قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

چرا بخش خصوصی با مدل «اپراتوری» هوش مصنوعی مخالف است؟ - تسنیم

بخش خصوصی هشدار می‌دهد مدل اپراتوری، بازار هوش مصنوعی را به انحصار چند بازیگر بزرگ می‌کشاند.
 چرا بخش خصوصی با مدل «اپراتوری» هوش مصنوعی مخالف است؟ - تسنیم

اجتماعی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پروانه اپراتوری هوش مصنوعی می‌تواند چند شرکت سرمایه‌محور را به دروازه‌بان بازار هوش مصنوعی ایران تبدیل کند. مهران ضیابری؛ رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در واکنش به اعلام وزارت ارتباطات درباره «شکلی» بودن اختلاف‌ها در این یادداشت توضیح می‌دهد چرا اعتراض بخش خصوصی به اصل و معماری این طرح بازمی‌گردد، نه به نحوه نگارش آیین‌نامه.

روز گذشته خبری از سوی روابط عمومی وزارت ارتباطات منتشر شد که در شرایط بحرانی کشور نگرانی‌های مضاعفی را بر پیکره نحیف صنعت هوش مصنوعی وارد ساخت؛ وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی در نشستی مشترک اعلام کردند آیین‌نامه صدور پروانه اپراتوری هوش مصنوعی از نظر محتوایی مورد توافق است و تنها یک «ابهام شکلی» مانع آغاز صدور پروانه‌ها شده است. در همین خبر عنوان شد که آیین‌نامه حاصل نشست‌های متعدد با بخش خصوصی است، تعارضی با فعالیت این بخش ندارد و 12 شرکت نیز برای دریافت پروانه اعلام آمادگی کرده‌اند.

این روایت، دست‌کم از منظر کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، روایت دقیقی از ماجرا نیست. مخالفتی که در جلسات متعدد بیان شد نه درباره جای یک تبصره، نحوه نگارش یک ماده یا مرجع امضای آیین‌نامه، بلکه درباره اصل تشکیل اپراتور هوش مصنوعی، دامنه شمول پروانه و معماری اقتصادی بازاری بود که این مصوبه می‌خواهد ایجاد کند. از این رو، ابهام پروانه اپراتوری هوش مصنوعی شکلی نیست؛ اختلافی ماهوی درباره آینده زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور است.

حضور بخش خصوصی در جلسات به معنای پذیرش نظر آن نیست. کما اینکه، به درخواست وزارت ارتباطات، کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در مهرماه سال گذشته سندی 27صفحه‌ای تهیه کرد که ضمن بررسی تجربه کشورهای مختلف، ایرادهای الگوی پیشنهادی را توضیح می‌داد و در صورت اصرار دولت بر ادامه مسیر، راهکاری برای محدود کردن دامنه و کاهش آسیب‌های آن ارائه می‌کرد. در آن سند، پروانه صرفاً برای ارائه خدمات به نهادهای دولتی و عمومی و سامانه‌های پرمخاطره تعریف شده بود و معماری امن هوش مصنوعی، عملیات یادگیری ماشین، و هوش مصنوعی بدون اعتماد نیز بخشی از الزامات اصلی آن بود.

با گذشت نزدیک به یک سال، …



 فیلم‌های علمی‌تخیلی چگونه آسیب‌های روانی هوش مصنوعی را پیش‌بینی کردند؟
۵۵ دقیقه قبل / سایت اینتیتر

فیلم‌های علمی‌تخیلی چگونه آسیب‌های روانی هوش مصنوعی را پیش‌بینی کردند؟

هوش مصنوعی زندگی روزمره انسان‌ها را سریع‌تر و آسان‌تر کرده، اما وابستگی روزافزون به ابزارهایی مانند ChatGPT ممکن است پیامدهایی کمتر دیده‌شده نیز داشته باشد؛ از خستگی تصمیم‌گیری و کاهش تمرکز گرفته تا وابستگی عاطفی به چت‌بات‌ها. حالا برخی فیلم‌های کلاسیک و مدرن علمی‌تخیلی، بیش از همیشه شبیه هشدارهایی درباره آینده رابطه انسان و هوش مصنوعی به نظر می‌رسند.



 ۳۲ هزار مسکن افتتاح می‌شود/ انتقاد وزیر راه شهرسازی از توقف ۷ ساله ساخت برخی پروژه‌ها
۳۴ دقیقه قبل / خبرگزاری ایرنا

۳۲ هزار مسکن افتتاح می‌شود/ انتقاد وزیر راه شهرسازی از توقف ۷ ساله ساخت برخی پروژه‌ها

تهران- ایرنا- وزیر راه شهرسازی گفت: این هفته به مناسبت هفته دولت۳۲ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به صورت متمرکز با حضور رییس‌جمهور به مردم واگذار می‌شود.

 رقم سنگین خسارت موتورسواران زن؛ صندوق بیمه وارد عمل شد
۷ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

رقم سنگین خسارت موتورسواران زن؛ صندوق بیمه وارد عمل شد

صندوق تأمین خسارت‌های بدنی تاکنون برای جبران خسارت زیان‌دیدگان ۷۰ پرونده مرتبط با موتورسیکلت‌سواری بانوان، بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است. این آمار ضرورت ساماندهی و افزایش پوشش بیمه‌ای را برجسته می‌کند.

 رشد ۱۶ درصدی مصرف شیرخشک‌های رژیمی
۱۹ دقیقه قبل / سایت سلامت نیوز

رشد ۱۶ درصدی مصرف شیرخشک‌های رژیمی

مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو از افزایش مصرف شیرخشک‌های رژیمی و غذاهای ویژه یارانه‌ای خبر داد.

 جنگ غزه، حریدی‌ها و سرنوشت سیاسی نتانیاهو - دیپلماسی ایرانی
۳۵ دقیقه قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

جنگ غزه، حریدی‌ها و سرنوشت سیاسی نتانیاهو - دیپلماسی ایرانی

فاطمه خادم شیرازی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: پایان این دوره پارلمان به معنای پایان قطعی قدرت نتانیاهو نیست. او همچنان قصد دارد در...

 پایان آرزوی طرفداران دنیای «هری پاتر»؛ وارنر ساخت اسپین‌آف «غارتگران» را لغو کرد
۳ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

پایان آرزوی طرفداران دنیای «هری پاتر»؛ وارنر ساخت اسپین‌آف «غارتگران» را لغو کرد

شرکت وارنر برادرز به‌طور رسمی پروژه ساخت سریال پیش‌درآمد «هری پاتر» با محوریت گروه «غارتگران» را متوقف کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که بسیاری از هواداران این مجموعه، سال‌ها چشم‌انتظار تماشای ماجراجویی‌های دوران تحصیل جیمز پاتر و دوستانش در هاگوارتز بودند؛ اما استودیو تصمیم گرفت تمرکز خود را تماماً بر پروژه بازسازی مجموعه اصلی معطوف کند.

 امیر سرتیپی خلبان یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های دنیا درگذشت+ عکس
۱۰ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

امیر سرتیپی خلبان یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های دنیا درگذشت+ عکس

امیر سرتیپ دوم جانباز خلبان محمدرضا سرتیپی، از چهره‌های باسابقه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و از خلبانان عملیات اچ‌۳، دار فانی را وداع گفت.