قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

یک مسئول: تجارت آزاد، موثرترین راه مقابله با قاچاق و رانت در اقتصاد کشور است

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه تجارت آزاد، موثرترین راه مقابله با قاچاق و رانت در اقتصاد کشور است، گفت: واردات کالا باید با تعرفه‌های مشخص و متناسب، همانند بسیاری از کشورهای دنیا، آزاد باشد؛ اگر واردات تمامی کالاها آزاد شود، بخش بزرگی از انگیزه قاچاق نیز از بین خواهد رفت.
 یک مسئول: تجارت آزاد، موثرترین راه مقابله با قاچاق و رانت در اقتصاد کشور است

سعید بامشکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تنها راه مقابله با قاچاق کالا، حرکت به سمت تجارت و اقتصاد آزاد و شفاف است، اظهار کرد: اقتصاد آزاد زمینه رانت و فساد را از بین می‌برد. این موضوع زمانی محقق می‌شود که واردات تمامی کالاها، بدون استثناء، آزاد شود. نباید میان واردات کالای اساسی، مواد اولیه، کالای لوکس یا خودرو تفکیک قائل شویم یا برای واردات خودرو محدودیت‌هایی مانند حجم موتور، سال ساخت و موارد مشابه تعیین کرد.

وی با اشاره به تجربه‌های موفق کشورهای توسعه یافته در تجارت آزاد، افزود: متاسفانه در کشور همیشه تصور شده که باید راهی متفاوت از سایر کشورها را طی کنیم. سال‌هاست همان سیاست‌های اشتباه را با آزمون و خطا تکرار می‌کنیم. در حالی که تجربه بیش از ۲۰۰ کشور جهان، به ویژه کشورهای توسعه یافته، نشان می‌دهد که آزادسازی تجارت یکی از اصول اساسی اقتصاد موفق است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه واردات کالا باید با تعرفه‌های مشخص و متناسب، همانند بسیاری از کشورهای دنیا، آزاد باشد، اظهار کرد: اقتصاد را عرضه و تقاضا شکل می‌دهد؛ در چنین شرایطی مردم به عنوان مصرف کننده حق انتخاب خواهند داشت که کالای داخلی یا خارجی، را با هر سطحی از کیفیت و ایمنی را متناسب با نیاز و توان خود انتخاب کنند.

بامشکی با اشاره به اینکه هر اقتصادی زمانی به تعادل می‌رسد که مرزهای تجاری آن با ضوابط و تعرفه‌های شفاف به روی واردات باز باشد، تصریح کرد: اگر واردات تمامی کالاها آزاد شود، بخش بزرگی از انگیزه قاچاق نیز از بین خواهد رفت.

گردش مالی ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری قاچاق کالا در جیب قاچاقچیان

وی با اشاره به آمار کالای قاچاق در کشور، بیان کرد: برآوردها نشان می‌دهد سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور انجام می‌شود. برای مثال، برای خرید یک برند خارجی به دلیل ممنوعیت واردات رسمی، مردم مجبور هستند این کالا را در بازار از مسیرهای غیررسمی و قاچاق، از مرز عراق وارد و به مشهد منتقل و سپس تهیه کنند.

بامشکی ادامه داد: اما اگر واردات آزاد باشد، برندهای معتبر جهانی به صورت رسمی در کشور نمایندگی و شرکت خواهند داشت. این شرکت‌ها خدمات پس از فروش و ضمانت ارائه می‌کنند و …



1
 شناسایی و انهدام ۶ کیلومتر خط لوله انتقال سوخت قاچاق در سواحل میناب
۳ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

شناسایی و انهدام ۶ کیلومتر خط لوله انتقال سوخت قاچاق در سواحل میناب

 به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سرهنگ سید داود میرعالی در تشریح این خبر اظهار کرد: در پی کسب اخبار و اطلاعات مبنی بر فعالیت قاچاقچیان سوخت و جاسازی خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی در سواحل میناب، موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار مرزبانان این پایگاه قرار گرفت.

وی افزود: مرزبانان با بهره‌گیری از اشراف اطلاعاتی و انجام اقدامات تخصصی، تیم‌های گشت دریایی و خودرویی را به محل مورد نظر اعزام کردند که پس از ساعت‌ها جست‌و‌جو و کاوش، موفق شدند انشعابات خطوط لوله را که به‌صورت کاملاً ماهرانه در زیر ماسه‌های ساحل و بستر آب دریا جاسازی شده بود، شناسایی کنند.

فرمانده پایگاه دریابانی میناب تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داد قاچاقچیان از این خطوط لوله برای انتقال سوخت قاچاق از ساحل به شناور‌های متخلف مستقر در دریا استفاده می‌کردند.

سرهنگ میرعالی خاطرنشان کرد: مرزبانان با هوشیاری و اقدام به‌موقع، ضمن بیرون کشیدن و انهدام این شبکه انتقال، ۶ کیلومتر خط لوله انتقال سوخت قاچاق را کشف و از چرخه فعالیت قاچاقچیان خارج کردند.

وی در پایان با تأکید بر عزم جدی مرزبانان در مقابله با قاچاق سوخت، گفت: مرزبانان با اشراف اطلاعاتی، گشت‌زنی مستمر و رصد شبانه‌روزی نوار ساحلی و مرزی، اجازه هیچ‌گونه فعالیت به قاچاقچیان و اخلالگران اقتصادی نخواهند داد.