قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۲

پاکستان: سازمان همکاری شانگهای طالبان را به اجرای تعهداتش وادار کند - تسنیم

وزیر خارجه پاکستان از سازمان همکاری شانگهای خواست طالبان را به اجرای تعهدات ضدتروریسم وادار کند.
 پاکستان: سازمان همکاری شانگهای طالبان را به اجرای تعهداتش وادار کند - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «محمد اسحاق دار»، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، از سازمان همکاری شانگهای خواست حکومت طالبان را به اجرای تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریسم وادار کند تا کابل مسئولیت‌هایش را در قبال صلح و امنیت جهانی انجام دهد.

اسحاق دار در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت: صلح پایدار، ثبات و توسعه اقتصادی تنها با ریشه‌کن کردن تهدید تروریسمی که از خاک افغانستان منشأ می‌گیرد، امکان‌پذیر خواهد بود. پاکستان: طالبان مانع حملات گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان شود پاکستان: مخالف عضویت افغانستان در سازمان شانگهای نیستیم

وی افزود در حال حاضر، تهدید تروریسم برخاسته از افغانستان یکی از جدی‌ترین چالش‌های امنیتی پاکستان به شمار می‌رود و مدعی شد سازمان‌های تروریستی همچنان زیر نظر و با تسهیل حکومت طالبان افغانستان از خاک این کشور به جذب نیرو، آموزش و انجام عملیات ادامه می‌دهند.

وزیر امور خارجه پاکستان در ادامه گفت از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 560 پاکستانی در بیش از دو هزار حمله تروریستی کشته شده‌اند و مدعی شد شماری از اتباع افغانستان نیز در برخی از این حملات نقش داشته‌اند.

حکومت طالبان تاکنون به این اظهارات واکنشی نداشته است.

پاکستان طی سال‌های اخیر بارها طالبان را به پناه دادن و حمایت از تی‌تی‌پی متهم کرده است، حکومت طالبان اما همواره این اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

اظهارات اسحاق دار در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر گزارش‌هایی درباره مخالفت پاکستان با عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای منتشر شده بود. «ضمیر کابلوف»، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، گفته بود روند عضویت افغانستان به دلیل مخالفت یکی از اعضا متوقف مانده و برخی رسانه‌های روسی این کشور را پاکستان معرفی کرده بودند.

با این حال، «طاهر اندرابی» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان این گزارش‌ها را رد کرده و تأکید کرد اسلام‌آباد هیچ مانعی برای عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای ایجاد نکرده است. وی همچنین گفته بود که موضوع عضویت افغانستان باید با توجه به روابط دیپلماتیک این کشور با اعضای سازمان بررسی شود.

انتهای پیام/  



۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

طالبان: به‌دنبال افزایش اعتماد جامعه جهانی به افغانستان هستیم - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سراج‌الدین حقانی»، وزیر کشور حکومت طالبان، ضمن تاکید بر نقش دانشگاه در آینده افغانستان، اظهار داشت مقامات کابل برای افزایش اعتماد جامعه جهانی به افغانستان تلاش می‌کنند.

وی در دیدار با دانشجویان دانشگاه شیخ زاید در «خوست» گفت: امیدها برای رقابت با جهان در عرصه سیاسی و سایر بخش‌ها، به دانشگاه‌ها و دانشجویان وابسته است.

حقانی با تاکید بر توانایی افغان‌ها گفت: مردم افغانستان «غیرقابل اعتماد نیستند» و اگر کسی دست اعتماد به سوی آنان دراز کند، افغان‌ها توانایی فعالیت و پیشرفت در زمینه‌های مختلف را دارند.

وزیر کشور حکومت طالبان همچنین تاکید کرد که افغان‌ها اهل گفتگو و جرگه‌ هستند و طالبان به جای ایجاد مشکل برای دیگران، برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کنند.

با این حال، اظهارات حقانی در شرایطی مطرح شده است که جامعه جهانی رعایت حقوق بشر، لغو محدودیت‌های آموزشی و کاری زنان، تشکیل حکومت فراگیر و مبارزه با گروه‌های تروریستی را از شروط اصلی برای تعامل با طالبان اعلام کرده است. طالبان: اجازه اجرای اهداف بیگانگان را نمی‌دهیم طالبان در 5 ساله گذشته؛ از کاهش نقش غرب تا گسترش روابط منطقه‌ای

اوایل هفته گذشته نیز وزیر کشور حکومت طالبان، در مراسم گرامیداشت صد و هفتمین سالروز استقلال افغانستان گفته بود استقلال تنها یک واژه نیست، بلکه مفهومی است که باید در عمل حفظ شود. استقلال زمانی کامل می‌شود که کشور امنیت داشته باشد، اقتصاد خود را تقویت کند، تولیداتش را افزایش دهد، نیازهای خود را تأمین کند و با دیگر کشورها بر اساس احترام متقابل روابط داشته باشد.

وی همچنین گفته بود مسئولیت امروز تنها یادآوری افتخارات نسل‌های گذشته نیست، بلکه باید برای حفظ آزادی، تأمین نیازهای اساسی مردم، بهبود زندگی شهروندان و آبادانی افغانستان تلاش شود.

انتهای پیام/  


۲۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

کرزی: محدودیت آموزش دختران مانع مشروعیت بین‌المللی حکومت طالبان است - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، «حامد کرزی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان اظهار داشت تا زمانی که محدودیت‌ها بر آموزش دختران و کار زنان ادامه داشته باشد، حکومت طالبان برای کسب مشروعیت و به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی با دشواری روبه‌رو خواهد بود.

کرزی در گفتگو با بلومبرگ گفت از زمان بازگشت طالبان به قدرت، هر زمان فرصت یافته، با مقام‌های این حکومت درباره اهمیت آموزش و حضور زنان در محیط کار گفتگو کرده است.

رئیس‌جمهور سابق افغانستان تأکید کرد: ما نمی‌توانیم پیشرفت را به هیچ شکل دیگری جز از مسیر آموزش تصور کنیم.  به همین دلیل، در دوران تصدی مقام ریاست‌جمهوری و امروز، من خواستار آموزش برای مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، هستم. کرزی: استقلال افغانستان بدون آموزش دختران امکانپذیر نیست کرزی: آموزش دختران افغانستان را نجات می‌دهد

وی تأکید کرد آموزش دختران و حضور زنان در محیط کار برای آینده افغانستان ضروری است و شماری از مقام‌های طالبان نیز اهمیت این موضوع را درک کرده و با این دیدگاه موافق‌ هستند.

کرزی در پاسخ به اینکه واکنش مقام‌های طالبان درباره خواسته‌های وی درباره رفع این محدودیت‌ها چیست، اظهار داشت: کسانی که می‌آیند و با من دیدار می‌کنند، کسانی که با من صحبت می‌کنند، آن‌ها نیز با من هم‌نظر هستند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پنج سال از بازگشت طالبان به قدرت می‌گذرد و دختران همچنان از آموزش بالاتر از کلاس ششم محروم هستند و محدودیت‌ها بر کار و آزادی رفت‌وآمد زنان نیز ادامه دارد.

کرزی همچنین تصریح کرد کسب مشروعیت و به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی با برآورده شدن برخی شرایط گره خورده و بازگشایی مکاتب دختران و بازگشت زنان به محیط کار از خواست‌های مکرر جامعه جهانی و سازمان ملل است.

بر اساس گزارش‌ها، حدود 2.4 میلیون دختر در افغانستان از تحصیل بالاتر از کلاس ششم محروم هستند و سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود محدودیت‌های آموزشی و کاری زنان، سالانه دست‌کم 5.3 میلیارد افغانی به اقتصاد افغانستان زیان وارد می‌کند.

انتهای پیام/  


۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

گفتگوی افغانستان و ایران برای تسهیل تجارت در گذرگاه مرزی «فراه» - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، دفتر مطبوعاتی ولایت فراه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «محمد حافظ مجاهد»، والی فراه و سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، درباره حل مشکلات تجارتی و گسترش همکاری‌های مشترک تبادل نظر کردند.

بر اساس این بیانیه، در این دیدار، تکمیل بخش باقی‌مانده جاده منتهی به گذرگاه مرزی «ابونصر فراهی»، یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود.

والی فراه تکمیل این مسیر را گامی مهم برای تقویت روابط اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و ایران دانست.

سید محمدرضا هاشمی نیز با بیان اهمیت اقتصادی فراه اظهار داشت که 64 کیلومتر باقی‌مانده این جاده پیش از آغاز فصل زمستان تکمیل می‌شود.

به گفته هاشمی، ایران در سال گذشته به ارزش یک میلیارد و 850 میلیون دلار از طریق این مسیر به افغانستان صادرات داشته است. همچنین از آغاز جنگ ایران تاکنون، میزان واردات افغانستان به ایران 80 درصد افزایش یافته است. ولایت فراه برای تسهیل تردد تجار و تأمین امنیت مرز گام مؤثر برخواهد داشت اجرای محور ماهیرود ـ ولایت فراه افغانستان ‌معطل مانده است

در این نشست، دو طرف درباره تقویت تجارت، ایجاد فرصت‌های شغلی، ایجاد بازار مشترک، تسهیل روند صدور ویزا و افزایش صادرات کالاهای داخلی نیز گفتگو کردند.

توسعه صنایع، گردشگری، آموزش و همکاری در بخش محصولات کشاورزی و همچنین حل مشکلات تاجران و مسافران از دیگر موضوعات مورد بحث مقام‌های دو طرف بود.

گذرگاه مرزی شیخ ابونصر فراهی از گذرگاه‌های مهم مرزی میان افغانستان و ایران در ولایت فراه است. تکمیل جاده منتهی به این گذرگاه مرزی می‌تواند رفت‌وآمد و انتقال کالا را تسهیل کرده و هزینه‌های ترانزیتی و مبادلات تجاری میان دو کشور را کاهش دهد.

انتهای پیام/  




 کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد

وزیر دفاع کره جنوبی امروز گفت که تخمین زده می شود که کره شمالی بین ۸۰ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای داشته باشد. پیشتر رئیس جمهوری آمریکا مدعی شده بود که تعداد کلاهک های هسته ای پیونگ یانگ ۵۷ عدد است.

 عمان: خواهان تشدید تنش نیستیم
۲۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

عمان: خواهان تشدید تنش نیستیم

وزیر امور خارجه عمان روز پنجشنبه تاکید کرد که عبور امن از تنگه هرمز جدا از امنیت و شکوفاهی کل منطقه نیست.

 پاسخ گسترده کاربران به توئیت رئیس مجلس عراق + عکس
۱۴ ساعت قبل / سایت تابناک

پاسخ گسترده کاربران به توئیت رئیس مجلس عراق + عکس

انتشار تصویری از سوی هیبت الحلبوسی، رئیس مجلس عراق، که در آن نام جعلی به جای «خلیج فارس» درج شده است، با واکنش گسترده کاربران ایرانی و عراقی در شبکه‌های اجتم...

 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
۲۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.

 ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در تارنمای اکس خبر داد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن دیروز وارد منطقه خاورمیانه شدند.

 ادعای دو مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان شکست خورد
۲۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ادعای دو مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان شکست خورد

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.