قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

حضرتی: الموت می‌تواند به روایت مشترک وحدت ملی برای ایران تبدیل شود

قزوین- رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، ثبت جهانی «قلعه‌های الموت و استحکامات وابسته» در فهرست میراث جهانی یونسکو را فرصتی برای بازنمایی هویت تاریخی و تمدنی ایران در عرصه بین‌المللی دانست.
 حضرتی: الموت می‌تواند به روایت مشترک وحدت ملی برای ایران تبدیل شود



پیشنهاد ولی چگینی برای رایگان شدن اتوبوسهای درون شهری و جایگاه CNG در شهر قزوین

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ ولی چگینی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به موضوع سوخت خودروهای گازسوز اظهار کرد: شهرداری محمدیه چندین سال است که سوخت گاز خودروها را رایگان کرده و این اقدام رضایتمندی خوبی در شهر ایجاد کرده است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود این اقدام در شهر قزوین نیز انجام شود.

وی افزود: مدیریت شهری باید در شرایط اقتصادی موجود، تا حد امکان به کاهش هزینه‌های مردم کمک کند و ارائه خدمات حمایتی در حوزه حمل‌ونقل می‌تواند یکی از این اقدامات باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین همچنین با اشاره به رایگان بودن اتوبوس‌های درون‌شهری در محمدیه تصریح کرد: شهرداری قزوین نیز می‌تواند مانند شهرداری محمدیه در موضوع رایگان کردن اتوبوس‌های درون‌شهری وارد شود؛ چراکه حمل‌ونقل عمومی مستقیماً با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و رایگان شدن آن می‌تواند بخشی از هزینه‌های خانوار را کاهش دهد.

چگینی خاطرنشان کرد: باید به دنبال اقداماتی باشیم که نتیجه آن به‌صورت مستقیم در زندگی مردم دیده شود؛ حمایت از حمل‌ونقل عمومی، کاهش هزینه جابه‌جایی شهروندان و رایگان شدن خدماتی مانند CNG می‌تواند در افزایش رضایتمندی مردم مؤثر باشد.

وی تأکید کرد: تجربه محمدیه نشان می‌دهد که مدیریت شهری می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های موجود، بخشی از هزینه‌های حمل‌ونقل شهروندان را کاهش دهد و لازم است امکان اجرای چنین طرح‌هایی در قزوین نیز به‌صورت کارشناسی بررسی شود.

انتهای پیام


بازدید معاون اقتصادی استاندار قزوین از دوره دانش‌افزایی در خانه هندبال

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ محمدرضا صفی‌خانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین با حضور در خانه هندبال استان قزوین، از روند برگزاری دوره دانش‌افزایی هندبال بازدید کرد.

در حاشیه این بازدید، سعید حناچی، رئیس هیأت هندبال استان قزوین، محمدرضا صفی‌خانی و استاد عزت‌الله رزمگر، مدرس دوره، در خصوص روند برگزاری دوره، برنامه‌های آموزشی و توسعه و پیشرفت هندبال استان قزوین به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

این دیدار در راستای حمایت از برنامه‌های آموزشی و توسعه‌ای هندبال استان قزوین انجام شد.

انتهای پیام


۹۰ میلیون دوربین در دست مردم است، اما هر دوربین‌داری عکاس نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، آیین تجلیل از عکاسان خبری استان قزوین همزمان با روز عکاسی و با حضور محمد نوذری استاندار قزوین، جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، فعالان رسانه‌ای و عکاسان خبری در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.

در این مراسم، نقش عکاسان خبری در ثبت تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی استان و همچنین دغدغه‌ها و مطالبات حرفه‌ای این قشر مورد توجه قرار گرفت.

علی هوشمند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، در این مراسم با اشاره به اهمیت تاریخی ۲۸ مردادماه اظهار کرد: این روز علاوه بر اینکه با روز عکاسی پیوند خورده، یادآور یکی از وقایع مهم تاریخ معاصر ایران یعنی کودتای ۲۸ مرداد است و همین همزمانی بار دیگر اهمیت تصویر در ثبت و روایت تاریخ را نشان می‌دهد.

وی افزود: نباید قدرت و برد لنز دوربین را دست‌کم گرفت؛ چراکه عکاس خبری گاهی تنها با ثبت یک لحظه، روایتی ماندگار از یک اتفاق ایجاد می‌کند که می‌تواند سال‌ها بعد به عنوان سندی تاریخی مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به گسترش استفاده از تلفن‌های همراه و دوربین‌های دیجیتال ادامه داد: امروز تقریباً ۹۰ میلیون دوربین در قالب تلفن‌های همراه در اختیار مردم قرار دارد و تقریباً هر فردی امکان ثبت تصویر را دارد، اما داشتن دوربین به معنای عکاس بودن نیست.

هوشمند تصریح کرد: عکاسی یک هنر و حرفه تخصصی است و در حوزه‌هایی مانند خبر، هنر، سیاست، اجتماع و مستند، صرفاً داشتن ابزار کافی نیست؛ بلکه دانش، تجربه، آموزش و نگاه حرفه‌ای است که یک عکاس را از یک تصویرگیر معمولی متمایز می‌کند.

وی با تأکید بر نقش عکاسان خبری در انعکاس رویدادهای استان گفت: عکاسان خبری در بسیاری از رویدادها در کنار خبرنگاران حضور دارند و با ثبت تصاویر، بخشی از واقعیت‌های جامعه را به مخاطبان منتقل می‌کنند.

هوشمند خاطرنشان کرد: فعالیت عکاسان خبری تنها به انتشار یک تصویر در رسانه محدود نمی‌شود، بلکه آثار آنان می‌تواند به عنوان بخشی از حافظه تصویری استان و اسناد رویدادهای اجتماعی و تاریخی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: توسعه استان بدون روایت رسانه‌ای و تصویری کامل نیست و عکاسان خبری با فعالیت حرفه‌ای خود نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌ها، مشکلات، رویدادها و تحولات قزوین ایفا می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در پایان بر ضرورت توجه بیشتر به جایگاه عکاسان خبری تأکید کرد و گفت: باید نقش این قشر در عرصه اطلاع‌رسانی بیش از گذشته دیده شود و ظرفیت عکاسان حرفه‌ای استان برای ثبت و حفظ رویدادهای مهم قزوین مورد استفاده قرار گیرد.

آئین تجلیل از عکاسان خبری استان قزوین با هدف قدردانی از تلاش‌های فعالان این حوزه و بررسی مسائل و دغدغه‌های حرفه‌ای آنان برگزار شد.

 

  انتهای پیام/


دوربین عکاسان، حافظه تصویری قزوین است

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، عکاسی خبری تنها ثبت یک تصویر از یک رویداد نیست؛ هر قاب خبری می‌تواند بخشی از حافظه یک شهر و سندی برای روایت روزهایی باشد که شاید سال‌ها بعد، تنها تصویر باقی‌مانده از آنها در دسترس باشد. با این حال، فعالان این عرصه معتقدند فاصله میان اهمیت این حرفه و میزان حمایت‌های واقعی از عکاسان همچنان قابل توجه است.

در همین راستا، آئین تجلیل از عکاسان خبری استان قزوین برای دومین سال متوالی توسط خانه مطبوعات استان قزوین با حمایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و همکاری استانداری قزوین و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد؛ مراسمی که علاوه بر تقدیر از فعالان این حوزه، به محلی برای بیان صریح بخشی از دغدغه‌های حرفه‌ای و معیشتی عکاسان تبدیل شد.

تسهیلاتی که در مسیر اداری، ارزش خود را از دست می‌دهد

اعظم داداشی رئیس کمیته عکاسان خانه مطبوعات استان قزوین، در این مراسم با قدردانی از برگزارکنندگان آیین تجلیل، تداوم برگزاری این برنامه را نشانه توجه بیشتر به جایگاه عکاسان دانست و اظهار کرد: اگرچه نگاه به حرفه عکاسی خبری نسبت به گذشته تغییر کرده، اما همچنان برای رسیدن این قشر به جایگاه واقعی خود مسیر زیادی باقی مانده است.

وی یکی از مطالبات جدی عکاسان را توجه به مسائل معیشتی عنوان کرد و گفت: فرآیند طولانی پرداخت تسهیلات باعث شده ارزش واقعی مبالغی که برای حمایت از عکاسان در نظر گرفته شده، تحت تأثیر تورم کاهش پیدا کند.

رئیس کمیته عکاسان خانه مطبوعات استان قزوین ادامه داد: تجهیزات حرفه‌ای عکاسی هزینه بالایی دارد و عکاس برای ادامه فعالیت خود ناچار است به‌طور مستمر دوربین، لنز و سایر تجهیزات مورد نیاز را به‌روزرسانی کند؛ بنابراین حمایت‌های مالی زمانی اثرگذار خواهد بود که متناسب با شرایط اقتصادی روز و نیازهای واقعی این حرفه باشد.

داداشی همچنین بر ضرورت تقویت ارتباط میان خبرنگاران و عکاسان تأکید کرد و گفت: این دو گروه در میدان خبر در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند و تقویت همکاری و همراهی صنفی میان آنها می‌تواند به افزایش قدرت جامعه رسانه‌ای استان منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: عکاس خبری در بسیاری از رویدادها در خط مقدم حضور دارد و تصویر او گاهی بیش از صفحات متعدد متن می‌تواند یک اتفاق را برای مخاطب روایت کند؛ به همین دلیل باید شأن و جایگاه این حرفه در تصمیم‌گیری‌ها و حمایت‌های فرهنگی و رسانه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

عکس خبری را نباید به یک تصویر تزئینی تقلیل داد

مجید نورالله‌پور، از پیشکسوتان عکاسی خبری استان قزوین نیز در این مراسم با تأکید بر ارزش تاریخی تصاویر مستند، اظهار کرد: عکس خبری بخشی از اسناد تصویری هر شهر است و نباید با یک تصویر معمولی که صرفاً برای انتشار در فضای مجازی تهیه شده، یکسان دیده شود.

وی با اشاره به اهمیت ثبت تصویری بناها، رویدادها و تحولات استان گفت: بخش مهمی از آنچه امروز از گذشته در اختیار داریم، حاصل تلاش عکاسانی است که در دوره‌های مختلف دوربین خود را به میدان برده و وقایع را ثبت کرده‌اند.

این پیشکسوت عکاسی خبری با انتقاد از استفاده گسترده از تصاویر غیرحرفه‌ای در برخی دستگاه‌های اجرایی افزود: روابط عمومی‌ها باید به ارزش آثار عکاسان حرفه‌ای توجه بیشتری داشته باشند و به جای استفاده صرف از تصاویر موبایلی و تکراری، از ظرفیت عکاسان استان برای ایجاد آرشیوهای تصویری استفاده کنند.

نورالله‌پور تأکید کرد: خرید آثار عکاسان خبری از سوی دستگاه‌های اجرایی را نباید صرفاً یک هزینه دانست؛ این اقدام در واقع سرمایه‌گذاری برای ایجاد آرشیو تصویری استان و حفظ بخشی از تاریخ معاصر قزوین است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت عکاسان در شرایط بحرانی گفت: عکاس خبری برای ثبت یک رویداد گاهی وارد شرایطی می‌شود که برای دیگران امکان حضور در آن وجود ندارد. در چنین شرایطی انتظار می‌رود نگاه به عکاس خبری، نگاه به یک فرد حرفه‌ای و مستندساز باشد و اعتماد بیشتری به فعالان این حوزه وجود داشته باشد.

این پیشکسوت عکاسی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار توجه بیشتر به وضعیت پیشکسوتان این عرصه شد و اظهار کرد: کسانی که سال‌ها برای ثبت تاریخ تصویری استان تلاش کرده‌اند، نباید تنها در مناسبت‌ها مورد توجه قرار گیرند و حمایت از آنان باید به یک رویکرد مستمر تبدیل شود.

عکاسی خبری؛ شغلی که برای بسیاری از فعالانش یک تعهد است

امین رحمانی، عکاس خبری استان قزوین نیز با اشاره به سابقه فعالیت خود در این حوزه، بر اهمیت تداوم برگزاری برنامه‌های تخصصی برای عکاسان تأکید کرد و گفت: عکاسی خبری برای بسیاری از فعالان این عرصه صرفاً یک شغل نیست، بلکه علاقه و تعهدی است که آنها را به میدان رویدادها می‌کشاند.

وی افزود: عکاس خبری زمانی که در یک بحران یا رویداد مهم حضور پیدا می‌کند، می‌داند که با مسئولیت سنگینی مواجه است؛ چراکه تصویری که ثبت می‌کند ممکن است سال‌ها بعد به عنوان سند یک اتفاق مورد استفاده قرار گیرد.

رحمانی با انتقاد از کم‌توجهی برخی رسانه‌ها به جایگاه عکاسان اظهار کرد: لازم است نقش و هویت حرفه‌ای عکاسان در رسانه‌ها به شکل شفاف‌تری دیده شود و سازوکار مناسبی برای ثبت سوابق و فعالیت‌های حرفه‌ای آنان وجود داشته باشد.

وی هزینه بالای تجهیزات را یکی دیگر از مشکلات جدی عکاسان عنوان کرد و گفت: دوربین و لنز حرفه‌ای سرمایه سنگینی برای یک عکاس محسوب می‌شود و با افزایش قیمت تجهیزات، ادامه فعالیت حرفه‌ای برای بسیاری از عکاسان دشوارتر شده است.

این عکاس خبری پیشنهاد کرد نمایشگاه سالانه عکس خبری استان قزوین به‌صورت مستمر برگزار شود و گفت: برگزاری چنین نمایشگاهی می‌تواند ضمن معرفی توانمندی عکاسان، فرصتی برای نمایش بخشی از تاریخ معاصر استان و ایجاد یک آرشیو ارزشمند تصویری باشد.

امیرحسین زارعی دیگر عکاس خبری استان نیز خواستار اعطای تسهیلات کمبهره برای خرید دوربین وتجهیزات فنی شد.

حمایت از عکاس؛ حمایت از حافظه تصویری استان

مجموع مطالب مطرح‌شده در این مراسم نشان داد که دغدغه عکاسان خبری قزوین تنها به تقدیر و برگزاری مراسم محدود نمی‌شود؛ بلکه این جامعه حرفه‌ای خواهان حمایت‌هایی است که بتواند در عمل به ادامه فعالیت آنها کمک کند.

تسهیل دسترسی به تجهیزات و تسهیلات، خرید آثار مستند توسط دستگاه‌های اجرایی، ایجاد نمایشگاه‌های تخصصی، توجه به حقوق حرفه‌ای عکاسان و تقویت جایگاه آنان در رسانه‌ها از جمله مطالباتی بود که در این مراسم مطرح شد.

آنچه در این میان بیش از هر چیز اهمیت دارد، این است که عکس خبری به عنوان بخشی از اسناد فرهنگی و اجتماعی استان دیده شود؛ چراکه بسیاری از لحظات تاریخی، بحران‌ها، تحولات شهری و رویدادهای اجتماعی، تنها زمانی برای آیندگان قابل لمس خواهند بود که امروز کسی آنها را با دقت و مسئولیت ثبت کرده باشد.

دوربین عکاس خبری، فقط ابزار ثبت تصویر نیست؛ بخشی از حافظه تصویری یک جامعه است و حمایت از صاحب این دوربین، در حقیقت حمایت از تاریخ فردای قزوین است. انتهای پیام/




 اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

کانال «کان» گزارش داد: یک مقام امنیتی می‌گوید اسرائیل معتقد نیست حماس خلع سلاح خواهد شد.

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای

رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای

نیکلاس کیج در فیلم اکشن‌تریلر «پریش» در نقش یکی از آخرین بازماندگان یک آخرالزمان هسته‌ای ظاهر می‌شود؛ مردی که پس از سه دهه زندگی در انزوا، با ورود زنی به همراه نوزادش به پناهگاه او، ناخواسته درگیر نبردی مرگبار با گروهی از آدم‌خوارهای خشن می‌شود.

 نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی

نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی

یک کافه در آمریکا جلوی در ورودی‌اش تابلوی «ورود سگ و مسلمان‌ها ممنوع» گذاشته بود، مایک تایسون (یکی از بهترین بوکسورهای تاریخ) که در سال‌های اخیر مسلمان شده،...

 فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند

فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.