قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

وقتی مدرسه از دنیای کودکی فاصله می‌گیرد

مدرسه نخستین محیط اجتماعی کودک پس از خانواده است؛ جایی که باید امنیت، نشاط و یادگیری را تجربه کند. اما مشاهدات میدانی و گفت‌وگو با والدین، معلمان و کارشناسان نشان می‌دهد فرسودگی مدارس، تراکم بالای کلاس‌ها و کمبود امکانات، کیفیت آموزش و سلامت روان بسیاری از دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار داده است.
 وقتی مدرسه از دنیای کودکی فاصله می‌گیرد

وقتی وارد برخی مدارس می‌شوی، پیش از هر چیز تضاد میان دنیای پرنشاط کودکی و فضای مدرسه به چشم می‌آید. دیوارهای رنگ‌پریده، کلاس‌های کوچک، نیمکت‌های فرسوده و فضاهایی که سال‌ها از عمرشان می‌گذرد، تصویری متفاوت از مدرسه‌ای ارائه می‌دهد که قرار است محیطی امن و الهام‌بخش برای یادگیری باشد.

در کنار فرسودگی فضا، تراکم بالای دانش‌آموزان نیز بر این وضعیت افزوده است. کلاس‌هایی با بیش از ۳۷ دانش‌آموز، فرصت تعامل مؤثر میان معلم و دانش‌آموز را کاهش می‌دهد و رسیدگی به نیازهای فردی کودکان را دشوار می‌کند. در چنین شرایطی، آموزش بیش از آنکه فرآیندی پویا و مشارکتی باشد، به انتقال صرف مطالب درسی تبدیل می‌شود.

حسن پدر یکی از دانش‌آموزان، در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید کلاس‌های کوچک و پرجمعیت باعث شده معلم فرصت کافی برای رسیدگی به همه دانش‌آموزان نداشته باشد. به گفته او، وقتی بیش از ۳۰ یا ۳۵ دانش‌آموز در یک کلاس حضور دارند، طبیعی است که برخی از کودکان کمتر دیده شوند و این موضوع بر کیفیت آموزش اثر می‌گذارد.

او ادامه می‌دهد خانواده‌ها هنگام اعتراض به تراکم کلاس‌ها گاهی با این پاسخ روبه‌رو می‌شوند که در صورت نارضایتی، فرزند خود را به مدرسه غیردولتی منتقل کنند. در حالی که بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت شهریه را ندارند و انتخاب دیگری پیش رویشان نیست.

مریم، مادر یکی دیگر از دانش‌آموزان، نیز به ایسنا می‌گوید تصور می‌کرده مدارس غیردولتی شرایط بهتری داشته باشند اما در بسیاری از آن‌ها نیز کلاس‌های پرجمعیت وجود دارد و تفاوت محسوسی با مدارس دولتی احساس نمی‌شود.

به گفته او، شلوغی کلاس‌ها و محدود بودن فضای آموزشی، شور و اشتیاق اولیه کودکان را برای حضور در مدرسه کاهش می‌دهد. او معتقد است مدرسه باید محیطی شاد، امن و متناسب با روحیه کودکان باشد تا دانش‌آموزان با انگیزه بیشتری آموزش را دنبال کنند.

آنچه والدین روایت می‌کنند، تنها گلایه از کمبود فضا نیست؛ بلکه نگرانی درباره کیفیت یادگیری و تجربه‌ای است که کودکان هر روز در مدرسه از سر می‌گذرانند.

محیط مدرسه بیش از آنچه تصور می‌شود بر روحیه دانش‌آموزان اثر می‌گذارد

فاطمه جشنی معلم دوره ابتدایی می‌گوید پیش از آغاز هر کلاس، نظم و پاکیزگی محیط و آمادگی روحی و جسمی دانش‌آموزان اهمیت زیادی دارد. به گفته وی، کودکان شاید نتوانند فرسودگی محیط را بیان کنند اما زمانی که کلاس‌ها رنگ‌آمیزی یا بازسازی می‌شوند، شادی و اشتیاق آن‌ها به‌خوبی دیده می‌شود.

جشنی می‌افزاید فرسودگی سرویس‌های بهداشتی، نامناسب بودن دمای کلاس و یکنواختی محیط آموزشی، تمرکز و انگیزه دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد. با این حال، او معتقد است خلاقیت معلمان می‌تواند بخشی از این کاستی‌ها را جبران کند.

این معلم ابتدایی همچنین می‌گوید دانش‌آموزانی که در محیط‌های متنوع‌تر رشد می‌کنند، معمولاً قدرت بیان، تحلیل و تعامل اجتماعی بیشتری دارند. به باور او، در کلاس‌های پرجمعیت سهم هر دانش‌آموز از توجه معلم کمتر می‌شود و همین موضوع می‌تواند بر اعتماد به نفس و مشارکت او در فعالیت‌های آموزشی اثر بگذارد.

طرح شهید عجمیان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آماده‌سازی مدارس برای آغاز سال تحصیلی جدید است

رشیدی آل‌هاشم مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در پاسخ به این دغدغه‌ها می‌گوید: امسال ۳۵۷ مدرسه و بیش از ۱۵۰۰ کلاس درس در استان زیر پوشش این طرح قرار گرفته‌اند و اقداماتی مانند رنگ‌آمیزی کلاس‌ها، زیباسازی حیاط مدارس، بهسازی سرویس‌های بهداشتی، تعمیر تجهیزات آموزشی، ساماندهی فضای سبز، مرمت نیمکت‌ها و آماده‌سازی محیط‌های آموزشی در حال اجراست.

وی تأکید می‌کند رویکرد آموزش و پرورش تنها به زیباسازی ظاهری محدود نیست و اصلاح چیدمان کلاس‌ها، ایجاد فضاهای فرهنگی، ورزشی و بازی و تقویت محیط‌های دوستدار کودک نیز متناسب با ظرفیت مدارس دنبال می‌شود.

 سید اردشیر رشیدی آل‌هاشم درباره تراکم کلاس‌ها نیز می‌گوید توسعه فضاهای آموزشی، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، مدیریت ثبت‌نام و احداث کلاس‌های جدید برای کاهش تراکم در دستور کار قرار دارد و شاداب‌سازی مدارس، مکمل توسعه زیرساخت‌های آموزشی است.

وی همچنین از ارزیابی مستمر نتایج اجرای طرح خبر می‌دهد و می‌گوید بازخورد مدیران مدارس، دانش‌آموزان و والدین در برنامه‌ریزی‌های آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدرسه تنها یکی از عوامل اثرگذار بر رشد کودک است و خانواده همچنان مهم‌ترین نقش را در سلامت روان او ایفا می‌کند

حسین جلیل‌زادگان روانشناس و کارشناس علوم تربیتی می‌گوید: خانواده می‌تواند بخشی از آثار منفی محیط آموزشی را کاهش دهد، به شرط آنکه کودک را درگیر تعارض‌های شدید نکند. به گفته وی، قرار گرفتن کودک میان ارزش‌های متفاوت خانه و مدرسه، ممکن است احساس گناه، شرم و اضطراب ایجاد کند و در بلندمدت به مشکلات رفتاری و روانی بینجامد.

جلیل‌زادگان با اشاره به نظام‌های آموزشی کشورهای اسکاندیناوی می‌گوید در این کشورها کلاس‌های درس تعاملی است، تعداد دانش‌آموزان کنترل می‌شود و معلمان دوره‌های ابتدایی از تخصص بالایی در حوزه روان‌شناسی رشد برخوردارند.

وی معتقد است کودکان در سال‌های نخست زندگی بیش از حفظ حجم زیادی از مطالب درسی، به آموزش مهارت‌هایی مانند مدیریت هیجان، تنظیم احساسات، حل مسئله و تعامل اجتماعی نیاز دارند.

این روانشناس می‌افزاید سال‌ها تمرکز نظام آموزشی ایران بر انتقال محفوظات بوده و آموزش مهارت‌های هیجانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نتیجه این روند، کاهش انگیزه، ضعف مهارت‌های ارتباطی و افت کیفیت یادگیری است.

او همچنین هشدار می‌دهد تنبیه، تحقیر یا تجربه‌های ناخوشایند در مدرسه می‌تواند آثار روانی ماندگاری بر جای بگذارد و حتی سال‌ها بعد نیز در ذهن افراد باقی بماند.

روایت والدین، تجربه معلمان، دیدگاه روان‌شناسان و برنامه‌های اعلام‌شده از سوی آموزش و پرورش، همگی نشان می‌دهد کیفیت آموزش تنها به کتاب درسی و محتوای آموزشی وابسته نیست. محیط مدرسه، تراکم کلاس‌ها، سلامت روان دانش‌آموزان، توانمندی معلمان و مشارکت خانواده‌ها، حلقه‌های یک زنجیره هستند که هر کدام بر دیگری اثر می‌گذارند.

نوسازی مدارس و اجرای طرح‌های عمرانی گامی ضروری است اما کافی نیست. آنچه می‌تواند مدرسه را به محیطی امن، پویا و الهام‌بخش برای کودکان تبدیل کند، توجه همزمان به کیفیت فضاهای آموزشی، کاهش تراکم کلاس‌ها، آموزش مهارت‌های زندگی، ارتقای دانش معلمان در حوزه روان‌شناسی رشد و شنیدن صدای دانش‌آموزان و خانواده‌هاست. شاید تنها در چنین شرایطی بتوان فاصله میان دنیای رنگارنگ کودکی و واقعیت برخی مدارس را کمتر کرد و مدرسه را به جایی تبدیل ساخت که کودکان با شوق به آن قدم بگذارند.

انتهای پیام



۳ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

۱۵۱ مدرسه به فیبر نوری متصل شد؛ هدف‌گذاری برای آموزش هوش مصنوعی در ۷۰۰ مدرسه

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدجواد کولیوند با اشاره به اجرای طرح ایران دیجیتال در مدارس استان سمنان اظهار کرد: در این طرح، آموزش برنامه‌نویسی و مهارت‌های مرتبط با فناوری‌های نوین دنبال شده و تاکنون ۲۷ هزار دانش‌آموز در این برنامه شرکت کرده‌اند که حدود ۸۷ درصد جامعه هدف دانش‌آموزان دوره متوسطه اول را شامل می‌شود.

وی با اشاره به برنامه اتصال مدارس استان به شبکه فیبر نوری افزود: برای اتصال ۷۱۹ مدرسه در استان سمنان هدف‌گذاری شده که تاکنون ۱۵۱ مدرسه به فیبر نوری متصل شده‌اند و یک مدرسه عشایری نیز در حال هوشمندسازی کامل است که اجرای بخش مربوط به وزارتخانه در این زمینه باید دنبال شود.

استاندار سمنان با قدردانی ویژه از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان گفت: هدف‌گذاری استان در حوزه آموزش هوش مصنوعی فراتر از آمار فعلی است؛ و هدف ما این است که به حدود ۷۰۰ مدرسه در استان برویم و هوش مصنوعی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم.

وی ادامه داد: با همکاری اموزش و پرورش و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سمنان به دنبال اجرای این برنامه در حدود ۷۰۰ مدرسه هستیم، اما اجرای کامل این طرح نیازمند تأمین بودجه است و وزارت ارتباطات نیز موضوع را دنبال می‌کند.

در ادامه حتما بخوانید توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در سمنان و شاهرود

استاندار سمنان با اشاره به آثار آموزش هوش مصنوعی بر نسل دانش‌آموز اظهار کرد: اگر بتوانیم این کار را با همکاری آموزش و پرورش به‌درستی انجام دهیم، دانش‌آموزان را از فضای مجازی صرفاً مصرفی به سمت فضای مجازی واقعی و استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی هدایت می‌کنیم.

کولیوند با تأکید بر اینکه آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده است، گفت: من در این زمینه بلندپروازی می‌کنم؛ چراکه باید مدارس خود را به این فناوری مجهز کنیم و دانش‌آموزانمان را با دانش هوش مصنوعی آشنا کنیم.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: اگر یک دانش‌آموز از سنین پایین با علم و فناوری هوش مصنوعی آشنا شود، این دانش در زندگی خودش و حتی در ارتباط با دوستان و اطرافیانش اثر می‌گذارد و می‌تواند جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

کولیوند این اقدامات را سرمایه‌گذاری‌های اولیه برای آینده استان دانست و گفت: این برنامه‌ها از جمله اقداماتی است که در حوزه تحول دیجیتال و آموزش نسل جدید در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های مرتبط بتوانیم اهداف تعیین‌شده را محقق کنیم.




 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405

دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت صمت گفت: مطابق آیین‌نامه نحوه واردات خودرو‌های کارکرده، کارگروه ویژه میزان واردات خودرو‌های کارکرده را برای سال جاری، ۲۵هزار دستگاه تعیین کرده است.

 تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد

قهوه برای بسیاری از افراد بخشی جدانشدنی از شروع روز است، اما پژوهشی جدید از فنلاند نشان می‌دهد این نوشیدنی محبوب ممکن است با چربی بدن، سوخت‌وساز و حتی برخی هورمون‌های جنسی ارتباط داشته باشد. البته پژوهشگران تأکید می‌کنند که این یافته‌ها هنوز رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

 بازگشت برنامه قدیمی رادیو
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت برنامه قدیمی رادیو

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶شهریور به رادیو بازمی‌گردد. فصل جدید این برنامه در حالی کلید می‌خورد که تیم تولید آن دستخوش تغییرات اساسی شده است. بر اساس تصمیم مسوولان رادیو، ساخت این برنامه که مدتی متوقف شده بود، با رویکردی تازه و گروهی جدید از سر گرفته می‌شود.

 حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

حکم نهایی نظام وظیفه بیرانوند اعلام شد

سردار زاهدی، معاون نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: علیرضا بیرانوند از مهرماه ۱۴۰۵ سرباز خواهد شد و دیگر امکان بازی برای تراکتور را نخواهد داشت.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد
۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.