قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

از آجرهای هویت تا برج‌های امروز؛ معماری اردبیل چه اندازه از گذشته خود فاصله گرفته است؟

در کوچه‌های قدیمی اردبیل هنوز ردپای معماری‌ای دیده می‌شود که با اقلیم، فرهنگ و سبک زندگی مردم شکل گرفته بود. اما امروز توسعه شهری، افزایش جمعیت، گرانی زمین و تغییر الگوی ساخت‌وساز، چهره معماری شهر را دگرگون کرده است. آیا هنوز می‌توان هویت معماری ایرانی را در شهرهای امروز حفظ کرد؟
 از آجرهای هویت تا برج‌های امروز؛ معماری اردبیل چه اندازه از گذشته خود فاصله گرفته است؟

کریم حاجی‌زاده استاد باستان‌شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: شیخ صفی‌الدین اسحاق اردبیلی یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های تاریخ ایران و جهان اسلام است و مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین تنها یک اثر تاریخی نیست بلکه نمادی از پیوند معماری، هنر، عرفان و فرهنگ ایرانی به شمار می‌رود.

وی افزود: این مجموعه به دلیل ویژگی‌های معماری، ارزش‌های هنری و جایگاه فرهنگی خود یکی از مهم‌ترین نمادهای هویت تاریخی اردبیل است و حفاظت از آن به معنای پاسداری از بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ایران خواهد بود.

معماری گذشته بر پایه اقلیم و فرهنگ شکل گرفته بود

فردین عینی مدیر پایگاه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین یکی از برجسته‌ترین آثار تاریخی و معماری ایران است که پس از درگذشت عارف نامدار شیخ صفی‌الدین اردبیلی در سال ۷۳۵ هجری قمری به دستور فرزندش شیخ صدرالدین موسی بنیان گذاشته شد.

وی افزود: در دوره صفویه و به دلیل ارادت ویژه شاهان صفوی به جد خود بخش‌های مختلفی به این مجموعه افزوده شد و امروز این اثر جهانی از بخش‌هایی مانند جنت‌سرا، قندیل‌خانه، حرم‌خانه، چینی‌خانه، چله‌خانه، شربت‌خانه، گنبد الله‌الله و شهیدگاه تشکیل شده است.

عینی ادامه داد: افزون بر آرامگاه شیخ صفی‌الدین و مرقد شاه اسماعیل اول، آرامگاه شماری از شاهزادگان صفوی و سرداران قزلباش از جمله شهدای جنگ چالدران و شروان نیز در این مجموعه قرار دارد و همین موضوع بر اهمیت تاریخی آن افزوده است.

وی اظهار کرد: در طول قرن‌های گذشته بسیاری از اشیای نفیس و آثار ارزشمند این مجموعه به شیوه‌های مختلف از کشور خارج شده است و اکنون بخشی از این آثار از جمله قالی مشهور شیخ صفی در گنجینه‌ها و موزه‌های آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی نگهداری می‌شود.

عینی گفت: هنر کاشی‌کاری، معرق، آرایه‌های معماری و شیوه طراحی این مجموعه بیانگر دانش، خلاقیت و مهارت معماران ایرانی است.

وی افزود: در گذشته اقلیم اساس طراحی خانه‌ها بود. جهت تابش خورشید، مسیر وزش باد، محل پنجره‌ها، نورگیرها و ضخامت دیوارها به گونه‌ای انتخاب می‌شد که ساختمان در زمستان گرم و در تابستان خنک بماند.

عینی …





 فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

آیین چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب پنجشنبه شب با حضور فرزندان ایشان و اقشار مختلف مردم در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

تداوم خاموشی‌ها و نوسان برق، علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، خطر آسیب به لوازم خانگی و تحمیل هزینه‌های سنگین به خانوارها را افزایش داده است؛ در حالی که با وجود

 امباپه با خوب بودنش مورینیو را می‌خنداند

امباپه با خوب بودنش مورینیو را می‌خنداند

کیلیان امباپه در جلسات تمرینی این روزها ژوزه مورینیو را شیفته خود کرده است.

 عارف: شوراهای عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند

عارف: شوراهای عالی نباید در امور اجرایی دانشگاه‌ها دخالت کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح فرایند جذب اعضای هیأت علمی و حفظ منزلت اجتماعی استادان دانشگاه، گفت: شوراهای عالی باید به وظایف سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت خود بپردازند و در امور اجرایی دانشگاه‌ها، حتی انتخاب رئیس یک دانشگاه، دخالت نکنند. وی همچنین حمایت از دانشمندان جوان و رفع موانع و دغدغه‌های آنان را برای تداوم پیشرفت علمی و فناوری کشور ضروری دانست.

 عکس ها / نگاهی به خانه  پُر از عتیقه جات ساره بیات /  از آینه کنده کاری شده با کاسه بشقاب گران قیمت و قدیمی

عکس ها / نگاهی به خانه پُر از عتیقه جات ساره بیات / از آینه کنده کاری شده با کاسه بشقاب گران قیمت و قدیمی

عکس هایی از خانه ساره بیات بازیگر کشورمان را مشاهده می کنید.

 توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز - تسنیم

توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز - تسنیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه به تکرار توهمات دونالد ترامپ علیه ایران پرداخت.