قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۳/۱۷

جنگ سرد نفت؟

شرق/ متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست تداوم تنش در خلیج فارس و بسته‌ماندن تنگه هرمز سبب شده است‌ ذخایر نفتی چین به‌سرعت مصرف شود و واردات نفت این کشور به‌ عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان، با کسری روزانه 3.5 میلیون بشکه‌ای مواجه شود. از آن سو، گزارش‌ها حاکی ا
 جنگ سرد نفت؟



 چند آمریکایی در جنگ با ایران کشته شدند؟
۵ ساعت قبل / سایت آوش

چند آمریکایی در جنگ با ایران کشته شدند؟

طبق پایگاه داده تلفات جنگی وزارت دفاع ایالات متحده تعداد سربازان زخمی آمریکا از آغاز جنگ با ایران از ۷۵۰ نفر فراتر رفته است.

 این وزارتخانه روز چهارشنبه پایگاه داده را به‌روزرسانی و بیش از ۵۰ سرباز زخمی دیگر را به آمار پیشین اضافه کرد. این در حالی است که مذاکرات بین تهران و واشنگتن برای پایان‌دادن به درگیری همچنان متوقف مانده است.

با ترکیب کل تلفات در سیستم تحلیل تلفات دفاعی برای عملیات‌های خارجی با کل تلفات در عملیات خشم حماسی، تعداد سربازان کشته‌شده ۱۸ نفر و تعداد سربازان زخمی ۷۵۷ نفر از زمان آغاز جنگ علیه ایران توسط ایالات متحده در ۲۸ فوریه است.

وزارت جنگ آمریکا ماه گذشته در سیستم تحلیل تلفات نظامی، دسته‌بندی‌ای برای «عملیات‌های خارجی» ایجاد کرد که شامل تلفات و جراحات ناشی از عملیات نظامی «از هفتم ژوئیه» می‌شود.

این وزارتخانه هنوز جزئیات بیشتری را ارائه و مشخص نکرده است که تلفات در چه درگیری رخ داده است.

هفتم ژوئیه مصادف با روزی است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، کنگره را از آغاز درگیری جدید با ایران تحت قانون اختیارات جنگی مطلع کرد.

سی‌ان‌ان برای توضیحات بیشتر درباره این دسته‌بندی با پنتاگون تماس گرفت. آمار به‌روزشده که روز چهارشنبه منتشر شد، چند هفته پس از آن منتشر شد که پنتاگون پس از کاهش تعداد تلفات در پایگاه داده این وزارتخانه به دلیل ادامه حملات ایران، با بررسی دقیق رسانه‌ها و قانونگذاران مواجه شد. چهار کشته و ده‌ها زخمی از مجموع ماه گذشته حذف شدند و سپس دوباره به حالت عادی بازگشتند.

وزارت جنگ آمریکا در آن زمان در یک پست در رسانه‌ای اجتماعی اعلام کرد که این کاهش‌ها به دلیل «اشکالات موقت داده‌ها» بوده‌اند.

منابع خبری پیش از این به سی‌ان‌ان گفته بودند که پنتاگون در انتشار آمار تلفات در طول درگیری با ایران کند عمل کرده است و مقامات نگرانی‌های امنیتی را دلیل آن عنوان کردند.



 نقشه راه عبور از بحران
۵ ساعت قبل / سایت آوش

نقشه راه عبور از بحران

اعتماد

روزنامه اعتماد گفتگوئی را با ابوالقاسم دلفی منتشر کرده است:

خروج از بحران کنونی تنها از مسیر احیای تفاهم ۱۴ ماده‌ای اسلام‌آباد و شکل‌گیری مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن امکان‌پذیر است، زیرا مذاکرات غیرمستقیم در مرحله اجرا با ابهام و اختلاف روبه‌رو می‌شوند. این در‌حالی است که امریکا تلاش دارد با استفاده از تحریم‌ها و فشار اقتصادی در میز مذاکره امتیاز بیشتری کسب کند، اما ادامه این روند بدون راه‌حل سیاسی، هزینه‌های بیشتری برای همه طرف‌ها چالش‌های جدی ایجاد خواهد کرد.

 

ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه و کارشناس مسائل بین‌الملل، در پاسخ به پرسش نخست «اعتماد» درباره مواضع امریکا در برابر توافق احتمالی ایران و عمان بر سر «نقشه جدید تردد» در تنگه هرمز و همچنین شروط تهران برای بازگشایی این شاهراه گفت: توافق ایران و عمان به‌ تنهایی به معنای بازگشایی تنگه هرمز نخواهد بود، زیرا این توافق تنها بخشی از یکی از بندهای «یادداشت تفاهم ۱۴ ماده‌ای» میان ایران و امریکا است، از همین رو اگر قرار باشد عبور و مرور در تنگه هرمز برای همه کشورها به وضعیت عادی بازگردد، امریکا باید به دیگر شروط و مطالبات اعلامی ایران که سه‌شنبه توسط محمدباقر قالیباف، رییس مجلس کشورمان رسانه‌ای شد نیز پاسخ دهد. بنابراین، مساله اصلی پذیرش یا عدم پذیرش توافق ایران و عمان ازسوی واشنگتن نیست، بلکه باید دید آیا زمینه برای یک «مذاکره جامع و مستقیم» میان ایران و امریکا فراهم خواهد شد یا نه.

احیای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه خروج از بحران است

دلفی با اشاره به محدودیت‌های میانجیگران باتوجه به خطوط قرمز ایران گفت: در شرایط فعلی، اگر گفت‌وگویی میان تهران و واشنگتن جریان داشته باشد، از طریق واسطه‌هاست؛ اما تجربه نشان داده مذاکرات غیرمستقیم، حتی وقتی به توافق می‌رسد، در مرحله اجرا و تفسیر مفاد با مشکل روبه‌رو خواهد شد.  او به مذاکرات پیشین در عمان و پاکستان اشاره و خاطرنشان کرد: این تجربه‌ها نتوانستند مانع بازگشت بحران و درگیری شوند. این دیپلمات پیشین در ادامه تاکید داشت: «مذاکره‌ای می‌تواند به نتیجه برسد که مذاکره مستقیم است؛ دو‌طرف باید بر سر میز گفت‌وگو بنشینند، مواضع خود را بی‌واسطه مطرح کنند و به جمع‌بندی مشترک برسند.»  دلفی …



 اهمیت زمان در توافق با آمریکا
۶ ساعت قبل / سایت آوش

اهمیت زمان در توافق با آمریکا

آرمان امروز

حمید روشنائی در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت:

بیش از ۶ ماه است که از جنگ ۴۰ روزه و بیش از یکسال است که از جنگ ۱۲ روزه با آمریکا و رژیم صهیونیستی می گذرد و شرایط همچنان در حالت نه جنگ و نه صلح باقی مانده است. وضعیت کنش دو هماورد در حالی که توافق اسلام آباد همچنان معلق مانده است، نشان می دهد که شرایط به تعادل رسیده و قرار نیست در میدان جنگ و یا مذاکره کار به نتیجه برسد. اما آیا زمان می تواند به نفع یک کدام وارد صحنه شده و نتیجه را تغییر دهد؟

هرکدام از دو طرف جنگ ایران و آمریکا برروی زمان حساب ویژه باز کرده اند. تهران می اندیشد که گذشت زمان می تواند:

1- شکست ترامپ در انتخابات پارلمانی نوامبر ۲۰۲۶ را به همراه داشته باشد. بدین معنا که حزب جمهوری خواه حامی ترامپ با به دست نیاوردن تعداد کافی نماینده در کنگره و سنا، اکثریت را از دست داده و مشکلات آتی را برای رئیس جمهور آمریکا ایجاد خواهد کرد.

2- با تاب آوری، کنترل تنگه هرمز در اختیار ایران قرار خواهد گرفت. ادامه جنگ و یا یک توافق به نفع ایران می تواند کنترل همیشگی تنگه هرمز و به تبع آن خلیج فارس را، برای ایران به همراه داشته باشد.

3- افزایش قیمت نفت با بسته بودن تنگه هرمز، اقتصاد جهان را به چالش می کشد و فشار کشورهای مختلف که از این وضعیت ناراضی هستند، ترامپ را مجبور به پذیرش خواسته های ایران می کند.

4- افزایش قیمت بنزین به دنبال افزایش قیمت نفت، موجب فشارهای داخلی و نارضایتی مردم آمریکا گشته و حکومت ترامپ را در تنگنا قرار می دهد.

5- بسته بودن تنگه هرمز و عدم صادرات نفت و گاز و مواد نفتی از این منطقه، کشورهای حاشیه خلیج فارس را وادار به پذیرش مدیریت ایران و خروج نیروهای آمریکایی از منطقه خواهد کرد.

6- ارتش آمریکا بخصوص سربازان در ناو این کشور با ادامه شرایط کنونی دچار فرسودگی و خستگی شده و در نهایت دولت این کشور مجبور به انجام توافق با ایران و ترک منطقه گردد.

اما واشنگتن به نوعی دیگر به موضوع نگاه می کند و می اندیشد:

1- حفظ محاصره ایران و عدم پایان نه جنگ و نه صلح، تاب آوری ملت و مقامات ایرانی را به اتمام خواهد رساند و ممکن است به بازگشت آشوب های دی ماه ۱۴۰۴ منجر گردد.



 اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
۱۶ ساعت قبل / سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آرتروز، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش انتخاب و به نقل از sciencealert؛   این روش همچنین در برخی مطالعات، پتانسیل خود را برای کاهش علائم افسردگی نشان داده است؛ اما آنچه تاکنون به‌طور دقیق مشخص نبود، این بود که طب سوزنی چگونه و از چه راهی می‌تواند به بهبود افسردگی کمک کند.

در مطالعه جدیدی که در مجله Medicine منتشر شده، پژوهشگران به سرپرستی تیمی از دانشگاه طب سنتی چینی پکن، داده‌های تصویربرداری مغزی حاصل از هفت کارآزمایی بالینی قبلی را بررسی کردند. این مطالعات در مجموع شامل ۳۵۷ فرد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بود.

پژوهشگران با مقایسه اسکن مغزی افرادی که تحت درمان با طب سوزنی قرار گرفته بودند با افرادی که داروهای ضدافسردگی دریافت می‌کردند یا افرادی که نوع ساختگی و غیرواقعی طب سوزنی دریافت کرده بودند، به یافته جالبی رسیدند:

به نظر می‌رسید طب سوزنی باعث تغییر در نحوه فعالیت برخی نواحی خاص مغز می‌شود.

پژوهشگران در مقاله خود می‌نویسند:

«طب سوزنی به‌عنوان یک درمان کمکی برای افسردگی امیدوارکننده است، اما سازوکارهای زیستی عصبی آن هنوز به‌طور کامل شناخته نشده‌اند.»

آن‌ها همچنین می‌گویند:

«یافته‌های ما نشان می‌دهد مداخلات مبتنی بر طب سوزنی، الگوی مشخصی از تغییرات انعطاف‌پذیری عصبی ایجاد می‌کنند و نواحی مهم مرتبط با تنظیم احساسات و پردازش پاداش را هدف قرار می‌دهند؛ الگویی که با اثرات درمان‌های معمول بر هیپوکامپ و نواحی پس‌سری متفاوت است.»

طب سوزنی کدام بخش‌های مغز را تغییر می‌دهد؟

افرادی که تحت درمان با طب سوزنی قرار گرفته بودند، افزایش فعالیت در ناحیه سینگولوم راست و هسته دُم‌دار راست (Caudate nucleus) را نشان دادند.

ناحیه سینگولوم با کنترل و تنظیم احساسات ارتباط دارد، در حالی که هسته دُم‌دار یکی از بخش‌های سیستم پاداش مغز محسوب می‌شود.

تحلیل دیگری نیز نشان داد که هرچه تعداد جلسات طب سوزنی بیشتر باشد، تغییرات بیشتری …



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 مسیر پروازی بندرعباس به شمال کشور دوباره برقرار شد
سایت ایران آنلاین

مسیر پروازی بندرعباس به شمال کشور دوباره برقرار شد

مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان از برقراری مجدد پروازهای مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان پس از وقفه ایجاد شده بخاطر جنگ تحمیلی خبر داد.
 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.
 ستاره استقلال به فوتبال اروپا برگشت
سایت هم میهن

ستاره استقلال به فوتبال اروپا برگشت

ستاره سابق استقلال در تمرینات تیم اسپانیایی حاضر شد.
 آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است
سایت اقتصاد 120

آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است

هدف آمریکا اینست که با دیپلماسی اجبار، ایران را مجبور به توافق کند.
 منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد
سایت هم میهن

منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد

روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران در توضیح علت انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران اعلام کرد: این دود ناشی از وقوع سانحه برای 2 دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.
 ببینید| پشت‌پرده ترور شهید خرازی به روایت دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که ترور شد
سایت اعتماد آنلاین

ببینید| پشت‌پرده ترور شهید خرازی به روایت دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که ترور …

جلال دهقانی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: شهید خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که توسط اسرائیل ترور شد.
 استرالیا غول‌های فناوری را به پرداخت سهم رسانه‌های خبری ملزم کرد
سایت توسعه برند

استرالیا غول‌های فناوری را به پرداخت سهم رسانه‌های خبری ملزم کرد

استرالیا در گامی تازه برای بازتعریف رابطه میان پلتفرم‌های دیجیتال و صنعت خبر، غول‌های فناوری را مکلف کرد یا با رسانه‌های محلی قرارداد تجاری ببندند یا بخشی از درآمد تبلیغاتی خود را به حمایت از روزنامه‌نگاری اختصاص دهند.