قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

دستور ایجاد هزار فرصت شغلی در صنعت فرش دستباف آستان قدس رضوی صادر شد

مشهد- همزمان با روز ملی کارآفرین و در راستای تحقق شعار سال تولیت آستان قدس رضوی دستور ایجاد هزار فرصت شغلی در صنعت فرش دستباف را صادر کرد.
 دستور ایجاد هزار فرصت شغلی در صنعت فرش دستباف آستان قدس رضوی صادر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد مروی به مناسبت روز ملی کارآفرین، از روند بافت فرش‎های رواق امیرالمؤمنین (ع) بازدید کرد.

تولیت آستان قدس رضوی در این بازدید با تأکید بر اهمیت توسعه اشتغال در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و ضرورت حمایت از فرشبافان اظهار کرد: هدف ما این است که سال آینده در چنین روزی، شاهد جذب و فعالیت حدود هزار نفر به‌صورت مستقیم در کارگاه‌های فرشبافی فرش دستباف آستان قدس رضوی باشیم. ایجاد این تعداد شغل، تنها به معنای اشتغال هزار نفر نیست؛ بلکه هزار خانواده از ثمرات این اقدام بهره‌مند خواهند شد و با احتساب اعضای خانواده‌ها، دامنه اثرگذاری این حرکت به چند هزار نفر خواهد رسید.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، به‌صورت غیرمستقیم نیز افراد بسیاری در زنجیره تولید، تأمین مواد اولیه و خدمات مرتبط با این صنعت مشغول به کار خواهند شد. این اقدام علاوه بر حفظ یک هنر اصیل، به کارآفرینی و ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد.

صیانت از فرش دستباف؛ پاسداری از میراث تمدنی و فرهنگی ایران

مروی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نگاه ما به فرش دستباف، پیش از آنکه نگاهی صرفاً اقتصادی و سوداگرانه باشد، باید نگاهی فرهنگی، هنری و تمدنی باشد؛ خاطرنشان کرد: فرش دستباف یکی از جلوه‌های برجسته هنر و تمدن ایرانی است؛ هنری که خاستگاه آن ایران بوده و سپس به دیگر نقاط جهان راه یافته است؛ بنابراین باید این هنر را حفظ و صیانت کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: باید تلاش کنیم این هنر اصیل را با ارتقای کیفیت، نوآوری در طراحی و نقشه، بهره‌گیری از خلاقیت‌های جدید و یافتن بازارها، زنده و پویا نگه داریم. البته توجه به بازار، صادرات و فروش هیچ منافاتی با نگاه فرهنگی و تمدنی به فرش ندارد؛ بلکه اگر درست مدیریت شود، می‌تواند به‌عنوان نیروی محرک و پشتیبان، به حفظ و توسعه این هنر کمک کند.

وی فرش ماشینی را رقیبی جدی برای فرش دستباف معرفی و در خصوص راه‌های رقابت، گفت: راه رقابت فرش دستباف با این رقیب، کاهش کیفیت و پایین آوردن ارزش هنر دستباف نیست؛ بلکه باید با حفظ اصالت، افزایش کیفیت، طراحی‌های جذاب و نوآورانه و شناخت نیازهای بازار جایگاه فرش ایرانی را تقویت کنیم.

مروی همچنین نسبت به اهمیت صادرات تأکید و بیان کرد: تحریم‌ها مسیر یافتن بازارهای جدید و توسعه صادرات را دشوار کرده است، اما نباید این موانع ما را متوقف کند. با خلاقیت، برنامه‌ریزی و یافتن روش‌های جدید می‌توان راه‌هایی برای حضور در بازارهای جهانی پیدا کرد و دیوار تحریم‌ها را شکست.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: در کنار بازارهای خارجی، نباید از بازار داخلی نیز غفلت کنیم. باید با طراحی شیوه‌های مناسب فروش، از جمله تسهیلات، فروش اقساطی و روش‌های متنوع عرضه، زمینه استفاده بیشتر مردم از این هنر ارزشمند ایرانی را فراهم کنیم.

وی به اهمیت توجه به نیروی انسانی، کارگران و فرشبافان اشاره و تأکید کرد: توجه به کارگران و فرشبافان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. باید شرایطی فراهم شود که فرشبافان احساس کرامت شغلی داشته باشند؛ حقوق مناسب دریافت کنند، اضافه‌کاری آنان مورد توجه قرار گیرد و در مناسبت‌های مختلف از معیشت آنها حمایت شود. این افراد، عیال و خانواده حضرت رضا (ع) هستند و باید با نگاه تکریم و محبت با آنان رفتار کرد.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: همچنین باید برای شغل فرشبافی جذابیت ایجاد کنید تا نسل جوان به این هنر علاقه‌مند شود. تربیت فرشبافان جوان، توانمند و خلاق، یکی از ضرورت‌های آینده این صنعت است. اگر می‌خواهیم فرش دستباف ایرانی زنده بماند، باید هم از میراث گذشته صیانت کنیم و هم زمینه ورود نسل جدید به این عرصه را فراهم آوریم. کد مطلب 6903646



۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

گره‌گشایی از مشکلات مردم، جلوه‌ای از رأفت و سیره امام رضا(ع) است - تسنیم

استانها

هادی غلامی، مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهد ضمن تشریح روند دیدارهای مردمی تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: یکی از توفیقات خدمت در حرم مطهر رضوی، گره‌گشایی و رسیدگی به مشکلات مختلف مردم و تلاش برای رفع گرفتاری‌های آنان است؛ خدمتی که ریشه در سیره اهل‌بیت(ع) و به‌ویژه سیره امام رضا(ع) دارد.

وی افزود:در رأس این اقدامات، آیت‌الله مروی، تولیت آستان قدس رضوی، محور اصلی این خدمت است و دیدارهای مردمی ایشان به‌صورت منظم و هفتگی برگزار می‌شود و مردم با طرح مسائل و مشکلات خود، درخواست‌هایشان را مطرح می‌کنند.

غلامی با بیان اینکه مشکلات مراجعه‌کنندگان طیف گسترده‌ای از مسائل را شامل می‌شود، گفت: موضوعات درمانی، معیشتی، مسائل خانوادگی و حقوقی، ازدواج، فرزندآوری، تحصیل، اشتغال و توانمندسازی از جمله مواردی است که در این دیدارها مطرح می‌شود؛ با این حال، بخش قابل توجهی از درخواست‌ها به مشکلات درمانی و معیشتی خانواده‌ها اختصاص دارد.

مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی ادامه داد: بسیاری از مراجعه‌کنندگان پیش از حضور در این دیدارها، از مسیرهای مختلف برای حل مشکلات خود اقدام کرده‌اند، اما گاهی به دلیل محدودیت توان مالی، نبود دسترسی به مسیرهای مناسب یا حتی حفظ آبرو، امکان پیگیری بیشتر برای آنان فراهم نشده است. در چنین شرایطی، آنان با امید به عنایت امام رضا(ع) به این آستان پناه می‌آورند و درخواست خود را مطرح می‌کنند.

وی با اشاره به نحوه رسیدگی به درخواست‌ها بیان کرد: درخواست‌های مردم پیش از دیدار دسته‌بندی و بررسی می‌شود و گزارش‌های لازم در اختیار تولیت آستان قدس رضوی قرار می‌گیرد. پس از طرح مسائل، متناسب با شرایط هر فرد و خانواده، دستورات لازم برای پیگیری و رفع مشکل صادر می‌شود و بخش‌های مختلف آستان قدس رضوی نیز وظیفه دارند این دستورات را تا حصول نتیجه دنبال کنند.

غلامی با اشاره به برخی نمونه‌های مطرح‌شده در دیدار اخیر گفت: در میان مراجعه‌کنندگان، افرادی حضور داشتند که به دلیل بیماری صعب‌العلاج سرپرست خانواده، مشکلات شدید معیشتی پیدا کرده بودند؛ خانواده‌هایی که حتی در تأمین هزینه‌های اولیه زندگی و اجاره مسکن با مشکل مواجه بودند یا پدر خانواده به دلیل بیماری، توان کار و تأمین معاش را از دست داده بود.

وی افزود: در مواردی نیز مادران سرپرست خانوار برای تأمین حداقل نیازهای زندگی فرزندان خود مراجعه کرده بودند و حتی دختری که با انجام کار نظافت منازل امرار معاش می‌کرد، برای تأمین حداقل اقلام جهیزیه و فراهم کردن شرایط ازدواج آبرومندانه درخواست کمک داشت.

مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: برخی دیگر از درخواست‌ها مربوط به مسائل حقوقی، مالی و ملکی بود که سال‌ها خانواده‌ها را درگیر کرده بود و با بررسی موضوع و صدور دستور از سوی تولیت آستان قدس رضوی، مسیر پیگیری و حل مشکل برای آنان فراهم شد.

غلامی با بیان اینکه این اقدامات برای بسیاری از خانواده‌ها به معنای بازگشت امید به زندگی است، گفت: گاهی یک دستور و یک امریه می‌تواند گره‌ای چندین‌ساله را از زندگی یک خانواده باز کند؛ خانواده‌ای که سال‌ها آرزوی داشتن سرپناه داشته، دختری که تأمین جهیزیه و آغاز زندگی مشترک آبرومندانه برایش به یک آرزوی بزرگ تبدیل شده یا پدری که برای تعیین تکلیف یک مشکل حقوقی و مالی سال‌ها گرفتار بوده است.

وی تأکید کرد: آنچه در این دیدارها بیش از هر چیز به چشم می‌آید، تغییر حال مراجعه‌کنندگان است؛ افرادی که با مجموعه‌ای از مشکلات و گاهی با ناامیدی وارد جلسه می‌شوند و پس از شنیده‌شدن درخواستشان و صدور دستور برای پیگیری مشکل، با امید و اشک شوق از جلسه خارج می‌شوند.

مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی تصریح کرد: این خدمت را باید جلوه‌ای از رأفت و مهربانی امام رضا(ع) دانست؛ چراکه حرم مطهر رضوی همواره پناهگاه درماندگان و محل امید مردم بوده است و خدمت خادمان این بارگاه نیز در مسیر همین سیره و فرهنگ شکل می‌گیرد.

غلامی گفت: خادمان و کارکنان آستان قدس رضوی در بخش‌های مختلف، خود را سفیران رأفت، مهربانی و کرامت امام رضا(ع) می‌دانند و تلاش می‌کنند با پیگیری درخواست‌های مردم، بخشی از مشکلات آنان را برطرف کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برکت حضور امام رضا(ع) در این خدمت برای خادمان نیز ملموس است و رسیدگی به مشکلات مردم و مشاهده بازگشت امید به زندگی خانواده‌ها، از شیرین‌ترین توفیقات خدمت در دستگاه امام رضا(ع) به شمار می‌رود.

انتهای پیام/282  


۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

وزیر آموزش و پرورش خادم افتخاری حرم مطهر رضوی شد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد ،علیرضا کاظمی در حرم مطهر رضوی، با حکم تولیت آستان قدس رضوی به عنوان خادم افتخاری بارگاه منور امام رضا(ع) منصوب شد.در این مراسم، حکم خادمی افتخاری وزیر آموزش و پرورش از سوی رضا خوراکیان مدیر عالی حرم مطهر رضوی، به وی اعطا شد.

 وزیر آموزش و پرورش در این دیدار با تأکید بر ظرفیت گسترده حرم مطهر رضوی در حوزه تعلیم و تربیت، اظهارکرد: طی سال‌های گذشته، برنامه‌های متعددی با هدف ایجاد پیوند میان دانش‌آموزان و فرهنگ و معارف رضوی برگزار شده که ثمره آن، تعمیق ارتباط نسل دانش‌آموز با سیره و آموزه‌های امام هشتم علیه السلام بوده است.

وی با اشاره به سابقه همکاری‌های فرهنگی میان وزارت آموزش و پرورش و آستان قدس رضوی، افزود: در دوره مسئولیت در معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز بر توسعه همکاری‌های مشترک با آستان قدس رضوی تأکید شد و ظرفیت‌های ارزشمندی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و تربیتی مشترک مورد توجه قرار گرفت.

کاظمی، تقویت هویت ملی، دینی و انقلابی را از سیاست‌های مهم این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: امام رضا علیه السلام یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های هویت دینی و ملی مردم ایران است و در کنار عناصری همچون سرزمین، پرچم، جغرافیا و مفاخر ملی، می‌تواند نقش مؤثری در هویت‌بخشی و تربیت نسل آینده ایفا کند.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی در حوزه دانش‌آموزی، تصریح کرد: آموزش و پرورش خراسان رضوی باید در این زمینه با جدیت و رویکردی ویژه ورود کند و معاونت پرورشی و فرهنگی استان می‌تواند محور برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های شاخص فرهنگی در این حوزه باشد.

وی با اشاره به تجربه اجرای طرح گام‌های عاشقی، خاطرنشان کرد: این طرح با هدف ایجاد پیوند میان فرهنگ خدمت، زیارت و فعالیت‌های فرهنگی شکل گرفت و تجربه موفقی بود که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های موجود، آن را در قالب برنامه‌های جدید و گسترده‌تر دنبال کرد.

کاظمی بر ضرورت تبدیل زیارت دانش‌آموزان به یک تجربه تربیتی و معرفتی تأکید کرد و افزود: ممکن است دانش‌آموزان بارها به زیارت حرم مطهر رضوی مشرف شوند، اما لازم است برنامه‌هایی طراحی شود که این زیارت همراه با معرفت‌افزایی، آموزش و فعالیت‌های فرهنگی باشد تا آثار آن در تربیت و هویت دانش‌آموزان ماندگار شود.

وزیر آموزش و پرورش همچنین پیشنهاد طراحی برنامه‌ای منسجم برای زیارت سالانه دانش‌آموزان مشهد و سایر نقاط کشور را مطرح کرد و گفت: می‌توان با استفاده از ظرفیت آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش، برنامه‌هایی همچون کارگاه‌های معرفتی و فرهنگی، زیارت‌های دانش‌آموزی و رویدادهای تربیتی را به شکل هدفمند طراحی و اجرا کرد.

کاظمی همچنین  با اشاره به تجربه برگزاری برنامه‌های بزرگ فرهنگی و مذهبی برای دانش‌آموزان، از جمله جشن‌های تکلیف دانش‌آموزی، تصریح کرد: ظرفیت‌های موجود در آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش بسیار گسترده است و با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی مشترک می‌توان زمینه اجرای طرح‌های اثرگذار و ماندگار در حوزه تربیت دینی و هویت‌بخشی به دانش‌آموزان را فراهم کرد.

انتهای پیام/282  


۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

مراسم چهلمین روز تدفین قائد شهید امت در حرم رضوی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، صحن پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر رضوی پنجشنبه شب میزبان خیل دلدادگان و ارادتمندانی بود که در چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب گردهم آمدند تا یاد و خاطره آن عالم مجاهد را، گرامی بدارند.

در این ویژه برنامه که از سوی رهبر معظم انقلاب؛ حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای (مد ظله العالی) برگزار شد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، آیت‌الله احمد مروی تولیت آستان مقدس رضوی، جمعی از مسؤلان کشوری و لشکری و خُدام و کارکنان آستان مقدس رضوی نیز، حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم با شکوه، ابتدا فراز‌های زیارت امین الله با نوای امیر عارف قرائت شد و سپس حاضران میهمان مرثیه سرایی جعفر ملائکه، شدند.

سپس کلیپی از بیانات رهبر شهید انقلاب برای حاضران پخش شد؛ تصاویری که فضای مراسم را با یاد و خاطره ایشان همراه کرد و در ادامه گروه سرود و هم خوانی «آوای ارادت»، با اجرای قطعه «باید برخاست»، به اجرای برنامه پرداخت و حال و هوای ویژه‌ای به این مراسم بخشید.

همچنین در ادامه برنامه، نوای روح‌بخش قرآن کریم با تلاوت دو تن از قاریان ممتاز و بین‌المللی آستان مقدس رضوی، جلیل اشرفی و علیرضا رضایی، در صحن پیامبر اعظم (ص) طنین‌انداز شد و حاضران در این محفل معنوی، به آیات نورانی قرآن کریم، گوش سپردند.

در ادامه این مراسم، مرثیه‌سرایی و ذکر مصیبت با نوای جعفر ملائکه و پخش کلیپی از مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب، اجرا شد.

همچنین حجت‌الاسلام علی علیزاده در ادامه این ویژه‌برنامه به ایراد سخنرانی پرداخت و پس از آن، دعای کمیل با نوای محمد حسینی، قرائت شد.

این مراسم به مناسبت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب و هم زمان با شب شهادت امام حسن عسکری (ع)، در حرم مطهر رضوی، برگزار شد.




 عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود

رئیس سازمان حشد الشعبی عراق، با تأکید بر اینکه این نهاد از دستورات فرمانده کل نیرو‌های مسلح تبعیت می‌کند، گفت: عراق پس از خروج نیرو‌های آمریکایی وارد مرحله ج...

 «صبح جمعه با شما» به رادیو بازگشت
۵۶ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

«صبح جمعه با شما» به رادیو بازگشت

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶ شهریور به رادیو بازمی‌گردد.

 لیباف: ما هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم ولی اگر مردم گرسنه باشند و گردش مالی و رشد اقتصادی نداشته باشیم، دوام نمی‌آوریم
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

لیباف: ما هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم ولی اگر مردم گرسنه باشند و گردش مالی و رشد اقتصادی نداشته باشیم، دوام نمی‌آوریم

رئیس مجلس شورای اسلامی امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: اقتصاد برای پرواز به امنیت نیاز دارد و اگر امنیت برقرار نشود، سرمایه نمی‌آید؛ همچنین اگر امنیت برقرار شود اما تداوم آن با اقتصاد پیش نرود، پایدار نخواهد بود.

 پیامد یک پس‌گردنی؛ لیونل مسی چند جلسه محروم می‌شود؟
۱۲ دقیقه قبل / سایت خبر ورزشی

پیامد یک پس‌گردنی؛ لیونل مسی چند جلسه محروم می‌شود؟

احتمال دارد پس‌گردنی لیونل مسی به بازیکن حریف در دیدار اینترمیامی مقابل فیلادلفیا یونیون با محرومیت فوق ستاره آرژانتینی همراه شود.

 تصاویر / حضور قالیباف بر مزار شهید ابومهدی المهندس
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تصاویر / حضور قالیباف بر مزار شهید ابومهدی المهندس

محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه های سفرش به عراق بر مزار شهید ابومهدی المهندس حضور یافت.

 تصادف هوایی مرگبار در فرودگاه پنسیلوانیا
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

تصادف هوایی مرگبار در فرودگاه پنسیلوانیا

در پی برخورد یک بالگرد پلیس ایالتی با یک هواپیمای کوچک در جریان یک مانور آموزشی در فرودگاهی در پنسیلوانیا در شامگاه ۱۹ آگوست، یک خلبان کشته و دو افسر پلیس زخ...