قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۳/۱۸

بزرگترین سکوی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۶ کدامند؟

یک اینفوگرافیک از سایت تحلیلی Visual Capitalist،  سکو‌های محبوب رسانه‌های اجتماعی در جهان را به همراه مالکان و کاربران فعال ماهانه آنها فهرست کرده است.
 بزرگترین سکوی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۶ کدامند؟



۱۴ ساعت قبل / سایت خبرفوری

اپ‌های متا سه برابر مایکروسافت و اپل از کاربران داده جمع‌آوری می‌کنند

براساس پژوهش جدید شرکت Surfshark، متا احتمالاً بیشترین میزان داده کاربران را در میان شرکت‌های بزرگ فناوری جمع‌آوری می‌کند. این پژوهش ۱۷۱ اپلیکیشن موجود در اپ استور اپل را که توسط گوگل، مایکروسافت، اپل، آمازون و متا توسعه یافته‌اند، بررسی کرده است.

Surfshark اپلیکیشن‌ها را براساس ۳۵ دسته داده منحصربه‌فرد، ازجمله تاریخچه مرور وب، موقعیت مکانی دقیق، اطلاعات خرید و موارد دیگر، تحلیل کرده است.

براساس این مطالعه، اپلیکیشن‌های متا با میانگین جمع‌آوری ۲۵ نوع داده از ۳۵ نوع ممکن، بیشترین میزان جمع‌آوری داده را داشته‌اند. این رقم به‌طور میانگین بیش از سه برابر داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و اپل است.

هفت اپلیکیشن از میان برنامه‌هایی که بیشترین میزان جمع‌آوری داده را دارند نیز متعلق به متا هستند؛ ازجمله فیسبوک، فیسبوک مسنجر، Meta AI ،Meta Horizon ،Meta Ads Manager ،Meta Business Suite و Forum.

در مقابل، اپلیکیشن‌های گوگل ۱۷ نوع داده، آمازون ۱۲ نوع، مایکروسافت ۸ نوع و اپل ۷ نوع داده را جمع‌آوری می‌کنند. گوگل بیشترین اپلیکیشن‌های داده‌محور را دارد

گوگل بیشترین تعداد اپلیکیشن‌های جمع‌آوری‌کننده حجم بالای داده را در اختیار دارد؛ به‌طوری‌که ۲۹ مورد از ۴۰ اپلیکیشن آن در این دسته قرار می‌گیرند. این رقم برای آمازون تنها ۲ و برای متا ۹ اپلیکیشن است.

اگرچه اپلیکیشن‌های گوگل به‌طور میانگین انواع کمتری از داده‌ها را نسبت به متا جمع‌آوری می‌کنند، گستردگی این جمع‌آوری و اکوسیستم وسیع اپلیکیشن‌های گوگل همچنان نگرانی‌های قابل‌توجهی درباره امنیت داده‌های کاربران ایجاد می‌کند.

همچنین با وجود اینکه موقعیت مکانی تقریبی برای بیشتر قابلیت‌ها کافی است، تاریخچه مرور وب توسط ۹ اپلیکیشن متا، ۱۱ اپلیکیشن آمازون و ۸ اپلیکیشن گوگل جمع‌آوری می‌شود.

در میان اپلیکیشن‌های خارج از مجموعه متا، Amazon Alexa با جمع‌آوری ۲۸ نوع داده، بیشترین میزان داده را جمع‌آوری می‌کند. اپل و مایکروسافت نیز در دسته‌های مختلف، به‌طور مداوم کمترین نوع داده‌ها را گردآوری می‌کردند. ۱۳ اپلیکیشن کاربردی اپل به‌طور میانگین تنها ۶ نوع داده جمع‌آوری می‌کنند؛ درحالی‌که این رقم برای ۱۷ اپلیکیشن کاربردی گوگل، ۱۷ نوع داده است.

 


۳۹ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

شهادت مدیر سابق متا علیه زاکربرگ: فرهنگ این شرکت ایمنی کودکان را قربانی سود کرد

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک مدیر سابق مهندسی شرکت متا شهادت داد مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، فرهنگی را در این شرکت ایجاد کرده بود که ممکن است باعث شده باشد این شرکت از مسئولیت خود برای محافظت از کودکانی که از پلتفرم‌های فیس‌بوک و اینستاگرام استفاده می‌کنند در برابر آسیب‌ها شانه خالی کند.

به گفته آرتورو بژار (Arturo Bejar)، منتقد سرسخت عملکرد متا در زمینه ایمنی که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ میلادی درشرکت و از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ میلادی به عنوان پیمانکار آن فعالیت می‌کرد، زاکربرگ از نزدیک در بخش اعظم تصمیم گیری شرکت داشت و از سوی دیگر فرهنگ از بالا به پایین شرکت نیز تضمین می‌کند تغییرات طراحی محصول فقط در صورت دستور وی انجام می‌شد.

وی در این باره گفت: اگر زاکربرگ چیزی را اولویت قرار دهد شرکت می‌تواند در عرض چند ماه تغییرات بسیار بزرگ و اساسی ایجاد کند.

بژار نخستین شاهد در این دادگاهی تاریخی است که برای بررسی ادعا‌های چند ایالت برگزار شده است. آنها متا را به طراحی پلتفرم برای معتاد کردن کاربران جوان و جمع آوری غیرقانونی داده‌های کودکان زیر ۱۳ سال متهم کرده‌اند.

کالیفرنیا، کلورادو، کنتاکی و نیوجرسی متا را متهم کرده‌اند فیس بوک و اینستاگرام را طوری طراحی کرده تا کاربران جوان را به دام بیندازد، به اضطراب، افسردگی و حتی خودکشی منجر شود. همچنین این شرکت کاربران را درباره ایمنی پلتفرمش گمراه کرده است.

۲۵ ایالت دیگر نیز متا را متهم کرده‌اند با جمع آوری نامتناسب داده‌ها و استفاده از اطلاعات خصوصی کودکان، قانون فدرال را نقض کرده است.

این درحالی است که شرکت متا اتهامات را رد و ادعا می‌کند عقاید بژار فراتر از حوزه فعالیتش بوده است. پیش بینی می‌شود این دادگاه شش هفته طول بکشد و انتظار می‌رود مارک زاکربرگ نیز در آن شهادت بدهد.

در ادامه حتما بخوانید چرا مدیران فناوری همچنان بیانیه‌های مفصل درباره هوش مصنوعی منتشر می‌کنند؟

بژار بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، به‌عنوان بخشی از تیمی که وضعیت سلامت و رفاه کاربران اینستاگرام را بررسی می‌کرد، در اجرای نظرسنجی‌هایی درباره تجربه نوجوانان در اینستاگرام همکاری داشت.

او از منتقدان صریح عملکرد متا در زمینه ایمنی کودکان بوده است. بژار در سال ۲۰۲۳ نیز در برابر یکی از کمیته‌های سنای آمریکا شهادت داد که متا از آزار و اذیت و آسیب‌های دیگری که نوجوانان در پلتفرم‌های این شرکت با آن مواجه بودند، اطلاع داشت، اما برای رسیدگی به این مشکلات اقدامی نکرد.

بژار در شهادت روز چهارشنبه گفت متا از معیار‌هایی مانند «تعاملات اجتماعی معنادار» و «کاربران فعال روزانه» برای ارزیابی و پاداش دادن به کارکنان استفاده می‌کرد. در نتیجه، شرکت به‌جای ایمنی، اولویت را به افزایش تعامل کاربران و کسب سود می‌داد.

منبع: مهر


۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸ / سایت شهرآرانیوز

تلگرام برای کاربرانش دامنه اختصاصی می‌سازد؛ آغاز رقابت با وردپرس؟

شهرآرانیوز، تلگرام دیگر صرفاً یک پیام‌رسان برای ارسال پیام و برقراری ارتباط میان کاربران نیست. این پلتفرم در سال‌های اخیر با توسعه کانال‌ها، ربات‌ها و قابلیت‌های مختلف، به یک اکوسیستم گسترده تبدیل شده و حالا به نظر می‌رسد هدف جدیدی را دنبال می‌کند: ورود به دنیای وب‌سایت‌سازی و رقابت با سرویس‌هایی مانند وردپرس. تلگرام درخواست ثبت دامنه.gram را ارائه کرده است

پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، در پستی در شبکه اجتماعی X اعلام کرده که این شرکت درخواست خود را برای ثبت دامنه سطح‌بالای «gram» به ICANN، نهاد مسئول هماهنگی و مدیریت سیستم نام دامنه اینترنت، ارائه کرده است.

در صورت موافقت ICANN، کاربران تلگرام می‌توانند دامنه‌هایی بر اساس نام کاربری خود دریافت کنند. برای مثال، کاربری با نام `username` می‌تواند دامنه‌ای مانند:

`username.gram`

داشته باشد.

این قابلیت می‌تواند نام کاربری تلگرام را از یک شناسه داخل پیام‌رسان به یک آدرس اینترنتی مستقل تبدیل کند. ساخت وب‌سایت فقط با یک دستور متنی

اما ایده تلگرام به ثبت دامنه محدود نمی‌شود. دوروف گفته است این شرکت ممکن است امکان ساخت وب‌سایت روی دامنه‌های.gram با استفاده از یک دستور متنی را نیز فراهم کند.

به این ترتیب، کاربر احتمالاً می‌تواند خواسته خود را به زبان طبیعی توضیح دهد و تلگرام بر اساس آن یک وب‌سایت ایجاد کند. چنین قابلیتی می‌تواند ساخت وب‌سایت را برای کاربرانی که دانش فنی یا تجربه کار با سیستم‌های مدیریت محتوا ندارند، بسیار ساده‌تر کند.

اگر این ایده به شکل کامل اجرا شود، تلگرام عملاً از یک پیام‌رسان فراتر خواهد رفت و بخشی از امکانات مورد انتظار از یک پلتفرم انتشار محتوا یا سایت‌ساز را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. ثبت درخواست.gram هنوز به معنی تأیید دامنه نیست

البته نباید ثبت درخواست تلگرام را با تأیید نهایی دامنه.gram اشتباه گرفت. درخواست ارائه‌شده باید مراحل مختلف بررسی توسط ICANN را پشت سر بگذارد.

این فرایند می‌تواند شامل ارزیابی‌های فنی و مالی، دوره‌های اعتراض و بررسی‌های دیگر باشد؛ بنابراین هنوز مشخص نیست که دامنه.gram چه زمانی و با چه شرایطی در دسترس قرار خواهد گرفت. چرا تلگرام به دنبال دامنه اختصاصی است؟

یکی از دلایل احتمالی این تصمیم را می‌توان در مشکلات اخیر لینک‌های کوتاه تلگرام جست‌و‌جو کرد.

در ماه ژوئیه، لینک‌های `t.me` تلگرام برای تقریباً یک روز از کار افتادند؛ اتفاقی که به غیرفعال شدن موقت دامنه توسط شرکت ثبت‌کننده دامنه سطح‌بالای `.me` مربوط بود.

استفاده از یک دامنه سطح‌بالای اختصاصی مانند `.gram` می‌تواند کنترل تلگرام بر زیرساخت لینک‌های خود را افزایش دهد. این موضوع برای پلتفرمی مانند تلگرام که در سال‌های اخیر بار‌ها با محدودیت‌ها و فشار‌های مختلف از سوی دولت‌ها در کشور‌های گوناگون مواجه شده، اهمیت زیادی دارد. تلگرام می‌تواند به یک پلتفرم وب تبدیل شود

اگر دامنه.gram تأیید شود و قابلیت ساخت سایت نیز به آن اضافه شود، تلگرام می‌تواند وارد حوزه‌ای شود که تاکنون بیشتر در اختیار سرویس‌هایی مانند وردپرس و سایت‌ساز‌ها بوده است.

ترکیب دامنه اختصاصی، نام کاربری تلگرام و ساخت وب‌سایت با هوش مصنوعی یا دستور‌های زبان طبیعی می‌تواند مسیر متفاوتی برای حضور کاربران در وب ایجاد کند.

البته هنوز بسیاری از جزئیات این طرح مشخص نیست؛ از جمله قیمت احتمالی دامنه‌های.gram، نحوه واگذاری آنها، امکانات سایت‌ساز و زمان عرضه عمومی. با این حال، اگر برنامه تلگرام عملی شود، این پیام‌رسان می‌تواند یکی از جاه‌طلبانه‌ترین گام‌های خود را برای تبدیل شدن به یک پلتفرم جامع اینترنتی بردارد.

در ادامه حتما بخوانید ماجرای تغییر نام تون کوین به گرم چیست؟ | قیمت TON جهش کرد + جزئیات کامل




 نسل تازه‌ای از ساعت‌های مجهز به سلول خورشیدی در پنجاهمین سال فناوری Eco-Drive سیتی‌زن
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نسل تازه‌ای از ساعت‌های مجهز به سلول خورشیدی در پنجاهمین سال فناوری Eco-Drive سیتی‌زن

در دنیای ساعت‌های لوکس، سوئیس همچنان یکی از بزرگ‌ترین نام‌های صنعت است؛ اما ژاپنی‌ها مسیر متفاوتی را برای رقابت انتخاب کرده‌اند: فناوری Citizen در سال ۲۰۲۶ پنجاهمین سال فناوری Eco-Drive را جشن می‌گیرد؛ سیستمی که نور را به انرژی تبدیل می‌کند و به ساعت اجازه می‌دهد بدون تعویض دوره‌ای باتری کار کند.

 تویوتا RAV۴ جدید؛ شاسی‌بلندی که در ۵.۴ ثانیه به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تویوتا RAV۴ جدید؛ شاسی‌بلندی که در ۵.۴ ثانیه به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد

تویوتا برای نسل جدید RAV۴ یک نسخه متفاوت ساخته است؛ شاسی‌بلندی خانوادگی که با پیشرانه پلاگین‌هیبرید ۳۲۴ اسب بخاری و تنظیمات اسپرت، شتابی در حد خودروهای جدی‌تر ارائه می‌دهد. نسخه GR SPORT این خودرو در آزمایش مستقل Car and Driver توانست در ۵.۱ ثانیه به‌سرعت ۶۰ مایل بر ساعت برسد.