قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۰۵

واکنش جالب ولایتی به جلسه حکام عرب

علی اکبر ولایتی در توئیتر نوشت: ثبات امروز اعراب حاشیه خلیج‌فارس، مدیون مدیریت قرن‌واره‌ی ایران بر شاهرگ تنگه هرمز است؛ غرب جز وحشی‌گری و غارت، دستاوردی برای منطقه نداشته است.
 واکنش جالب ولایتی به جلسه حکام عرب



۲۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

سازمان دریانوردی ملل متحد: از زمان آغاز محاصره تنگه هرمز توسط ایران تا روز جمعه، ۱۹ مورد مرگ دریانوردان ثبت شده

کد خبر: 787475 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ ۰۹:۲۱:۱۱ اعتمادآنلاین |

سازمان بین‌المللی دریانوردی سازمان ملل متحد اعلام کرد از زمان آغاز محاصره تنگه هرمز توسط ایران در اواخر فوریه، تا روز جمعه ۶۸ حادثه و ۱۹ مورد مرگ دریانوردان در این تنگه ثبت شده است.  آخرین حادثه ثبت‌شده در فهرست این سازمان در ۱۷ اوت رخ داد؛ زمانی که یک پرتابه به اتاق موتور کشتی Minoan Dignity با پرچم لیبریا اصابت کرد و یک خدمه کشتی کشته شد. بر اساس اطلاعات شرکت ویندوارد، یک شرکت ردیابی ترافیک دریایی، فرد کشته‌شده مهندس ارشد کشتی بوده است. اخبار مرتبط تحریم اقتصادی ایران شدت می‌گیرد / خطوط انتقال دورزننده می‌توانند جایگزین تنگه‌هرمز شوند؟ کنترل تنگه‌هرمز بالاخره دست کیست؟ ایران یا آمریکا؟


۲۶ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

تفاهم ایران و عمان فعلا مسکوت مانده است؟/ آمریکا استراتژی حملات نظامی را به خفگی اقتصادی تغییر داده است

هادی اعلمی فریمان، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ارزیابی اش از تشدید فشارهای اقتصادی و محاصره توسط آمریکا گفت:  محاسبات پنتاگون از قبل هم این بود که اگر حملات هوایی مستمری را انجام بدهند، در نهایت ناچارند پشتیبانی زمینی هم داشته باشند. جغرافیای کشور ایران اصلاً اجازه چنین کاری را نمی‌دهد چون به هر حال سرزمین وسیعی است و اینکه بخواهند این کار را از طریق زمین انجام دهند، یک ریسک بزرگ است، چون  با محدوده کوچکی مواجه نیستند.

جغرافیای ایران اجازه پشتیبانی زمینی آمریکا را نمی‌دهد

وی ادامه داد: به خاطر همین ریسک، من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که استراتژی اولیه‌شان مبنی بر حملات مکرر نظامی را به فشار اقتصادی گسترده تغییر بدهند و  چیزی که خودشان اذعان می‌کنند، یعنی یک نوع خفگی اقتصادی است. فکر می کنم این استراتژی‌ای که انتخاب کرده‌اند، خیلی کارآمدتر خواهد بود، چون در حال حاضر هم اظهارنظرهایی که ما از دولت دریافت می‌کنیم، این است که فروش نفت کاهش پیدا کرده و ما در عرصه واردات و صادرات دچار مشکل شده‌ایم، چراکه به نوعی در محاصره هستیم. آن بحثی که تحت عنوان تحریم گسترده مطرح می‌کنند، به واقع یک نوع محاصره تمام‌قد اقتصادی در همه حوزه‌هاست تا بتوانند جمهوری اسلامی را به تسلیم وادار کنند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل درباره گسترش محاصره اقتصادی از طریق مرزهای زمینی گفت: فکر می‌کنم که  می‌توانند کشورهای پیرامونی را متقاعد کنند تا این کار را انجام دهند، چون ما عملاً در پیرامون خودمان کشورهایی داریم که با آمریکایی‌ها روابط حسنه‌ای دارند. بنابراین این کار را می‌توانند انجام دهند، البته چند کشور هم هستند که ما می‌توانیم با آنها مراوده داشته باشیم. از سوی دیگر موضع چینی‌ها هم وضعیت نامشخصی دارد. از یک طرف مدعی‌اند که زیر بار دستورات آمریکایی‌ها مبنی بر تحریم نیستند، اما از طرف دیگر، به لحاظ روابط اقتصادی وسیعی که با آمریکایی‌ها دارند، ممکن است در نهان این کار را انجام دهند.

اعلمی فریمان تصریح کرد: فکر می‌کنم استراتژی‌ای که بیشتر انتخاب کرده‌اند، این است که یک تحریم همه‌جانبه اقتصادی را اعمال کنند و روی نقاطی دست بگذارند که خیلی حساسیت‌برانگیز است. مثلاً بعضی نقاط واقعاً مشکل‌ساز خواهد بود، مانند بحث بنزین. ما درحال حاضر در بحث بنزین، مقداری تولید داخلی داریم، اما واردات عملاً صفر شده است همچنین از منظر زمینی هم ثابت کردند که می‌توانند تجارت را تا حدودی محدود کنند، چون تحرکاتی را در دریای خزر داشتند و آن نقاط ریلی را قبلاً آزمودند و زدند. بنابراین یک خفگی استراتژیک از منظر اقتصادی را در دستور کار دارند.

هدف آمریکا تشکیل ائتلافی گسترده علیه ایران است

وی درباره حملات بازدارنده برای مقابله با فشارهای اقتصادی گفت:  آمریکایی‌ها هدفشان این است که یک ائتلاف گسترده از کشورها را علیه جمهوری اسلامی تشکیل دهند. تا حدودی هم موفق بوده‌اند، چون ما به هر حال کشورهایی را داریم که پشت صحنه عملاً با آنها همکاری می‌کنند و جمهوری اسلامی که قادر نیست منافع آمریکایی‌ها را به طور مستقیم مورد حمله قرار دهد، حالا پایگاه‌های آمریکا در کشورهای ثالث که از خاک آنها به ایران تحرکاتی شود را می‌زنیم، با این عنوان که پایگاه‌ها آنجا قرار دارند. منتها معلوم نیست این موضوع تا چه حد بتواند به آمریکا آسیب بزند، چون یک محاسبه کاملاً نابرابر است. به محض اینکه موشکی از جایی شلیک می‌شود، تجربه قبلی نشان داد که چند برابر به آن مناطق حمله می‌شود و یک آتش فراگیر به وجود می‌آید.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل ادامه داد: بنابراین، حمله پیشدستانه بحث‌های نظامی است که کارشناسان نظامی باید درباره آن اظهارنظر کنند  اما قاعدتاً اگر هر جایی را هم بخواهین هدف قرار دهیم، مثلاً مستقیم بالگردها یا ناو هواپیمابر آنها را بزنیم، با یک تهاجم بسیار شدید از طرف آنها مواجه می‌شویم چون به نظر می‌رسد جغرافیای منطقه یک معادله کاملاً نابرابر را ایجاد کرده است. 

به نظر می‌رسد تفاهم ایران و عمان فعلاً مسکوت مانده است

اعلمی فریمان همچنین درباره مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز گفت: اطلاعات مشخص و متقنی در دست نیست که واقعاً در این زمینه به نتیجه رسیده باشیم، چون رسانه‌ها یا حتی اظهارنظرهایی که مقامات می‌کنند، متفاوت است. بخشی می‌گویند مذاکرات عمان هم هفته پیش شکست خورده و بخشی می‌گویند ممکن است مذاکرات دیپلماتیک پشت پرده به نتایجی رسیده باشد. ولی در مجموع، دولت و آقای پزشکیان هم اخیراً اظهار کرده‌اند که ما دنبال مذاکره جدی هستیم و گام‌به‌گام پیش می‌رویم اما چون اطلااعاتی نداریم نمی‌توانیم در این باره اظهار‌نظر کنیم. 

وی گفت: مضاف بر اینکه من فکر می‌کنم ظاهراً تا اینجا به نتیجه نرسیده، چراکه ترامپ تهدید درباره بمباران عمان را مطرح کرد که عمانی‌ها هم مطرح کردند ترامپ دنبال قربانی می‌گردد. بنابراین مجموعه قرائن نشان می‌دهد که این بحث فعلا به نتیجه نرسیده و مسکوت مانده است، چون اگر به نتیجه می‌رسید، لااقل باید اعلام می‌شد و سایر بحث‌ها هم پیش گرفته می‌شد. بحث‌های شکستن محاصره یا اجرای تفاهم‌نامه، همه منوط به این بود که آن تفاهم‌نامه با عمان امضا شود. منتها تا این لحظه، من فکر می‌کنم به نتیجه نرسیده است.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل تصریح کرد: مقداری از این بحث‌ها به اراده جمهوری اسلامی بستگی دارد، چون ما الان متن تفاهم‌نامه بسیار مطلوبی را در اختیار داریم که امضا شده و بایستی از طرف جمهوری اسلامی ایران و تا حدودی از طرف آمریکایی‌ها، این موضوع پیش برود و دو طرف بتوانند آن را عملیاتی کنند.

اعلمی فریمان تاکید کرد: حالا لااقل در داخل، این‌گونه که از اظهارنظرها برمی‌آید، در مورد اجرای آن اختلاف نظر وجود دارد. ما بخشی از طیف‌هایی را داریم، چه از اصلاح‌طلبان و چه از اصول‌گراها که مدعی هستند باید با قدرت این موضوع را پیش ببریم. خود دولت هم شدیداً دنبال این است که تفاهم‌نامه را پیش ببرد، منتها بخش‌هایی مخالفت دارند. فکر می‌کنم تا زمانی که یک وحدت رویه‌ای در داخل راجع به تفاهم‌نامه ایجاد نشود، کار به نتیجه نخواهد رسید.

بدون شفافیت و مذاکره مستقیم با آمریکا به نتیجه نمی‌رسیم

وی ادامه داد: چون نقل‌قول‌هایی که از رئیس‌جمهور داریم، مبنی بر این است که اگر ما قرار است مقاومت کنیم، باید نتیجه آن را هم بپذیریم. نتیجه آن هم چیزی است که در تورم، گرانی و این‌ موضوعات خود را نشان می‌دهد. بنابراین، این دیگر بستگی دارد به اراده داخلی که در واقع به اجماع نظری برسیم و این موضوع را پیش ببریم.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل تصریح کرد: مضاف بر اینکه اساساً من از قبل هم همیشه معتقد بودم که پیشبرد مذاکرات تنها یک راه دارد و آن هم این است که دو کشور به صورت شفاف و مستقیم کنار هم بنشینند، روبه‌روی هم و مسائل و مشکلاتشان را مطرح کنند. در این بحث‌های دیپلماتیک، بالاخره امتیازاتی داده می‌شود و امتیازاتی گرفته می‌شود. تا زمانی که ما با شفافیت پیش نرویم و این بحث‌ها را مستقیم با آمریکایی‌ها حل‌وفصل نکنیم، یا لااقل اراده این را نداشته باشیم که روابط را به شکلی عادی و نرمال کنیم، من بعید می‌دانم که به نتیجه برسد. انتهای پیام/


۴۶ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

بن‌سلمان در پاریس؛ رایزنی با مکرون درباره ایران، تنگه هرمز و همکاری‌های دوجانبه

به گزارش تجارت نیوز، به نقل از شبکه الجزیره قطر، یک منبع دیپلماتیک فرانسوی در ریاض اعلام کرد که مذاکرات بن سلمان و مکرون بر تقویت روابط دوجانبه، به‌ویژه در حوزه نظامی و همچنین زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تجارت متمرکز خواهد بود.

دو طرف همچنین پیامدهای جنگ آمریکا علیه ایران و راه‌های پایان دادن به جنگ میان دو طرف، رفع انسداد تنگه هرمز و بازگشت تردد و آزادی کشتیرانی بین‌المللی در تنگه باب‌المندب را بررسی خواهند کرد.

ریاست‌جمهوری فرانسه نیز اعلام کرد سفر بن سلمان به پاریس با امضای «تعداد زیادی توافقنامه» همراه خواهد بود و این مسأله بیانگر «پویایی روابط فرانسه و عربستان در شرایط تنش منطقه‌ای» است.

کاخ الیزه اعلام کرد که «برخی پروژه‌ها همچنان در دست بررسی هستند، اما توافقنامه‌های اقتصادی زیادی در بخش‌های مختلف به امضا خواهد رسید» و در این میان به‌طور ویژه به حوزه‌های حمل‌ونقل، انرژی و بهداشت اشاره کرد.

همچنین قرار است روز دوشنبه نشست وزارتی برای بررسی تأمین انرژی، همزمان با ادامه جنگ علیه ایران و بسته بودن تنگه هرمز، برگزار شود.

کاخ الیزه تأکید کرد که مکرون بر تشویق و تقویت سرمایه‌گذاری خارجی در فرانسه تأکید دارد و خواستار افزایش سرمایه‌گذاری‌های عربستان در کشورش خواهد شد.

ریاست‌جمهوری فرانسه پنجشنبه گذشته نیز زمان سفر ولیعهد عربستان را اعلام کرده بود.

بن سلمان این سفر را روز یکشنبه و با حضور در مراسم اختتامیه جام جهانی ورزش‌های الکترونیکی آغاز خواهد کرد.

منبع: ایرنا




 روزنامه نزدیک به قالیباف؛ «ساده‌سازان» نسخه می‌پیچند، اما هزینه شکست را مردم می‌دهند
۳ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

روزنامه نزدیک به قالیباف؛ «ساده‌سازان» نسخه می‌پیچند، اما هزینه شکست را مردم می‌دهند

روزنامه خراسان با انتقاد از حجت‌الله عبدالملکی، سیدحسین مرعشی، علی عبدی، فؤاد ایزدی و مصطفی خوش‌چشم نوشت: حذف متغیر‌های پیچیده و ارائه نسخه‌های ساده برای مسائل چندلایه، می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای کشور به همراه داشته باشد.

 گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان
۱۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان تلفنی گفت‌وگو کردند.

 دومین واکنش چینی‌ها به تهدید اخیر ترامپ علیه ایران | چین کنار ایران...
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دومین واکنش چینی‌ها به تهدید اخیر ترامپ علیه ایران | چین کنار ایران...

چینی‌ها برای دومین بار پس از تهدید آمریکا علیه ایران، اقدامات آمریکا را غیرقانونی خطاب کردند.

 چشم امید نتانیاهو به دستان ترامپ
۹ ساعت قبل / سایت جماران

چشم امید نتانیاهو به دستان ترامپ

به گزارش جماران، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، که طولانی ترین دوران تصدی این سمت را در تاریخ تجربه کرده، در آستانه یکی از

 همتی: پول نداریم شرمنده
۱ ساعت قبل / سایت روزنو

همتی: پول نداریم شرمنده

خبر توقف صادرات نفت ایران در شرایطی از زبان رئیس کل بانک مرکزی مطرح شد که از دوشنبه هفته گذشته مدت‌زمان تفاهم‌نامه ۶۰ روزه بین ایران و آمریکا به سر رسید و من...

 معاون وزیر دفاع: دشمن نتوانست حتی یک شهر موشکی ایران را شناسایی کند.
۱۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

معاون وزیر دفاع: دشمن نتوانست حتی یک شهر موشکی ایران را شناسایی کند.

امیر سرتیپ شهرام گفت: هدف‌گیری مراکز دفاعی، روند تولید تجهیزات نظامی کشور را متوقف نکرد.