قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۴/۰۸

رایزنی بن‌سلمان و ماکرون درباره آخرین تحولات تفاهم‌نامه ایران-آمریکا

مهر/ولیعهد عربستان و رئیس جمهور فرانسه در تماسی تلفن پیرامون آخرین تحولات مرتبط با تفاهم‌نامه میان ایران و آمریکا رایزنی کردند. به نقل از خبرگزاری قطر، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی امروز یکشنبه در جریان تماسی تلفنی با امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه رایزنی کرد. بر اساس اعلام این رسانه، ولیعهد
 رایزنی بن‌سلمان و ماکرون درباره آخرین تحولات تفاهم‌نامه ایران-آمریکا



۲ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

واکنش چین به درخواست آمریکا برای کمک به تحریم‌های ضدایرانی

به گزارش تجارت نیوز، چین امروز جمعه اعلام کرد که «تحریم‌ ها و فشارهای» آمریکا مناقشه در غرب آسیا را حل نخواهد کرد؛ این اظهارات پس از آن بیان شد که واشنگتن اخیرا از کشورها از جمله پکن خواست تا به تلاش‌ ها برای منزوی کردن اقتصاد ایران بپیوندند.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، به خبرنگاران گفت: تحریم و فشار به حل این مسئله کمکی نخواهد کرد.

وی سپس در ادامه افزود: چین از همه طرف‌ های ذی‌ربط می‌ خواهد تا مسئولانه رفتار کرده و مشکلات را تنها را از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌ و فصل کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر بر لزوم اتخاذ «اقدامات مسئولانه» از سوی همه طرف‌ها برای حل‌ و فصل درگیری ها تأکید و اعلام کرد: پکن با تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی که هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارند و فاقد مجوز شورای امنیت سازمان ملل هستند، مخالف است.

منبع: خبرگزاری مهر


۲۲ دقیقه قبل / سایت عصرایران

تغییر مسیر اضطراری هواپیمای نظامی آمریکا بر فراز تنگه هرمز

بر اساس داده‌های پروازی، یک هواپیمای هشدار و کنترل اولیه بوئینگ E-۳B Sentry نیروی هوایی آمریکا هنگام پرواز بر فراز شبه جزیره عربستان در نزدیکی خلیج فارس و تنگه هرمز، وضعیت اضطراری اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، اسناد و داده‌ها نشان می‌دهد که این هواپیما ساعت ۲۲:۴۰ به وقت گرینویچ روی صفحه‌های رادار ظاهر شده و کد اضطراری ۷۷۰۰ را فعال کرده است.

به گزارش اسپوتنیک، پس از آن، هواپیما از ارتفاع بیش از ۶۷۰۰ متر به تقریباً ۵۴۰۰ متر کاهش ارتفاع داده و شروع به چرخش به سمت غرب از حریم هوایی خلیج عمان و تنگه هرمز به سمت داخل منطقه کرده است.

در همان زمان، سه هواپیمای سوخت‌رسان هوایی بوئینگ KC-۴۶A پگاسوس نیروی هوایی ایالات متحده که پیش از این از پایگاه هوایی العدید در قطر برخاسته بودند، در حریم هوایی نزدیک تنگه هرمز و امارات متحده عربی مشغول به کار بودند و در مسیری دایره‌ای بر فراز خاک امارات متحده عربی پرواز می‌کردند. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر ورود اولین هواپیمای تبدیل شده 777ERSF-300 به خطوط پروازی دبی (+عکس) نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : برخورد بالگرد پلیس با یک هواپیمای کوچک در آمریکا تماشاخانه چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / ببینید گرگان چه چیزی را از دست داد؟ فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۴۹ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

بررسی ادعای «کاهش تسلط ایران بر تنگه هرمز» / آیا آمریکا بر تنگه هرمز مسلط شده است؟ / آمارها درباره «کریدور امن آمریکا» چه می‌گویند؟

طی دو روز گذشته رسانه‌های آمریکایی به صورت مکرر مدعی ایجاد یک کریدور تحت حاکمیت آمریکا برای انتقال نفت‌کش‌ها خارج از تسلط ایران در تنگه هرمز شده‌اند. وزیر انرژی آمریکا هفته گذشته مدعی شد که با حمایت نظامی آمریکا روزانه ۱۵ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند. اما آیا این ادعاها نسبتی با واقعیت میدانی دارند؟ در ادامه ادعاهای مطرح‌شده از سوی رسانه‌های غربی در سه محور اصلی بررسی و راستی‌آزمایی شده‌اند. ۱. ادعای ایجاد «کریدور امن آمریکایی» و سهم ۸۰ درصدی مسیر عمانی (۱۰ تا ۲۹ مرداد)

پایگاه اکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی مدعی شده است: «ارتش آمریکا طی چند هفته گذشته یک کریدور ناوبری در جنوب تنگه هرمز و امتداد سواحل عمان ایجاد کرده و حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز از این مسیر عبور می‌کند.» شبکه سی‌ان‌ان نیز با استناد به تحلیل همایون فلکشاهی، تحلیل‌گر ارشد Kpler ادعا کرده است: «بیش از ۸۰ درصد ترددهای مایعات در دو هفته گذشته از مسیر عمانی یا به‌صورت ترددهای تاریک انجام شده که نشان می‌دهد ایران تسلط خود را بر تنگه حداقل به‌طور جزئی از دست داده است.»

راستی‌آزمایی: نادرست و گمراه‌کننده

بر اساس داده‌های دقیق مؤسسه رهگیری Kpler، از ۱۰ تا ۲۹ مرداد (۱ تا ۱۹ اوت)، در مجموع ۲۳۶ فروند شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند. از این تعداد، ۸۳ فروند به صورت کاملاً آشکار از مسیر شمالی (تحت نظارت ایران) تردد کرده‌اند و تنها ۳ فروند شناور از مسیر رسمی عمانی عبور داشته‌اند. ۱۴۸ شناور باقی‌مانده (حدود ۶۰ درصد کل ترددها) سامانه‌های رهگیری خود را خاموش کرده‌اند (تردد تاریک).

ارجاع دادن کل «ترددهای تاریک» به کریدور آمریکایی، دستکاری در تحلیل آماری است؛ چرا که بخش قابل توجهی از این کشتی‌های تاریک اتفاقاً در حال حمل نفت ایران و دور زدن تحریم‌ها و محاصره هستند. مارک ایوب، پژوهشگر و مشاور سیاست‌گذاری انرژی در این‌باره تصریح می‌کند: «تعدادی از شناورهای ایرانی نیز از طریق مسیر عمانی و اغلب با انجام انتقال‌های کشتی‌به‌کشتی (STS) در حال تردد هستند تا از تحریم‌های علیه ایران و محاصره آمریکا عبور کنند. آن‌ها محموله خود را به عمان می‌فرستند، اسناد محموله‌ها را تغییر می‌دهند تا به عنوان صادرات عمان به نظر برسد و سپس آن را روانه بازار نفت می‌کنند.»

همچنین محمد رفیق حالیتیم، مدیر ارشد در مؤسسه Kpler در گفتگو با الجزیره تأکید کرده است: «به دلیل ماهیت ترددهای تاریک، بسیار دشوار است که تعیین کنیم چه سهمی از آن‌ها از مسیر عمانی استفاده کرده‌اند و تأیید مسیر دقیق آن‌ها با داده‌های موجود ممکن نیست.»

به گفته مارک ایوب: «ایران همچنان ظرفیت قابل توجهی برای ایجاد اختلال در ترافیک دریایی دارد و در وضعیت موجود تسلط خود را از دست نداده است.» ۲. ادعای صادرات ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه نفت در روز و بازگشت به شرایط عادی

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا هفته گذشته در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شده است: «مجموع نفت عبوری از تنگه و مسیرهای جایگزین به حدود ۱۵ میلیون بشکه در روز رسیده که به میانگین ۲۰ میلیون بشکه‌ای پیش از جنگ نزدیک است.» اکسیوس نیز ادعا کرده در برخی شب‌ها بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشکه نفت از خلیج فارس خارج می‌شود.

راستی‌آزمایی: مبالغه‌آمیز و تعارض با آمارهای میدانی

داده‌های مؤسسات Kpler و Vortexa نشان می‌دهند میانگین واقعی تردد نفت خام و فرآورده‌ها از تنگه هرمز پس از آغاز درگیری‌ها بسیار پایین‌تر از ارقام ادعایی است. طبق داده‌های Kpler، در بازه ۱۰ تا ۲۹ مرداد تنها ۱۱۲ فروند شناور حامل نفت و گاز از تنگه عبور کرده‌اند که معادل روزانه کمتر از ۶ فروند شناور است، در حالی که پیش از جنگ روزانه حدود ۱۳۰ فروند شناور از این تنگه عبور می‌کردند.

مت اسمیت، مدیر تحقیقات کالا در مؤسسه Kpler می‌گوید: «تطبیق دادن فاصله میان آنچه ما در داده‌ها می‌بینیم و آماری که وزیر انرژی آمریکا نقل می‌کند غیرممکن است.» ۳. ادعای برقراری امنیت کامل و خنثی‌سازی تهدیدها

اکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی ادعا کرده است: «سامانه‌های راداری ایران تضعیف شده و نیروی دریایی آمریکا بیشتر حملات پهپادی و موشکی را رهگیری می‌کند.»

راستی‌آزمایی: نادرست و متناقض با وضعیت بازار

پاسخ بازار جهانی انرژی به این ادعاها کاملاً متفاوت است. قیمت نفت برنت به ۹۲.۹ دلار و هزینه بیمه ریسک جنگی برای سوپرتانکرها از ۰.۲۵ درصد ارزش کشتی به ۷.۵ تا ۱۰ درصد (معادل ۱۰ تا ۱۳ میلیون دلار برای هر سفر) جهش یافته است.

شرکت ملی نفت ابوضبی (ADNOC) اعلام کرده که از زمان آغاز جنگ، ۱۵ فروند از شناورهایش هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته‌اند. خاموش کردن فرستنده‌ها توسط شناورها نیز نه نشان‌دهنده اطمینان به چتر حمایتی آمریکا، بلکه به دلیل ترسی است که مالکان از هدف قرار گرفتن دارند.

نیل کوئیلیام، پژوهشگر ارشد اندیشکده چتم هاوس می‌گوید: «خاموش کردن فرستنده‌ها ایمنی دریانوردی را کاهش می‌دهد، اما صاحبان کالا ریسک آن را پذیرفته‌اند تا هدف سامانه‌های نظامی قرار نگیرند.»

 




 پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی
۱۶ ساعت قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی

قابل درک است که تحلیلگران به سرعت در تلاش هستند تا انگیزه محرک پشت این اعلامیه را ارزیابی کنند. آیا این یک واکنش منطقه ای...

 عکس: فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم چهلم ایشان
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم چهلم ایشان

حضور فرزندان رهبر شهید انقلاب در مراسم بزرگداشت چهلم ایشان

 ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ را علیه ایران اجرا می‌کنم/ هر کشوری که به ایران کمک کند، خود نیز با پیامدهای اقتصادی سنگین مواجه خواهند شد
۱۸ ساعت قبل / سایت روزنو

ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ را علیه ایران اجرا می‌کنم/ هر کشوری که به ایران کمک کند، خود نیز با پیامدهای اقتصادی سنگین مواجه خواهند شد

دونالد ترامپ مدعی شد: امروز علیه ایران کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم.

 پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است
۱۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است

رئیس‌جمهور بر رفع موانع تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید تأکید کرد.

 نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار
۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار

جنگِ اقتصادیِ ترامپ، آزمونی برایِ «اراده» و «خردِ جمعیِ» ماست. حریف به‌دنبالِ آن است که با فشارِ خارجی، ایران را به لبه‌یِ پرتگاهِ بحران‌هایِ داخلی براند. پیروزی در این کارزار، مستلزمِ یک «توافقِ نانوشته» میان حاکمیت و مردم است: حاکمیت، عدالت و حفاظت از معیشت را تضمین کند تا مردم نیز صبوری و تاب‌آوریِ تاریخیِ خود را در برابرِ فشارِ بیگانه حفظ کنند.

 اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای هشدار زودهنگام آمریکا نزدیک تنگه هرمز/ادعای ترامپ: اگر لازم بود ۱۰۰ بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم/رویترز: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه عبور کردند/روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد؛ ما بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کنیم/یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم
۱۲ ساعت قبل / سایت انتخاب

اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای هشدار زودهنگام آمریکا نزدیک تنگه هرمز/ادعای ترامپ: اگر لازم بود ۱۰۰ بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم/رویترز: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه عبور کردند/روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد؛ ما بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کنیم/یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...