قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

کویت توافق همکاری نظامی با پاکستان را تصویب کرد - تسنیم

دولت کویت توافق همکاری نظامی و دفاعی با پاکستان را برای گسترش همکاری‌های امنیتی و نظامی دو کشور تصویب کرد.
 کویت توافق همکاری نظامی با پاکستان را تصویب کرد - تسنیم
بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، همزمان با تحولات منطقه، دولت کویت با صدور فرمانی، توافقنامه همکاری نظامی و دفاعی با پاکستان را تصویب کرد.

این فرمان که در تازه‌ترین شماره روزنامه رسمی «کویت الیوم» منتشر شده، توافقنامه‌ای را تصویب کرد که 11 ژوئن 2023 در کویت میان دو کشور به امضا رسیده بود.

بر اساس این توافق، دو کشور همکاری‌های خود را در حوزه‌هایی از جمله آموزش و تربیت نظامی، همکاری میان نیروهای مسلح، پشتیبانی و لجستیک، تبادل نیروهای نظامی، کارشناسان فنی و متخصصان، همکاری‌های علمی و فناوری، اطلاعات نظامی و سایر زمینه‌های مورد توافق گسترش خواهند داد.

در این چارچوب، کویت و پاکستان موظف شده‌اند برنامه‌های همکاری سالانه را از طریق پروتکل‌ها و برنامه‌های اجرایی تدوین کنند. همچنین تبادل هیئت‌های رسمی در سطوح مختلف به‌منظور تقویت همکاری‌های دوجانبه پیش‌بینی شده است.

بر اساس مفاد توافقنامه، یک کمیته مشترک نظامی با حضور نمایندگان معرفی شده از سوی وزیران دفاع دو کشور تشکیل خواهد شد تا بر اجرای توافق نظارت کند. این کمیته قرار است سالی یک‌بار تشکیل جلسه دهد. مذاکرات پاکستان با کویت درباره پیمان دفاعی کویت؛ قربانی وعده‌های توخالی آمریکا

توافقنامه همچنین بر حفاظت از اطلاعات محرمانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که اسناد، اطلاعات و مدارک طبقه‌بندی شده بدون موافقت کتبی طرف ارائه دهنده در اختیار هیچ طرف ثالثی قرار نخواهد گرفت. این تعهد حتی پس از پایان اعتبار توافق‌نامه نیز پابرجا خواهد بود.

در بخش مالی نیز اصل «عمل متقابل» مبنای همکاری قرار گرفته است؛ به‌گونه‌ای که کشور میزبان هزینه‌های سفرهای رسمی داخلی، اقامت و خدمات درمانی اضطراری هیئت‌های میهمان را در جریان سفرهای مورد توافق بر عهده خواهد گرفت.

بر اساس این توافق، مفاد آن بر تعهدات بین‌المللی پیشین هیچ یک از دو کشور تأثیری نخواهد داشت و هرگونه اختلاف درباره تفسیر یا اجرای آن نیز از طریق رایزنی و گفت‌وگوی دوجانبه حل‌وفصل خواهد شد و به مراجع قضایی داخلی یا بین‌المللی ارجاع نخواهد شد.

انتهای پیام/.  



اندیشکده صهیونیستی: تبعات توافق مکه دست آخر دامن اسرائیل را خواهد گرفت - تسنیم

 اندیشکده صهیونیستی: تبعات توافق مکه دست آخر دامن اسرائیل را خواهد گرفت - تسنیم
 خبرگزاری تسنیم / ۳ ساعت قبل
یک اندیشکده صهیونیستی اعتراف کرد که دست آخر توافق مکه تبعات منفی خود را برای اسرائیل و آمریکا خواهد داشت.

بین الملل

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، مرکز امور خارجی و امنیتی قدس در تحقیقی که امروز چهارشنبه روی خروجی سایت خود به زبان عبری منتشر کرد، نوشت: با وجود تمام تمجیدهای صورت گرفته از این توافق، اما نباید این مسئله را فراموش کنیم که این توافقنامه نقطه آغازین رویکردی است که از انحصار تکیه به ایالات متحده توسط کشورهای منطقه می‌کاهد و خواسته یا ناخواسته به این سمت و سو می‌رود. پایکوبی صهیونیست‌ها برای توافق مکه ادامه دارد

در  ادامه این تحقیق آمده است: پیمان دفاع مشترک مکه که هفتم آگوست میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان به امضا رسید، باید به‌عنوان یک زنگ خطر برای ایالات متحده و اسرائیل تلقی شود. مفاد این پیمان ـ که هرگونه حمله مسلحانه به هر یک از این سه کشور را حمله به تمام آنها محسوب می‌کند ـ طبق گفته امضاکنندگان آن، کاملاً ماهیت دفاعی دارد. مقامات پاکستانی و ترکیه‌ای تاکید می‌کنند که این معاهده علیه هیچ کشور مشخصی جهت‌گیری نشده است.

با این حال، ممکن است این موضوع کاملاً دقیق نباشد، و این تنها بخشی از مسئله است.

در حالی که برخی پیمان مکه را گامی می‌دانند که در آن کشورها سرانجام به جای اتکای انحصاری به ایالات متحده (مانند آنچه عربستان سعودی در حال حاضر انجام می‌دهد)، مسئولیت دفاع خود را بر عهده می‌گیرند، اما به نظر می‌رسد این ترتیب به احتمال زیاد به «پیامدهای ناخواسته» منجر خواهد شد.

به نظر می‌رسد ایالات متحده این واقعیت را نادیده می‌گیرد که آخرین چیزی که پس از جنگ جهانی دوم می‌خواست، داشتن ارتش‌های قوی توسط اروپا و سایر مناطق بود.

همین مسئله در مورد ائتلافی مانند پیمان مکه نیز صدق می‌کند. در نگاه اول، ممکن است ائتلاف سعودی، پاکستانی و ترکیه‌ای طوری به نظر برسد که به ایالات متحده در تقسیم بار امنیتی کمک می‌کند. اما در بلندمدت، این اتفاق‌نظر ممکن است به ایجاد بار امنیتی بسیار بزرگ‌تری ختم شود.

در بخش دیگری از این تحقیق به صراحت درباره قدرتمندشدن سه کشور اسلامی ابراز نگرانی شده و تاکید می‌شود، اکنون، تحت پیمان مکه، سه کشور اصلی اسلامی ـ که دو کشور از آنها شرکای دیرینه ایالات متحده هستند و یکی از آنها عضو ناتو است ـ در حال ایجاد یک چارچوب امنیتی منطقه‌ای مستقل از واشنگتن هستند.

برای دهه‌ها، عربستان سعودی به ایالات متحده به‌عنوان ضامن اصلی امنیتی خود متکی بود. ترکیه همچنان عضو پیمان سازمان اتلانتیک شمالی (ناتو) است. پاکستان نیز روابط امنیتی طولانی و پیچیده‌ای با واشنگتن دارد. اکنون این سه کشور در حال ایجاد یک سازوکار دفاع دسته‌جمعی ویژه خود هستند.

به نظر می‌رسد برخی از شرکای سنتی ایالات متحده دیگر برای حفاظت از خود به این کشور اعتماد ندارند. عربستان سعودی به روشنی نشان می‌دهد که دیگر تمایلی ندارد برای امنیت خود به‌طور کامل به ایالات متحده متکی باشد.

کشورهای عضو پیمان مکه لزوماً به دشمنان ایالات متحده تبدیل نمی‌شوند، اما ممکن است دست به اقداماتی بزنند که با منافع ایالات متحده و غرب در تعارض باشد.

و در پایان هم نتیجه گیری می کند: حتی اگر پیمان مکه هرگز به یک «ناتوی اسلامی» واقعی تبدیل نشود و تا حدی نمادین باقی بماند، به این معنی نیست که خطرناک نیست.

خطر واقعی در جهت‌گیری استراتژیکی نهفته است که این پیمان بازگو می‌کند ـ به‌عنوان واکنشی به عقب‌نشینی مشهود (ضعف) نفوذ آمریکا، تقویت ترکیه، تضعیف چشم‌انداز صلح(سازش) در خاورمیانه، و اکنون ظهور یک بلوک منطقه‌ای جدید که اعضای اصلی آن روزبه‌روز بیشتر به اسرائیل، قبرس، یونان و کل غرب نه به‌عنوان شرکای محتمل، بلکه به‌عنوان دشمن می‌نگرند.

انتهای پیام/  



رایزنی تلفنی فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی - تسنیم

 رایزنی تلفنی فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی - تسنیم
 خبرگزاری تسنیم / ۵ ساعت قبل
فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تلفنی گفتگو کردند.

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز چهارشنبه با فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان به صورت تلفنی گفتگو کرد. پاکستان: اجرای کامل تفاهم‌نامه اسلام‌آباد تنها مسیر پیش‌رو است محسن رضایی: ایران و پاکستان عقبه راهبردی یکدیگر هستند تاکید پاکستان بر تداوم تلاش‌ها برای پایان دادن به بحران منطقه

طرفین در این تماس، ضمن بررسی آخرین تحولات منطقه و ابعاد مختلف وضعیت کنونی، درباره آخرین روندهای دیپلماتیک و تلاش‌های جاری برای پیشبرد راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و نیز تقویت رایزنی‌ها و همکاری‌ها تبادل نظر کردند.

انتهای پیام/  



 جواب قاطع تحلیلگر ایرانی به کارشناس اماراتی: ما خودمان تعیین می‌کنیم چگونه به دشمن پاسخ بدهیم!

جواب قاطع تحلیلگر ایرانی به کارشناس اماراتی: ما خودمان تعیین می‌کنیم چگونه به دشمن پاسخ بدهیم!

جواب‌های قاطع محمد غروی، تحلیلگر ایرانی به کارشناسان شبکه اماراتی: ادعا می‌کنید نقشی در جنگ علیه ما نداشته‌اید، پس جنگنده‌های آمریکایی از کدام فرودگاه‌های منطقه برخاستند و کودکان ایرانی را هدف قرار دادند؟! ما کشوری هستیم که مورد حمله قرار گرفته‌ایم و خودمان تعیین می‌کنیم چگونه پاسخ دشمن را بدهیم.

 مصر: با ایران درباره کاهش تنش‌ها در منطقه در ارتباط هستیم

مصر: با ایران درباره کاهش تنش‌ها در منطقه در ارتباط هستیم

وزیر امور خارجه مصر از تماس‌های قاهره و تهران در مورد لزوم کاهش تنش‌ها در منطقه خبر داد.

 پاتریوت‌های یونان در حالت جابه‌جایی؛ نگرانی از حمله ایران به پایگاه‌های آمریکا؟

پاتریوت‌های یونان در حالت جابه‌جایی؛ نگرانی از حمله ایران به پایگاه‌های آمریکا؟

همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال گسترش درگیری‌های غرب آسیا به اهداف و پایگاه‌های آمریکایی در اروپا، وزارت دفاع یونان در حال بررسی انتقال یک سامانه پاتریوت به پایگاه دریایی سودا در جزیره کرت است.

 اگر حزب‌الله به ما شلیک کند، ما به ایران حمله می‌کنیم!

اگر حزب‌الله به ما شلیک کند، ما به ایران حمله می‌کنیم!

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی تهدیدآمیز مدعی شد هرگونه حمله حزب‌الله باید به‌عنوان حمله مستقیم ایران تلقی شود و تل‌آویو در پاسخ، ایران را هدف قرار دهد.

 حضور غیرقانونی فرمانده ارتش اسرائیل در جنوب سوریه

حضور غیرقانونی فرمانده ارتش اسرائیل در جنوب سوریه

به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه «ابوالظهور» در حومه ادلب و افزایش تنش‌های این رژیم با دمشق و آنکارا، فرمانده ارتش اسرائیل به طور غیرقانونی در جنوب سوریه حضور پیدا کرد.

 تبادل ۲۰۶ اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

تبادل ۲۰۶ اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

مقامات روسیه و اوکراین روز چهارشنبه هر کدام ۱۰۳ اسیر جنگی را با میانجیگری امارات متحده عربی مبادله کردند.

 واکنش ملانیا درباره رابطه ترامپ با دستیار جوانش

واکنش ملانیا درباره رابطه ترامپ با دستیار جوانش

همسر رئیس جمهور آمریکا به خبرهای رابطه ترامپ با دستیار جوانش واکنش نشان داد.

 دیپلماسی در میدان بغداد

دیپلماسی در میدان بغداد

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه(۲۸ مرداد ۱۴۰۵) در جریان نخستین روز سفر خود به عراق در دیدار با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع [ ]