قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۴/۱۲

بحرینیان: ایران می‌تواند جزو ۱۰ کشور برتر جهان باشد

یک کنش‌گر صنعتی و توسعه‌گرا با بیان اینکه ظرفیت و امکانات موجود کشور امکان پیشرفت را فراهم می‌کند گفت: در دوره‌هایی که کارشناسان باشرافت و گمنام رده میانی دستورات غلط وزیران را اجرا نمی‌کردند یک ذخیره دانایی در کشور به وجود آمده که قابلیت حل مسائل ایران و رسیدن به ۱۰ کشور اول دنیا را فراهم کرده است.
 بحرینیان: ایران می‌تواند جزو ۱۰ کشور برتر جهان باشد



۳۴ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

راز گرانی خودرو در بازار بی‌مشتری/ دلار و تورم علیه قدرت خرید

به گزارش برنا، امیرحسن کاکایی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران، در گفت‌و‌گو با برنا معتقد است:  متغیر اصلی قیمت‌گذاری خودرو در شرایط فعلی، نرخ ارز و انتظارات بازار نسبت به آینده آن است؛ در حالی که تحریم، محدودیت‌های لجستیکی، اختلالات زیرساختی و افزایش هزینه تولید نیز به این فشار افزوده‌اند.

 

مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده قیمت خودرو در بازار چیست؟

مهم‌ترین عامل، نرخ ارز و به‌خصوص نرخی است که بازار انتظار دارد ارز در آینده به آن برسد. بازار خودرو فقط به قیمت لحظه‌ای دلار نگاه نمی‌کند، بلکه انتظارات ارزی را نیز در قیمت‌گذاری لحاظ می‌کند.

برای نمونه، اگر خودرویی حدود ۱۰ هزار دلار ارزش داشته باشد، تغییر انتظارات ارزی از ۲۵۰ هزار تومان به ۲۰۰ هزار تومان، مستقیماً ارزش ریالی آن را تغییر می‌دهد. در کنار این موضوع، هزینه‌های تولید نیز افزایش پیدا کرده است.

کاهش ارزش ریال، هزینه مواد اولیه و قطعات را بالا می‌برد و در شرایط فعلی، تحریم‌ها، محدودیت‌های حمل‌ونقل، مشکلات لجستیکی و حتی آسیب به زیرساخت‌ها نیز هزینه تولید را بیشتر کرده‌اند.

با وجود رکود بازار، چرا کاهش عرضه الزاماً به جهش قیمت خودرو منجر نمی‌شود؟

چون همزمان با عرضه، تقاضا نیز به شدت کاهش یافته است. بازار خودرو امروز با رکود جدی مواجه است و همین موضوع باعث می‌شود کاهش تولید لزوماً اثر معمول خود را بر قیمت نگذارد.

مصرف‌کننده واقعی توان خرید ندارد و سرمایه‌گذار نیز خودرو را مانند گذشته یک گزینه جذاب نمی‌بیند؛ بنابراین بازار هم از طرف تقاضای مصرفی و هم از سمت تقاضای سرمایه‌ای تحت فشار قرار دارد.

چرا قیمت خودرو با قدرت خرید مردم فاصله گرفته، اما همچنان کاهش معناداری ندارد؟

قیمت خودرو مدت‌هاست با قدرت خرید مردم تناسب ندارد. تفاوت شرایط امروز با گذشته این است که خودرو علاوه بر اینکه برای مصرف‌کننده گران شده، جذابیت خود را به عنوان یک دارایی سرمایه‌ای نیز تا حدی از دست داده است.

قبلاً خودرو کالایی نسبتاً نقدشونده بود که در دوره‌هایی می‌توانست سود مناسبی ایجاد کند. اما امروز سرمایه‌گذار باید همزمان ریسک، میزان سودآوری و زمان رسیدن به سود را در نظر بگیرد.

در شرایط تورمی و پرریسک فعلی، این ترکیب دیگر مانند گذشته جذاب نیست؛ بنابراین تقاضای سرمایه‌گذاری نیز کاهش پیدا کرده است.

پس چرا کاهش قدرت خرید خانوار‌ها باعث کاهش قیمت اسمی خودرو نمی‌شود؟

چون در اقتصاد تورمی، کاهش قدرت خرید لزوماً به معنای کاهش قیمت اسمی دارایی‌ها نیست.

خودرو‌های داخلی نیز سال‌ها با قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمت مواجه بوده‌اند و معمولاً با تأخیر نسبت به افزایش نرخ ارز و هزینه‌های تولید واکنش نشان داده‌اند.

از طرف دیگر، تورم عمومی اقتصاد طی سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است؛ بنابراین قیمت خودرو نیز به تدریج تحت تأثیر کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینه‌های تولید بالا می‌رود.

آیا در شرایط فعلی عرضه و تقاضا دیگر تعیین‌کننده قیمت خودرو نیست؟

عرضه و تقاضا همچنان مهم‌اند، اما در اقتصاد تورمی نمی‌توان آنها را به تنهایی مبنای تحلیل قرار داد.

وقتی پول ملی دائماً در حال کاهش ارزش است، بخشی از تقاضا برای دارایی‌ها با هدف حفظ ارزش شکل می‌گیرد. خودرو در کنار طلا، سکه، مسکن و سایر دارایی‌ها می‌تواند چنین نقشی پیدا کند؛ بنابراین ممکن است تقاضای مصرفی کاهش پیدا کند، اما ارزش اسمی دارایی همچنان افزایش یابد.

واردات خودرو تا چه اندازه می‌تواند قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی را تحت فشار قرار دهد؟

این مسئله به شیوه واردات، نرخ ارز، هزینه‌های لجستیکی و نحوه تأمین منابع ارزی بستگی دارد.

اگر خودرو با ارز گران و هزینه‌های بالای حمل‌ونقل و محدودیت‌های تحریمی وارد شود، نمی‌تواند فشار قیمتی پایدار و گسترده‌ای بر بازار ایجاد کند.

ضمن اینکه درباره منابع ارزی واردات نیز باید شفافیت وجود داشته باشد و مشخص باشد منابع چگونه تأمین و چگونه وارد چرخه اقتصادی می‌شوند.

آیا واردات خودرو می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری گردش مالی غیرشفاف شود؟

هر جا منابع ارزی و سازوکار واردات شفاف نباشد، احتمال شکل‌گیری گردش‌های مالی غیرشفاف افزایش پیدا می‌کند.

موضوعاتی مانند منابع ارزی خارج از کشور، شرکت‌های واسطه، تراستی‌ها و نحوه بازگشت منابع باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.‌

نمی‌توان درباره یک فعالیت مشخص قضاوت مجرمانه کرد، اما از نظر اقتصادی، نبود شفافیت می‌تواند زمینه ایجاد فرآیند‌های غیررقابتی و گردش مالی غیرشفاف را فراهم کند.

چرا خودرو‌های ارزان‌قیمت لزوماً گزینه جذابی برای واردات نیستند؟

یکی از عوامل مهم، هزینه لجستیک است. هزینه حمل یک خودرو ۱۵ هزار دلاری ممکن است تفاوت چندانی با حمل یک خودرو ۲۵ هزار دلاری نداشته باشد.

اگر هزینه حمل سه هزار دلار باشد، این رقم برای خودروی ۱۵ هزار دلاری سهم بسیار بزرگ‌تری از ارزش خودرو را تشکیل می‌دهد، اما برای خودروی ۲۵ هزار دلاری سهم کمتری دارد.

از طرف دیگر، برخی هزینه‌های واردات بر اساس مشخصات فنی خودرو محاسبه می‌شوند. در چنین شرایطی ممکن است هزینه واردات خودرو‌های ارزان‌قیمت از نظر نسبت به ارزش خودرو، فشار بیشتری ایجاد کند.

به همین دلیل ساختار اقتصادی واردات ممکن است واردکننده را به سمت خودرو‌های گران‌تر و دارای حاشیه سود بیشتر سوق دهد.

چشم‌انداز بازار خودرو را در ماه‌های آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بازار خودرو در کوتاه‌مدت همچنان با ضعف تقاضا و رکود مواجه خواهد بود، اما رکود لزوماً به معنای کاهش قیمت اسمی خودرو نیست.

تا زمانی که تورم بالا باشد، ارزش پول ملی کاهش پیدا کند و هزینه‌های تولید، واردات و لجستیک افزایش یابد، فشار صعودی بر قیمت خودرو وجود خواهد داشت.

مسئله اصلی بازار خودرو فقط قیمت نیست؛ بلکه فاصله میان قیمت خودرو و درآمد خانوارهاست. ممکن است قیمت خودرو افزایش پیدا کند، اما همزمان تعداد افرادی که توان خرید آن را دارند کاهش یابد.

در چنین شرایطی، بازار می‌تواند همزمان قیمت‌های بالا، تقاضای ضعیف و رکود معاملاتی را تجربه کند؛ وضعیتی که ریشه آن را باید بیش از بازار خودرو، در ساختار تورمی اقتصاد جست‌و‌جو کرد.


۴ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

بی نیازی بازار به واردات گوشت مرغ؛ چرا بازار ایران دیگر به مرغ وارداتی نیاز ندارد؟ / واردات گوشت مرغ متوقف می‌شود؟ بررسی وضعیت تولید و تامین گوشت مرغ در بازار ایران / بازار گوشت مرغ بدون واردات؛ جزئیات افزایش تولید داخلی و بی نیازی بازار به گوشت مرغ وارداتی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ اطلاعات رسیده به خبرنگار فارس از وزارت جهاد نشان می‌دهد تولید گوشت مرغ از ۲۳۰ هزار تن در خرداد ۱۴۰۴ به ۱۷۴ هزار تن در خرداد امسال رسیده، این یعنی عرضه مرغ در بازار ۲۵ درصد کاهش داشته است. با این حال سه روز پیش غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری گفت که «کشور برای همیشه از واردات گوشت مرغ بی‌نیاز شده و هم‌اکنون وارد فاز صادرات در گوشت مرغ شده است.» با وجود عدم واردات و همزمان صادرات مرغ، کمبودی در بازار نیز دیده نمی‌شود. با حذف ارز ترجیحی و گران شدن نهاده‌ها قیمت مرغ افزایش پیدا کرد با این حال وزارت جهاد تاکنون آماری از تغییر میزان مصرف مرغ توسط خانوار بعد حذف ارز ترجیحی منتشر نکرده است.

منبع: فارس


۷ ساعت قبل / سایت صفحه اقتصاد

آخرین خبر از خرید تصمینی گندم

صفحه اقتصاد -

سرپرست اداره غله سنقر و کلیایی از خرید تضمینی بیش از ۸۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان این شهرستان خبر داد.

صادق توسلیان، اظهار کرد: از ابتدای فصل خرید تضمینی تاکنون، بیش از ۸۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان سنقر و کلیایی در هشت مرکز خرید فعال، تحویل و خریداری شده است.

وی افزود: بخشی از گندم خریداری‌شده در مراکز ذخیره‌سازی شهرستان نگهداری می‌شود و تاکنون بیش از ۲۶ هزار تن از محصول خریداری‌شده در سیلوی مرکزی و انبار مکانیزه دولتی سنقر و کلیایی ذخیره‌سازی شده است.

سرپرست اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان سنقر و کلیایی با اشاره به ادامه برداشت گندم در مناطق مختلف شهرستان، گفت: مراکز خرید تضمینی دولتی و مراکز بخش خصوصی همچنان فعال هستند و آمادگی کامل برای تحویل گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را دارند.

توسلیان ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و سردسیر بودن شهرستان، فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت تا کشاورزان برای تحویل محصول خود با مشکلی مواجه نشوند.

وی خاطرنشان کرد: فرآیند خرید تضمینی گندم در سنقر و کلیایی بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده تا نیمه دوم شهریورماه ادامه خواهد داشت و مراکز مربوطه در این مدت آماده دریافت محصول کشاورزان هستند. مطالعه بیشتر: وضعیت خرید تضمینی گندم در کرمانشاه منبع: مهر اخبار مرتبط circle آخرین خبر از خرید تضمینی گندم امروز سه شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵ circle واکنش وزارت جهاد به کاهش خرید تضمینی گندم circle آخرین خبر از خرید تضمینی گندم امروز دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ circle بدهی ۹ هزار میلیارد تومانی دولت به گندمکاران؛ کشاورز بی‌پول: دو سال است نصف زمین را می‌کارم پیشنهاد سردبیر circle رئیس مجلس: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود circle تحلیل بازار ارز امروز ۲۹ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه ۳۰ مرداد circle وزارت امور خارجه: تحریم های جدید آمریکا مصداق جنایت علیه بشریت است circle هشدار کمیسیون امنیت ملی به هرگونه خطای محاسباتی دشمن




 وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟

یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی می‌گوید: افزایش سقف فعلیِ دو میلیاردی هنوز فاصله زیادی با قیمت مسکن در تهران دارد؛ چرا که اگر هزینه خرید اوراق را از آن کم بکنیم، آنچه باقی می‌ماند یک میلیارد و ۶۰۰ یا ۶۵۰ میلیون خواهد بود.

 ۶۰۰ هزار تومان به حقوق این دسته از بازنشستگان اضافه شد
۱۵ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

۶۰۰ هزار تومان به حقوق این دسته از بازنشستگان اضافه شد

اقتصادایرانی: یک فعال صنفی گفت: به احتمال زیاد حقوق بازنشستگان لشکری پرداخت می‌شود.

 آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ دلار آزاد فریز شد
۱۸ ساعت قبل / روزنامه شرق

آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ دلار آزاد فریز شد

قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته بدون تغییر نسبت به روز گذشته باقی ماند و بازار با وجود اعلام محاصره اقتصادی آمریکا علیه ایران، واکنش فوری نشان نداد.

 واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ
۱۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ

یارانه مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه سال جاری به مبلغ ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال به حساب ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۹۸ نفر در دهک‌های اول تا سوم و همچنین یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهک‌های چهارم تا نهم واریز و قابل برداشت شد.

 قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم
۱۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها پنج‌شنبه با رشد بیش از ۸ درصدی ارزش کل بازار صعودی شد؛ بیت‌کوین بیش از ۸ هزار دلار افزایش یافت و به کانال ۷۲ هزار دلار رسید، اتریوم بازدهی دو رقمی ثبت کرد و تتر نیز در رفت‌وبرگشت میان کانال‌های ۱۸۸ و ۱۸۹ هزار تومان معامله شد.

 شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد
۱۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد

قیمت برنج پاکستانی در بازار تحت تأثیر تفاوت کیفیت و نام برندها قرار گرفته است؛ محصولاتی که با عطر و قد کشیدن مطلوب، همچنان از انتخاب‌های پرطرفدار خانوارها در بازار برنج خارجی محسوب می‌شوند.