قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۴/۰۲

پاسخ ترامپ به سوالی در خصوص درخواست بودجه بیشتر از کنگره

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص درخواست بودجه بیشتر از کنگره گفت: شما با کدام رسانه هستید. شما عملکرد خوبی ندارید.
 پاسخ ترامپ به سوالی در خصوص درخواست بودجه بیشتر از کنگره



۱۶ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

مقامات عمانی: تهدیدات ترامپ را جدی نمی‌گیریم

کد خبر: 787404 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۱۷:۵۰:۰۰ اعتمادآنلاین |

المانیتور گزارش داد که وقتی رئیس جمهور ترامپ برای اولین بار عمان را تهدید به بمباران کرد، مقامات عمانی متحیر شدند و در ابتدا فکر کردند که آیا او اشتباه گفته است یا خیر. با این حال، تهدید مجدد ترامپ در این هفته با نارضایتی قابل توجهی در کشوری مواجه شد که مدت‌هاست به دنبال ایفای نقش میانجی بی‌طرف در خاورمیانه است.

مقامات عمانی به این وبگاه گفتند: «ما از تهدید اولیه ترامپ برای بمباران [عمان] شوکه شدیم و آخرین تهدید او با نارضایتی مواجه شد.»

به گفته یک منبع عمانی، مسقط، واشنگتن را در جریان مذاکرات خود با ایران قرار داده است، بنابراین تهدیدات ترامپ غافلگیرکننده بود.

یک منبع نیز در مسقط، تهدیدات ترامپ علیه عمان را تلاشی برای یافتن یک قربانی برای شکست خود در جنگ علیه ایران دانست و گفت: «ما واقعاً آن را جدی نمی‌گیریم.»

به گفته یک دیپلمات عمانی، «مسقط کم‌کم به این واقعیت عادت می‌کند که چنین تهدیدهایی بارها و بارها تکرار می‌شوند.»

از سوی دیگر، یک مقام سابق آمریکایی تأکید کرد که سلطان‌نشین عمان «پیام‌رسان قابل اعتمادی» برای واشنگتن بوده و در ماه‌های اولیه دولت ترامپ به تسهیل جلسات بین ایرانی‌ها و استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا، کمک کرده است.

ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت: «اگر عمان سر راه ما قرار بگیرد، بدون هیچ رحمی آنها را بمباران خواهیم کرد.»

او بعداً در همان روز در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «فکر نمی‌کنم (عمان) خیلی خوب رفتار کرده باشد، اما ما خیلی راحت با آنها برخورد خواهیم کرد، همانطور که با دیگران رفتار می‌کنیم.»

به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات آمریکایی معتقدند که سلطان‌نشین عمان در مذاکرات خود با ایران در مورد کنترل تنگه هرمز، امتیازات زیادی داده است.

ترامپ در ماه مه گذشته با اظهارات مشابهی علیه مسقط، جنجال به پا کرد، زمانی که در جلسه کابینه گفت: «عمان باید مانند دیگران رفتار کند، در غیر این صورت مجبور خواهیم شد آن را نابود کنیم.»

  اخبار مرتبط قطر: میانجی‌گران منتظر هستند که عمان و ایران به یک توافق دو جانبه درباره تنگه هرمز دست پیدا کنند و… سنای آمریکا به‌دنبال جلوگیری از حمله ترامپ به عمان / جزئیات قطعنامه اختیارات جنگی برای ممنوعیت…


۵۸ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

جنجال امنیتی تازه در کاخ سفید؛ دستیار ترامپ یک سال بدون مجوز فعالیت کرد

صفحه سیاست-

هارپ که به دلیل تهیه و چاپ گزارش‌های خبری مثبت درباره ترامپ به «پرینتر انسانی» شهرت پیدا کرده، به گفته گزارش‌های رسانه‌ای برای مدتی طولانی مراحل معمول بررسی پیشینه و دریافت مجوز امنیتی را تکمیل نکرده بود.

بر اساس این گزارش‌ها، هارپ پس از هشدار دفتر حقوقی کاخ سفید و مداخله مستقیم ترامپ، فرم‌های لازم را تکمیل کرد و در نهایت با تأخیر مجوز امنیتی دریافت کرد.

هشدار درباره دسترسی به اطلاعات حساس

این موضوع با واکنش شماری از مقام‌های سابق و کارشناسان حقوقی و اخلاقی در آمریکا مواجه شده است. منتقدان معتقدند حضور یک دستیار نزدیک رئیس‌جمهور در محیط‌هایی مانند کاخ سفید و سفرهای رسمی، بدون تکمیل مراحل امنیتی، می‌تواند خطراتی برای حفاظت از اطلاعات حساس ایجاد کند.

برخی کارشناسان همچنین با اشاره به حضور هارپ در هواپیمای اختصاصی رئیس‌جمهور، تأکید کرده‌اند که ممکن است در چنین محیط‌هایی گفت‌وگوهایی درباره موضوعات حساس سیاسی و نظامی مطرح شود و به همین دلیل، برخورداری از مجوز امنیتی اهمیت ویژه‌ای دارد.

کاخ سفید: هارپ مجوز امنیتی دارد

کاخ سفید اتهامات مطرح‌شده درباره نقض قانون را رد کرده است. سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد هارپ مانند سایر کارکنان دارای مجوز امنیتی است و از اعضای وفادار و سخت‌کوش تیم رئیس‌جمهور محسوب می‌شود.

در همین حال، منتقدان با اشاره به سابقه دولت نخست ترامپ، موضوع هارپ را یادآور پرونده جرد کوشنر دانسته‌اند؛ داماد ترامپ که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او پس از مداخله مستقیم رئیس‌جمهور مجوز دسترسی به اطلاعات محرمانه دریافت کرد.

این اظهارات بار دیگر بحث درباره نحوه اعطای مجوزهای امنیتی به نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا و میزان رعایت پروتکل‌های مربوط به دسترسی به اطلاعات محرمانه را در کانون توجه قرار داده است.


۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

تهدیدهای ترامپ علیه عمان؛ چرا مسقط دیگر واشنگتن را جدی نمی‌گیرد؟

صفحه سیاست-

سایت «المانیتور» در گزارشی اعلام کرد تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر حمله به عمان، موجب حیرت، تعجب و ناخرسندی در مسقط شده است؛ هرچند مقام‌های عمانی تلاش دارند این تهدیدها را بیش از اندازه جدی نگیرند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های عمانی اعلام کرده‌اند که نخستین تهدید ترامپ برای بمباران این کشور برای آنها «شوک‌آور» بوده، اما تکرار چنین تهدیدهایی اکنون بیش از هر چیز با نارضایتی مواجه شده است.

یک منبع عمانی در این‌باره گفته است که مقام‌های مسقط «در واقع این موضوع را جدی نمی‌گیرند». یک دیپلمات عمانی نیز تأکید کرده است که این کشور به‌تدریج به تکرار تهدیدهای ترامپ عادت کرده و بارها چنین اظهاراتی را شنیده است.

این واکنش نشان می‌دهد که تهدیدهای واشنگتن، دست‌کم در نگاه بخشی از محافل سیاسی عمان، دیگر الزاماً به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای تغییر رفتار مسقط تلقی نمی‌شود. واشنگتن‌پست؛ ترامپ از بن‌بست منطقه‌ای خشمگین است

همزمان، روزنامه «واشنگتن‌پست» در تحلیلی، لحن اخیر ترامپ علیه عمان و برخی دیگر از شرکای آمریکا را نشانه افزایش خشم و سرخوردگی رئیس‌جمهور این کشور دانسته است.

بر اساس این تحلیل، ترامپ که در وادار کردن تهران به پذیرش خواسته‌های واشنگتن با دشواری مواجه شده، به نظر می‌رسد بخشی از فشار و نارضایتی خود را متوجه شرکای منطقه‌ای آمریکا کرده است.

تهدید علیه عمان در این چارچوب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چراکه مسقط طی سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین کانال‌های ارتباطی میان ایران و غرب بوده و در مقاطع مختلف برای کاهش تنش‌ها و انتقال پیام میان طرف‌های درگیر نقش‌آفرینی کرده است. تنگه هرمز؛ نقطه اصلی اختلاف

یکی از مهم‌ترین محورهای این تحولات، مسئله تنگه هرمز است. تحلیلگران معتقدند نگرانی واشنگتن تنها به مواضع عمان محدود نمی‌شود، بلکه احتمال شکل‌گیری ترتیبات منطقه‌ای برای مدیریت و بازگشایی تردد در تنگه هرمز بدون پذیرش کامل خواسته‌های آمریکا، یکی از عوامل افزایش فشارهای ترامپ است.

در چنین شرایطی، هرگونه توافق یا تفاهم میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند بخشی از محاسبات واشنگتن را تغییر دهد؛ زیرا آمریکا تلاش دارد مدیریت امنیت و تردد دریایی در منطقه را در چارچوب ترتیبات مورد نظر خود حفظ کند.

آلن ایر، دیپلمات پیشین آمریکا و عضو تیم مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات منتهی به برجام، نیز در همین زمینه گفته است که اظهارات اخیر ترامپ نشان‌دهنده سرخوردگی او از ناتوانی در دستیابی به حداقل هدف خود، یعنی بازگشت رفت‌وآمد در تنگه هرمز به وضعیت عادی، است. چرا عمان برای آمریکا اهمیت دارد؟

اهمیت عمان برای واشنگتن تنها به موقعیت جغرافیایی این کشور محدود نیست. مسقط طی دهه‌های گذشته سیاست خارجی متفاوتی را در پیش گرفته و تلاش کرده است روابط خود را با طیف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند.

همین رویکرد باعث شده عمان در بسیاری از بحران‌های منطقه‌ای به کانالی برای گفت‌وگو تبدیل شود. بنابراین فشار مستقیم بر مسقط می‌تواند با یک تناقض جدی روبه‌رو شود؛ آمریکا از یک سو به کانال‌های ارتباطی عمان نیاز دارد و از سوی دیگر، تهدید این کشور می‌تواند ظرفیت میانجیگری و اعتماد متقابل را تضعیف کند.

از این منظر، تهدید علیه عمان ممکن است بیش از آنکه یک ابزار فشار مؤثر باشد، به محدود شدن یکی از مسیرهای دیپلماتیک واشنگتن در منطقه منجر شود. تهدید یا نشانه ضعف در برابر بن‌بست؟

نکته قابل توجه در تحولات اخیر، فاصله میان ادبیات تهدیدآمیز ترامپ و واقعیت‌های میدانی و دیپلماتیک منطقه است. اگرچه واشنگتن همچنان از ابزارهای نظامی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است، اما تکرار تهدید علیه متحدان و شرکای منطقه‌ای می‌تواند نشانه دشوارتر شدن مسیر دستیابی به اهداف آمریکا باشد.

در مقابل، واکنش عمان نیز نشان می‌دهد که کشورهای منطقه الزاماً حاضر نیستند سیاست‌های خود را صرفاً بر اساس تهدیدهای واشنگتن تنظیم کنند. مسقط تلاش دارد ضمن حفظ روابط خود با آمریکا، کانال‌های ارتباطی خود با ایران و دیگر بازیگران منطقه‌ای را نیز حفظ کند. معادله جدید در خلیج فارس

مجموع این تحولات را می‌توان نشانه‌ای از تغییر در معادلات امنیتی خلیج فارس دانست؛ جایی که کشورهای منطقه بیش از گذشته به دنبال مدیریت مستقیم بحران‌ها و حفظ کانال‌های ارتباطی خود هستند.

در چنین شرایطی، تداوم تهدیدهای ترامپ علیه عمان ممکن است نتیجه‌ای متفاوت با هدف اولیه واشنگتن داشته باشد. به جای وادار کردن مسقط به عقب‌نشینی، این رویکرد می‌تواند کشورهای منطقه را به سمت افزایش هماهنگی برای کاهش وابستگی به تصمیمات آمریکا سوق دهد.

از این منظر، مسئله اصلی تنها تهدید ترامپ علیه عمان نیست؛ بلکه این پرسش مطرح است که آیا واشنگتن همچنان قادر است با اتکا به فشار و تهدید، معادلات منطقه‌ای را مطابق خواست خود شکل دهد یا آنکه کشورهای خلیج فارس به سمت ترتیبات مستقل‌تری برای مدیریت بحران، امنیت دریایی و مسئله تنگه هرمز حرکت خواهند کرد.

 




 سوریه عضویت در «پیمان مکه» را بررسی می‌کند/ الشیبانی: هنوز تصمیم نهایی نگرفته‌ایم
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

سوریه عضویت در «پیمان مکه» را بررسی می‌کند/ الشیبانی: هنوز تصمیم نهایی نگرفته‌ایم

تسنیم : وزیر خارجه دولت موقت سوریه گفت: دمشق در حال بررسی پیوستن به «پیمان مکه» است.

 هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟
۵۵ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟

اقتصادنیوز: با وجود اینکه شاخص‌های اصلی در روند صعودی باقی مانده‌اند، جی‌پی‌مورگان خطرات فزاینده‌ای را برای رکود بازار در اواخر تابستان یا اوایل پاییز پیش‌بینی می‌کند.

 ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ

مدیرعامل بانک مسکن گفت: با توجه به آسیب‌هایی که در جریان جنگ اخیر به بخشی از واحدهای مسکونی وارد شده، پیشنهاد ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی مسکن را مطرح کرده‌ایم تا بتوان از ظرفیت بازار سرمایه برای بازسازی این واحدها استفاده کرد.

 حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد

رئیس جمهور توافق اخیر را عزتمندانه و ارزشمند دانست و گفت: حتی یک بند در این توافق پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد؛ همه تعهدات مربوط به طرف مقابل است.

 رایگان شدن بلیت مترو و اتوبوس می‌ تواند مصرف سوخت را کاهش دهد
۳۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رایگان شدن بلیت مترو و اتوبوس می‌ تواند مصرف سوخت را کاهش دهد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به تجربه رایگان شدن مترو و اتوبوس در پایتخت، بر تأثیر افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا تأکید کرد.

 امروز در جنوب لبنان چه گذشت؟
۹ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

امروز در جنوب لبنان چه گذشت؟

ارتش اشغالگر با گلوله‌باران توپخانه، عملیات جستجو، بمباران و تخریب، به روستاها و شهرهای متعددی در جنوب لبنان حمله کرد.