قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۶ به ۹۶ دلار می‌رسد

بانک انگلیسی بارکلیز از احتمال افزایش قیمت نفت برنت به ۹۶ دلار برای هر بشکه در سال جاری میلادی خبر داد.
 قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۶ به ۹۶ دلار می‌رسد



۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

یک‌ نفتکش از هرمز برگشت خورد

نورنیوز-گروه اقتصادی: یک نفتکش با نام ERECTER پس از تلاش برای عبور از تنگه هرمز ابتدا متوقف و سپس از تنگه دور شد.

این نفتکش روز گذشته برای عبور از مسیر ایرانی به سمت خلیج فارس اقدام کرده بود اما متوقف شد.

ایران پیشتر اعلام کرده برای عبور از تنگه هرمز علاوه بر مسیر ایرانی باید سایر ترتیبات از جمله پرداخت بهای خدمات و همچنین مجوز عبور از ایران رعایت شود.


۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرآنلاین، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در واکنش به برخی ادعاها درباره آثار استفاده از متانول در بنزین گفت که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد این ترکیب، در صورت رعایت الزامات فنی و استانداردی، آسیبی به خودروها وارد نمی‌کند.

او با اشاره به اجرای طرح ترکیب کنترل‌شده متانول با بنزین در این پالایشگاه افزود: نفت ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در کشور، استفاده از متانول به‌عنوان ترکیب اکسیژنه در بنزین را در مقیاس عملیاتی بررسی کرده است. این طرح پس از مطالعات فنی، آزمایش‌های گسترده و ارزیابی‌های تخصصی، با سهم حدود نیم درصد حجمی متانول در بنزین تولیدی وارد مرحله اجرا شد.

مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: استاندارد ملی ایران و استانداردهای اروپایی، استفاده از متانول را به‌عنوان یکی از ترکیبات اکسیژنه تا حدود ۳ درصد حجمی و در چارچوب ضوابط مشخص مجاز می‌دانند. بر این اساس، میزان به‌کاررفته در طرح پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس معادل حدود یک‌ششم سقف پیش‌بینی‌شده در استانداردهاست.

وی افزود: ترکیبات اکسیژنه از جمله متانول می‌توانند به بهبود فرایند احتراق در موتورهای بنزینی کمک کنند. نتایج مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد سوخت‌های حاوی متانول، در شرایط مختلف، امکان کاهش انتشار مونوکسید کربن و بخشی از آلاینده‌های ناشی از احتراق را فراهم می‌کنند.

به گفته او، این طرح افزون بر اهداف مرتبط با افزایش بهره‌وری و تولید، به بهبود عملکرد احتراق موتور و ارتقای شاخص‌های زیست‌محیطی سوخت نیز توجه دارد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه استفاده از متانول در سوخت، تجربه‌ای شناخته‌شده در صنعت انرژی جهان است، گفت: چین، آمریکا و کشورهای اروپایی سابقه تولید و مصرف سوخت‌های حاوی الکل را دارند. در چین، سوخت‌های بنزین-متانول از جمله M۱۵ با سهم ۱۵ درصدی متانول در مقیاس تجاری استفاده شده و در برخی برنامه‌ها، سوخت‌هایی با سهم بالاتر متانول نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

او همچنین به کاربرد گسترده اتانول در بنزین مصرفی کشورهایی مانند آمریکا و برزیل اشاره کرد و افزود: ترکیب‌های E۱۰ و E۱۵ و همچنین سوخت E۸۵، نمونه‌هایی از استفاده الکل‌ها به‌عنوان مواد اکسیژنه و افزایش‌دهنده عدد اکتان در صنعت سوخت هستند. هدف از به‌کارگیری این ترکیبات، بهبود احتراق و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه ایران در تولید متانول گفت: ظرفیت تولید این محصول در کشور قابل توجه است و می‌توان با فراهم شدن توجیه فنی و اقتصادی و رعایت کامل استانداردها، از این ظرفیت علاوه بر صادرات، در زنجیره داخلی انرژی نیز استفاده کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۶ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

نتانیاهو بار دیگر ترکیه را تهدید کرد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد : اردوغان برای گسترش تجاوز خود به اسرائیل از سمت سوریه تلاش می کند و اسرائیل هرگز با این مسئله مسامحه نخواهد کرد.

 

در بیانیه دفتر نتانیاهو ادعا شده است : با قدرت به تحرکات خود علیه تلاشهای ترکیه برای برهم زدن ثبات منطقه! و علیه هرگونه تهدید علیه امنیت اسرائیل ادامه خواهیم داد.

تهدیدهای نتانیاهو علیه ترکیه نشان داد که رژیم صهیونیستی حتی به کشورهایی که در ظاهر به عنوان متحد آمریکا قلمداد می شوند و حتی عضو پیمان نظامی اروپایی ناتو هم به شمار می روند و با آنها روابط آشکار تجاری سیاسی دارد،همچون ترکیه، چشم طمع دارد و هیچ کشوری در منطقه از طمع ورزی و توسعه طلبی و ماجراجویی نظامی و جنگ  افروزی رژیم اشغالگر قدس در امان نیست./تسنیم




 فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا

دنیای‌ اقتصاد: ذخایر غنی مواد معدنی حیاتی آفریقا، این قاره را در مرکز گذار جهانی به انرژی‌های پاک قرار داده است. با‌این‌حال، رهبران کشورهای جنوب آفریقا اکنون با پرسشی مهم‌تر از میزان استخراج این منابع روبه‌رو هستند: آیا منطقه می‌تواند سهم بیشتری از ارزش اقتصادی ایجادشده از این منابع را در داخل خود حفظ کند؟

 موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت گفت: در راستای تقویت روابط اقتصادی، موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با کشور عمان پس از طی مراحل اداری، نهایی شده و جهت بررسی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

 وام 23 درصدی بالای 50 درصد برای شما تمام می‌شود
۷ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

وام 23 درصدی بالای 50 درصد برای شما تمام می‌شود

برای نمونه، در یک تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی، ممکن است پس از کسر برخی هزینه‌ها، مبلغ واقعی در اختیار متقاضی به حدود ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان برسد.

 چهارمین هفته  سبز  بورس
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چهارمین هفته سبز بورس

معاملات بورس تهران در هفته گذشته در شرایطی به پایان رسید که نماگرهای اصلی بازار سهام بار دیگر مسیر صعودی را پیمودند و هر دو شاخص کل و هموزن به اوج‌های تاریخی جدید رسیدند. شاخص کل با رشد 3.8درصدی در محدوده ۵‌میلیون و ۹۵۲هزار واحد قرار گرفت و فاصله خود با مرز روانی ۶‌میلیون واحد را به حداقل رساند.

 خودروهای ایرانی تست ایمنی نمی شوند؟ | آزمون تصادف خودرو از نگاه استاندارد
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خودروهای ایرانی تست ایمنی نمی شوند؟ | آزمون تصادف خودرو از نگاه استاندارد

مسئولان سازمان ملی استاندارد می‌گویند: براساس استانداردهای اجباری که از سوی این سازمان برای خودروهای تولید یا مونتاژ داخل صادر شده، خودروها ملزم به رعایت استانداردهای تعیین شده هستند و پایش این موضوع نیز از سوی سازمان ملی استاندارد انجام می شود.

 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۳ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]