قیمت طلا امروز




 سایت اسب بخار / ۱۴۰۵/۰۴/۰۸

چرا خودروی اقتصادی وارد نشد؟

چرا خودروی اقتصادی وارد نشد؟ | اسب بخار | آزادسازی واردات خودرو در تئوری باید دست مصرف‌کنندگان را به محصولات اقتصادی باز می‌کرد.
 چرا خودروی اقتصادی وارد نشد؟



واردات خودرو‌های کارکرده ۳ تا ۵ ساله دوباره امکان‌پذیر شد

 واردات خودرو‌های کارکرده ۳ تا ۵ ساله دوباره امکان‌پذیر شد
 روزنامه تعادل / ۳ ساعت قبل
به گزارش اقتصادآنلاین، عضو هیئت رئیسه مجلس از رفع ممنوعیت واردات خودرو‌های سواری کارکرده با عمر ۳ تا ۵ سال خبر داد؛ اقدامی که در چارچوب مصوبه مجلس درباره وار...

 

به گزارش اقتصادآنلاین، عضو هیئت رئیسه مجلس از رفع ممنوعیت واردات خودرو‌های سواری کارکرده با عمر ۳ تا ۵ سال خبر داد؛ اقدامی که در چارچوب مصوبه مجلس درباره واردات خودرو‌های سواری انجام شده است.

فرشاد ابراهیم‌پور با اشاره به تصمیم مجلس درباره واردات خودرو‌های سواری کارکرده اعلام کرد که برای سال جاری، سقف واردات این خودرو‌ها ۲۰ هزار دستگاه تعیین شده است.

به گفته وی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های این مصوبه، فراهم شدن امکان ورود خودرو‌های ۳ تا ۵ سال ساخت به کشور است. این خودرو‌ها به دلیل هزینه پایین‌تر در مقایسه با خودرو‌های صفر کیلومتر می‌توانند بخشی از نیاز بازار و مصرف‌کنندگان را پوشش دهند. ابراهیم‌پور تاکید کرد که با پیگیری‌های انجام‌شده، ممنوعیت قبلی واردات این گروه از خودرو‌ها برطرف شده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین بر استفاده از منابع ارزی خارج از چرخه رسمی تامین ارز برای واردات خودرو تاکید کرد. او گفت منشأ ارز سپرده خود متقاضی یا دیگران باید در فرآیند واردات مورد توجه قرار گیرد تا افرادی که منابع ارزی مورد نیاز را در اختیار دارند، بتوانند بدون وارد کردن فشار مضاعف به منابع ارزی کشور نسبت به واردات خودرو اقدام کنند.

ابراهیم‌پور در ادامه، هدف از واردات خودرو را ایجاد رقابت، افزایش تنوع محصولات موجود در بازار و کمک به متعادل شدن قیمت‌ها دانست و تاکید کرد که پیچیده شدن فرآیند‌ها یا ایجاد موانع غیرضروری نباید اجرای این سیاست را با مشکل روبه‌رو کند.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع خدمات پس از فروش پرداخت و خواستار تسهیل الزامات مربوط به خودرو‌های کارکرده شد. به گفته ابراهیم‌پور، برای خودرو‌های ۳ تا ۵ سال ساخت باید متناسب با شرایط این خودروها، سازوکاری مشخص و عملیاتی برای ارائه خدمات پس از فروش تعیین شود؛ به‌گونه‌ای که الزامات این بخش در عمل به مانعی برای واردات تبدیل نشود.



رشد قیمت شاهین در بازار آزاد/ + جدول مردادماه ۱۴۰۵

 رشد قیمت شاهین در بازار آزاد/ + جدول مردادماه ۱۴۰۵
 روزنامه تعادل / ۳ ساعت قبل
گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ بازار خودرو امروز با موج افزایشی قیمت‌ها همراه شد و شاهین نیز در مسیر صعودی قرار گرفت. این رشد در شرایطی رخ داد که نوسان نرخ ارز همچ...

 

گروه خودرو اقتصادآنلاین ؛ بازار خودرو امروز با موج افزایشی قیمت‌ها همراه شد و شاهین نیز در مسیر صعودی قرار گرفت. این رشد در شرایطی رخ داد که نوسان نرخ ارز همچنان مهم‌ترین عامل اثرگذار بر قیمت‌گذاری خودروهای داخلی است و فروشندگان با تکیه بر همین سیگنال‌ها، نرخ‌های جدید را در بازار ثبت کردند.

قیمت شاهین G سانروف‌دار صفر نسبت به روز گذشته ۷ میلیون تومان افزایش یافت و به دو میلیارد و ۴۷ میلیون تومان رسید. در نسخه اتوماتیک، شاهین اتوماتیک پلاس نیز ۵ میلیون تومان گران شد و با قیمت دو میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان در بازار معامله شد؛ این مدل همچنان در میان گران‌ترین محصولات داخلی قرار دارد.

قیمت شاهین GL نیز امروز ۹ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و به یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان رسید. بیشترین رشد روزانه در میان مدل‌های مورد بررسی به این نسخه اختصاص داشت، هرچند از نظر قیمت نهایی همچنان فاصله محسوسی با مدل اتوماتیک پلاس دارد.

شاهین یا تارا/ مقایسه فنی دو سدان پرطرفدار بازار خودرو

شاهین در بازار سدان‌های داخلی، بیش از همه با تارا رقابت می‌کند؛ دو خودرویی که از نظر بازه قیمتی، کاربری خانوادگی و سطح تجهیزات در یک محدوده قرار می‌گیرند، اما مسیر فنی متفاوتی را دنبال می‌کنند. شاهین به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ M۱۵TC مجهز است که گشتاور بالاتری را در دورهای پایین‌تر در اختیار راننده می‌گذارد؛ مزیتی که در شروع حرکت، عبور از سربالایی و رانندگی با ظرفیت کامل سرنشین محسوس است. تارا، در مقابل، از موتور ۱.۶ لیتری TU۵P تنفس طبیعی استفاده می‌کند؛ پیشرانه‌ای با ساختار ساده‌تر، سابقه تعمیرگاهی گسترده‌تر و حساسیت کمتر نسبت به کیفیت سوخت و سرویس‌های دوره‌ای.

برتری شاهین در بخش موتور، گشتاور بیشتر آن است، اما این مزیت با الزام نگهداری دقیق‌تر از مجموعه توربو همراه می‌شود. استفاده از روغن استاندارد، رعایت زمان تعویض روغن و توجه به کیفیت بنزین در حفظ عملکرد پیشرانه شاهین اهمیت بیشتری دارد. در سوی دیگر، موتور TU۵P تارا اگرچه در شتاب‌گیری‌های میانی و حرکت تحت فشار، حس کشش توربوی شاهین را منتقل نمی‌کند، اما از نظر استهلاک بلندمدت و دسترسی به قطعات، انتخاب محافظه‌کارانه‌تری به شمار می‌رود. در نسخه‌های اتوماتیک نیز تارا با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، عملکردی خطی‌تر و قابل‌پیش‌بینی‌تر دارد، در حالی که شاهین اتوماتیک از گیربکس CVT بهره می‌برد که بیشتر بر نرمی حرکت و مصرف سوخت تمرکز دارد.

از منظر پلتفرم و تجربه رانندگی، شاهین به‌دلیل طراحی بدنه و فاصله محوری مناسب، کابینی جادار و سواری خانوادگی ارائه می‌کند و در نسخه‌های بالاتر، سطح تجهیزات آن نیز رقابتی است. با این حال، تارا به پشتوانه شبکه گسترده‌تر خدمات فنی محصولات ایران‌خودرو، فراوانی قطعات و شناخت بیشتر تعمیرکاران از مجموعه فنی آن، برای خریدارانی که هزینه نگهداری و فروش مجدد را در اولویت قرار می‌دهند، گزینه کم‌ریسک‌تری محسوب می‌شود. در نتیجه، شاهین برای متقاضیان کشش بیشتر و طراحی متفاوت‌تر جذاب است، اما تارا برای کسانی که دوام فنی، سرویس‌پذیری آسان‌تر و مالکیت اقتصادی‌تر را ترجیح می‌دهند، انتخاب منطقی‌تری خواهد بود.



هشدار به خریداران این خودروها / رکود بازار خودرو ادامه دارد

 هشدار به خریداران این خودروها /  رکود بازار خودرو ادامه دارد
 سایت رکنا / ۳ ساعت قبل
رکنا اقتصادی: بازار خودرو در مرداد ۱۴۰۵ همچنان در وضعیت رکودی قرار دارد و کاهش قدرت خرید، احتیاط متقاضیان و نوسانات محدود نرخ ارز باعث شده است معاملات رونق چندانی نداشته باشد. در این شرایط، کارشناسان از ثبات نسبی قیمت‌ها خبر می‌دهند و در عین حال نسبت به خرید برخی خودروهای وارداتی و مونتاژی کم‌تیراژ هشدار می‌دهند.

به گزارش رکنا و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بازار خودرو طی هفته‌های اخیر تغییر محسوسی نسبت به گذشته نداشته است. قیمت‌ها در برخی مدل‌ها تحت تأثیر نوسانات ارز تغییر می‌کنند، اما حجم پایین معاملات اجازه نمی‌دهد این تغییرات به یک روند مشخص صعودی یا نزولی تبدیل شود.

بابک صدرایی، کارشناس بازار خودرو، معتقد است بازار همچنان همان شرایط هفته‌های گذشته را دنبال می‌کند. به گفته او، معاملات در سطح پایینی قرار دارد و به دلیل کاهش قدرت خرید، بخش قابل‌توجهی از متقاضیان خرید خودرو دست به عصا حرکت می‌کنند. در نتیجه، قیمت‌ها نیز بیشتر در محدوده‌ای نسبتاً ثابت نوسان دارند. قیمت خودروها در محدوده‌ای باثبات

بررسی قیمت خودروها در بازار نشان می‌دهد بسیاری از محصولات در روزهای اخیر تغییرات محدودی داشته‌اند. برای نمونه، در ۱۴ مرداد، سورن پلاس TU5P حدود ۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک حدود ۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V4 حدود ۲ میلیارد و ۵۷۷ میلیون تومان و ری‌را حدود ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت داشتند.

در محصولات سایپا نیز قیمت شاهین اتوماتیک پلاس حدود ۲ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان و اطلس اتوماتیک حدود ۲ میلیارد و ۲۰ میلیون تومان اعلام شده بود.

مقایسه قیمت‌ها در فاصله ۷ تا ۱۴ مرداد نیز از ثبات نسبی بازار حکایت دارد. برای مثال، قیمت سورن پلاس TU5P از حدود ۲ میلیارد و ۱۱۲ میلیون تومان به ۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان رسید. تارا اتوماتیک V4 نیز از حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به ۲ میلیارد و ۵۷۷ میلیون تومان کاهش پیدا کرد.

این تغییرات محدود نشان می‌دهد بازار فعلاً نه در آستانه یک جهش قیمتی قرار دارد و نه نشانه مشخصی از ریزش گسترده قیمت‌ها دیده می‌شود. هشدار درباره خودروهای کم‌تیراژ

یکی از مهم‌ترین نکاتی که کارشناسان به خریداران خودرو توصیه می‌کنند، توجه به خدمات پس از فروش و وضعیت تأمین قطعات است؛ موضوعی که در مورد خودروهای وارداتی و مونتاژی کم‌تیراژ اهمیت بیشتری دارد.

به گفته صدرایی، برخی خودروها با تعداد محدودی وارد بازار ایران شده‌اند و ممکن است مالکان آنها در آینده برای تأمین قطعات یدکی یا دریافت خدمات تعمیراتی با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل، صرفاً جذاب بودن مشخصات فنی یا قیمت یک خودرو نباید معیار نهایی خرید باشد.

خریداران این خودروها بهتر است پیش از معامله، سابقه شرکت عرضه‌کننده، گستردگی شبکه خدمات پس از فروش، دسترسی به قطعات، تعداد خودروهای موجود در بازار و توان شرکت برای پشتیبانی از محصول را بررسی کنند.

همچنین در مورد طرح‌های پیش‌فروش بلندمدت باید با احتیاط بیشتری تصمیم گرفت؛ چراکه در صورت بروز مشکل برای شرکت عرضه‌کننده، خریدار ممکن است با تأخیر در تحویل، مشکلات خدماتی یا دشواری تأمین قطعات مواجه شود. تولید افزایش یافته، اما بازار رونق نگرفته است

در طرف دیگر ماجرا، وزارت صنعت، معدن و تجارت بر افزایش تولید و ساماندهی صنعت خودرو تأکید دارد. سیدمحمد اتابک، وزیر صمت، اعلام کرده است که طی دو سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه خودروی سواری تولید شده است.

به گفته وزیر صمت، حدود ۱۹۰۰ واحد تولیدی و ۸۰۰ معدن نیز به چرخه تولید بازگشته‌اند و سند ساماندهی صنعت خودرو وارد مرحله اجرا شده است.

اتابک همچنین از اسقاط ۵۵۳ هزار دستگاه خودروی فرسوده در سال گذشته خبر داده است. افزایش اسقاط و نوسازی ناوگان می‌تواند علاوه بر کاهش مصرف سوخت، در کاهش آلایندگی و خروج خودروهای فرسوده از چرخه تردد نیز مؤثر باشد.

با این حال، افزایش تولید به‌تنهایی نتوانسته است مشکل رکود بازار را برطرف کند. بر اساس آمار تولید چهار ماه نخست سال ۱۴۰۵، ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۱۸۹ هزار دستگاه خودروی سواری تولید کرده‌اند. کیفیت؛ حلقه مفقوده بازار خودرو

در کنار افزایش تیراژ، کیفیت خودرو نیز یکی از موضوعات مورد تأکید وزارت صمت است. اتابک از اجرای سند کیفیت خودرو در دولت چهاردهم خبر داده و تأکید کرده است که کیفیت باید از نحوه مونتاژ و نصب قطعات تا خدمات پس از فروش مورد توجه قرار گیرد.

در واقع، کیفیت خودرو تنها به عملکرد آن در زمان تحویل محدود نمی‌شود. دوام قطعات، دسترسی به لوازم یدکی، تعداد و کیفیت مراکز تعمیراتی و توان شرکت برای ارائه خدمات پس از فروش نیز بخش مهمی از ارزش واقعی یک خودرو را تشکیل می‌دهند. چرا تولید بیشتر به معنای رونق بازار نیست؟

بازار خودرو در شرایطی با رکود مواجه است که صنعت خودروسازی همچنان بر افزایش تولید تأکید دارد. دلیل این تناقض را باید در کاهش قدرت خرید و فاصله میان قیمت خودرو و توان مالی مصرف‌کنندگان جست‌وجو کرد.

در شرایطی که بخش بزرگی از تقاضای واقعی توان خرید خودرو را ندارد، افزایش تیراژ لزوماً به افزایش معاملات منجر نمی‌شود. برای خروج بازار از رکود، علاوه بر تولید، عواملی مانند ثبات اقتصادی، قدرت خرید مردم، قیمت تمام‌شده خودرو، کیفیت، خدمات پس از فروش و دسترسی به قطعات نیز باید همزمان بهبود پیدا کنند.

در مجموع، بازار خودرو در مرداد ۱۴۰۵ را می‌توان بازاری رکودی با ثبات نسبی قیمت‌ها توصیف کرد. معامله‌گران به دلیل نبود تقاضای کافی محتاط هستند و خریداران نیز در انتظار مشخص‌تر شدن شرایط اقتصادی و قیمت‌ها مانده‌اند.

در چنین شرایطی، توصیه مهم به خریداران این است که برای انتخاب خودرو تنها به قیمت و امکانات توجه نکنند. به‌ویژه در مورد خودروهای وارداتی و مونتاژی کم‌تیراژ، سابقه شرکت عرضه‌کننده، خدمات پس از فروش و امکان تأمین قطعات باید پیش از هرگونه پرداخت وجه یا ثبت‌نام به دقت بررسی شود. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1240510

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: فیلم/ نگاهی به چیدمان شاهانه و مجلل خانه داماد پسند متین ستوده و کامران تفتی / عروس خانم چه جهازی آورده با سلیقه عالی اش مشاهده خبر خبر ویژه قیمت خودرو امروز ۲۰ تا ۳۰ درصد افت کرد قیمت خودرو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / کاهش قیمت لوکانو و تیگو / گرانی محصولات ایران خودرو و سایپا + جدول



تفاهم نامه ای درباره تردد خودروهای مناطق آزاد در پنج استان وجود دارد یا خیر؟

 تفاهم نامه ای درباره تردد خودروهای مناطق آزاد در پنج استان وجود دارد یا خیر؟
 سایت اقتصاد ۲۴ / ۴ ساعت قبل
دوم تیر امسال، درخواستی درخصوص تفاهم‌نامه 5 استاندار برای تردد خودروهای مناطق آزاد مابین استانها در سامانه ایران فویا ( iranfoia.ir )؛ خطاب به استانداری مازندران ثبت شد.

اقتصاد۲۴- دوم تیر امسال، درخواستی درخصوص تفاهم‌نامه ۵ استاندار برای تردد خودرو‌های مناطق آزاد مابین استان‌ها در سامانه ایران فویا (iranfoia.ir)؛ خطاب به استانداری مازندران ثبت شد.

به گزارش روابط عمومی کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، ۵ روز بعد استانداری مازندران پاسخ داد که پس از بررسی، اطلاعات یا اسنادی در ارتباط با این درخواست وجود ندارد.

متن این درخواست و پاسخ ارائه شده را می‌توانید در فایل زیر ببینید.

متن درخواست و پاسخ.pdf

به نظر میرسد شهروندی که این درخواست را در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ثبت کرده؛ در پی انتشار خبری در خبرگزاری‌ها، خواستار دریافت متن تفاهم‌نامه مذکور شده است.

بیشتر بخوانید: قفل واردات خودروهای دست‌دوم باز شد/ ۲۰ هزار خودرو در راه بازار ایران

از جمله خبرگزاری ایرنا که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ نوشت: «پس از مازندران؛ استان‌های قزوین، زنجان، اردبیل و گلستان مقاصد جدید پلاک‌های منطقه آزاد گیلان شدند.»

در این خبر آمده است: «استانداران گیلان، اردبیل، زنجان، قزوین و گلستان در نشست هم‌اندیشی رفع موانع توسعه تجارت و حمل و نقل به میزبانی استاندار گیلان، تفاهمنامه‌ای امضا کردند که براساس آن پس از استان مازندران، تردد خودرو‌ها با پلاک منطقه آزاد گیلان در این استان‌ها ممکن شد.»

تصویر این خبر را در ادامه می‌بینید.

منبع: ایران فویا


 دو منطق در دل یک بحران

دو منطق در دل یک بحران

اختلاف دولت و مجلس بر سر اصلاح قیمت بنزین، ریشه در شکاف میان ضرورت مهار‌ کسری بودجه و ناترازی مصرف با ملاحظات معیشتی، اجتماعی و اعتماد عمومی دارد. دولت بر سیاست‌های قیمتی تاکید دارد و مجلس، اصلاح زیرساخت را مقدم می‌داند؛ نقطه همگرایی فعلی، اصلاح تدریجی است.

 آغاز عرضه اولیه منجیل

آغاز عرضه اولیه منجیل

شرکت تولید نیروی برق سبز منجیل، به‌عنوان نخستین نیروگاه تجدیدپذیر کشور، روز سه‌شنبه ۲ شهریورماه ۱۴۰۵ در بازار دوم فرابورس ایران عرضه اولیه خواهد شد.

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/28

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/28

k: بازار

 تکیه یک بازنشسته بر صندلی مدیرعاملی بانک مسکن

تکیه یک بازنشسته بر صندلی مدیرعاملی بانک مسکن

در شرایط فعلی اقتصاد، عملکرد برخی بانکداران و مدیران آنها زیر ذره‌بین قرار گرفته است؛ در این میان، نام علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن نیز به دلیل عملکرد...

 خدمات بی‌وقفه صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی در دوران جنگ

خدمات بی‌وقفه صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی در دوران جنگ

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی گفت که در جنگ‌های تحمیلی ۱۲ و ۴۰ روزه رمضان این صندوق ها با همه توان خود در راستای ارائه خدمات حمایتی و تسهیلات به بهره‌برداران عضو و پشتیبانی از مجموعه‌ های آسیب‌ دیده وزارت جهاد کشاورزی فعالیت کردند.

 آیین‌نامه ساماندهی خودرو تصویب شد

آیین‌نامه ساماندهی خودرو تصویب شد

به گزارش ایرنا، محمد اتابک، وزیر صمت، در رابطه با سند ساماندهی خودرو، گفت: در ارتباط با تبصره ۲ و ماده ۶ قانون ساماندهی صنعت خودرو، در دولت چهاردهم آیین‌نامه...

 آیا اقتصاد ایران در آستانه «ابرتورم» است؟

آیا اقتصاد ایران در آستانه «ابرتورم» است؟

برای اینکه بفهمیم آیا واقعا اقتصاد ایران در حال حرکت به سمت «ابرتورم» است، ابتدا باید معنا و مفهوم این پدیده فهم و درک شود.

 اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

در اینفوگرافیک زیر طول خطوط مترو کشورهای مختلف بررسی شده است.