قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۱۴۰۵/۰۳/۲۷

فرصت مشروط ایران برای بازگشت به صحنه تجارت جهانی امارات از لیست شرکای تجاری ایران حذف می‌شود؟ | نفت ما

تجارت ایران که سال‌هاست در پیچ تحریم‌ها گیر افتاده، اکنون در فصل دوم تنش بین آمریکا و ایران و لغو محاصره دریایی، امکان بازپس‌گیری سهم خود از بازار تجارت جهانی را خواهد داشت، اما اگر وعده لغو محاصره دریایی همراه با لغو تحریم‌ها باید، این فرصت طلایی برای ایران فراهم خواهد شد و در غیراین‌صورت، خواسته‌ای دور از دسترس است. به گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت، درصورت فراهم شدن زیربنای تجارت خارجی ایران، احتمال آنکه شرکای تجاری ایران تغییر کنند، بالاست و در این میان احتمالا امارات از نقش واسطه‌گری خود کنار گذاشته خواهد شد.
 فرصت مشروط ایران برای بازگشت به صحنه تجارت جهانی  امارات از لیست شرکای تجاری ایران حذف می‌شود؟ | نفت ما



۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند

عصر ایران؛ محمد حسن گودرزی - رئیس کانون شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی، اشاره به وابستگی بخش عمده تجارت ایران به بنادر جنوبی گفت: حدود ۸۵ درصد صادرات و واردات کشور از مرزهای جنوبی انجام می‌شود و حتی با دو برابر شدن ظرفیت مرزهای زمینی و ریلی، این مسیرها نمی‌توانند جایگزین بنادر جنوبی شوند.

مسعود دانشمند با اشاره به اقدام امارات در قطع مبادلات مالی و تجاری خود با ایران گفت: اگر توقف روابط اقتصادی و مالی امارات با ایران یک سال پیش اتفاق می‌افتاد، تأثیر قابل توجهی بر تجارت کشور داشت، اما در یک سال گذشته ایران به‌تدریج امارات را از چرخه تجارت و نقل‌وانتقالات مالی خود خارج کرده و جایگزین‌هایی برای آن پیدا شده است.

به گفته عضو پرسابقه اتاق بازرگانی ایران، حجم تجارت ایران با امارات در گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار صادرات و واردات بود، اما بخش قابل توجهی از این مناسبات در یک سال گذشته کاهش یافته و به همین دلیل اثر منفی توقف روابط اقتصادی با امارات در شرایط فعلی به شدت قبل نخواهد بود.

این کارشناس صنعت حمل‌ونقل و ترانزیت درباره تأثیر محدودیت‌های احتمالی در تردد کشتی‌ها و بسته شدن مسیرهای دریایی بر تجارت ایران اظهار کرد: حدود ۸۵ درصد تجارت کشور، شامل صادرات و واردات، از طریق مرزهای جنوبی انجام می‌شود و سهم مرزهای شمالی، اعم از مسیرهای ریلی، جاده‌ای و دریایی، در مجموع حدود ۱۵ درصد است.

وی ادامه داد: حتی اگر بتوانیم با افزایش ظرفیت مرزهای شمالی، سهم آنها را از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد برسانیم، همچنان ۷۰ درصد تجارت کشور باقی می‌ماند و مشخص نیست با این حجم از تجارت چه باید کرد. ۸۰ درصد تجارت در دو بندر جنوبی کشور 

این کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت با اشاره به نقش بنادر جنوبی در اقتصاد ایران گفت: اقتصاد کشور بر مبنای تجارت از طریق بنادر جنوبی شکل گرفته و بخش عمده زیرساخت‌ها و امکانات نیز در همین مناطق مستقر شده است.

وی افزود: بندر امام خمینی و بندرعباس روی هم حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد بار تجارت کشور را جابه‌جا می‌کنند و بنادری مانند بوشهر، بنادر شمالی و چابهار سهم بسیار کمتری دارند.

دانشمند با بیان اینکه نفت در این محاسبات لحاظ نمی‌شود، گفت: ظرفیت بنادر شمالی کشور بسیار محدودتر از بنادر جنوبی است و نمی‌توان در صورت ایجاد محدودیت در مسیرهای جنوبی، به‌سرعت این ظرفیت را جایگزین کرد.

وی همچنین به مشکلات طبیعی در بنادر شمالی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر عقب‌نشینی آب دریا نیز به یک مشکل جدی تبدیل شده و ظرفیت کشتی‌هایی که می‌توانند وارد این بنادر شوند کاهش یافته است. برای مثال، کشتی‌ای که پیش از این می‌توانست با چهار هزار تن بار وارد بندر شود، اکنون ممکن است تنها با دو هزار تن بار وارد شود. این مسئله باعث کاهش راندمان بنادر شمالی شده و ظرفیت جابه‌جایی بار در آنها را محدودتر کرده است. افزایش ظرفیت مسیرهای زمینی یک‌شبه ممکن نیست 

دانشمند در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان از مسیرهای زمینی برای جبران کاهش ظرفیت بنادر جنوبی استفاده کرد، گفت: افزایش ظرفیت مرزهای جاده‌ای تنها به ایران وابسته نیست و کشورهای طرف مقابل نیز باید متناسب با افزایش ظرفیت ایران، زیرساخت‌های خود را توسعه دهند.

این کارشناس صنعت حمل‌ونقل و ترانزیت افزود: اگر قرار باشد ظرفیت عبور کامیون از مرز ایران و ترکیه دو برابر شود، ترکیه نیز باید ظرفیت خود را افزایش دهد و این افزایش ظرفیت در نهایت به کشورهای دیگر مانند بلغارستان و سپس سایر کشورهای اروپایی متصل می‌شود.

وی ادامه داد: چنین تغییری یک‌شبه امکان‌پذیر نیست و نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و هماهنگی میان چندین کشور است.

رئیس کانون شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی درباره مسیرهای ریلی نیز اظهار کرد: وضعیت در مورد قطار نیز مشابه است. چه مسیر سرخس، چه باکو و آستارا و چه اینچه‌برون، افزایش ظرفیت حمل‌ونقل ریلی نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و هماهنگی با کشورهای طرف مقابل است.

وی گفت: برای مثال، اگر قرار باشد ظرفیت حمل‌ونقل ریلی از مسیر ترکمنستان افزایش پیدا کند، کشورهای آن سوی مسیر مانند ازبکستان و قزاقستان نیز باید متناسب با آن ظرفیت‌های خود را افزایش دهند. حمل‌ونقل هوایی نمی‌تواند جایگزین تجارت دریایی شود 

این کارشناس حمل‌ونقل با اشاره به نقش محدود حمل‌ونقل هوایی در تجارت ایران گفت: حمل‌ونقل هوایی به دلیل هزینه بالا نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای حمل‌ونقل دریایی باشد و در تجارت کشور نیز نقش عمده‌ای ندارد.

وی افزود: حمل‌ونقل هوایی بیشتر برای موارد استثنایی و اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ برای مثال زمانی که یک قطعه ضروری برای جلوگیری از توقف خط تولید مورد نیاز باشد، می‌توان آن را به‌صورت اضطراری با هواپیما وارد کرد.

دانشمند با اشاره به مشکلات گمرکی ادامه داد: حتی در چنین شرایطی نیز ممکن است کالا پس از ورود به کشور در گمرک معطل بماند و عملاً مزیت سرعت حمل‌ونقل هوایی از بین برود. تجارت ایران متوقف نمی‌شود 

دانشمند در ارزیابی تأثیر محدودیت‌های اخیر بر تجارت و تولید کشور گفت: این محدودیت‌ها بدون تردید بر تجارت و تولید تأثیر می‌گذارند، اما با این شدت که گفته می‌شود نمی‌توان تصور کرد تجارت ایران به‌طور کامل متوقف شود.

وی افزود: ایران کشوری محصور در خشکی نیست و امکانات و مسیرهای متعددی برای تجارت دارد. بنادر چابهار و گوادر فعال هستند و بخشی از تجارت نیز از مسیرهای دیگر انجام می‌شود.

وی ادامه داد: شرایط ایران با کشوری مانند گامبیا که در میان خاک سنگال قرار گرفته و عملاً به یک مسیر ارتباطی وابسته است، تفاوت دارد. اگر سنگال مسیرهای خود را ببندد، تجارت گامبیا تقریباً متوقف می‌شود، اما ایران ۱۴ کشور همسایه دارد و مسیرهای متعددی برای تجارت در اختیار آن است. انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت پزشکیان 

رئیس کانون شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره عملکرد دولت مسعود پزشکیان اظهار کرد: تیم همراه رئیس‌جمهوری شناخت کافی از اقتصاد کشور ندارد و تصمیماتی که گرفته می‌شود، لزوماً به حل مشکلات اقتصادی منجر نمی‌شود.

وی با اشاره به موضوع تورم گفت: تورم معلول است و نه علت؛ بنابراین برای حل مشکل تورم باید به عوامل ایجادکننده آن توجه کرد.

دانشمند افزود: ما در بازار ثبات نداریم؛ نه ثبات قیمت‌ها وجود دارد و نه ثبات دستمزدها. در نتیجه سرمایه‌گذاری کاهش پیدا می‌کند و وقتی سرمایه‌گذاری وجود نداشته باشد، تولید ناخالص داخلی افزایش نمی‌یابد.

وی ادامه داد: کاهش تولید ناخالص داخلی به کاهش درآمد دولت و در نهایت کاهش رشد اقتصادی منجر می‌شود. به گفته وی، رشد اقتصادی کشور در شرایط فعلی منفی شده و این وضعیت نشان می‌دهد ابزارهای لازم برای مدیریت مشکلات اقتصادی به‌موقع و درست به کار گرفته نشده‌اند.

این فعال اقتصادی با اشاره به مشکلاتی مانند قیمت بنزین، بحران آب، برق و مشکلات بخش کشاورزی گفت: در کشور کارشناسان و افراد صاحب‌نظر زیادی وجود دارند و باید به جای طرح مداوم اختلافات و اینکه چه کسی باعث ایجاد مشکل شده است، کارشناسان را کنار هم قرار داد و برای مشکلات راه‌حل ارائه کرد.

دانشمند در پایان تأکید کرد: اینکه مدام بگوییم چه کسی مشکل را ایجاد کرده یا چه کسی اشتباه کرده، دردی از مردم که امشب به دنبال تأمین نیازهای زندگی خود هستند، دوا نمی‌کند؛ باید فارغ از حرف‌ها، راه‌حل‌ها را روی میز گذاشت و برای مشکلات کشور تصمیم گرفت. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده» نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی بیشتر بخوانید: عضو اتاق بازرگانی: سهم ما در بازار تجارت جهانی کاهش یافته و تراز بازرگانی ما منفی شده ؛ عراق و افغانستان هم در تجارت از ما جلوترند عضو اتاق بازرگانی: دولت هر وقت با کسری بودجه مواجه می شود، روی افزایش قیمت بنزین حساب می کند عضو اتاق بازرگانی: دولت واضح اعلام کند چطور قرار است درآمد را صرف معیشت مردم کند؟ تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

الجزیره: چین احتمالاً واردات نفت ایران را با وجود خطر تحریم‌های ترامپ به صفر نمی‌رساند

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس اظهارات اریکا داونز، پژوهشگر ارشد مرکز سیاست انرژی جهانی دانشگاه کلمبیا، چین سال گذشته بزرگ‌ترین خریدار نفت خام ایران بوده است.

داونز به الجزیره گفت: «اگر دولت ترامپ بخواهد تحریم‌های بیشتری علیه شرکت‌های چینی که در انتقال نفت ایران نقش دارند اعمال کند، در نهایت موضوع به این محاسبه بازمی‌گردد که دولت ترامپ منافع تحریم آن شرکت‌های چینی را در برابر هزینه‌های آن چگونه ارزیابی می‌کند.»

او خاطرنشان کرد چین توانایی واکنش متقابل، از جمله محدود کردن صادرات عناصر خاکی کمیاب را دارد.

داونز گفت به نظر می‌رسد واردات نفت ایران توسط چین تا حدی کاهش یافته، اما تأیید دقیق آن دشوار است؛ زیرا ظاهراً بخشی از این محموله‌ها در آمار گمرکی چین به‌عنوان واردات از کشورهایی مانند مالزی و اندونزی ثبت می‌شوند.

او گفت چین حتی پس از حملات مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران نیز به واردات نفت خام ایران ادامه داد و تنها پس از آنکه آمریکا در اواسط آوریل محاصره دریایی ایران را اعمال کرد، سرعت واردات کاهش یافت.

به گفته او، محموله‌های نفت ایران همچنان در آب‌های خارج از تنگه هرمز قرار دارند و می‌توانند در نهایت به چین عرضه شوند.

داونز گفت: «در حال حاضر نمی‌بینم که چین واردات نفت ایران را به صفر برساند.»

او دلیل این موضوع را تا حدی این دانست که در زنجیره انتقال نفت ایران به چین، هر بار که تحریم جدیدی اعلام می‌شود، طرف‌های درگیر معمولاً راهی برای دور زدن آن پیدا می‌کنند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۳ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

قیمت درهم امارات امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

به گزارش اقتصاد معاصر؛ قیمت درهم امارات در بازار آزاد امروز را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. علاوه بر نرخ کنونی، برخی جزئیات دیگر از قبیل بالاترین و پایین‌ترین قیمت روز، میزان نوسان روز و همچنین میزان و درصد تغییر نسبت به روز گذشته نیز در جدول گنجانده شده است.

بروزرسانی:جمعه ۳۰ مرداد

عنوان

قیمت (ریال)

نرخ فعلی (ریال)

515,980

بالاترین قیمت روز

517,070

پایین ترین قیمت رو

514,240

بیشترین مقدار نوسان روز

 

درصد بیشترین نوسان روز

 

نرخ بازگشایی بازار

 

زمان ثبت آخرین نرخ ۳۰ مرداد

نرخ روز گذشته

 

درصد تغییر نسبت به روز گذشته

 

میزان تغییر نسبت به روز گذشته

 

منبع:ایلنا




 شوک به خریداران با شکایت دو خودروساز؛ پیش‌فروش‌ها از مصوبه ۴۷۳ خارج شدند
۴ ساعت قبل / سایت اسب بخار

شوک به خریداران با شکایت دو خودروساز؛ پیش‌فروش‌ها از مصوبه ۴۷۳ خارج شدند

پس از شکایت ایران‌خودرو و آرین پارس موتور، مصوبه ۴۷۳ از تاریخ تصویب باطل شد و پیش‌فروش‌های قبلی نیز حمایت پیش‌پرداخت در برابر قیمت روز را از دست دادند.

 کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند
۶ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

«کپلر» اعلام کرد که طی روز گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

 سود خالص ولپارس به ۵۲۰ میلیارد ریال رسید
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سود خالص ولپارس به ۵۲۰ میلیارد ریال رسید

شرکت لیزینگ پارسیان با نماد «ولپارس» در گزارش مالی ۶ ماهه منتهی به ۳۱ تیر ۱۴۰۵، از رشد ۱۵ درصدی سود خالص نسبت به دوره مشابه سال قبل خبر داد.

 کالابرگ مرداد حذف شد؟
۶ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کالابرگ مرداد حذف شد؟

کالابرگ مردادماه این‌بار با یک تفاوت مهم به دست خانوارها رسید؛ پرداخت مرحله‌ای شد و بخشی از مشمولان باید تا پنجم شهریور منتظر بمانند. همین تغییر کافی بود تا شایعه «حذف کالابرگ مرداد» در فضای عمومی بالا بگیرد، اما دولت می‌گوید کالابرگ حذف نشده است؛ مسئله، تغییر زمان‌بندی شارژ و تعلیق موقت اعتبار برخی خانوارهاست.

 پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در شهریورماه / سیگنال بنزین به بازار خودرو رسید - سرمایه و بورس
۲۳ دقیقه قبل / سایت سرمایه و بورس

پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در شهریورماه / سیگنال بنزین به بازار خودرو رسید - سرمایه و بورس

یک کارشناس صنعت خودروسازی گفت: انتشار برخی اخبار درباره حامل‌های انرژی، به‌صورت استثنا بر بازار خودروهای برقی اثر گذاشته و باعث افزایش جزئی قیمت این خودروها و رشد نسبی تقاضا برای خرید آنها شده است.

 رشد بیت کوین و طلا با افزایش نگرانی‌ها درباره بدهی آمریکا - سرمایه و بورس
۱۰ دقیقه قبل / سایت سرمایه و بورس

رشد بیت کوین و طلا با افزایش نگرانی‌ها درباره بدهی آمریکا - سرمایه و بورس

قیمت بیت کوین و طلا در معاملات روز جمعه با افزایش قابل توجهی همراه شدند؛ زیرا سرمایه‌گذاران نگران هستند مداخله وزارت خزانه‌داری آمریکا در بازار اوراق قرضه، فشار بیشتری بر ارزش دلار وارد کند.