایدار و گسترده این بخش فعال شود./ایرنا


۵ دقیقه قبل / سایت شهر بورس

هفته مهم بورس کالا؛ از رکورد صندوق‌های طلا تا ورود پسته به بورس

به گزارش شهر بورس، بورس کالای ایران در هفته گذشته شاهد چند رویداد مهم در حوزه طلا، نقره، محصولات کشاورزی و بازار مشتقه بود. فهرست عناوین ارزش صندوق‌های طلا از ۷۰۰ همت عبور کرد «سیلوا» با جذب ۲۰۰ میلیارد تومان پذیره‌نویسی شد «یاس» یک همت جذب کرد «نقرآمد»؛ چهاردهمین صندوق نقره پذیرش انبار پسته در بورس کالا بورس کالا و مقابله با رانت سیمان اختیار معامله شمش طلا راه‌اندازی شد جمع‌بندی مهم‌ترین رویدادهای بورس کالا

افزایش ارزش صندوق‌های طلا، توسعه صندوق‌های نقره، پذیرش انبار پسته و راه‌اندازی قرارداد اختیار معامله شمش طلا، از مهم‌ترین تحولات این بازار محسوب می‌شوند.ارزش صندوق‌های طلا از ۷۰۰ همت عبور کرد

خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلای فعال در بورس کالای ایران با ثبت رکوردی جدید، از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

این رشد نشان‌دهنده استقبال سرمایه‌گذاران از صندوق‌های مبتنی بر طلا و نقش پررنگ این ابزارها در بازار سرمایه است.

در حال حاضر ۳۵ صندوق طلا با نمادهای مختلف در بورس کالا فعالیت می‌کنند.شاخصمقدارخالص ارزش دارایی صندوق‌های طلابیش از ۷۰۰ همتتعداد صندوق‌های طلای فعال۳۵ صندوقتعداد صندوق نقره پس از «نقرآمد»۱۴ صندوق«سیلوا» با جذب ۲۰۰ میلیارد تومان پذیره‌نویسی شد

پذیره‌نویسی دوازدهمین صندوق نقره بورس کالا با نماد «سیلوا» در ۲۵ مرداد آغاز شد و با استقبال سرمایه‌گذاران همراه بود.

این پذیره‌نویسی در همان دقایق ابتدایی توانست ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب کند و با موفقیت به پایان برسد.«یاس» یک همت جذب کرد

پذیره‌نویسی سیزدهمین صندوق نقره بورس کالا با نماد «یاس» نیز از ۲۸ مرداد آغاز شد و با جذب یک هزار میلیارد تومان سرمایه به پایان رسید.

معاملات ثانویه واحدهای این صندوق پس از پایان پذیره‌نویسی و ثبت رسمی صندوق، در بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورس کالا آغاز خواهد شد.«نقرآمد»؛ چهاردهمین صندوق نقره

پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق نقره بورس کالا با نماد «نقرآمد» از یکم شهریور آغاز می‌شود و سه روز کاری ادامه خواهد داشت.

این صندوق ۲۰۰ میلیون واحد سرمایه‌گذاری عادی قابل انتشار دارد و پذیره‌نویسی آن از ساعت ۱۱:۴۵ تا ۱۸ انجام می‌شود. دوره پیش‌گشایش نیز ۱۵ دقیقه خواهد بود.صندوقجایگاهسرمایه جذب‌شده / واحد قابل انتشارسیلوادوازدهمین صندوق نقره۲۰۰ میلیارد تومانیاسسیزدهمین صندوق نقرهیک همتنقرآمدچهاردهمین صندوق نقره۲۰۰ میلیون واحدپذیرش انبار پسته در بورس کالا

پذیرش انبار پسته شرکت بین‌المللی گروه مانی آسیا در بورس کالای ایران، یکی دیگر از رویدادهای مهم هفته گذشته بود.

محمدحسین رحمانی، مدیرعامل گروه رحمانی، این اتفاق را گامی برای نزدیک‌ترشدن زنجیره تولید، تأمین مالی و تجارت پسته به بازار سرمایه دانست.

به گفته او، پسته یکی از محصولات مهم و ارزآور اقتصاد ایران است و توسعه زنجیره آن می‌تواند ارزش بیشتری برای کشاورزان و بخش خصوصی ایجاد کند.بورس کالا و مقابله با رانت سیمان

رئیس هیئت‌مدیره گروه مالی فیروزه نیز بورس کالا را یکی از ابزارهای مؤثر برای مقابله با آثار قیمت‌گذاری دستوری دانست.

امیر تقی‌خان تجریشی معتقد است عرضه سیمان در بورس کالا به واقعی‌ترشدن قیمت‌ها و کاهش رانت در زنجیره توزیع کمک کرده است.

او با اشاره به شرایط گذشته بازار سیمان گفت در مقطعی، سود دلالان و واسطه‌ها حتی از سود کارخانه‌های سیمان بیشتر بوده است؛ موضوعی که ابعاد رانت موجود در این بازار را نشان می‌داد.اختیار معامله شمش طلا راه‌اندازی شد

بورس کالای ایران همچنین از راه‌اندازی قرارداد اختیار معامله شمش طلا با سررسید اردیبهشت ۱۴۰۶ خبر داد.

معاملات این قرارداد از شنبه ۳۱ مرداد آغاز شد و تاریخ سررسید آن ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۶ تعیین شده است.رویدادتاریخ / مقدارآغاز معاملات اختیار شمش طلا۳۱ مرداد ۱۴۰۵سررسید قرارداد۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۶آغاز پذیره‌نویسی «نقرآمد»یکم شهریورمدت پذیره‌نویسی «نقرآمد»۳ روز کاریجمع‌بندی مهم‌ترین رویدادهای بورس کالا

مهم‌ترین تحولات هفته گذشته بورس کالا را می‌توان در چند محور خلاصه کرد:ارزش دارایی صندوق‌های طلا از ۷۰۰ همت عبور کرد.صندوق نقره «یاس» در پذیره‌نویسی خود یک همت جذب کرد.«نقرآمد» به‌عنوان چهاردهمین صندوق نقره وارد مرحله پذیره‌نویسی شد.انبار پسته برای اتصال زنجیره تولید و تجارت این محصول به بورس کالا پذیرفته شد.قرارداد اختیار معامله شمش طلا با سررسید اردیبهشت ۱۴۰۶ راه‌اندازی شد.

منبع: کالاخبر




 سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد
۹ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد

شرکت سیمان لارستان با نماد «سلار» با انتشار نامه‌ای رسمی، شایعه تغییر نرخ گاز خوراک مصرفی را رد و تأکید کرد نرخ گاز خوراک و سوخت این شرکت بر اساس مصوبه‌های ابلاغی همچنان مشخص و شفاف است.

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.

 شرایط جنگی پای برنج خارجی را به فصل برداشت باز کرد
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

شرایط جنگی پای برنج خارجی را به فصل برداشت باز کرد

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه کشور همواره بخشی از نیاز خود به برنج را از طریق واردات تأمین می‌کند، گفت: لغو ممنوعیت فصلی واردات در مقطع فعلی بیش از آنکه یک تصمیم تنظیم بازاری باشد، با هدف اطمینان از تأمین کالا در شرایط جنگی و جلوگیری از بروز مشکل در ماه‌های آینده اتخاذ شده است.

 تاریخ اقتصادهای شکست خورده؛ از یوگسلاوی تا ونزوئلا | 70 فروپاشی در 3 دهه | زمینه‌ها و علل فروپاشی اقتصاد یک کشور چیست؟
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تاریخ اقتصادهای شکست خورده؛ از یوگسلاوی تا ونزوئلا | 70 فروپاشی در 3 دهه | زمینه‌ها و علل فروپاشی اقتصاد یک کشور چیست؟

اقتصادنیوز: از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون، جهان نزدیک به هفتاد مورد فروپاشی اقتصادی را به خود دیده است. با این حال، برخلاف مفاهیمی مثل رکود یا انقباض اقتصادی که تعریف نسبتا مشخصی دارند، برای فروپاشی اقتصادی هیچ تعریف واحد و مورد توافقی وجود ندارد.

 کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند
۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند

کانادا با رونمایی از یک برنامه سرمایه‌گذاری نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار، قصد دارد جایگاه خود را در بازار جهانی انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی تقویت کند. محور این طرح، توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی در کبک و نیوفاندلند و لابرادور، ساخت زیرساخت‌های انتقال برق و حمایت از پروژه‌های معدنی است.

 همکاری شین‌هان کره جنوبی با سولانا برای انتشار صندوق توکنیزه‌شده - سرمایه و بورس
۲ ساعت قبل / سایت سرمایه و بورس

همکاری شین‌هان کره جنوبی با سولانا برای انتشار صندوق توکنیزه‌شده - سرمایه و بورس

شرکت مدیریت دارایی شین‌هان کره جنوبی با بنیاد سولانا، شرکت Etherfuse و صرافی غیرمتمرکز Orca برای بررسی امکان انتشار و توزیع یک صندوق توکنیزه‌شده مبتنی بر وون کره جنوبی همکاری می‌کند. این اقدام می‌تواند گام مهمی در مسیر ورود دارایی‌های مالی سنتی به شبکه‌های بلاکچینی و گسترش کاربرد سولانا در حوزه دارایی‌های دنیای واقعی باشد.