قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

چرا سنت «دفن مردگان در خانه» از بین رفت؟

انسان‌ها در طول تاریخ، مردگان خود را به شیوه‌های گوناگونی به خاک سپرده و گرامی داشته‌اند. یکی از سنت‌هایی که امروزه در بسیاری از نقاط جهان تقریباً از میان رفته، دفن اعضای خانواده در داخل خانه یا در کنار آن بود. اکنون پژوهشی که در نشریه American Antiquity منتشر شده نشان می‌دهد این رسم در گذشته‌های دور بسیار رایج‌تر از آن چیزی بوده که باستان‌شناسان پیش‌تر تصور می‌کردند.
 چرا سنت «دفن مردگان در خانه» از بین رفت؟
به گزارش ایسنا، فرادید نوشت:

باستان‌شناسان این شیوه را «تدفین مسکونی» می‌نامند. پژوهشگران در این مطالعه، داده‌های باستان‌شناسی مربوط به محل‌های تدفین را با گزارش‌های مکتوب چند سده اخیر مقایسه کردند تا دریابند چرا برخی جوامع مردگان خود را در خانه دفن می‌کردند و چه عواملی باعث شد این سنت در بسیاری از نقاط جهان کنار گذاشته شود.

گروه پژوهشی به سرپرستی سابینا تسوتچک از موزه فیلد شیکاگو، دو مجموعه داده تازه تهیه کرد. نخستین مجموعه شامل اطلاعات ۶۰ جامعه از پایگاه eHRAF World Cultures بود که بر اساس گزارش‌های مردم‌نگارانی تنظیم شده بود که طی چند قرن گذشته جوامع زنده را مطالعه کرده بودند. نتایج نشان داد تنها ۱۲ درصد از این جوامع رسم تدفین مسکونی را حفظ کرده بودند.

در مرحله بعد، پژوهشگران مجموعه داده دیگری را بررسی کردند که از ۴۹ محوطه باستان‌شناسی موجود در پایگاه eHRAF Archaeology تشکیل شده بود و به جوامعی بسیار کهن‌تر تعلق داشت. در اینجا الگو کاملاً متفاوت بود؛ حدود ۳۳ درصد از این جوامع باستانی دست‌کم بخشی از اعضای خانواده خود را در داخل خانه یا در نزدیکی آن دفن می‌کردند.

پژوهشگران همچنین یکی از فرضیه‌های قدیمی درباره منشأ این رسم را آزمودند. بر اساس این دیدگاه، زمانی که انسان‌ها یکجانشین شدند، دفن مردگان در کنار خانه به راهی برای مشخص کردن مالکیت زمین‌های خانوادگی تبدیل شد. اما نتایج این پژوهش هیچ ارتباط محکمی میان یکجانشینی و رواج تدفین مسکونی نشان نداد.

در مقابل، بررسی گزارش‌های مردم‌نگاری توضیح دیگری را پیش روی پژوهشگران گذاشت. بسیاری از این گزارش‌ها نشان می‌دادند جوامعی که زمانی مردگان خود را در خانه دفن می‌کردند، پس از استعمار یا گسترش ادیان بزرگ این سنت را کنار گذاشتند. در بسیاری از مناطق، گورستان‌های مسیحی جای دفن در خانه را گرفتند و در برخی جوامع نیز آیین‌های هندو مردم را به سوی سوزاندن مردگان سوق داد. این دگرگونی‌ها در نقاط مختلف جهان به چشم می‌خورد.

به باور پژوهشگران، همین روند توضیح می‌دهد که چرا تدفین مسکونی در منابع مکتوب جدید بسیار کمتر از شواهد باستان‌شناسی دیده می‌شود. در گذشته، خانه تنها محل زندگی افراد نبود، بلکه فضایی بود که زندگان و مردگان در کنار یکدیگر حضور داشتند. اما تغییرات مذهبی و اجتماعی، به تدریج محل دفن را از فضای زندگی روزمره جدا کرد.

این یافته‌ها همچنین پرسش‌های مهمی را درباره نحوه مقایسه جوامع امروزی با جوامع باستانی مطرح می‌کند. آیین‌های تدفین در طول زمان دگرگون شده‌اند و به همین دلیل، گزارش‌های چند سده اخیر همیشه بازتاب دقیقی از شیوه زندگی انسان‌های گذشته نیستند.

پژوهشگران تأکید می‌کنند که استعمار تنها عامل این تغییرات نبوده است. در برخی مناطق، سنت‌های تدفین مدت‌ها پیش از ورود قدرت‌های استعماری دگرگون شده بودند و باورهای تازه و رسوم محلی نیز در تعیین محل دفن مردگان نقش مهمی ایفا کردند.

محل دفن مردگان اطلاعات ارزشمندی درباره ساختار خانواده، روابط اجتماعی و شیوه زندگی انسان‌ها در اختیار باستان‌شناسان قرار می‌دهد. این پژوهش نشان می‌دهد که تدفین در خانه زمانی در بخش بزرگی از جهان امری رایج بوده و برای هزاران سال، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دادند عزیزان از دست‌رفته خود را در نزدیکی محل زندگی‌شان به خاک بسپارند؛ به گونه‌ای که سکونتگاه‌ها، هم خانه زندگان بودند و هم جایگاه نیاکانشان.

انتهای پیام



 پس‌لرزه‌های جنگ ایران تا دو سوی اقیانوس اطلس؛ وقتی روح ماگا در سرزمین ژرمن‌ها آرام می‌گیرد

پس‌لرزه‌های جنگ ایران تا دو سوی اقیانوس اطلس؛ وقتی روح ماگا در سرزمین ژرمن‌ها آرام می‌گیرد

اکوایران: همسویی بعضی از اعضای حزب «آلترناتیو برای آلمان» با ترامپ امیدهایی درباره برخورداری از حمایت سیاسی ایجاد کرده است.

 آنفلوآنزای H1N1 چگونه می‌تواند به ذات‌الریه تبدیل شود؟

آنفلوآنزای H1N1 چگونه می‌تواند به ذات‌الریه تبدیل شود؟

آنفلوآنزای H1N1 اغلب به‌عنوان یک نوع شدید از آنفلوآنزا در نظر گرفته می‌شود که قرار است طی چند روز برطرف شود. برای بیشتر افراد سالم، این تصور تا حد زیادی درست است. با این حال، پزشکان هشدار می‌دهند که H1N1 گاهی می‌تواند عوارض جدی، از جمله ذات‌الریه ایجاد کند.

 دیدار رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ بامدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال

دیدار رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ بامدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال

برنا - گروه ورزشی: رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ بامدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال دیدار کردند.

 آقای رئیس جمهور این هنر معامله نیست، تلاش برای پنهان شکست است - دیپلماسی ایرانی

آقای رئیس جمهور این هنر معامله نیست، تلاش برای پنهان شکست است - دیپلماسی ایرانی

الیوت آبرامز در یادداشتی می‌نویسد: در کنار مذاکرات احتمالی بر سر اوکراین، مذاکره با ایران جدی‌ترین آزمون سیاست خارجی دولت ترامپ است. در نهایت، پرداختن...

 قالیباف: ایران و عراق فرصت‌های بی‌نظیری در روابط دوجانبه و منطقه‌ای دارند

قالیباف: ایران و عراق فرصت‌های بی‌نظیری در روابط دوجانبه و منطقه‌ای دارند

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نخست وزیر عراق ضمن تأکید بر اشتراکات جغرافیایی و تاریخی دو کشور گفت: ایران و عراق در روابط دوجانبه فرصت‌های بی‌نظیری داشته و در نقش‌آفرینی منطقه‌ای در بین کشورهای اسلامی و عربی فرصت‌های بی‌بدیلی خلق می‌کنند.

 اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

در اینفوگرافیک زیر طول خطوط مترو کشورهای مختلف بررسی شده است.

 جزئیات مراسم چهلم رهبر شهید در حرم مطهر رضوی

جزئیات مراسم چهلم رهبر شهید در حرم مطهر رضوی

مراسم شهادت امام عسکری (ع) و چهلمین روز تدفین قائد امت در حرم رضوی برگزار می‌شود

 ورود 4 هزار میلیارد تومان پول به صندوق های طلا / نقره دوباره در کانون تقاضا

ورود 4 هزار میلیارد تومان پول به صندوق های طلا / نقره دوباره در کانون تقاضا

افزایش قیمت دلار در کنار رشد اونس جهانی و چشم‌انداز مثبت طلا، معاملات صندوق های طلا و نقره را صعودی کرد. در این میان، صندوق های طلا با ورود حدود 4 هزار و 81 میلیارد تومان پول حقیقی و ثبت ارزش معاملات بیش از 18 هزار میلیارد تومان، صدرنشین بازار صندوق‌ها شدند.