قیمت طلا امروز




 سایت روزنو / ۱۴۰۵/۰۳/۲۸

ماجرای استفاده از اسکناس ایرانی برای تولید کاغذ دلار

در واکنش به برخی ادعاها درباره انتقال پول نقد از مرزهای شرقی، نماینده سیستان تأکید کرد گزارش رسمی در این خصوص وجود ندارد.
 ماجرای استفاده از اسکناس ایرانی برای تولید کاغذ دلار



رقم واقعی تخلف در بازگشت ارز صادراتی چقدر است؟

 رقم واقعی تخلف در بازگشت ارز صادراتی چقدر است؟
 سایت آوش / ۴ ساعت قبل
دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی با گفت: مجموع تخلف واقعی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده و این ارز نیز نه از بیت‌المال یا منابع بانک مرکزی، بلکه متعلق به خود صادرکنندگان بوده است.

مهدی دارابی دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی با رد رقم ۱۳۰ میلیارد دلاری که این روزها درباره تخلف در بازگشت ارز صادراتی مطرح می‌شود، اعلام کرد: مجموع تخلف واقعی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده و این ارز نیز نه از بیت‌المال یا منابع بانک مرکزی، بلکه متعلق به خود صادرکنندگان بوده است.

وی گفت: بعد از اصلاح سیاست‌های ارزی روند بازگشت ارز به صورت محسوسی افزایش یافته است؛ به نحوی که درصد بازگشت ارز به صادرات که در سال ۱۴۰۴ معادل ۶۸ درصد بود، در ۵ ماه ابتدای سال ۱۴۰۵ به ۱۱۷ درصد رسیده است.

سابقه الزام به بازگشت ارز

به گفته این مقام بانک مرکزی، الزام به بازگشت ارز صادراتی از فروردین سال ۱۳۹۷، پس از شوک ارزی آن سال، برای نخستین‌بار با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اجرایی شد و از سال ۱۴۰۱ نیز با پشتوانه قانونی ادامه یافت. او گفت تا سال ۱۴۰۰ به دلیل نرخ بالای بازگشت ارز (بیش از ۸۵ درصد به‌طور متوسط)، موضوع تخلف در بازگشت ارز چندان محل بحث نبود، اما از سال ۱۴۰۱ تا سال ۱۴۰۴ این نرخ حدود ۵۵ درصد کاهش یافته است.

نقش بانک مرکزی و چارچوب قانونی

دارابی تصریح کرد: بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مصوب اسفند ۱۴۰۰، صادرکنندگان موظف‌اند ارز حاصل از صادرات خود را طبق آیین‌نامه‌ای که در دولت تصویب می‌شود، به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند. دبیرخانه «کارگروه بازگشت ارز» که مسئول این موضوع است، در بانک مرکزی مستقر است و به همین دلیل این نهاد در رأس موضوع قرار دارد.

به گفته او، قانون سقف حداقلی ۶۰ درصد را برای الزام بازگشت ارز تعیین کرده است. صادرکنندگان به‌طور کلی به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ صادرکنندگان گروه یک که موظف‌اند ۱۰۰ درصد ارز صادراتی خود را از مسیرهای مشخص‌شده در آیین‌نامه بازگردانند سایر صادرکنندگان که بر اساس نوع کالای صادراتی، تنها بخشی (حداقل ۶۰ درصد) از ارز را باید از مسیرهای رسمی بازگردانند.

او تأکید کرد حتی اگر صادرکننده‌ای ارز خود را وارد کشور کند اما از مسیرهای غیر از آنچه در آیین‌نامه مشخص شده اقدام کند، باز هم این کار تخلف محسوب می‌شود.

رفع ابهام از رقم ۱۳۰ میلیارد دلار

دستیار ارزی رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: رقم ۱۳۰ میلیارد دلاری که در فضای عمومی مطرح می‌شود، حاصل تفاضل کل صادرات کشور از سال ۱۳۹۷ منهای کل ارز بازگشتی است و نمی‌توان آن را معادل «تخلف» دانست. به گفته او، مجموع تخلف واقعی در بازگشت ارز از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده که روند سالانه آن به شرح زیر است:

او گفت تا سال ۱۴۰۰ میانگین تخلف سالانه حدود ۵ میلیارد دلار بوده و روند افزایشی تخلف، همزمان با رشد نرخ ارز در بازار بوده است؛ به این معنا که هرچه فشار بر نرخ ارز بیشتر شده و نرخ دستوری مبنای بازگشت ارز شده است، صادرکنندگان انگیزه کمتری برای بازگشت ارز از مسیرهای رسمی داشته‌اند.

ارز صادراتی متعلق به صادرکننده است

وی با رد این تصور که ارزهای بازنگشته متعلق به مردم، دولت یا بانک مرکزی بوده ، توضیح داد: ارز حاصل از صادرات را خریدار خارجی کالا به صادرکننده پرداخت می‌کند و از ابتدا مالکیت آن با خود صادرکننده است. تخلف، از نگاه او، در بازنگرداندن این ارز از مسیرهای قانونی تعیین‌شده است، نه استفاده از منابع عمومی یا دولتی.

مسیرهای غیررسمی بازگشت ارز

دارابی با بیان اینکه بخش قابل‌توجهی از ۸۱ میلیارد دلار تخلف، عملاً از کشور خارج نشده و به شکل غیرمستقیم و از مسیرهای غیررسمی به چرخه اقتصادی بازگشته، به چند مسیر اصلی اشاره کرد و گفت:واردات بدون انتقال ارز یکی از این مسیرها است. در دوره جنگ، برای تسریع ترخیص کالا، به واردکنندگان اجازه داده شد بدون تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و با تأمین مستقل ارز از بازار، کالای خود را وارد کنند.

همچنین ترخیص درصدی از دیگر مسیرهاست. بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، واردکنندگان می‌توانند بخشی (تا صد درصد) از کالای خود را بدون تأمین ارز از سوی بانک مرکزی از گمرک ترخیص کنند؛ رقم این نوع واردات در برخی سال‌ها به ۱۰ تا ۲۰ میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: واردات موسوم به «ته‌لنجی»نیز از دیگر موضوعات قابل توجه در این مسیر است. واردات غیررسمی از مبادی جنوبی کشور که رسمیت یافته و برخی استان‌ها برای آن مجوز دارند؛ حجم برآوردی این نوع واردات نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار در سال است.

این مقام مسئول همچنین بدهی موسوم به «ارز ۲۸۵۰۰ ریالی» به واردکنندگان کالای اساسی، به رقم ۴.۵ میلیارد دلار را نمونه دیگری از همین چرخه دانست: واردکنندگان کالای اساسی این ارز را از بازار غیررسمی (که منشأ آن عمدتاً همان ارزهای بازنگشته صادراتی است) تأمین کرده و کالا را وارد کرده‌اند، بدون آنکه دولت تاکنون بدهی خود را با نرخ ۲۸۵۰۰ ریال تسویه کرده باشد.

بخشی از ارز، واقعاً خروج سرمایه شده است

دستیار ارزی رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد بخشی از ۸۱ میلیارد دلار تخلف، صرف خرید ملک، طلا و دارایی ارزی در خارج از کشور شده که این بخش را باید «خروج سرمایه» و مسئله واقعی از منظر اقتصادی دانست، نه صرفاً یک تخلف اداری. او یادآور شد ورود اسکناس ارز و طلا به کشور، در چارچوب مقررات اظهار، آزاد است و همین موضوع مسیر بازگشت بخشی از این دارایی‌ها را نیز باز می‌گذارد.

بازگش ارز صادرات و تجربه سایر کشورها

دارابی با اشاره به تاریخچه نرخ ارز، گفت شدیدترین رشد نرخ ارز کشور در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ رخ داده، در حالی‌که در آن سال‌ها درآمدهای ارزی نفتی کشور در پایین‌ترین سطح خود بوده و همین بازگشت ارز صادراتی بود که به کنترل نسبی التهابات بازار ارز کمک کرد. به گفته او، سال ۱۴۰۴ با وجود کاهش برخی درآمدها، از نظر شیب رشد نرخ ارز با سال‌های ۹۷ و ۹۹ قابل مقایسه نیست.

او در پایان به تجربه روسیه اشاره کرد که پس از آغاز جنگ، الزام به بازگشت ۸۰ درصد از ارز صادراتی را وضع کرد، و گفت بانک مرکزی ایران نیز اکنون در حال تعیین الزامات مشابهی برای صادرات کشور است.

اصلاح سیاست های ارزی منجر به افزایش بازگشت ارز صادراتی شد

دارابی گفت: نرخ عدم بازگشت ارز در سال‌های اخیر افزایش یافته بود؛ به‌گونه‌ای که درصد تعهدات سررسید شده ایفا شده که در سال ۱۴۰۰ به ۹۱ درصد رسیده بود، از سال ۱۴۰۱ روند کاهشی داشته و در سال ۱۴۰۵ به ۵۲ درصد رسید. دلایل اصلی کاهش نرخ بازگشت ارز از سال ۱۴۰۱، اعمال نرخ‌های دستوری ارز و عدم جذابیت و عدم سهولت بازگشت ارز از مسیرهای تعیین شده و افزایش تقاضای خروج سرمایه به دلیل افزایش نااطمینانی‌های سیاسی و اجتماعی است.

وی تصریح کرد: مقایسه وضعیت بازگشت ارز قبل و بعد از ۱۵ دی ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که بعد از اصلاح سیاست‌های ارزی روند بازگشت ارز به صورت محسوسی افزایش یافته است؛ به نحوی که درصد بازگشت ارز به صادرات که در سال ۱۴۰۴ معادل ۶۸ درصد بود، در ۵ ماه ابتدای سال ۱۴۰۵ به ۱۱۷ درصد رسیده است.



سینما برگشت! از صف‌های نیمه‌شب و سانس‌های صبح زود «مرد عنکبوتی» تا گیشه ۴ میلیارد دلاری - مجله اینترنتی کولاک

 سینما برگشت! از صف‌های نیمه‌شب و سانس‌های صبح زود «مرد عنکبوتی» تا گیشه ۴ میلیارد دلاری - مجله اینترنتی کولاک
 سایت کولاک / ۵ ساعت قبل
تابستان ۲۰۲۶ برای سینماداران آمریکایی فقط یک فصل موفق نبود؛ نشانه‌ای بود از اینکه شاید سالن‌های سینما بالاخره دارند از سایه سنگین همه‌گیری، اعتصاب‌های هالیوود

تابستان ۲۰۲۶ برای سینماداران آمریکایی فقط یک فصل موفق نبود؛ نشانه‌ای بود از اینکه شاید سالن‌های سینما بالاخره دارند از سایه سنگین همه‌گیری، اعتصاب‌های هالیوود و انفجار سرویس‌های استریم بیرون می‌آیند. همشهری آنلاین: درآمد گیشه آمریکای شمالی در تابستان امسال از مرز ۴ میلیارد دلار عبور کرده؛ اتفاقی که از زمان کرونا تنها برای دومین بار رخ می‌دهد. مهم‌تر از رقم فروش، اما چیزی است که در سالن‌ها اتفاق افتاده: صف‌های طولانی، سانس‌های نیمه‌شب و صبح زود، تماشاگرانی با لباس شخصیت‌های محبوبشان و فیلم‌هایی که دوباره به موضوع مشترک گفت‌وگوهای روزمره مردم تبدیل شده‌اند.

به گزراش ورایتی، باب بگبی، مدیرعامل زنجیره B&B Theatres، بهتر از هر کس دیگری این تغییر را احساس کرده است. هنگام اکران «مرد عنکبوتی: روزی کاملاً نو»، تقاضا آن‌قدر بالا بود که سینماها مجبور شدند سانس‌هایی در ساعت‌های عجیب، حتی ۸ صبح و ۲:۳۰ بامداد، اضافه کنند. بگبی می‌گوید مدیران سینما مدام در حال اضافه‌کردن سانس بودند و تقریباً همه نمایش‌ها به فروش می‌رسیدند. کارکنان خسته بودند، اما یک چیز برایشان لذت‌بخش بود: سالن‌ها دوباره پر شده بودند. این صحنه برای بگبی یادآور روزهای طلایی «انتقام‌جویان: پایان بازی» در سال ۲۰۱۹ بود؛ فیلمی که با افتتاحیه ۳۵۷ میلیون دلاری، یکی از بزرگ‌ترین رکوردهای تاریخ گیشه را ثبت کرد. حالا «مرد عنکبوتی: روزی کاملاً نو» حتی از آن هم عبور کرده و با افتتاحیه ۳۶۰ میلیون دلاری در آمریکای شمالی، رکورد تازه‌ای به جا گذاشته است. فروش جهانی فیلم نیز از ۲ میلیارد دلار عبور کرده است. اما داستان بازگشت سینما فقط به مرد عنکبوتی محدود نمی‌شود. وقتی چند فیلم همزمان مردم را به سینما می‌کشند

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های سلامت گیشه این تابستان، تنوع فیلم‌های موفق است. در گذشته ممکن بود یک بلاک‌باستر بزرگ تمام توجه بازار را به خود اختصاص دهد؛ اما تابستان ۲۰۲۶ شاهد چند فیلم بزرگ بوده که همزمان تماشاگر جذب کرده‌اند. «اودیسه» ساخته کریستوفر نولان در کنار «مرد عنکبوتی: روزی کاملاً نو» به یکی از موتورهای اصلی گیشه تبدیل شده است. این فیلم تاکنون حدود ۱.۲۹ میلیارد دلار در سراسر جهان فروش داشته و نسخه‌های IMAX آن سهم چشمگیری از این موفقیت داشته‌اند. در کنار این دو، فیلم‌هایی مانند «داستان اسباب‌بازی ۵»، «مایکل»، «پروژه هیل مری»، «فیلم سوپر ماریو کهکشانی»، «شیطان پرادا می‌پوشد ۲» و حتی پروژه‌هایی در مقیاس متفاوت، نشان داده‌اند که بازار دیگر صرفاً به یک یا دو فرنچایز متکی نیست.

گرگ هکمن، مدیر بازاریابی زنجیره Maya Cinemas، می‌گوید این وضعیت بیش از هر چیز یادآور سال ۲۰۱۹ است؛ زمانی که مردم برای چند فیلم مختلف همزمان هیجان داشتند. و شاید همین نکته مهم‌ترین خبر برای صنعت سینما باشد: مردم دوباره درباره فیلم‌ها حرف می‌زنند. این بازگشت پایدار خواهد بود؟

در سال‌های پس از کرونا، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سینما فقط کاهش فروش نبود؛ بلکه از بین رفتن نوعی تجربه جمعی بود. پلتفرم‌های استریم به مخاطب اجازه دادند فیلم‌ها و سریال‌ها را در خانه و در زمان دلخواه تماشا کند. اما سینما چیزی فراتر از تماشای یک فیلم است: صف، هیجان افتتاحیه، واکنش جمعی تماشاگران و احساس اینکه اگر فیلم را نبینید، از یک اتفاق فرهنگی جا مانده‌اید. به نظر می‌رسد تابستان ۲۰۲۶ این حس را دوباره زنده کرده است. تماشاگران برای «مایکل» بعد از پایان فیلم در سالن می‌مانند و با موسیقی می‌رقصند. طرفداران «مرد عنکبوتی» با لباس شخصیت محبوبشان به سینما می‌روند. بعضی مخاطبان «اودیسه» را چند بار تماشا می‌کنند؛ حتی با وجود اینکه فیلم نزدیک به سه ساعت زمان دارد. این همان چیزی است که سینماداران مدت‌ها منتظرش بودند: فیلمی که تماشای آن در خانه کافی نباشد.

اینجا نگرانی اصلی شروع می‌شود. صنعت سینما طی چند سال گذشته ضربه‌های متعددی خورده است؛ از همه‌گیری و رشد استریمینگ گرفته تا اعتصاب‌های هالیوود و کاهش تعداد تولیدات استودیویی. حالا ادغام احتمالی پارامونت و وارنر برادرز به نگرانی تازه‌ای برای صاحبان سالن‌ها تبدیل شده است. سینماداران از تجربه ادغام دیزنی و فاکس قرن بیستم در سال ۲۰۱۹ درس گرفته‌اند؛ ادغامی که نگرانی‌هایی درباره کاهش تعداد فیلم‌های اکران‌شده ایجاد کرد. با این حال، دیوید الیسون، مدیرعامل Paramount Skydance، وعده داده است که ترکیب این دو مجموعه به کاهش تولید منجر نشود و دست‌کم ۳۰ فیلم در سال از سوی این مجموعه روانه بازار شود. برای سالن‌داران، این موضوع حیاتی است. آنها به فیلم نیاز دارند؛ نه فقط چند بلاک‌باستر بسیار بزرگ در سال. آزمون واقعی در پاییز

تابستان قدرتمند بوده، اما پاییز قرار نیست به همان اندازه روی چند فیلم عظیم تکیه کند. صاحبان سالن‌ها می‌گویند در تقویم پاییزی خبری از تعداد زیادی فیلم چهارربعی و غول‌آسا نیست، اما یک مزیت وجود دارد: حجم و تنوع. تقریباً در هر آخر هفته تا هالووین، دست‌کم دو و گاهی پنج فیلم جدید در سراسر آمریکا اکران خواهند شد. از جمله فیلم‌هایی که توجه‌ها را جلب کرده‌اند می‌توان به کمدی جدید تام کروز با عنوان «حفار»، دنباله «جادوی عملی ۲» با نیکول کیدمن و ساندرا بولاک، ریبوت «رزیدنت اویل» به کارگردانی زک کرگر، اقتباس «وریتی» با بازی آن هاتاوی و داکوتا جانسون و تریلر بقا «قلب هیولا» با بازی برد پیت اشاره کرد. در کنار آنها، «مادر دیگر»، فیلم کمیک‌بوکی متفاوت «کلی‌فیس» از DC و نسخه جدید «استریت فایتر» نیز قرار دارند. یعنی شاید پاییز یک «مرد عنکبوتی» یا «انتقام‌جویان» در هر هفته نداشته باشد، اما مجموعه‌ای از ژانرها و ایده‌های متفاوت را پیش روی مخاطب می‌گذارد.

اگر پاییز نتواند تمام انرژی تابستان را حفظ کند، هالیوود برای فصل تعطیلات برگ برنده‌های بزرگی دارد. «فاکر-در-قانون»، پیش‌درآمد «بازی‌های گرسنگی» با عنوان «طلوع در درو کردن» و داستانی تازه درباره اسکروج با نام «اِبنزر» بخشی از برنامه‌اند. اما اتفاق بزرگ‌تر در پایان سال رقم خواهد خورد: اکران تقریباً همزمان «انتقام‌جویان: روز رستاخیز» و «تل‌ماسه: بخش سوم»، در کنار «جومانجی ۳». این ترکیب می‌تواند یکی از قدرتمندترین فصل‌های کریسمس تاریخ گیشه را رقم بزند. حتی این احتمال وجود دارد که درآمد سالانه گیشه داخلی آمریکا برای نخستین بار از زمان همه‌گیری دوباره از ۱۰ میلیارد دلار عبور کند. سینما نمرده بود؛ فقط منتظر بود

شاید مهم‌ترین نتیجه تابستان ۲۰۲۶ این باشد که بحث «مرگ سینما» بیش از حد زود مطرح شده بود. مخاطب هنوز حاضر است برای یک تجربه سینمایی بزرگ پول بدهد. حاضر است نیمه‌شب به سالن برود، چند ساعت در صف بایستد، فیلمی سه‌ساعته را روی بزرگ‌ترین پرده ممکن ببیند و حتی برای بار دوم به سینما برگردد. مشکل، به نظر می‌رسد، کمتر از آنکه «بی‌علاقه‌شدن مردم به سینما» باشد، به کمبود فیلم‌هایی مربوط است که تماشای آنها ارزش ترک خانه را داشته باشد. تابستان امسال تعدادی از این فیلم‌ها از راه رسیدند و نتیجه‌اش را در گیشه دیدیم. حالا سؤال بزرگ این نیست که آیا سینما هنوز مخاطب دارد یا نه. سؤال این است: آیا هالیوود می‌تواند در پاییز و زمستان، به اندازه کافی فیلم بسازد که این مخاطب را در سالن نگه دارد؟ اگر پاسخ مثبت باشد، شاید سال ۲۰۲۶ همان سالی باشد که صنعت سینما بالاخره بتواند با خیال راحت بگوید: دوران پساکرونا تمام شده است؛ سینما برگشته. پیوند کوتاه کپی شد!



پیش‌بینی قیمت طلا و دلار فردا پنجشنبه 29 مرداد 1405؛ آیا پنجشنبه، روز «سودآوری» است یا «ریسک‌گریزی»؟ - مجله اینترنتی کولاک

 پیش‌بینی قیمت طلا و دلار فردا پنجشنبه 29 مرداد 1405؛ آیا پنجشنبه، روز «سودآوری» است یا «ریسک‌گریزی»؟ - مجله اینترنتی کولاک
 سایت کولاک / ۷ ساعت قبل
بازار معاملات طلا و ارز کشور در ساعات پایانی هفته، در یکی از حساس‌ترین تقاطع‌های قیمتی خود قرار گرفته است.

به گزارش سایت طلا، پس از جهش خیره‌کننده طلا به سطح ۱۹.۷ میلیون تومان و عبور دلار از سد ۱۹۰ هزار تومان، توجه تمامی معامله‌گران به یک پرسش کلیدی معطوف شده است: «معاملات فردا (پنجشنبه) به کدام سمت متمایل خواهد شد؟»

هیجان دوگانه اونس جهانی و دلار داخلی

رشد پرشتاب قیمت طلا در ۲۴ ساعت گذشته، نتیجه‌ی یک «تلاقی استراتژیک» بود؛ از یک سو، جهش ناگهانی اونس جهانی طلا در بازارهای بین‌المللی، و از سوی دیگر، فشار خرید در بازار آزاد ارز. این هم‌پوشانی قیمتی، طلا را به یک پناهگاه امن برای سرمایه‌گذاران تبدیل کرده که اکنون بازار را در وضعیتی میان «هیجان خرید» و «ترس از اصلاح» قرار داده است.

دو مسیر پیش روی بازار در روز پنجشنبه

با توجه به الگوهای تاریخی معاملات در روزهای پایانی هفته و پیش از تعطیلات جمعه، تحلیل‌گران دو سناریوی متمایز را برای معاملات فردا پیش‌بینی می‌کنند:

سناریوی اول: «شناسایی سود و اصلاح موقت»

با توجه به صعود پرشتاب قیمت‌ها، احتمال اینکه بخشی از معامله‌گران در ابتدای معاملات روز پنجشنبه، اقدام به بستن موقعیت‌های خود و «شناسایی سود» کنند، بسیار بالا است. این فشار فروش می‌تواند منجر به یک اصلاح قیمتی خفیف در هر دو حوزه طلا و دلار شود تا بازار فرصتی برای تنفس پیدا کند.

سناریوی دوم: «تثبیت در سقف و حالت انتظار»

اگر تقاضای زیرساختی در بازار ارز همچنان پابرجا باشد، بازار فردا را با نوسانات محدودی در همان سطوح بالای فعلی (دلار ۱۹۰ هزار و طلا ۱۹.۷ میلیون) روبرو خواهیم بود. در این سناریو، بازیگران اصلی بازار به دلیل فردا که آخرین روز معاملاتی است، از ورود به معاملات سنگین خودداری کرده و صرفاً به تثبیت موقعیت‌های قبلی خود می‌پردازند.

هشدار کارشناسان: مراقب «شکاف قیمتی» در روز پنجشنبه باشید

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روز پنجشنبه، «روز احتیاط» خواهد بود. با توجه به کاهش حجم معاملات در روزهای پایانی هفته و ریسک‌های ناشی از تعطیلات جمعه، احتمال بروز «شکاف قیمتی» (Gap) بین قیمت‌های پیشنهادی فروشندگان و واقعیت‌های بازار بسیار زیاد است.

توصیه استراتژیک به فعالان بازار

به دلیل احتمال هیجانی شدن معاملات در ساعات پایانی، توصیه می‌شود معامله‌گران از تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده خودداری کرده و قیمت‌های خرید و فروش را از طریق صرافی‌های معتبر و لحظه‌ای رصد کنند. به نظر می‌رسد جهت‌گیری اصلی و نهایی بازار، به اولین جلسات معاملاتی در روز شنبه موکول شود. پیوند کوتاه کپی شد!



دلار از مرز 190 هزار تومان عبور کرد + علت رشد - مجله اینترنتی کولاک

 دلار از مرز 190 هزار تومان عبور کرد + علت رشد - مجله اینترنتی کولاک
 سایت کولاک / ۸ ساعت قبل
بازار ارز امروز را با افزایش قابل توجهی همراه بود تا جایی که توانست ساعاتی پیش، مرز روانی و تاریخی ۱۹۰ هزار تومان را بشکند و وارد نواحی قیمتی جدیدی شود.

به گزارش سایت طلا، قیمت دلار با شیب تند رو به بالا حرکت کرد و پس از عبور از سطح ۱۹۰ هزار تومان، با نوسانات شدیدی در معاملات مواجه شد و به ۱۹۰ هزار و ۸۸۰ تومان رسید. این جهش قیمتی، باعث واکنش سریع معامله‌گران و افزایش حجم معاملات در بازار آزاد شد.

چرا دلار صعود کرد؟

کارشناسان علت جهش قیمت دلار در روز جاری را تصمیم دولت امارات در توقف تمامی مبادلات تجاری و مالی با ایران عنوان کرده‌اند.

به اعتقاد آنان بسیاری از صرافی‌های بزرگ داخل ایران برای تأمین ارز یا انتقال پول، از حساب‌ها و زیرساخت‌های موجود در دبی استفاده می‌کنند. توقف فعالیت‌های مالی توسط امارات، می‌تواند منجر به یک بن‌بست در تأمین نقدینگی برای واردات و افزایش نرخ ارز شود.

علاوه بر این با توجه به داده‌های اخیر، بخشی از تقاضای امروز ناشی از پیش‌بینی معامله‌گران مبنی بر تداوم روند تورمی است. این امر باعث شده تا سرمایه‌گذاران برای حفظ ارزش دارایی‌های خود، به سمت خرید ارز حرکت کنند.

با توجه به عبور دلار از سطح ۱۹۰ هزار تومان، بازار در وضعیت انتظار قرار دارد. کارشناسان هشدار می‌دهند که با توجه به حساسیت این سطح قیمتی، در ساعات آتی ممکن است شاهد نوسانات شدیدتری باشیم. معامله‌گران باید با دقت بیشتری اخبار مربوط به سیاست‌های خزانه‌داری و بانک مرکزی و اخبار سیاسی را دنبال کنند. پیوند کوتاه کپی شد!



جهش بیت‌کوین به مرز ۶۵ هزار دلار؛ واکنش پرقدرت بازار کریپتو به نوسانات اوراق قرضه آمریکا - مجله اینترنتی کولاک

 جهش بیت‌کوین به مرز ۶۵ هزار دلار؛ واکنش پرقدرت بازار کریپتو به نوسانات اوراق قرضه آمریکا - مجله اینترنتی کولاک
 سایت کولاک / ۸ ساعت قبل
یک کارشناس بازارهای مالی گفت: بیت‌کوین در واکنش به تحولات اخیر در بازار اوراق قرضه ایالات متحده، با یک جهش قیمتی قابل توجه، مجددا مرز ۶۵,۰۰۰ دلار را لمس کرد.

امیرعباس صدیقی، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با جهش قیمتی بیت‌کوین در گفتگو با سایت طلا اظهار کرد: این حرکت صعودی نشان‌دهنده بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به دارایی‌های پرریسک در پی تغییر در سناریوی نقدینگی جهانی است.

ارتباط میان اوراق قرضه و بیت‌کوین؛ چرا این اتفاق افتاد؟

وی افزود: این صعود، نتیجه مستقیم واکنش بازار به اخبار مرتبط با اوراق قرضه دولتی آمریکا است. زمانی که بازدهی اوراق قرضه دچار نوسان یا افت می‌شود، جذابیت دارایی‌های کم‌ریسک برای سرمایه‌گذاران کاهش یافته و نقدینگی به سمت دارایی‌های جایگزین از جمله بیت‌کوین سرازیر می‌شود.

این کارشناس گفت: در واقع، اخبار مربوط به سیاست‌های خزانه‌داری آمریکا و مدیریت بدهی‌های ملی، باعث شده است تا سرمایه‌گذاران نهادی، بیت‌کوین را به عنوان یک پوشش ریسک در برابر تغییرات سیاست‌های پولی آمریکا انتخاب کنند. عبور از سطح ۶۵ هزار دلار، می‌تواند سیگنال مهمی برای تداوم روند صعودی در روزهای آتی باشد.

چشم‌انداز پیش رو

وی تاکید کرد: اگر بیت‌کوین بتواند تثبیت قیمتی در سطح ۶۵ هزار دلار را حفظ کند، هدف بعدی می‌تواند مقاومت‌های بالاتر در محدوده ۶۸ تا ۷۰ هزار دلار باشد. با این حال، باید توجه داشت که هرگونه بازگشت ناگهانی در بازدهی اوراق قرضه، می‌تواند فشار فروش موقتی بر بیت‌کوین وارد کند. پیوند کوتاه کپی شد!


 کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

دوربین را روی سه‌پایه و مقابل یک آینه بزرگ قرار داد؛ خودش در مقابل آن ایستاد و شاتر را زد.

 قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

مردی که مادر، پدر و برادر همسرش را با شلیک گلوله در شهرستان نور کشته بود دستگیر شد.

 پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

پیشنهاد اردوغان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

آرمان امروز : دفتر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه عصر چهارشنبه پس از مکالمه تلفنی بین اردوغان و سانای تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: رئیس‌جمهور اردوغان اظهار داشت که تنها راه‌حل اختلاف بین ایران و آمریکا از طریق مذاکره است و ما به عنوان ترکیه، از تلاش‌های دیپلماتیک برای صلح و ثبات پایدار [ ]

 قطب‌نمای رشد اقتصادی

قطب‌نمای رشد اقتصادی

نگاه جدید و متفاوتی به تجارت بین‌الملل و رشد اقتصادی در حال شکل‌گیری است. این نگاه تجارت را نه یکی از اجزای رشد بلکه هدایت‌کننده آن می‌داند. ریکاردو ‌هاوسمن، استاد اقتصاد دانشگاه‌ هاروارد، در فصل «رشد صادرات‌محور» کتاب اجماع لندن به این سوال پاسخ می‌دهد که نسبت میان رشد اقتصادی و تجارت خارجی چیست؟‌

 آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

یکی از چالش‌های جدی نظام تامین مالی کشور، مساله وثایق بانکی است. بسیاری از متقاضیان تسهیلات، به‌ویژه صاحبان کسب‌وکار و تولیدکنندگان، ممکن است توان بازپرداخت مناسبی داشته باشند، اما به دلیل نداشتن وثایق سنتی مانند ملک، عملا امکان دسترسی آسان به منابع بانکی را از دست بدهند. از سوی دیگر، بانک نیز نمی‌تواند بدون اطمینان از کیفیت و قابلیت نقدشوندگی وثیقه، ریسک اعطای تسهیلات را بپذیرد.

 هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به کشورهای عربی

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به کشورهای عربی

آرمان امروز : سرلشکر عبداللهی هشدار داد: هرگونه کمک و تسهیل‌گری به ارتش متجاوز آمریکا به منزله مشارکت با نیروهای نظامی آمریکاست. سرلشکر علی عبداللهی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که با صدور بیانیه‌های مختلف اعلام می‌کنند اجازه استفاده آمریکا از سرزمین‌هایشان علیه ایران را [ ]

 مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

مسئولیت اجتماعی سبز و توسعه پایدار در فولاد خوزستان

آرمان امروز : سال‌ها مسئولیت اجتماعی صنایع، بیشتر با ساخت مدرسه، درمانگاه یا حمایت از برنامه‌های فرهنگی شناخته می‌شد؛ اما امروز در جهان، مهم‌ترین شاخص مسئولیت‌پذیری یک صنعت، نحوه تعامل آن با محیط‌زیست است. صنعتی که بتواند هم تولید کند، هم اشتغال بیافریند و هم ردپای زیست‌محیطی خود را کاهش دهد، در واقع مسئولیت اجتماعی [ ]

 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.